S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

Buna, eu sunt mai noua pe aici - as dori sa stiu, daca se poate, daca cineva s-a mai confruntat cu urmatoarea problema: eu sunt angajata cu contract de munca part-time in 2 locuri, avand cate 4 ore la fiecare loc de munca (deci o norma intreaga de 8 ore in total, de mai bine de 12 luni). Sunt probleme in obtinerea concediilor de sarcina, lauzie si intretinere a copilulului? Se poate solicita, in cazul meu, aceeasi suma de 8 mil. lei vechi/luna?
Va multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul este DA.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

Multumesc frumos pentru raspuns :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Cum comentati aliniatul asta:
" (2) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda si persoanelor care, pana la data de 31 octombrie 2006, realizeaza in sistemul public de pensii perioade de stagiu de cotizare de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului."????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naty_blondy spune:

eu cred ca doar mamicile care nasc pana pe 31 octombrie vor beneficia de aceasta indemnizatie...cele care nasc dupa, nu mai au dreptul...si binenteles cu darile de rigoare platite catre stat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Am si eu o nelamurire:
din OU 148:
"Art. 12. - (1) Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:
h) se constata ca, timp de 3 luni consecutiv, se inregistreaza mandate postale returnate."
(7) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la alin. (1) se face la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care se depune cererea.

In acest caz palta indemnizatiei se face din urma? Eu nu sunt in tara si de 6luni nu am luat indemnizatia. Daca depun cerere acum voi primii banii din urma? Sunt totusi 56 de mil!

Ce parere aveti? Marius tu ce crezi?

Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Intrebarea era de fapt, pt cine naste pana pe 31 oct ramane valabila varianta cu 10 luni anterioare datei nasterii, sau ce sa inteleg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpik_lui spune:

Buna ziua.
Eu voi naste cam pe 24 oct. si sunt angajata la actualul loc de munca de 1 an jumate (impliniti in oct. inainte de a naste). Intrebarea mea este: daca de pe 1 sept. intru in concediul prenatal cum sunt platita? Pt. ca am auzit ca se da 85% din salariu? Este adevarat?
Astept sa ma lamureasca cineva.
Va multumesc.

28+

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev296pr_.png" alt="pregnancy" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeabadea spune:

Am si eu o nelamurire, concediul prenatal reprezinta 85% din salariul , dar se iau in calcul si eventualele sporuri acordate la salariu, sau decat salariul de baza?
Sau eventual daca ma insel va rog sa ma lamuriti ca tare incurcat mai este

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michellex spune:

Buna.
Am si eu o intrebare. Eu sunt (de mai mult de un an) administratorul unei societati la care sunt si asociat. In cazul in care raman insarcinata as vrea sa stiu daca am dreptul la indemnizatia pt cresterea copilului (avand in vedere statutul meu de asociat), pt ca am inteles ca primesti aceasta indemnizatie daca nu realizezi venituri impozabile pe perioada acordarii indemnizatiei. Ori privind statutul de asociat la o firma se presupune ca primesti dividende, care sunt venituri impozabile. Particularitatea situatiei mele este ca firma este pe pierdere si deci practic nu se dau dividende. Nu stiu cat de relevant este acest aspect... dar astept poate primesc ceva lamuriri. Va multumesc frumos!

Mergi la inceput