Operatie polipi

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Codruta , la anestezia locala se face o injectie intramusculara si anestezia cu spray spre exemplu , locala.
Mie mi s-a facut asa cand aveam 14 ani , cea intramusculara nua avut efect pt. ca dozele erau pt. copil mic si nu m-a marcat nimic pe viata.
Ba chiar atunci nu se practica generala la medicul la care am fost eu si mai erau 2 baietei acolo : unul linistit care se juca tot timpul si care dupa injectia im parca era drogat , n-a plans , n-a tipat , nu a fost traumatizat , si unul care a venit de mana cu mama lui , se purta cu el de parca era barbat , nu un copilas , care a tipat tot timpul si plangea in hohote.
E pacat ca nu au rabdare cu unii dintre copii, si nu se gandesc la cum ii va afecta comportamentul lor , dar in priinta localei si a detubatiei s-a procedat normal.


***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

E-adevarat ca n-am citit toate postarile la acest ubiect, poate a mai pus cineva problema asa. Dar din cate vad eu toti copiii trecuti de 2 ani sa zicem(mai ales cei intrati in colectivitate) sunt toata iarna cu mucozitati non stop. Asta inseamna ca au polipi toti? Ca trebuie operati toti? Noi am fost la un medic la ORL care a spus ca toti copiii au polipi, numai ca depinde cat de mari. Ne-a spus ca la noi nu este cazul de operatie, si ca de multe ori, dupa o operatie de acest gen, polipii se refac. Am un caz concret in familie unde s-a intamplat exact asa, dupa operatie au crescut din nou. In aceste conditii este ok sa supunem copilul unei interventii chirurgicale? Unei anestezii generale? Exista alte metode de tratare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu exista alte metode de tratare , polipii NU se refac decat daca nu sunt chiuretati cum trebuie .
Nu toti copiii care au nasul infundat sufera de Adenoidita.
Simptomele sunt multe : respiratie orala , cu gura intredeschisa, otite recurente , tuse nocturna chinuitoare ,miros si gust pervertit , voce nazonata , hipoacuzie , rinita ersistenta cu uscaciunea mucoasei nazale , copiii de multe ori sunt diagnosticati din cauza invatatoarei care le spune parintilor ca nu mai este atent la scoala . Asta se intampla din cauza hipoacuziei .
Exista chiar si asa numitul facies adenoid la copiii care au probleme de mici.
Deci DA , operatia este imperioasa atunci cand este cazul.


***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Merci Xio pt lamuriri. Deci un dr priceput ar trebui sa rezolve problema cu o operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Eu am hotarat deja ca ii vom face operatia. Acum urmeaza sa vedem unde: Pitesti sau Bucuresti. Pentru a doua varianta va trebui sa vedem si la cine. Ar mai fi intrebarea:cand? Dr orl-ist de aici ne-a indicat clar spre primavara. RAmane sa mai consultam un medic, sa cerem si o alta parere. Pana atunci marea problema sunt mucozitatile care persista continuu, nu trec cu nimic. Incercam cu colargol, cu aerosoli, cu sinupret, chiar si tinctura de propolis am incercat, dar dupa doua aplicatii am renuntat ca este mult prea cumplit ptr cel mic. Cand si cand insa trebuie sa apelam la antibiotic ptr ca mucozitatile devin mult prea abundente si verzi. Dar nu o putem duce asa la infinit.
Poate mai dati amanunte de locatii unde ati efectuat de curand operatia, medici, conditii si chiar costuri.

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Si fetitei mele de trei ani si sapte luni in octombrie anul trecut cand a avut o laringita acuta la controlul ORL ni s-a spus ca are polipi mariti si ca trebuie operata. De atunci slava Domnului nu a mai racit deloc, nu muci, tuse, otita nu am avut niciodata.
Problema la noi este ca i se usuca nasucul noaptea (si mie de altfel ma terminat aerul asta uscat, ma trezesc cu gatul uscat si nasul uscat si infundat), sforaie foarte putin si ce ma enerveaza este ca doarme mai tot timpul cu gurita deschisa.
Sotul meu nu vrea sa o operam, mai ales ca fetita i-a si tratament cu Depakine.
A mai operat cineva copilul chiar daca avea tratament anticonvulsiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Olivia are 2 ani si la un control la orl mi-au spus ca trebuie operata de polipi, intradevar are mucisori cam la 2-3 saptamani si uneori si tuse, dar care trec cu apa de mare , aspirat si uneori picaturi de Betabioptal..fara complicatii, nu a facut otita niciodata, nu sinuzite , nu bronsita.. ziua respira mai mult pe gura, noaptea numai pe nas...Ce stiti de Dr.ENE de la Pediatrie ORL Cluj-Napoca? Eu as vrea sa merg acolo la operatie, de altfel el a pus si diagnosticul de adenoidita cronica..
merci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danapav spune:

Buna! Puteti va rog sa imi recomandati un medic bun si sensibil(daca exista asa ceva) pt operatia de polipi? Baietelul meu Max de 4 ani si 2 luni a facut acum a 4-a oara otita, ultima la interval de 10 zile(la penultima otita nu i-a functionat nici un antibiotic pana nu am pus branula si deci am facut inca 4 zile intravenos dupa cer 1 zi intramuscular), e pe antibiotic si alt tratament de o sapt dar deja e imun la antibiotic, nu mai aude iar bine, pot zice chiar ft rau, si stiu ca aceasta operatie este iminenta. Insa nu stiu daca sa optez pt operatie la un spital particular( chit ca nu ma dau banii afara din casa) insa as vrea sa il trateze mai special si cu grija, nu in masa(cum se face la spitalele de stat). Pe de alta parte stiu ca-in cazul unor complicatii- ar fi mai bine sa se afle intr-un spital de stat(probabil din cauza ca sunt doctorii mai experimentati). Noi am fost trimisi la d-mna dr Gavrila(si suntem programati pt marti) , care este draguta insa mi-a lasat un pic inima indoita cand mi-a spus ca exista riscuri.....
L-as opera fara sa ezit la un spital particular daca as sti ca o sa fie bine. Nu stiu ce sa fac. Baietelul meu este ft sensibil si deja l-am chinuit destul insa i-am explicat ce o sa se intample la operatie.Este ft intelegator si cuminte. Recunosc: sunt ft fricoasa si pt ca am citit pe formumuri despre tot feluri de cazuri urate, complicatii, chira si mortale si m-am speriat. Ne-a chemat marti la 6 dimin(in masura in care noi stam inafara Buc) si nu inteleg de ce chiar asa devreme. Am vazut ca la Gr Alexandrescu vin copiii la 8. In sfarsit-am scris deja prea mult. Poate ma ajutati cu un sfat!Multumesc anticipat.
P.S. poate imi spuneti si cat sa da la medic !:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Dana, noua pediatra ne-a spus ca sunt riscuri daca optam pt spitale private. Deci, musai la stat.

Nu vreau sa generez polemici, insa mai multi medici ORL-isti au exprimat indoieli in ceea ce priveste tehnica folosita la Gr. Alexandrescu si ne-au felicitat pt decizia de a opera copilul la Budimex.

La noi lucrurile au mers snur; la 7 eram la spital, la 10 eram deja acasa. Copilul nu a fost traumatizat absolut de loc: am avut acces amandoi in salon, medicul a fost foarte operativ cu toti pacientii lui, asistentele au fost super dragutze, anestezia a inceput cu cateva picaturi in nas care l-au ametit, astfel incat sa nu constientizez cand este luat de langa noi, iar dupa ce a iesit di operatie l-au adus destul de repede langa noi, astfel incat atunci cand se trezeste sa fim alaturi de el. Inainte de a pleca medicul ne-a dat o foaie cu recomandari / tratament post-operator + analizele facute inainte de operatie. La 6 luni dupa, am avut o alta interventie chirurgicala, de data aceasta la Gr. Alexandrescu si nu a fost nici pe departe la fel de usor, chiar daca medicul si-a dat toata silinta.

Singurul lucru care mi s-a parut mai riguros facut la Gr. Alexandrescu a fost verificarea starii de sanatate a copilului de catre medicul anestezist.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danapet spune:

buna
la ce medic de la sp.budimex v-ati operat?

Mergi la inceput