Mamici de mai-iunie 2006 (95)
Raspunsuri - Pagina 6
papadie spune:
Ma mijloaka toamnei 'CURENTU' e parte din "snoavele si basmele romanilor"
stii cum e romanu daca n-are macar o cardiopatie iskemica, are un pui de reumatism, daca nu are nij din asta sigur are cefalee...si toate, toate de la curent i se trag:))) acu la noi in casa numa ce-l aud pe ionu 'cureeeeeeeeeent, e cureeeent'. da in masina deskide tot ce se poate deskide si nu mai e curent. de unde deduc ca la noi in batatura io'st omu cu curentu caci tre sa inkidem usa dintre living si bucatarie. adika io-n living si el in bucatarie la calculatoriciu lui. cum deskid usa mea cum se face brusc curent ![]()
btw am otita de nu-mi trece naibii si mama mi-a sis clar la telefon ca am stat in curent! vezi io st in rind cu lumea numa tu ramasesi pe dinafara curentului.
apropo de discutia nt cu 'dente di leone', dandelion etc in germana ii zice la papadie loewenzahne, adeca dintele leului...eeeeeee:-)
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by cypocs
LYLY, de batista bebelusului ce stii ?nu o fi buna pt samburelul tau ?
Luana,buchetel de papadii ,si eu ma gandeam la Papa cum poate sa aiba 4zeci si de kilograme
ALIA si bb Maya
Parca ierea pe-aici pe net, nu? O s-o caut, multam!

Lacri si
Alexandru 30 mai 2006Album echo si burtik
adelapop spune:
steluta si pe mine ma interesa subiectul si am o prietena ce a nascut de o saptamana tot prin cezariana iar dr ei i-a spus ca din experienta ei de dr de pana acum nu o sfatuieste sa puna burtiera pentru ca in felul acesta o sa forteze uterul sa se retraga mai repede dar pielea ramane flasca.....asa ca lasa soacra si sotul ca nu raman ei cu pielea flasca
uterul o sa se retraga
iar +4 kg la nici 2 saptamani de la nastere e parfuuuuummmm!!!!
fetelor am pus si eu o itrebare referitoare la carut pe pagina 2.
voi ce parere aveti? mai ales cele care sunteti mamici
inaioana ca intotdeauna deja mi-a raspuns si o pup 

de multe ori
36+
quote:
Originally posted by Steluta
Buna fetelor,
Noi inca ne luptam cu cantarul sa vedem cam cat papa de la san si cat ia din completare. Inca nu imi bat capul cu greutatea Andradei per total. Sper sa pape suficient de acum incolo. Ziua e tare cumintica, insa noaptea are o energie... E in stare sa se "joace" chiar si o ora in continuu. Si taman atunci mami e chioara de somn. Azi a plecat si mama acasa, asa ca am ramas doar noi trei (mami, tati si bebe). Vom vedea cum ne vom descurca.
Fetelor cu cezariana, ma lamuriti si pe mine intr-o anumita privinta?? La momentul actual se pare ca am ramas cu un surplus de 4 kg. Mie nu mi se pare cine stie ce mult. Am si o micuta burtica, ceea ce mi se pare normal (banuiesc ca mai are uterul sa se retraga). Numai ca atat soacra cat si sotul ma tot bat la cap ca trebuie sa ma leg cu ceva mai strans la burtica, caci altfel asa voi ramane cu ea. Dar daca nu ma insel parca citisem, ca e bine sa lasi burtica in voie o perioada de timp. Dupa ce ma refac cu operatia, pot face ceva abdomene. Astfel as vrea sa mai aud si alte pareri, ca sa am cu ce "contraataca".
StelutaAndrada Cristina (17 iunie 2006)
mihaela.f spune:
Steluta,
intre noi fie vorba, medicii nu recomanda sa te legi cu nimic la burta in cazul cezarianei. Asa mi s-a recomandat si mie: fara nimic, burta sa isi revina normal. Insa eu nu i-am ascultat. Mama mi-a cumparat o bustiera si tare bine mi-a prins. Inca nu mi s-a retras burta de tot(nu o mai suportam de caldura) dar nu am nimic nimic. Exercitii avem voie sa facem la 60-70 zile de la operatie.
Mihaela si Rado mic
quote:
Originally posted by Steluta
Buna fetelor,
Noi inca ne luptam cu cantarul sa vedem cam cat papa de la san si cat ia din completare. Inca nu imi bat capul cu greutatea Andradei per total. Sper sa pape suficient de acum incolo. Ziua e tare cumintica, insa noaptea are o energie... E in stare sa se "joace" chiar si o ora in continuu. Si taman atunci mami e chioara de somn. Azi a plecat si mama acasa, asa ca am ramas doar noi trei (mami, tati si bebe). Vom vedea cum ne vom descurca.
Fetelor cu cezariana, ma lamuriti si pe mine intr-o anumita privinta?? La momentul actual se pare ca am ramas cu un surplus de 4 kg. Mie nu mi se pare cine stie ce mult. Am si o micuta burtica, ceea ce mi se pare normal (banuiesc ca mai are uterul sa se retraga). Numai ca atat soacra cat si sotul ma tot bat la cap ca trebuie sa ma leg cu ceva mai strans la burtica, caci altfel asa voi ramane cu ea. Dar daca nu ma insel parca citisem, ca e bine sa lasi burtica in voie o perioada de timp. Dupa ce ma refac cu operatia, pot face ceva abdomene. Astfel as vrea sa mai aud si alte pareri, ca sa am cu ce "contraataca".
StelutaAndrada Cristina (17 iunie 2006)
mihaela.f spune:
quote:
Originally posted by bogdanai
Steluta - nu stiu cand ai nascut tu, dar eu am patit la fel cu burtica duipa cezariana; doctorul, pe care l-am intrebat, mi-a interzis cu desavarsire centura, contraindicata mai ales in cazul cezarienei. si acum, dupa vreo 6 saptamani de la nastere, burta s-a mai "intepenit", nu mai e asa flasca si moale ca la inceput, eci presupun ca-si va reveni de tot, singura si cu eventuale exercitrii.
He he! eu tot sper ca dupa problema asta sa imi revina laptele la normnal. De fapt, si acum cantitatea e destula: la 3 ore am cam 50 ml la sanul bun(ala care nu s-a "stricat") iar la celalalt tot pompez pompez de zor si scot cam 30-40 ml cu pompa si restul in carpe(sa vedem jetul :-) ).
Cu piciorusele Doamne ajuta sa fie bine! La noi s-ar parea ca medicul pediatru este cel care este un pic obsedat de picioruse strambe(peste tot vede asta..nu stiu cum). Uite cum ne-a recomandat sa ii facem masaj lui bebe nenea doctorul de picioruse: sa tii genunchiul lui bebe la 90 de grade fata de pulpita, sa prinzi cu causul manii calcaiul lui bebe si cu degetele sa ii faci masaj de la calcai in sus pe fiecare parte. Doamne de as fi fost coerenta! Daca nu am fost, suna-ma si poate reusesc sa explic mai bine. E ca si cum te joci cu piciorusele lui bebe si le strangi si le intinzi, doar ca aici faci asta doar pe grupa de muschi
Mihaela si Rado mic
Mihaela.f - si eu sunt in continuare cu completare la bebe, se pare ca orcie as face nu iese mai mult lapte ... am dat si cu pompa, si dau in continuare, si il hranesc la 2 ore, daer tot nu e suficient. Asa ca-i dau mai putin de jumate din ratia de la o masa cu completare. Dupa fiecare alaptat imi mulg sanul "utilizat" si ce strang (cam 80 ml/zi) fractionez in 2 completari.
Cu ortopedul am rezolvat se pare, i-a pus ghips 5 zile, dupa care facem masaj sui se pare ca e OK, se indrreapta piciorusele. Se pare ca e o problema frecventa, si e moda sa pui ghips, Chiar imi venea sa rad, pe vremuri se infasau copiii ca sa nu fie cracanati, acum se pune ghips ... nu stiu care metoda era mai buna :)
Va pup pe toate si incerc sa mai intru, acum fug ca plange goanga de foame !!!
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
adelapop spune:

macar daca ar fi proaste ha???

36+
quote:
Originally posted by EllaX
tot eu...
Luana, ai o tovarasa de tristete in problema kilogramelor! Remarca aia cu buchetul de papadii face toti banii! Eu n-am fost niciodata o slabuta, aveam cam 55 kg la 1.58 m, da' eram tonica. Acum sunt maaare, da' numa' pe orizontala, de jur-imprejur, si apuca disperarea cand imi vad formele. M-am mai si uitat la pozele fetelor, pe forum, si cand am vazut ce frumuseti slabute sunt, dupa nastere!...Si macar de ar fi proaste, sa am si eu o satisfactie!
Macar mataluta
, Luana, esti mai inalta! Merg sa-mi fac o limonada (cu zahar!) si sa jelesc!
EllaX
adelapop spune:
bai haioaselor ma omorati voi pe mine

. trebuie sa recvunosc sus si tare ca si eu sunt tare prostutza....... mooaaaama sa vezi ce bucata o sa fiu dupa nastere

36+
quote:
Originally posted by 26octombrie
Ella, eram in parc, zilele trecute, cu prietena mea, Rodica, o tipa tare faina si mucalita. si trece o cunostinta, o tipa ce abia nascuse de mai putin de o luna, micutza, genul fashnetz, cu un fund mic si ma uitam ca nici nu se cunoastea ca fusese gravi. si o intreb pe rodica, pai cum reusesc unele tipe sa arate atat de nesimtit de bine la trei saptamani dupa nastere?! iar rodica, sec, imi raspunde: sunt proaste!!
acum ce sa zic... voi, alea slabe, nu va bucurati, nu am de gand sa atac rationamentu', cum ca n-ar fi asa. nu. problema se pune altfel: si io sunt proasta si-atunci de ce nu-s slaba??!!.....
adica daca tot is cum is, macar slaba sa fiu... n-ar fi corect asa?!!
Luana siHora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
26octombrie spune:
Lacramioara, te rog eu mult, nu pune aspiratorul pe Alexandru!!
dintzishorule, pai ionu are dreptate! in masina e de 12V, nici nu se pune la socoteala!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
mihaela.f spune:
Papa si Angi multumim pentru sfaturi.
Eu am trecut la tratamente mult mai dure: gheata pe san in tifon. Si tare bine mi-a prins. Habar n-am daca nu cumva asa mi-a scazut si temperatura o data....dar a mers.
Nici in ruptul capului nu renunt la alaptat! Stiu ca este cel mai bun pentru bebe. Eu sper sa scap de completari si sa ii dau numa san cand ne revenim de tot, adica de sapt viitoare incolo...dar cine stie. Cantitate avem, ramane sa vedem ce calitate vom avea.
si la capitolul calitate..mai trebuie lucrat.
Angi, din cate mi-a recomandat pediatrul, cat timp sanul este rosu mi=-a recomandat sa nu il pun pe bebe la el, ci doar sa ma mulg. Si pe urma, cand trece infectia, il pun sa suga. De desfundat, e desfundat ca doar curge prin 5-6 canale(cam atatea jeturi sunt). Nici eu nu mai inteleg nimic...de cum s-a blocat. O fi X files...
Va pup
Mihaela si Rado mic
26octombrie spune:
tocmai au dat un reportaj de la maternitatea din buzau, unde, la fel ca peste tot in tara, femeile care au nascut se chinuie cu nou-nascutii, nu prea exista aer conditionat decat in salile de operatie. ei bine, intervievau cateva tanti acolo, stateau cu copiii langa ele si se vaicareau ce cald este, IAR COPIII AVEAU MANECA LUNGA. fara comentarii
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
Lisboa 2005