Mamici de ianuarie - februarie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Mersi,Megbeng,asa e cu cazutul de pe bicicleta,dar asta e cel mai rau ce se poate intampla.Din motivul asta am renuntat la role ca e riscul mai mare sa cazi.Acum de pe bicicleta n-am cazut niciodata si sper sa nu se intimple chiar acum

Asa e Messa si Criss,parerile sunt impartite despre sport,dar bicicleta eram convinsa ca e buna si de asta n-am renuntat.Mai ales ca dr ma incurajeaza sa fac cit mai mult sport.Sarcina e bine si probleme n-am avut deloc.
Mie mi-a ramas in minte o graviduta frumoasa in 5 luni care venea la noi la sala si facea exercitiile cot la cot cu noi mai putin abdomenele.Nu-mi puteam lua ochii de la ea cit era de sexy si de frumoasa.Asa ma visam si eu,desi la sala am renuntat ca tot asa aveam mustrari de constiinta.La bicicleta nu o sa renunt decit daca ma simt rau sau am ceva semnale ca nu-mi prieste.
Dr. meu spunea ca simtim ce nu ne face bine si atunci stii sa te opresti.Adica ce noua ne face bine,ii face bine si la bb.

Sanatate multa va doresc!

Dana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Hahaha si eu tot vineri vreau sa vin la dr T.... sa vad cu ora..

AniS
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, mai ziceti-mi si mie care problema cu Triplul Test???? Ca mie dr mi-a zis pur si simplu ca il fac pe 19. Nu m-a intrebat daca vreau. Io ma duc ca ...daca asa mi-a zis... dar acuma ca va aud pe voi ca sunteti asa contra mi s-au aprins toate beculetzele. Spuneti-mi si mie, va rog!

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada1976 spune:

Apropo de triplul test...trebuie facut musai? Ginecologul meu mi-a zis ca nu e cazul avand in vedere dimensiunile bebelusului, faptul ca nu sunt in grupa de varsta cu factor de risc si ca nici n-am antecedente...Nici nu stiu ce sa fac...Implinesc in decembrie 30 de ani, nu am antecedente de boli genetice in familie, eu si sotul meu suntem amandoi sanatosi, nu am facut decat un tratament homeopat inainte de a ramane insarcinata. Nici nu stiu ce sa fac...am 11 saptamani si 3 zile. Ma gandesc ca daca il fac si-mi iese nasol, chiar daca nu e, stau si ma gandesc ce o sa se intample.Asa ca ma gandesc sa-mi fac un eco 4D mai pe la 23 de saptamani. Merg o data la 3 saptamani la eco normal si control, pt ca am o sarcina pierduta anul trecut. Voi ce ziceti? Va pup si zile usoare la gravidutze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici! azi avem fix 13 saptamani si pe zi ce trece ma simt tot mai bine. eu am programare la triplutest saptamana viitoare ,adica spre sfarsitul celei de a 14 a saptaamna de sarcina. BUBULINA incearca sa nu te mai stresezi...asa am fost si eu ..ma stresam si duap acea ma durea burtica ...acum am invatat sa ma calmez pt ca cel mai impoortant e bebe si simt ca nu prea ma mai afecteaza nimic din ceea ce se intampla in jur..........in ceea ce l priveste pe prietenul meu .intradevar tin foarte mult la prietenul meu si chiar daca acum sufar din cauza comportamentului pe care il are stiu sigur ca nu as putea sa l tin la distanta de bebe, pentru ca stiu ca va fi bine si pt bebe si pt el sa aiba o relatie. va doresc o saptamana frumoasa, fara nici op problema. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Catalina eu nu l-am facut la prima sarcina de ex.Asta din cauza ca nu e un test concludent.In sensul ca iti indica o posibilitate ca ar putea avea sindrom down, in niste asa zisi parametrii.Stiu multe persoane care l-au facut au iesit aiurea si au nascut copii sanatosi.
Refuz sa-l fac pt ca nu e ceva clar si chiar n-am nevoie de stres.
Oricum pt sindrom down se poate vedea la o ecografie morfologica ,pliul nucal...dar si aici zic eu ca nu e chiar asa, pana la urma tot amniocenteza e cea mai concludenta.

AniS
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Catalina, triplul test se face in general dupa 35 de ani, pentru o evaluare preliminara asupra existentei unor boli genetice (sdr Down, Ewing si parca pt tubul neural, dar nu sunt sigura). Rezultatele f des sunt fals pozitive si sugereaza ulterior amniocenteza. Triplu test nu este invaziv, amniocenteza da. Eu ar cam trebui sa le fac pe ambele, dar am hotarat cu sotul sa nu fac. Triplul test mi-e teama sa nu ma sperie prin rezultate, iar amniocenteza prezinta un ffff mic risc, de 0,5%, dar pe care nu mi-l permit. Daca DD a hotarat sa-mi dea totusi un copil, fara sa fi fortat eu cu nimic, ma gandesc ca imi da unul de care sa ma bucur.
Dupa cum vedeti, parerea mea are mult subiectivism. Daca aveti sub 30 de ani, sunt mici riscuri de boli genetice. Dar e sansa sa opriti un rau de la radacina si sa-l asteptati pe bb cel sanatos.
Sper ca te-am lamurit si vei lua decizia care iti convine.
criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

am fost la si am programare la eco pe 12 august(cand intru in 13 saptamani)..am insistat sa merg la IOSUP din cauza renumelui pe care-l are...sper sa-mi dea vesti buneeeeee
azi mi-a recoltat si secretie de col, maine urmeaza analizele de sange si urina..si apoi am liniste o vreme!

iar mi-e greata! am incercat cu ghimbir, ca citisem ca ar ajuta..doar ca pe mine m-a ajutat sa vars mai repede..lasa ca stau asa, fara nimic..daca vars si ghimbirul, si lamaia, ma gandesc ca nu m-o ajuta ciocolata, nu?

vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Si eu (la inceput de saptamana a 10-a) vad ca mai rar am greturi acum. La mine treceau imediat daca ma enervam pe ceva sau daca imi puneam o sticla cu apa rece pe stomac sau daca mancam gogosari, castraveti si ardei capia copti murati. Si eu am observat legatura intre greata si acidul folic, dar asta numai daca in ziua respectiva eram de la inceput un pic cu stomacul in gat. Cu alte cuvinte, nu cred ca provoaca greata, cred ca doar o agraveaza. Eu nu am o ora fixa de luat acid folic, iau cand imi amintesc, in fiecare zi, ca am flaconul pe birou. Iar vitaminele Materna cu seleniu le iau cam una la doua zile, ca oricum mananc ca sparta, legume, fructe, iar legume, iar fructe, apoi carnitza, apoi iar legume, fructe :) Mai subtire cu painica si dulciurile, insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

eu iau acidul folic numai seara caci asa mi-am fixat"programul" dar daca ma culc dupa aceea totul e bine,daca raman treaza la aprox 2 ore cu siguranta vars.

octy11,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput