a crescut serban...
Raspunsuri - Pagina 5
madalinad spune:
serban a gasit in casa o palarie gen "cronica carcotasilor", cu cornite rosii. si-a infundat-o bine pe cap si a venit la mine sa se prezinte: mamiii, eu sunt cornel!
nu pricepeam eu ce vrea sa spuna copilu'... stie el un nene cornel, dar nu-si prea avea rostul in povestea de fata...
eu: de ce esti, mami, cornel?!
serban: am coarne, mami!!
logic, nu?!
dupa cum gunoierul pune gunoiul in masina de gunoi, iar nisipierul incarca nisipul...
iar "buric" in engleza se spune "booric", cu "r"-ul corespunzator...
madalinad spune:
quote:
Originally posted by roxanae
Ce scump e.
Rox de Diana(8.05.2002) & Sarah(18.09.2006)
poze
saru' mana! este... ca-i al meu!!
... si cateva din ciclul "sunt barbat, deci imi plac masinile":
mergem la carrefour, fireste ca serban se plictiseste asa ca, dupa o reteta deja verificata, decidem sa-i luam o carticica pe care sa o rasfoiasca pana ajungem la casa. zis si facut - serban se apuca de rasfoit, noi incarcam carutul o vreme... dupa un timp, serban se satura de atata lectura si declara: e foarte frumoasa cartea, multumesc, dar mai bine luam o masinuta!
in alta zi, serban primeste un ou kinder. mananca ciocolata dupa care incepe sa-l capieze pa taica-su care asambla jucaria (un omulet care bate din palme): e gata, tati? e gata...? cand in sfartit e gata, il cerceteaza cu un ochi critic si intreaba: volanul unde e?!
aseara avem treaba in zona obor si decidem sa intram, sa-i mai cumparam copilului una-alta de imbracat. serban nimica, el vrea in parc! eu incerc sa-l momesc: uite, mergem sa-ti cumparam ceva! niste ghetute, un maiou...
serban: nu, nu maiou, mami! mai bine o masinuta!!
fireste ca acasa are cateva zeci... o fi vreo gena specific masculina?!
madalinad spune:
serban a aflat din "pisicile aristocrate" de timbuktu si a inceput cu intrebarile: ce e aia, mami? unde e aia mami?
ii explic eu ca e un oras foaarte departe, la care serban, dumirit pe deplin, completeaza: foaarte departe... in fundul cucuietilor!
dupa o dupa-amiaza intreaga de stat cu nepotul, se pregateste bunica sa plece acasa. serban incepe: unde pleci? da' de ce pleci?
bunica ii explica cum ca se duce acasa sa se odihneasca,,, ca a doua zi trebuie sa fie din nou la serviciu (respectiv cu serban).
serban o contrazice vehement: nuuu! tu nu te duci la serviciu! mami si tati se duc la serviciu! si vin cu bani de acolo! tie nu-ti da nimeni bani... meme (adica bunica), sa iei bani de la mine din pusculita si sa cumperi mancare cu ei! sa iei, meme! sa iei!!
...la plecare i-a dat si o turta dulce, ca de, biata femeie munceste gratis...
andruskandu spune:
As vrea si eu asa o bunica pentru Andrei.
ici pentru Serban!
Andreea lui Andreiut Puiut
madalinad spune:
andreea, as mai vrea si eu macar inca una ca ea...
si tot o "perluta" cu bunica - meme:
serban gaseste in bucatarie o punga plina si incepe interogatoriul: da' aicea ce-i? ii raspund ca e o bucata de cozonac
si il apuca brusc mancatul.
eu: nu o mai mancam, e prea vechi!
serban: daca e vechi, sa i-l dam lui meme!
eu, mirata: dar de ce lui meme... daca e vechi?!
serban: pai si meme e veche!!
madalinad spune:
au aparut tantarii, deci primele piscaturi pe anul asta...
serban se scarpina pe frunte si mediteaza: uite! mi-a aparut o bubita. incep sa imbatranesc...
alta data, imi povesteste entuziast cum a fost in parc, unde s-a jucat cu copii, cu jucarii etc: mami, ne-am jucat superb!!!
madalinad spune:
serban a fost bolnav si internat in spital cateva zile:-(, din care cateva a stat cu bunica. dupa un timp, simtindu-se copilu' bine, s-a apucat de prostioare si a fost admonestat de bunica. indignat, i-a declarat: gata, m-am suparat! ma duc sa caut alta meme!
"meme" l-a lasat, nu de alta dar era culoarul gol... asa ca serban s-a dus, s-a invartit, s-a uitat si s-a intors inapoi.
- ei, ai gasit ce cautai? il intreaba bunica.
- nu, n-am gasit alta meme... meme, te iubesc!! si i-a sarit fuga in brate, ca de, daca alta nu-i o fi buna si asta...
intr-o zi, serban e in parc cu taica-su. la un moment dat, satul de atata plimbare, incepe sa se ceara in brate. taica-su nu si nu, dupa care apeleaza la solutia finala: o sunam pe mama sa vedem ce parere are.
zis si facut...
- maamii, vreau in brate...
- pai cum, tu baiat mare, pe tata il doare spatele etc...
- dar eu vreau!!
- nu se poate etc...
la care serban, profund dezamagit de discutie, ii da telefonul inapoi lui taica-su si ordona: tata, sa-l inchizi!!
madalinad spune:
mergem. cu serban la ikea. se spulbera speranta unor cumparaturi linistite cand refuza sa ramana la locul de joaca, asa ca... il luam cu noi. achizitionam un trenulet de lemn-surpriza care nu mai e surpriza, fireste ca l-a vazut. ii tot da tarcoale o vreme, in timp ce impinge carutul, apoi se hotaraste: tati, te rog sa ma pui in carut! vreau sa ma joc cu trenuletul, nu mai rezist!!
in masina, serban rontaie sticksuri pe care le imparte generos cu noi. mie nu prea "imi intra" dupa cirese, asa ca incerc sa-l temperez:
- gata, multumesc, dar am mancat destule! uite ce burta mare am facut!
serban ma examineaza din profil cu un ochi critic si decide:
- daaa! uite ce tzatze mari ai facut!!!
madalinad spune:
din ciclul "cugetari":
- si cosmosul e un teatru. in el sunt planeete..., baloaane... planetele se invart si baloanele zbor!
- curcubeul e ca un tobogan. pe acolo te sui si pe acolo aluneci!