a crescut serban...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

pentru serban dulce si istet foc...

Mai astept aventuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

diplodocus, multumim! uite una proaspata de dimineata...

serban umbla descult prin casa, inclusiv pe gresie (simte o placere nebuna sa ne contrarieze...). eu ma apuc sa-i caut papuceii, il antrenez si pe el in cautari, rascolesc casa... erau sub nasul meu. ii vede si serban si ma intreaba:
- mami, de ce n-ai vazut papuceii? dupa care gaseste singur raspunsul potrivit: ...pentru ca esti uituca!

zilele trecute fac greseala sa-mi las gentuta cu cosmetice la indemana lui. dupa cateva minute, il gaseste taica-su cu toate cosmeticele aruncate pe jos, iar serban indesa de zor bilute de plastilina in gentuta. orice explicatie cu el a fost inutila. a racnit din toate puteriel:
- nuuu! acolo e casuta looor! bilutele sa stea inauntru ca le e friiig!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Sa-ti traisca istetul Madalina ! Tare e simpatic si dulce.
Mai asteptam povesti !

Pupici voua !

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Mergi la inceput

serban a facut o dandana, dar stie ca ne inmoaie imediat cu luat in brate si pupici. asa ca...
- mami, nu s-a intamplat nimica! imba sta cu tine, imba te iubeste toata ziua!!

Mergi la inceput

logica

serban are un joc nou. ne arata cu degetelul diverse lucruri din casa si ne intreaba ce e aia. ca sa-l distram, raspundem tot timpul pe alaturi si, fericit, ne da el raspunsul corect.
aseara arata catre planta (dracena) din dormitorul nostru, apuca o frunza si pune intrebarea: ce e asta, mami? eu raspund prima traznaie care imi trece prin cap: un... cartof!
serban se incrunta putin, ia o frunza intre degete si imi explica: nuu! e o planta! uite - nu are coaja!

Mergi la inceput

ne ducem cu serban la selgros. e tare incantat, tie el ca acolo sunt masinute multe... e deja seara si sunt luminile aprinse, copilu' le monitorizeaza pe geam. selgros e luminat in galben.
serban: mami, asta e magazinul mare? uite, e galben ca creionul lui imba!!

Mergi la inceput

de dimineata, serban nu vrea sa se imbrace. tipete, urlete, asta vreo juma' de ora. exasperata, ii spun ca dau masinutele de la mos craciun (in numar de 5) altui copil ca el nu e cuminte. serban - nici o miscare. demonstrativ, ma apuc sa le strang dar nu gasesc decat 4, le iau, le duc in alta camera... dupa cateva minute, serban incepe: mamiii... mamiii, sa vii... ma duc plina de mine, gata, l-am pacalit, se imbraca!
da' de unde. serban ma astepta, descult, in usa camerei lui, cu cea de a cincea masinuta in mana: mami, ai uitat-o p-asta!

de imbracat s-a imbracat dupa inca o jumate de ora, cand a binevoit el.

Mergi la inceput

ieri, in parc.
cald, frumos, iarba...
serban imi arata entuziasmat o floricica ramasa de asta toamna, dupa care incepe sa caute cu atentie ceva prin iarba. dupa un timp ma anunta:
- mami, n-au inflorit inca ciupercutele!

Mergi la inceput

in fiecare seara, avem norma de citit povesti. uneori ii citesc frantuzeste, limba pe care o intelege binisor desi doar bunica vorbeste cu el din cand in cand. copilu' e atent, ma corecteaza unde nu-i convine (in carte, morcovul e rosu ca asa-i rima, serban imi spune ca nu e rouge, mami, e portocaliu!). e o poveste depre un iepuras care duce un morcov la calut, calutul il duce la capra, capra... si asa mai departe. intr-o seara aflu mai exact ce a priceput serban: cand calutul a papat tot, s-a facut capra!

serban ma tot intreaba cum se face ca e dimineata, dar e inca intuneric. i-am povestit eu ca soarele n-a rasarit inca dar va rasari curand, etc.
prin urmare, si-a construit repede propriul scenariu.
- tati, stii, soarele n-a rasarit inca. dar o sa rasara un soare mare si galben si gras, fiindca o sa pape mancare pentru soare, care e galbena...

sunt tot mai sigura ca il facem scriitor.

Mergi la inceput

serban se joaca in parc cu o fetita de varsta lui. se alearga, se imping, se tavalesc...
la un moment dat, serban o ia hotarat pe pustoaica de mana si ii spune: te invit la o mica plimbarica!!!

tocmai a implinit 3 ani... deja?!

Mergi la inceput