a crescut serban...
Raspunsuri - Pagina 6
madalinad spune:
...si tot din ciclul "cugetari", sectiunea "nu stim, da' inventam":
- de ce s-a oprit apa, mami (la robinet)?
- s-a stricat teava, ii rasound eu.
- daaa... erau gaze pe teava, gaze de apa!
- cum gaze de apa?! il intreb curioasa sa aflu ce i-a mai puit mintiuca.
- pai si benzina are! gaze de esapament...
- benzina e asa, ca un fel de oase pentru masina!
serban pleaca de la gradinita cu bunica, are o idee fixa ca el vrea acadele. bunica ii raspunde ca n-are bani, nici nu a fost prea cuminte etc. serban a binevoit sa nu tipe si pare ca a inteles. ies ei pe poarta gradinitei, si serban se posteaza in fata bunica-sii si zice:
- asa, meme... si acum, sa discutam despre acadele!!!
madalinad spune:
multumesc, simonna! ma bucur ca am impresionat-o pe mama atomicului!
...si una proaspata din concediu (au fost multe perlute, dar cine le mai tine minte?!).
am fost la moeciu, nu e prima data, serban stie ca acolo e plin de atractii de tot felul si abia asteapta sa le vada - in special grajdul cu vaci si porci care l-a impresionat in mod deosebit.
- o sa vizitam depoul de animale!!! a exclamat el fericit, si asa i-a ramas numele grajdului pe care l-am vizitat de 2 ori pe zi...
si alta chestie, cara arata fireste cat de destept e copilu' meu. mergem sa vizitam castelul bran, lui serban ii place dar insista fireste sa treaca pe sub cordoanele care interzic accesul. cum e in faza de mare negatie, nu accepta nici o rugaminte de a nu trece pe acolo, pana cand ajungem in zona in care exista difuzoare care repeta "va rugam nu atingeti exponatele". serban se conformeaza fara tragere de inima, dar la un moment dat ne intreaba: cand li se termina bateriile?!
madalinad spune:
serban e la faza in care il dor toate alea.
- mamiii, ma doare gatisorul!
- pai daca ai tipat atata... incerc eu (inutil) sa corectez un prost obicei.
- nuuu, nu ma doare de la tipat! ma doare fiindca e iritat!
sau: ma doare burtica mea draguta...
seara, inainte de baie, trec cu el in brate prin fata oglinzii, si uneori are chef sa se maimutareasca. eu, nu si nu, ca e tarziu...
- mami, sa ne intoarcem la oglinda. sa vezi cat sunt de frumos!!!
...asta e, noi l-am invatat!
- cine e cal mai frumos copil din lume?
- eu!!! raspunde serban fara ezitare.
- de unde stii tu?! ma mir eu foarte tare
- de la tine, mami...
madalinad spune:
noi, parinti denaturati, am mancat bomboane fara stirea copilului si, din greseala, a ramas o hartie pe masa. ochisorilor cercetatori nu le scapa nimica, asa ca o ia si se duce la ta-su:
- tati, ce-a fost aici, bomboana?
- daa, raspunde impricinatul cam cu juma' de gura.
dar serban nu se supara. dragutul de el se gandeste numai la noi...
- daca aveati noroc, gaseati doua inauntru!!
madalinad spune:
serban isi analizeaza piscaturile de tantari de pe manute si scoate minuni pe gurita...
- eu inteleg ca sunt dulce, dar nu vreau sa-mi mai ia sangele!!
- asta nu e piscatura de tantar, hotaraste el. e piscatura de puric. dar n-a sarit, a mers usor ca sa nu-l aud!
- mami, imi spune el de dimineata, de ce n-ai prins toti tantarii? uite, m-au muscat!
- lasa, il consolez eu, ii prind eu pe toti si le rup trompa!
- de ce?!
- pai cu trompa te inteapa si-ti beau sangele, explic eu inteleapta.
- aaa, pai sa nu ma mai intepe! sa bea si ei asa..., cu paiul!
madalinad spune:
i-am reamenajat camera lui serban, ca de, e baietel mare. patut nou, dulap nou, canapea noua... a iesit dragut, asa ca vreau sa aud ce parere are si posesorul:
- iti place camera cea noua? il intreb eu, desi copilu' deja topaia vesel pe canapea.
- da, mami!! imi raspunde serban intre doua sarituri, dupa care se opreste serios si ingrijorat: da'... o sa le port si la iarna?!
madalinad spune:
ii pregatesc lui serban masa se seara - omleta si rosie. ii place grozav omleta, dar rosia si mai si, daca il lasi in treaba lui pune castronul de rosii la gurita si inghite tot. din cauza asta l-am lasat pe ta-su supraveghetor - hai serban, ia si omleta... nu uita de omleta... da' mai ia si niste omleta... pai se poate? zice ta-su. chiar asa, sa stau sa te pazesc ca sa mananci si de colo si de colo?
eee... rabda copilu ce rabda morala asta, pana cand il pune la punct: tati, da' tu n-ai treaba in sufragerie? hai, ia du-te si fa niste treaba in sufragerie...
a iesit tati, ca il umflase un ras de nu mai putea. dupa care s-a tot mirat: astea-s replici de 3 ani si 7 luni?!
madalinad spune:
serban e bolnavior, a nu-stiu-cata oara toamna asta. pentru un pic de stimulare, ne jucam de-a doctorul. imi baga pe gat si in ochi cu mare hotarare tot felul de recipiente, cu mesajul: mami, stiu ca nu sunt bune la gust, dar trebuie sa le iei. hai, fii cuminte! dupa care gaseste o forfecuta din plastic, o invarte putin intre degete si decide: asta-i pentru taiat febra!
...offf, ce bine ar fi sa fie asa... am avea mare nevoie!
azi-dimineata am fost sa facem un exudat, serban cu febra, miorlaie de sete. ca sa-l fac sa mai uite, ii povestesc ca trebuie sa vedem ce microbi are el in gat, ca microbii sunt de mai multe feluri, ii dau denumiri savante...
- da' de ce-i cheama asa, mami?
- pai... asa cum sunt mai multe feluri de animale, de plante... asa-s si microbii!
serban se gandeste putin, apoi decide: nu! mie imi face rau capitanul microb. el imi face febra!
madalinad spune:
serban tocmai a facut o prostioara, a nu-stiu-cata pe ziua respectiva. taica-su se supara pe el, asa ca piticania incepe ca bazaie: taaatiii iarta-ma, ca nu mai faaac! taica-su, suparat rau, il ia la intrebari: pana cand nu mai faci, serban? ca ai tot promis ca nu mai faci...!
la care serban, candid: ...pana la craciun!!!