Viza pt. Canada, cat e valabila?

Viza pt. Canada, cat e valabila? | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

cautand date despre asigurarea medicala, am dat peste informatia urmatoare:

"Viza în scop de vizită are o valabilitate de utilizare de două luni (termen de intrare în țară), iar după intrarea pe teritoriul Canadei, un vizitator are dreptul să stea maximum șase luni, cu posibilitatea obținerii unei prelungiri de încă șase luni."
Citat de aici:
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29701&idlnk=4&cat=29919
E adevarat? A fost cineva in situatia sa plece dupa mai mult de doua luni de la obtinerea vizei?
Eu am luat viza pe 10 mai si am biletele de plecare pe 13 iulie. Ce ma fac?!

Fetele mele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Dana, din pacate nu poti sa stai mai mult de data inscrisa pe viza daca nu vrei sa ai probleme. Zbor si distractie placuta sa ai

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

E vorba de perioada dintre obtinerea vizei si data la care plec. Se pare ca nu trebuie sa fie mai mare de 2 luni.
la mine e de 2 luni si 3 zile

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

dana_d trebuie sa suni sau sa trimiti mail la ambasada canadei din bucuresti pt ca daca viza e expirata nu te lasa sa urci in avion

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Dana,
Eu din cate stiu cand au venit bunicii pe pasaport aveau trecuta viza de intrare ca fiind in 6 luni. Uita-te si vezi ce data e trecuta pe pasaportul tau, si aia reprezinta data limita pana la care poti sa pleci din tara.
Cu asigurarea cred ca iti faci griji prea multe. La noi toti au venit fara, e un risc e drept, dar eu zic ca daca sunteti sanatoase o sa fie ok. Doamne fereste de vreun accident ceva, dar in rest poti merge la doctor numai ca platesti.
Deci uita-te e scrie pe pasaportul tau.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

dana d, pina la urma aia cu intrarea valabila numai doua luni de la acordarea vizei trebuie verificata din sursa oficiala, ca daca pe viza ta scrie clar ca-i valabila 6 luni, atunci asa ar trebui, sa ai voie sa intri in alea 6 luni cind vrei tu, nu doar in primele 2. Data de 11 iulie nu e inscrisa nicaieri pe viza, asa ca eu zic sa confirmi din sursa oficiala. Linkul tau zice clar ca-i doar informativ. Posibil ca au ei informatia proasta si-ti faci griji degeaba.

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Va multumesc fetelor! Am gasit o prietena care are o prietena la ambasada SUA, am sunat-o si zice ca la ei nu este asa ceva. Asta nu inseamna ca ambasada Canadei nu poate avea doar ea o asemenea regula.
E drept ca pe pasaport nu scrie nici o alta data, decat data obtinerii vizei si data expirarii ei adica 10 mai-6 nov. Interval in care am intels ca pot sa stau cat vreau in Ca, nu numai o luna cat am declarat eu acolo. De fapt, la data obtinerii vizei eu am declarat in actele alea ca intentionez sa plec pe 7 iulie, data care era cam aproape de expirarea acestor 2 luni. Oare sa nu-mi fi atras ei atentia in cazul asta ca ma apropii de o data critica?
Nu stiu ce sa ma cred, am incercat sa scriu mail la ambasada Canadei dar nu reusesc sa-l trimit. Imi cere mai intai numele si prenumele, apoi adresa de mail (le-am dat si initial) apoi nu stiu ce ma intreaba ceva de un server si nu mai stiu ce sa scriu. Asa ca nu am reusit sa trimit mailul. Nu ca as fi asteptat un raspuns acum in we...

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Dana, ma repet, data care scrie pe pasaport este data pana la care trebuie sa pleci din ro on Ca. Apoi, de la data cand intri in Ca, ai 6 luni ca sa te intorci, deci teoretic, daca tu pleci in septembrie sa zicem, ai inca 6 luni (pana in martie) sa te intorci.
Asa si soacra mea cand a obtinut viza, ma zapacea ca ii expira in 6 luni si ea are biletul nu stiu peste cat timp.
Deci tu pana in noiembrie ai dreptul sa pleci din tara, de cate ori vrei.
Hai relaxeaza-te si wk placut.
Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Inteleg, deci pot intra in Canada pana la data expirarii vizei. Nu am de gand sa fac asa ceva, eu am biletele de plecare pe 13 iulie.
Pe mine m-a speriat ce am citit pe site-ul MAE, citez:

"Viza în scop de vizită are o valabilitate de utilizare de două luni (termen de intrare în țară), iar după intrarea pe teritoriul Canadei, un vizitator are dreptul să stea maximum șase luni, cu posibilitatea obținerii unei prelungiri de încă șase luni."

Nu scrie clar ca e valabila doua luni? Eu am luat de buna pentru ca e un site oficial si nu ar trebui sa vorbeasca prostii..

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Vad ca e deschis deja un subiect cu tema "Viza Canada", asa ca pun intrebarea aici.

E careva care a depus de curand sau intentioneaza sa-si depuna dosarul pt viza turist Canada?
Ati auzit cumva ca dupa noile reglementari din decembrie 2011 sa fie nevoie si de examenul medical pt viza turist?
Ma refer la cererea de viza pentru perioada scurta, pana intr-o luna de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

Eu am avut viza de Canada obtinuta in 3 martie pentru 6 luni, am plecat pe 27 iunie si m-am intors undeva dupa jumatatea lunii iulie fara nici o problema.

Mergi la inceput