BAITA
Raspunsuri - Pagina 3
speed spune:
elvie,cred ca in australia clima e muuuult mai calda decit in europa.in conditiile respective ma gindesc si eu ca ar fi recomandata baia zilnica.sincer insa nu cred ca un bebelus crescut intr-o zona cu clima temperata are nevoie de baie zilnica doar pentru buna dezvoltare...adica daca e murdar il speli,daca nu,nu.
elvie spune:
Speed e adevarat ca temperatura e cu mult mai ridicata aici doar din Decembrie pana in Martie ,in perioada asta copii nu sunt tinuti afara intre orele 11am -4 pm cand soarele este puternic,inauntru este aer conditionat ,in masina la fel ( aici toti se deplaseaza cu masina) iar in magazine eu tremur de frig chiar daca afara sunt 45 de grade.Si da aici baita se considera ca ajuta la dezvoltarea si relaxarea bebelusului,acum cum am mai spus parerile si obiceiurile difera de la caz la caz,o zi buna
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
roxanaz spune:
Cat de des facem baita la bebe?
robymary
daca e mai frig in casa sau bebe are nasucul mai infundat tot ii mai facem baita ? mie imi e teama sa-i fac mai ales pe cap ca mi se pare periculos sa o las cu parul ud cand e deja putin infundata la nas (bebe a mea are 1 luna )chiar daca ii pun caciulita dupa aceea si chiar am bagat un resou in priza sa mai incalzeasca incaperea.as mai vrea pareri ca doctorita mi-a zis sa-i fac zilnic iar moasa care e si asistenta mi-a zis ca nu asa des.
anda141
Eu i-as face. Pune ceva sa se mai incalzeasca camera si gata. Eu i-am facut indiferent daca a fost racit sau nu. Tocmai ca daca ii faci o baita mai calda va respira mai bine. Parerea mea..
Monica-Elena
Pana la un an ii faceam baie zilnic, apoi din doua in doua zile. Dar de ce nu il usuci cu uscatorul de par? Eu doar il stergeam ff bine pe cap si aproape ca se usca parul bagam putin uscatorul de par de control ca sa fiu sigura ca e uscat bine si apoi gata. Mihnea nu a purtat niciodata caciula decat iarna afara, in casa niciodata indiferent ca era vara sau iarna ca avea sau nu baie facuta.
aurelia1278
Din ce am citit tot aici pe forum, in Vest nu se recomanda baia zilnica la bebelusi.
Eu nu am avut probleme cu raceala pana la 6 luni si am spalat-o zilnic. Dar de la 6 luni am trecut-o la o baie la doua zile, pe urma, iarna, de frica racelilor ii faceam baie la corp la 2-3 zile, iar pe cap numai o data pe saptamana. Iar cand e racita o mai las nespalata pe cap si cate 2 saptamani, depinde si cat de frig e afara (daca e vara si transpira - oricum se uda la par , o spal).
Deci, pe scurt, eu cred ca poti lasa bebelusul cateva zile si nespalat pe cap.
lalilu
Bebele meu are un an si 2 luni, si pana acum i am facut baie zilnic, chiar si pe cap ( l am uscat cu uscatorul) si chiar daca a fost racit.Acum, de vreo 2 spt ii fac tot zilnic pe corp, iar pe cap la 2 zile . In caz de raceala sau febra(mai ales febra), baia face bine, caci un pic mai rece decat normala, chiar scade febra. I am facut si dupa vaccin, iar pe caldurile alea i am facut si cate 3 dusuri / zi.
lalilu
Aurelia , o lasi nespalata pe cap si 2 saptamanai? Mie mi se pare mult prea mult....
mamagiuliei
Pana la 1 an in fiecare zi, inclusiv pe capsor. Cand avea mucisori, aburii calzi ajutau si o puteam aspira usor. Pe capsor o stergeam foarte bine, iar in camera, cand era mai frig, bagam incalzitorul.
Dupa 1 an, baita zilnica, dar pe par din doua in doua seri.
tanima_i2002
Si noi tot zilnic facem baita, inclusiv pe cap. Am facut si dupa vaccin si cand a fost racit. De vreo doua sau trei ori am sarit baita din diverse motive: prea obosit sau prea racit ca sa mai sea si la baita. Noi facem baita in cada mare de la 2 luni jumatate si pana in camera traversam jumatate de casa, dar nu a racit niciodata.
mariamunteanu
La copii atat de mici, baia zilnica nu este necesara. Mie la maternitate mi-au spus ca de 2 ori/sapt. este suficient. Ei nu sunt murdari, nu au nevoie de baie zilnica. Pana la 1 an le-am facut baie la 2 zile. Daca se intampla sa treaca cele 2 zile si sa nu le putem face baie, ii stergeam cu o manusa din prosop umeda ca sa le pun sangele in miscare.
Dupa 1 an, cand au inceput sa merga si sa se murdareasca, le fac zilnic dus.
Robymary, eu cred ca daca e racita, nu e cazul s-o speli la cap. baie poti sa-i faci daca tii neaparat, dar nu e obligatoriu.
Donia
De acord cu mariamunteanu, baita zilnica la bebelusi nu e necesara, ci mai degraba cand mai cresc si devin mobili si se murdaresc intr-adevar, dar culmea e ca de obicei atunci lumea o mai rareste cu spalatul
mariamunteanu
Chiar asa, acum remarc ca lumea rareste spalatul exact cand necesitatea creste. Acum la 2 ani ii spal pe pitici mai des decat cand erau nou nascuti. Iar spalatului zilnic la cap la bebelusi chiar nu-i vad rostul. In plus, spalatul prea des poate sa usuce pielea lor sensibila. Acum au pielea tabacita pe picioare de la julituri, mers desculti etc si ii frec cu gel de dush, dar bebe mic nu trebuie spalat zilnic.
principe
la o luna noi am avut o alergie si imunoalergologul ne-a spus ca nu este necesar sa spalam bb-ul zilnic si nici pe capusor atit de des.
ne-a mai spus ca bb-ei nu se spala la toate baile cu sapun ,pielea lor fiind delicata iar ei nu se murdaresc ,baita se face mai mult sa inlature sudoarea.
noi am facut baita zilnic dar fara sa facem exces de sapun.
cind este racit nu cred ca este prea bine sa-i uzi perisorul.
oricit de caldut este in camera dupa baie porii se deschid si senzatia de rece se percepe mult mai repede ,iar un bb nu are sistemul de termoreglare dezvoltat.
oprescuflore
eu i-am facut zilnic baita chiar si acum are un an si 3 luni si tot zilnic ii fac doar daca este racita o sterg o zi cel mult 2 cu un prosop ud pe corp dar daca este f racita ,in rest la un curs nasul sau o forma usoara facem baita ,altfel mananca lapticul si alta este starea ei dupa baita,si in plus eu adult nu pot sta nici macar o zi fara cel putin un dus dar ea care sta toata ziua cu pampersul la fundulet,ii fac si bai de aer ,si in plus dupa fiecare kaka o spal in chiuveta o iau in brate si pe rapid o spal un pic ca nu imi place imi este mila de ea ,mititica si na este si fetita,ii dau cu cremuta si este ca noua.
asa ca si la al 2 copil care este pe drum voi proceda la fel
oprescuflore
dar la caput nu facem zilnic de 2 ori pe saptamana atat
principe
la 1 si 5 luni baiatul meu se balaceste de cel putin 2 ori pe zi.dupa fiecare iesire afara este musai, ca venim ca porcusorii ,si de fiecare data cind facem pupu, terminam spalati aproape in intregime ,fiindca asa ne place noua sa ne balacim.
cit despre fundulet noi il spalam de 4-5 ori pe zi,nu folosim servetele umede ci apa ca-i sfinta.
dianocica spune:
baitza trebuie facuta zilnic nu atat pt a spala copilul de murdarie. cat pt a il invata cu apa, cu un anumit program. baitza te ajuta in primul rand in a ii delimita programul de noapte. dupa baitza (fie ea si fara sapun, iar pe cap , sa zicem, la 2 zile) urmeaza masa de seara, eventual o poveste si apoi somnul de noapte. noaptea nu ii mai vorbesti asa mult, doar in soapta, nu aprinzi lumina, incerci sa ii explici ca noaptea e pt somn. si baitza joaca un rol f important in asta. plus ca il si oboseste un pic mai mult.
in cazul in care ai mai rece in camera il tii mai mult in prosop dupa ce l-ai scos din cada. sa se incalzeasca bine, si de-abia apoi in desfaci pt masaj si cremuit. a, si in prosop il bagi in secunda in care l-ai scos din cadita. nu te plimbi cu el ud prin camera pana la masa de infasat, chiar daca e la doar 2 m de tine.
dupa baitza pe cap NU ii pune caciula. mai ales daca nu e uscat foarte bine parulp. aceasta retine umezeala si poate face un pic mai mult rau decat bine.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
Sheannamp spune:
Initial creeata de biank
am o fetita de 10 luni si de o luna dupa ce ii fac baita si binenteles ca o dau cu ulei de corp(de la dalin),i-se usuca pielicica, dar numai pe burtica de la mijloc in sus si pe spate. am incercat sa o dau si cu crema de corp tot de la dalin dar fara nici un rezultat. i-am schimbat si sapunelul. ce a-si mai putea sa mai fac? va pup pe toate mamicile din romania.