Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (75)
Raspunsuri - Pagina 8
danast spune:
Haideti sa ma mai bag si eu putin in seama (nu stiu de ce o mai fac, dar incerc si eu...)
Deci cu diversificarea asta la bebelusi, aici doctorii spun in felul urmator: pana la 6 luni copilul isi ia foarte bine ceea ce are nevoie din lapte (fie de la san, fie formula). Aici nu se incurajeaza diversificarea mai repede de 6 luni si motivul e urmatorul: copilul nu are sistemul digestiv suficient dezvoltat, iar inceperea prematura cu alimente (altceva decat lapte, cum am spus) provoaca ulterior diverse alergii copiilor. Pentru ca acum copii sunt imunizati cu diverse vaccinuri, ei nu mai fac bolile clasice de copii dar raman sensibili la alergii de orice fel.
Si ca raspuns la intrebarea Tinei, si noi suntem inca exclusiv cu lapte la fiecare masa, si probabil nu ii voi schimba "meniul" pana la 6 luni. Doctorii stiu de ce.![]()
O zi buna tuturor si sa va fie bebicii sanatosi!
Mamica de papushica (07.02.2006)
irinel2005 spune:
Si noi sintem exclusiv pe lapte (de la tzitzi), dar in 10 zile facem 6 luni si incepem MAREA DIVERSIFICARE. ![]()
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)
diana12 spune:
Danast, eu in toate revistele si cartile pe care le-am citit scria clar ca, bebelusii alaptati exclusiv la san pot incepe diversificarea de la sase luni, ceilalti de la patru luni.
Aici doctorii sunt speriati de alergii, pentru ca, nu stiu motivul, multi copii sunt alergici.
Oricum e ciudat cum incep tarziu diversificarea, iar la un an copilasii deja mananca mazare, fasoale boabe si chiar crenvusti. Toate astea le gasesti la borcanele.
Asa ca eu prefer sa fac o combinatatie la ce e aici cu ce e in Ro.
Mie mi s-a recomandat sa incep diversificarea dupa ce am facut vaccinul de patru luni si mi-au recomandat sa incep cu cereale ca e produsul la care copilasii nu fac alegie. Dar noi avand un "material genetic" bun, nici noi, nici fetita cea mare nu avem vreo alergie, am inceput cu legumele, de vreo trei zile cu fructele si peste vreo doua saptamani trecem si pe cereale.
Pupicei la papusica.
Astery, lasa divorturile ca mi se zbarceste pielea cand citesc cuvantul asta. Mai bine baga si tu despartire.![]()
Maraki, cum faci marul copt? Suna bine si ma tenteaza, mai ales ca lui Peter nu pare sa ii placa prea mult marul crud. Pun marul intr-o tava si il bag la cuptor? Sau il curat de coaja? Si cat il las la cuptor?
Ana_m, sanatate sotului si pupicei papusei.
M-am mai linistit si eu cu lapticul. Nu ca m-as fi agitat prea tare, dar chiar imi parea rau sa aud ca toti bebelusii papa ca la carte numai al meu nu si pe deasupra mai da si afara.
Astery, cand mai venim in tara, il trimit pe Peter la tine, poate invata ceva de la Razvanel.
Ma duc si eu prin bucatarie sa fac niste snitele. De azi dimineata tot zic ca le fac...
poze
maraki spune:
Diana, marul se baga la cuptor cu tot cu coaja, nu am idee cat se tine ca eu faceam pe vremea cand erau ceilalti copii bebelusi
Eu i-am dat lui Angelo mar de la borcanase, sant alte vremuri acum,alte conditii si mult mai comoda sant ![]()
Spor la treaba,imi plac snitzele dar pana ma apuuuuc.....
Fetelor, ce reclama este in Ro cu Fulga? De multe ori am citit la fete pe forumuri diferite dar nu inteleg niciodata aluzia 
I-am facut baita lui Angelo ca tare marait era, de la 18.30 pana la 20.00 m-am chinuit sa il culc ...nu a vrut si pace! Dupa baita imediat l-a luat somnul,trebuie sa mai manance masa de seara, sa vedem la ce ora....
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
diana12 spune:
Maraki, vezi ca si eu pana ma apuc...mor de pofta oamenii pe langa mine.
Eu nu stiu de ce inca nu ii dau din borcanele. Am in dulap vreo 40 de borcanele, diferite combinatii, dar mi-e teama sa nu dea Peter de gust si dupa aia sa nu mai vrea ce gatesc eu. O sa incerc in vacanta sa le folosesc, ca de placut sunt sigura ca o sa-i placa.
Nu mai stiu cine intreba de legume si fructe. Eu pana acum i-am dat spanac, morcov, dovlecel, "sweet potatoes", fasole verde, ardei gras, pastarnac, telina(tulpina) ca asta gasesc pe aici. In diferite combinatii ca sa mai schimb gustul, sa nu fie in fiecare zi la fel.
La fructe nu ne laudam cu prea mult, suc de mar la inceput, dupa aia incercat mar dat prin razatoarea de sticla, dar nu prea i-a placut si s-a cam inecat, banana si azi pentru prima oara piersica. Cel mai mult pare sa ii fi placut piersica.
Maine incerc marul copt. Mersi Maraki.
Irinel, Ana de la Franta, felicitari ca ati putut alapta exclusiv la san atata timp.
poze
asteryaro spune:
Vin si eu sa felicit fetele care inca alapteaza exclusiv la san puisorii. Doamne, si cat de mult mi-am dorit! Mie, dupa treaba aia urata cu Razvanel, mi-a disparut laptele incet-incet. Pe de alta parte, daca e sa ai lapte - ai, daca nu - nu. Eu am facut tot posibilul sa-mi ameliorez secretia lactata, dar cel mai mult m-a doborat stresul. Sunt intr-o continua agitatie. Si-apoi, dupa intamplarea cu Razvan, cand tot timpul aveam in cap (si mai am inca
) ca o sa-l pierd sau ca i se poate intampla ceva rau de tot, de unde sa mai fie laptic? Plus ranile cumplite... plangeam si alaptam, dar cu toate acestea imi amintesc cu mare nostalgie de acele momente unice...
Da, asa stiam si eu despre inceperea diversificarii, ca varste. Acum stiti cum este, fiecare cum este sfatuit de pediatru, cum simte, etc. Noi practic am inceput diversificarea la 2 luni si jumatate, cand am primit vestita supa de morcov in spital (antidiareica). si tot atunci au inceput sa dispara si faimoasele colici.
Diana, ok, rectific: despartirea
. Spune-mi, nu-ti este dor de Buzau? Sa vezi Crangul, nu-ti vine sa crezi, au bagat bani, au facut tare frumos si-acum miroase teiul criminal de frumos... noi dimineata la 8.30 luam ursuletul, caruta si acolo ne gasesti.
Danast
, din punctul meu de vedere esti binevenita printre noi, desi pare altfel. Daca ai citit in urma, noi tocmai suntem in refacere dupa niste certuri uratzele (care n-ar fi trebuit sa aiba loc in vecii vecilor amin...). Poate de aceea pare ca nimeni nu-ti vorbeste. S-ar putea sa-ti palca aici, cu noi.
Mai, lamuriti-ma si pe mine va rog: cum faceti dush la bebei
, ca nu pot sa pricep? Ca eu abia pot sa mai tin ursuletul la baita in cadita (care oricum a ramas mica) si nici cada nu avem ci cabina...
Si apropos, mai este cineva pe aici?
Cristina, mami de
Razvan Nazdravan (31.01.2006)
http://community.webshots.com/user/astery100
Ana_m spune:
Maraki, cred ca Fulga e o vaca in reclama 
Diana , La multi ani pt onomastica lui Peter !!!!!
Ana si bb Clara Francesca (16.01.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
asteryaro spune:
Maraki, Fulga este o vacuta din reclama comerciala a laptelui la cutie cu acelasi nume. Dupa parerea mea, reclama este de toata jena... cand vacuta spune, la un moment dat: "ce vaca sunt, am uitat sa ma prezint!"
. Cine a conceput aceasta reclama era certamente in pana de idei... sau era in stare de ebrietate... sau cine stie?
Cristina, mami de
Razvan Nazdravan (31.01.2006)
http://community.webshots.com/user/astery100
mirela10 spune:
JG,IN SFARSIT MAI DAI SI TU UN SEMN DE VIATA!!
ma bucur ca nu bagi in seama barfele,ce bine daca am putea fi toate asa...acu' ca ai intrebat sunt mai bine ,merci de intrebare,rana mai are un pic sa se inchida si nu ma mai doare chiar asa rau...si ca intrebai ce sa-i mai dai carlitei,pai poti incerca cu branzica ,sau iaurt ,sau cereale...vezi si tu ce tolereaza
ANAM,deci ai acas doi copii,ca si sotul bolnav tot copil se pune.bine macar ca o ai pe mama ta ajutor.sta mai mult de trei luni?
DANAST,asa stiam si eu,ca panala 6luni nu se diversifica copii alimentati la san,ceilalti incep mai devreme,mai ales in cazuri de constipatie.se indica sas se inceapa cu piureul de legume
ASTERY SI EU LA fel de abea il mai tin pe dani(adica il tinem,ca suntem amandoi),dar poate ne lamureste maraki tehnica...
IRINEL,PROFITATI CAT MAI PUTETI FARA CHINURILE MARII DIVERSIFICARI,CA TARE COMPLICATA MAI E
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
mirelutza si dani(21.12.2005)
mirela10 spune:
URSOAICA,VREI sa-i iei aer conditionat la ursulica mica?chiar asa multe bubite are de la caldura?
mama sa-i treaca
MONI,ce face cuscrra ta ,nu mai da nici un semn?
si poate intri si tu mai des si ne spui ce face dia
GIOVA MAMA,gluma-i gluma dar parca prea mult tine...ia treci matalutza pe acilea si da raportul despre marcolino.pai mai suntem si noi pe aici
ANDIARO,
DIANA,mi-a placut tare cand ai zis ca intri aici pana la adanci batraneti.da' vezi ca nu toate lumile gandesc asa ca tine.
pt ambitie
ANYMONI
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
mirelutza si dani(21.12.2005)