Mamici de mai-iunie 2006 (95)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shihana spune:

MULTUMESC mult Papadie pentru detalierea raspunsului tau..Acum ma simt mult mai pregatita si mai linistita....Multumesc!!!

Cu drag, Shihana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna fetelor,

Noi inca ne luptam cu cantarul sa vedem cam cat papa de la san si cat ia din completare. Inca nu imi bat capul cu greutatea Andradei per total. Sper sa pape suficient de acum incolo. Ziua e tare cumintica, insa noaptea are o energie... E in stare sa se "joace" chiar si o ora in continuu. Si taman atunci mami e chioara de somn. Azi a plecat si mama acasa, asa ca am ramas doar noi trei (mami, tati si bebe). Vom vedea cum ne vom descurca.

Fetelor cu cezariana, ma lamuriti si pe mine intr-o anumita privinta?? La momentul actual se pare ca am ramas cu un surplus de 4 kg. Mie nu mi se pare cine stie ce mult. Am si o micuta burtica, ceea ce mi se pare normal (banuiesc ca mai are uterul sa se retraga). Numai ca atat soacra cat si sotul ma tot bat la cap ca trebuie sa ma leg cu ceva mai strans la burtica, caci altfel asa voi ramane cu ea. Dar daca nu ma insel parca citisem, ca e bine sa lasi burtica in voie o perioada de timp. Dupa ce ma refac cu operatia, pot face ceva abdomene. Astfel as vrea sa mai aud si alte pareri, ca sa am cu ce "contraataca" .

Steluta Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Steluta - nu stiu cand ai nascut tu, dar eu am patit la fel cu burtica duipa cezariana; doctorul, pe care l-am intrebat, mi-a interzis cu desavarsire centura, contraindicata mai ales in cazul cezarienei. si acum, dupa vreo 6 saptamani de la nastere, burta s-a mai "intepenit", nu mai e asa flasca si moale ca la inceput, eci presupun ca-si va reveni de tot, singura si cu eventuale exercitrii.

Mihaela.f - si eu sunt in continuare cu completare la bebe, se pare ca orcie as face nu iese mai mult lapte ... am dat si cu pompa, si dau in continuare, si il hranesc la 2 ore, daer tot nu e suficient. Asa ca-i dau mai putin de jumate din ratia de la o masa cu completare. Dupa fiecare alaptat imi mulg sanul "utilizat" si ce strang (cam 80 ml/zi) fractionez in 2 completari.

Cu ortopedul am rezolvat se pare, i-a pus ghips 5 zile, dupa care facem masaj sui se pare ca e OK, se indrreapta piciorusele. Se pare ca e o problema frecventa, si e moda sa pui ghips, Chiar imi venea sa rad, pe vremuri se infasau copiii ca sa nu fie cracanati, acum se pune ghips ... nu stiu care metoda era mai buna :)

Va pup pe toate si incerc sa mai intru, acum fug ca plange goanga de foame !!!

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Steluta

Buna fetelor,

Fetelor cu cezariana, ma lamuriti si pe mine intr-o anumita privinta?? La momentul actual se pare ca am ramas cu un surplus de 4 kg. Mie nu mi se pare cine stie ce mult. Am si o micuta burtica, ceea ce mi se pare normal (banuiesc ca mai are uterul sa se retraga). Numai ca atat soacra cat si sotul ma tot bat la cap ca trebuie sa ma leg cu ceva mai strans la burtica, caci altfel asa voi ramane cu ea. Dar daca nu ma insel parca citisem, ca e bine sa lasi burtica in voie o perioada de timp. Dupa ce ma refac cu operatia, pot face ceva abdomene. Astfel as vrea sa mai aud si alte pareri, ca sa am cu ce "contraataca" .

Steluta Andrada Cristina (17 iunie 2006)

NU pot sa spun decat [icon cu okii dati peste cap] Mor de dragu' lu' sfatosii astia netaiati pe burta:-))) Pupa-i-ar mama pe ei de grijulii:-)))
Un NU categoric. Asta mi-au spus si moasele de la spital, si asistentele, si doi ginecologi obstetricieni. Tind sa cred ca sunt mai experimentati in ceea ce priveste burtile cezarienistelor. Contrar celor afirmate de sotz, mama soacra si mama mea, dealtfel caci pe linga curent, caciulite, plapumioare am avut si aceasta desavarsita discutie.
Mi-a explicat tanti Lena (o asistenta care mai are o tzara si iasa la pensie de la maternitate) ca in clipa in care peste o cezariana pui un brau sau altceva sa o stranga dereglezi natura si se face "stau" (in germana se citeste shtau si inseamna aglomeratia aceea de masini pe autostrada cand se merge/sta bara la bara ore in sir). Mi-au recomandat exercitii (sau inot,sau plimbari,sau sa stau calma ca la atita sport cat o sa fac cu bb o sa-mi aduc aminte de burta cand o sa vad ca-mi vad peserikea, adica atunci cand deja n-o sa mai am burta).
Io am scapat de burta aia da cred ca o sa rasara alta de la bere slab alcoolizata cu grape fruit si de la atatea prajituri (ne-am dilit ca fac prajituri zilnik. in skimb, victorie am reusit sa nu mai maninc carne. ma simtz super perfect si raz mereu de barbatemeu cand imparte farfuriile la masa:lui mortaciunile, mie verzaciunile. Bine mai scap cate-un peshte ceva ca nu mi-am propus dilok sa fiu vegetariana. Pur si simplu corpul meu refuza carnetul in perioada asta.)
------------------------------
angelika sa va traiasca mika crestina. in iulie o botezam si noi pe Sof la Baden Baden. De-abia astept:-)
------------------------------
Lyly f frumos. Io stii ce am facut la CAtrina si o sa fac si la Sof: i-am dat cu ruj pe talpa si palmuta si a semnat ea scrisorile catre bunici si catre noi. Avem amintirea in albumul ei bebelicesc.

----------------------------------
shihana sarcina usoara si bebel sanatos

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Luc2 si Amiss_zip, sa va traiasca sfintisorii Petru si Petra!

Diana79, bine ai revenit!

Carminabulina, ! Recunosc ca un picut te invidiez (sentiment necrestinesc, da' oameni suntem), dar multumesc pentru sperantele aprinse cu mesajul tau! Iu-huu! Papa, stim ca se poate si asa declansa o nastere, da' nu putem chiar practica..., din multiple motive. Pofte sunt, fizicul nu ajuta... Oricum, inca nu se pune problema sa declansam nasterea, mai degraba sa o amanam o zi-doua. Azi stau cuminte, ca maine vine doctorul nostru inapoi in clinica!

Steluta, unii kinetoterapeuti si doctori (majoritatea) contraindica folosirea centurilor/braurilor/burtierelor dupa sarcina normala, spunand ca, de fapt, intarzie revenirea la normal a tonusului musculaturii si a elasticitatii pielii, ca rolul lor ar fi estetic. Dupa cezariana e bine (nu obligatoriu) sa porti ceva brau pana la vindecarea cusaturii si un pic peste - cam o luna, max 6 sapt, mai ales daca stii ca nu esti genul linistit si o sa tot te sucesti si o sa ridici si chestii grele. In rest, pielea si muschii, ajutati si de un pic (mai mult) de aerobic, cand e voie, stiu foarte bine ce au de facut. Asta e parerea mea.

Mamici de mai-iunie, treceti la "paturici" cand hotarati majoritatea, da' sa ne anuntati si pe noi, ultimele burticoase, sa nu ne pierdem de trupa! Da' asa-i ca galerie ne puteti face si de la paturici? Ca sigur se naste mai usor cu galerie! Pupici!

EllaX, 39w6d cu Ana-mica-din-burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

papa! trecand peste profund nesuferita ta remarca de mai zilele trecute, cum ca ai avea 4zeci si ceva di kile, ceea ce ma face pe mine.. cum.. ? sunt un buchet de papadii adika?!! adka acu' doua luni io eram de doua ori cat matale? adika de ce? ca mie corect nu-mi pare. bun, incer sa trec peste aceste ganduri pline de jale...
acum, intristandu-ma peste masura, tu, buna la suflet cum te stiu, ai datoria morala fata de mine sa ma mai inveselesti nitel! si stiu io si cum, ca te-am auzit strecurand acolo, intre caciulitze si plapumioare, cuvantul, drag inimii mele in lunile de vara, CURENT. ia zi-le si matale, ca de ce sa fiu io singura nebuna, join the club si spune la fete ca nu e vitriUol curentu asta!!! Virgi si Ioana, astept ajutor si de la voi! mergeam ieri cu taxiul, pe o caldura greu de descris, fetele din bucuresti o stiu, iar soferul s-a crucit, caci, se pare ca toti oamenii cu copii ce circula cu taxiul cer geamurili inchisiiiiiii (io crez ca ar astupa ei daca ar putea si teava de eshapament..)
am fost aseara la Samburelul Alexandru! taaaare dragalash tanarul; cum Nichita nu mai da nici un semn, ne-am hotarat sa ne mai uitam si noi in jur.. (si, oricum, chiar si cu pretendentu' la usa, tot trebe sa isi faca si fata nitel de cap, doar nu s-o marita asa, fara 'sperientza!) Samburelu' fluiera plin de tristetze, m-a topit, ma durea sufletul cand ma uitam ce chin pe el sa suga! Sper din tot sufletul sa scape iute iute de nasucul infundat!!!
Noi ne lafaim in cele mai frumoase scutece, am primit cadou de la Lacramioara, frumoase, calcate, impachetate si cu funditza!!! pentru mine sunt perfecte pentru acoperit usor, ca un cearceaf.

am fost in dragonul rosu si am luat mai multe, printre care si bandane pentru Hora. nu pot sa va spun cat de nostima e. am luat oraj, galben oranj si verde tare. un deliciu.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;

Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

tot eu...

Luana, ai o tovarasa de tristete in problema kilogramelor! Remarca aia cu buchetul de papadii face toti banii! Eu n-am fost niciodata o slabuta, aveam cam 55 kg la 1.58 m, da' eram tonica. Acum sunt maaare, da' numa' pe orizontala, de jur-imprejur, si apuca disperarea cand imi vad formele. M-am mai si uitat la pozele fetelor, pe forum, si cand am vazut ce frumuseti slabute sunt, dupa nastere!... Si macar de ar fi proaste, sa am si eu o satisfactie! Macar mataluta, Luana, esti mai inalta! Merg sa-mi fac o limonada (cu zahar!) si sa jelesc!

EllaX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

LYLY, de batista bebelusului ce stii ?nu o fi buna pt samburelul tau ?
Luana,buchetel de papadii ,si eu ma gandeam la Papa cum poate sa aiba 4zeci si de kilograme

ALIA si bb Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Ella, eram in parc, zilele trecute, cu prietena mea, Rodica, o tipa tare faina si mucalita. si trece o cunostinta, o tipa ce abia nascuse de mai putin de o luna, micutza, genul fashnetz, cu un fund mic si ma uitam ca nici nu se cunoastea ca fusese gravi. si o intreb pe rodica, pai cum reusesc unele tipe sa arate atat de nesimtit de bine la trei saptamani dupa nastere?! iar rodica, sec, imi raspunde: sunt proaste!!
acum ce sa zic... voi, alea slabe, nu va bucurati, nu am de gand sa atac rationamentu', cum ca n-ar fi asa. nu. problema se pune altfel: si io sunt proasta si-atunci de ce nu-s slaba??!!.....
adica daca tot is cum is, macar slaba sa fiu... n-ar fi corect asa?!!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;

Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnica spune:

Buna fetelor

Nu am mai scris de ceva timp dar bebe Alexandru imi ocupa tot timpul. Nu mai pot sa mai fac nimic. Acum are colici si se inroseste si plange mititelul de nu stiu ce sa ii mai fac. Banuiesc ca am mancat eu ceva ce nu trebuia.
Imi puteti spune si mie ce alimente provoaca colici la micuti?

Marti ma duc cu el la medic urolog sa vad daca s-a rezolvat hidronefroza pe care am descoperit-o in timpul sarcinii si sa vad ce zice in legatura cu hidrocelul.

Mai sunt bebei care au hidrocel?

Va pup

Monica si Alex 04.06.2006

Mergi la inceput