prea slab?

prea slab? | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

am un baietel de 1 an si jumatate,care desi s a nascut cu 4650kg,are acum 9500kg.nu a luat in greutate din prima luna,a facut o intoleranta la lactoza,defeca dupa fiecare masa,pe urma i am dat lapte delactozat si nu voia sa bea decat in somn,a avut si o infectie urinara cu e coli pe care am depistat o la 2 luni,dar de care a reusit sa scape abia pe la 7 luni...dar tot nu ia in greutate,iar acum,pe caldura asta,nu mananca aproape nimic...nicioadata n a fost un mancacios si nimic n a dat roade,nici vitaminele,nici lasatul nemancat,ca poate i s o face foame,nici mancatul in fata lui...analize de sange i am facut la 2,la 6 si la 10 luni,cand am fost internati la victor gomoiu si la budimex,de 2 ori,la dr stanciu.de fiecare data,analizele au iesit bune...m am saturat sa l tot chinui cu analize,de aceea de la 10 luni nu i am mai facut decat urocultura.mi e frica,totusi,sa nu aiba ceva...mai e cineva cu copil atat de slab?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicasolga spune:

Salut .Eu zic sa nu iti faci prea multe probleme pt ca si baiatul meu care are acum 6 ani a fost un slabanog de mic ,toti imi ziceau ca e prea slab sa-i fac analize ca poate are ceva copilul ,i-am facut si ieseau bune,i-am dat si calciu si vitamine ,tratament pt giardia dar degeaba pana pe la trei ani jumatate tot slab era dar in schimb era tare vioi si jucaus si nici bolnav nu a prea fost in afara de cateva raceli unele mai usoare altele mai grele dar a trecut cu bine .Mancacios nu a fost niciodata, de 1 an 2 a inceput sa manance mai bine (dar nu cat as vrea eu)a inceput sa se ingrase asa cate putin dar e pe drumul al bun.

Sanatate multa .

msolga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inex spune:

Asa e si baietelul meu,la 1 an si 9 luni are doar 10kg si s-a nascut cu 3,150.Si el are intoleranta la laptele de vaca si noua ne-a zis doctorul ca datorita acestei intolerante este posibil sa nu asimileze asa bine.De mancat el mananca destul de bine dar cam putin cantitativ si acum cu caldurile astea parca si mai putin mananca.Eu nu-mi prea fac mari probleme pentru ca asa slaba a fost si fetita si acum la aproape 8 ani este perfect dezvoltata si mananca si foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu iti face griji deloc. Se dezvolta in ritmul lui si daca e sanatos, totul e in regula. La noi in Ro e o adevarata psihoza cu "gras si frumos", vad foarte des bebelusi obezi, copii pana intr-un an care au manutzele de 3 ori mai mari (grasune) decat Katja (2 ani si 3 luni). E mai sanatos mai slab decat mai gras, in orice caz.

Iar pentru pofta de mancare cea mai buna solutie este sa nu dai importanta deloc meselor. Dar nu o zi-doua...cu lunile. E greu dar vei vedea ca pofta de mancare va iesi la suprafatza . Imagineaza-ti-o ca pe un soricel si dorintza parintilor de a manca e pisica. Degeaba maschezi dorintza ta de a manca baietelul, pofta stie ca pandeste si este circumspecta. Trebuie ca soricelul sa stie sigur ca pisica nu mai apare, sa se convinga de asta, ca sa iasa din gaurica lui.
Te ajuta sa ii pui si portii miniaturale de mancare (o jumatate de linguritza). Va invatza sa mai ceara.
Si foarte important: sa nu ai nici o reactie daca mananca bine sau deloc.Sa nu il lauzi, sa nu il certi, sa nu il rogi. In timp pofta va deveni normala.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mai exista si altii la fel de slabanogi... mandra mea avea la 1 an si 6 luni, 8600 g si s-a nascut cu 3050 g.
Urmeaza sa o mai cantaresc la un an si 9 luni... dar nu cred ca o sa aiba 9500g.

A mea nici macar n-a avut "motive" (intoleranta la lactoza sau infectie, cum a fost cazul vostru)... Asa e ritmul ei de crestere... Nu inseamna ca daca are doar atatea kile e ceva in neregula... pur si simplu asa e ea... In rest e bine, sanatoasa, se dezvolta normal... Asta conteaza, nu kilogramele.

Nici la noi nu a mers sa o las nemancata, cred ca ar fi stat si o sapt. si nu ar fi cerut ea de mancare... nici sa-i faci pofta... pot sa mananc si un kil de fructe, ca ea nu vrea nici macar o gura... Asa e stilu'...

Eu zic sa stai linistita si sa nu mai stresez copilu' cu analize si vitamine.

www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si Vladut are mai putin de 9,500 kg la un an si 4 luni. E un slabanog, i se vad coastele cind sta pe burta

Este bineinteles foarte mofturos Dar e vesel, se joaca si alearga toata ziua, nu am ce sa fac. Sa il fortez sa manince ar fi o mare greseala.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Te inteleg perfect, un an si ceva am trait cu aceeasi problema. Fetita mea ar fi facut orice numai sa nu manance, de infometare nici vorba sa dea roade, am incercat odata trei zile si nu a mancat nimic...Din fericire dupa un an jumatate a inceput sa manance mai bine si acum a ajuns sa fie chiar peste medie ( la un an avea 8.400, iar la doi 13.500, acum la doi ani jumate are 16 kg). Eu am reusit sa ii deschid apetitul cu Peritol, la recomandarea medicului pediatru, evident. I-a facut pofta de mancare si ii dadea somnolenta, a avut o perioada in care aproape numai asta facea- manca si dormea- atunci s-a vazut o schimbare, a luat bine in greutate si de atunci mannaca bine. Ba chiar mi se parea ciudat ca incepuse lumea sa ii spuna "grasunica", ea care era mereu super slaba...
Oricum ideea este ca isi va regla cu siguranta pofta de mancare, ai rabdare si sa te bucuri ca e sanatos, vioi si macar nu e vreun obez cum mai zicea si inaioana, parca.
Multa sanatate si pupici pt cei mici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Noi de 3 ani ne chinuim cu luatul in greutate. Acum la 3 ani are 12,5 kile si 91 cm inaltime. I-am facut sumedenie de analize, toate ies bune. Cred ca am luat-o si un pic razna, ca-mi doream sa iasa ceva......la analize ca sa stiu ce are de nu absoarbe mancarea si nu ia in greutate ca altii. Avea si scaune destul de dese si nu reuseam sa identific cauza.

Am inceput un tratament cu Debridat si Kreon 10000 si totul este mult mai bine (1 kk pe zi), basta ca am inceput sa-i dau si lui fructe si legume. Tratamentul o sa-l facem, 3 luni de zile, ca altfel n-am rezolvat nimic, asa ne-a spus ultima, pardon, cea mai recenta doctorita care ne-a investigat.

Este super vioi si nu pare a avea nici-o problema.

Incep sa ma resemnez, asta e....si tasu' a fost la fel, iar acum la aproape 40 de ani are greutatea ideala.

Asa ca nu te mai stresa......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

am incercat si cu peritol,dar din pacate,n am putut urma 4 saptamani cura,pt ca la cristian peritolul are efect invers,nu mai doarme deloc...cred ca a facut o psihoza a mancarii,numai cand ma vede ca i aduc de mancare,fuge,iar cand ii dau cu lingura,nici macar nu gusta,intoarce capul.imi tb o rabdare de fier sa l conving sa manance ceva,daca ii place putin mancarea,mananca pana la urma,dupa ce imi da peste mana de nu stiu cate ori,dupa ce ii arat cine stie ce minune care sa i capteze atentia...cred ca e si vina mea...in spital,cat am stat o saptamana,bea lapte,insa de la san nu a vrut deloc...ajunsi acasa,i am schimbat laptele,vrand sa i dau un lapte mai bun,insa pediatra nu mi a spus ca tb sa i l introduc treptat...si de atunci i s a declansat intoleranta la lactoza.avea niste colici ingrozitoare,bea 10 ml de lapte,dupa care incepea sa urle si refuza sa mai bea.pe la 2 luni am ajuns cu el la v gomoiu,i s a facut eco la stomac,fontanela,inima,rinichi,totul a fost in regula...doar inf aceea urinara de care v am mai zis...laptele delactozat nu l a acceptat sub nicio forma,asa ca ma chinuiam sa l adorm din 4 in 4 ore sa i dau sa bea lapte,numai in somn accepta.ajunsesem sa l plimbam cu masina,din 4 in 4 ore,sa l adormim,prin toate gropile posibile,ca sa l leganam...poate ca am fost noi prea panicati.e primul copil,tot tp sarcinii am facut o injectie pe zi,am stat numai in pat si am fost super stresata.mereu ma gandeam ca poate pierd sarcina,pt ca aveam dezlipire de placenta,ca poate nasc vreun copil handicapat,ca poate l afecteaza tratamentul...si poate starea asta i s a transmis si lui pt ca de mic a urlat non stop, a avut colici pana la 5 luni,n a vrut in carut,n a vrut in patut,n a vrut sa manance,numai urla...noaptea se agita non stop,se foia,se trezea urland si cam asa a fost pana pe la 1 an si 2 luni...acum s au mai remediat un pic lucrurile,in sensul ca doarme mai bine,nu mai plange non stop...oricum,e f energic,f inteligent,peste medie as spune eu,facand comparatie cu alti copii de varsta lui pe care i vad prin parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mona, nu stiu cit e de inalt copilasul ca sa poti judeca in termeni de slab/gras.

Si eu ma plingeam de 'slab' pentru cel mijlociu si am vazut copii si mai slabi, iar doctorul mi-a spus sa nu-mi fac griji, cit timp fesele sunt marcate (pe romaneste, ai de unde apuca).
(idem si la noi : e pretentios la masa, maninca mai mult ce ii place, dar la nastere era grasut bine : 3,85kg/52cm).

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Asta este si problema mea ... Giulia are 1 an + 10 luni , 10,800 g si 90 cm. E o slabanoaga Dar mananca foarte, foarte bine, de toate. Unde dispare mancarea, nu stiu ... dar dispare. Cred ca se transforma in energie pt ca mandra mea nu sta o clipa .
(la nastere a avut 3700 g si 57 cm)

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput