Mamici de ianuarie - februarie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 21
Cristinna spune:
Buna dimineata burticoaselor
.
Aseara am ajuns acasa din Baia Mare de la ai mei de la cabana si a fost tare bine. Am ras, ne-am distrat, ne-am relaxat, ne-am odihnit, ne-am plimbat prin padure si am cules fragutze, ce mai...a fost de vis
. Trebuie sa va spus ca greturile nu mai exista si ma simt excelent ,sper sa tina cat de mult starea asta
.
Danacost, aici in Ro se zice ca sporturile cele mai indicate pentru gravide sunt yoga si inotul
, acum cu mersul pe bicicleta nu stiu ce sa zic , dar daca dr tau zice ca e ok, asa o fi, tu vezi doar sa nu exagerezi cu efortul
.
toate gravidoasele si va doresc o saptamana cat mai usoara 
Cristinna
12+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinna_sabau/my_photos
megbeng spune:
uite niste citate (scuze ca sunt in engleza):
Cycling—Changes in body weight, posture, and center of gravity can affect balance. A stationary bicycle is usually a safer choice. Elite-level cyclists might want to change from a racing bike to a mountain bike for more shock absorption and an upright position for increased comfort and visibility.
(de aici: http://life.familyeducation.com/pregnancy/sports/35888.html)
in general ideea e ca poti sa cazi sau, daca sarcina e mica si nu e bine fixata se poate desprinde..ma rog, la 12 saptamani esti o fericita, grijile cele mai mari au crescut.
am sa mai caut info despre sport in timpul sarcinii si poate adaugam linkurile la inceputul capitolului urmator
vine bebe!
marinar spune:
adinusha si eu vineri tot pe la 3 ajung la T, asa ca ne vedem acolo. sper sa ajunga si anca tot pe la ora asta.
marina
megbeng spune:
cristinna, cabana, munte, fragute....
..si noi plecam vineri seara la parinti, la suceava, si de acolo la bunicii mei, in campulung moldovenesc, orasul copilariei mele! nu cred ca exista un alt loc pe Pamant unde mi-ar prii mai mult! tu cu ce ai fost pelcata? cu masina? cate ore a durat drumul, cum l-ai suportat?
vine bebe!
Messa spune:
Bicicleta e ok in conditiile in care nu mergi pe trasee accidentate. In rest, fara grija, asta daca sarcina e ok, necomplicata si gravida sanatoasa.
asteryaro spune:
Pentru toate gravidutele de ianuarie-februarie 2007, multe urari de bine, sarcini usoare si bucurati-va in continuare cat de mult puteti de sarcina. In momentul de fata nu pot sa nu intorc capul pe strada dupa vreo graviduta... melancolia, bat-o vina!
Maria, capul sus! Stii doar, totul se intampla cu un scop! Poate mai greu, dar sunt sigura ca vei face fata si acum si supa ce vei naste. Mult curaj!
Hai fiti cuminti, aveti grija de voi si de burtici si bucurati-va din plin de vitamine din fructe si legume. Si in special: nu faceti ca mine, adica nu va ingrasati prea mult (cine poate
). Luati Materna sau Elevit, ca bebe are nevoie, la fel si voi.
Va pupa pe obrajori,
Cristina, mami de
Razvan Nazdravan (31.01.2006)
http://community.webshots.com/user/astery100
ruxi spune:
Buna burtici,
Salina, eu ma duc de obicei la centrul din Unirii, parca-mi este mai la indemana. Dar am fost si la cel din Enescu, am impresia ca numai la acestea doua se duce Corina. Si mai este si la Centrul Medical Romed 2000, http://www.rommed2000.ro/first.htm, undeva pe langa Piata Alba Iulia, dar mie personal imi place mai mult la CMU.
Eu sunt in sapt a 12-a, 11 sapt si 3 zile si inca ma simt foarte rau, cel putin duminica a fost oribil. Nu stiu cand voi scapa de starile astea de rau....
multi pupici si sarcini cat mai usoare in continuare![]()

Ruxi 11+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Mare 25 iunie
Cristinna spune:
Megbeng sa stii ca eu am umblat cu masina la fel de mult ca si inainte de sarcina si am suportat intotdeauna f bine. pe deasupra sunt si o soferita veterana deja
.Tin minte ca eram in saptamana 6 si 3 z cand am facut primul drum la ai mei in Baia Mare, mai exact la cabana care e la 30 de km de oras, deci in total de la Cluj la BM ar fi cam 190 de km. Singurul inconvenient care ma cam deranjeaza acum este ca mi se infunda nasul de la aerul conditionat si ma simt ca
, in rest totul e ok
.
te 
Cristinna
12+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinna_sabau/my_photos
criss68 spune:
Buna fetelor,
Daconst, cred ca si eu tare m-as bucura sa-mi spuna dr ca am voie sa fac macar un singur exercitiu de gimnastica. Si mie mi se pare logic ca bicicleta sa nu faca rau, mai ales cea medicinala. Cu atentie cred ca si cea autentica poate fi la fel de buna. Singura mentiune ar fi sa nu depui un efort deosebit, pana transpiri si sa ai un puls de 180, cum faceam eu la sala. In Ro nu prea exista mentalitatea de a face sport si a trai sanatos, oricum medicii nu au experienta cu asa ceva, de aceea interzic. Din cercul meu de cunostinte nu face nimeni gimnastica, iar pe mine multa lume ma intreba de ce naiba ma tot duc, cat vreau sa mai slabesc? Putini romani inteleg beneficiile exercitiului fizic. In SUA se recomanda chiar alergare in timpul sarcinii!!! Zilnic nu stiu cati km. V-am mai spus pe aici ca americanii par anapoda pe langa toti europenii in general.
Ruxi, si eu am implinit 11 sapt si nu ma lasa deloc greturile. O sa incerc si eu sa iau acidul folic seara. Am avut unele zile mai bune, stiu ca am mai uitat sa iau uneori pastila, dar nu am facut o analogie intre cele doua fenomene.
Acum sincer ma bucur ca nu au disparut semnele de sarcina, stau inca cu stress pt ca sambata am facut un masaj, iar maseuza parca m-a masat cam tare pe abdomen. De data viitoare nu o mai las sa se atinga de proprietatea lui BB, sper sa nu fie un gest tardiv.
V-am pupat pe toate
criss
criss68 spune:
cristinna, sa-ti fie de bine iesirea in natura, ma bucur ca ti-a priit.
megbeng, distractie placuta. Abia astept sa plec, sa ies si eu undeva. Ma gandeam, cand te-am auzit, ca mi-ar veni f aproape Campulung, dar sotul vrea sa ma duca la Busteni. Si mie mi-e teama tot de drum. La noi dureaza maxim 6 ore, probabil si la tine la fel. Dar nu stiu in conditiile actuale cum suport.
Stie cineva de ce nu e bun ficatul in timpul sarcinii? Nici cel de pui nu-i recomandat? Pe mine ieri m-a tentat pateu, care pe langa ficat de porc mai e si conserva. Dar efectiv nu mai stiu ce sa bag in gura, la ora actuala de la toate alimentele mi-a fost rau.
O zi buna tuturor.