Spatiu liber pe C:\

Spatiu liber pe C:\ | Autor: Iubika

Link direct la acest mesaj

Oameni buni, dati`mi si mie o solutie sa eliberez spatiu pe C:\!! M`am saturat de mesajele de avertizare tip "you`re running out of space"...Nu mai stiu ce sa mai sterg, cookies, temporary internet files etc etc si tot nu e de ajuns. Am dezinstalat o groaza de programe, tot degeaba...

Deocamdata nu am chef sa formatez C:\.... si caut in disperare un program de tip "drive space free" care sa mai faca un pic de curatenie... ma ajutati cu sugestii??

Multumiri anticipate!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

pai cat ai pe C ?
ai putea incerca sa muti pe CD-uri ce mai ai pe el, poze, filme, mp3-uri etc...
asta ar elibera ceva spatiu...
sau sa mai iei un hdd si sa muti pe el astea...
daca zici ca ai dezinstalat o gramada de balarii si ai sters cam tot ce se putea sterge (cookies oricum nu papa cine stie ce) ai cam facut tot ce se putea face asa la prima mana...
gasisem undeva mai de ceva vreme un programel care stergea orice fisier duplicat de pe hdd, nu stiu daca e cazul la tine, dar eu am fost uimit cand am vazut cate chestii le aveam de 2 ori pe hdd...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Normal pe C am 5 giga, instalat Windows, Office si alte cateva programele (Winamp, Y! Messenger.... nu "mananca" prea mult, nu???). Pe D am kituri si jocuri, in E muzica (filmele pe computer nu ma pasioneaza), deci nu cred sa fie vb de o supra-aglomerare pe C.

Cu toate astea am mai putin de 200 mega liberi pe C. Am reusit o data sa ajung la 300 si ceva, dar in aceeasi zi s`au imputinat la loc.

Am incercat si un defrag dar nu a rezolvat mare lucru. CCleaner este aproape la ordinea zilei....

dante01, daca ai putea sa`mi indici si mie acel programel.... eu sunt dispusa sa`l incerc

Mergi la inceput

Am facut ceva....
Am dat ok la System Restore.... "remove all but the most recent restore point"... Acum am eliberat jumatate din C
dante01, e de rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Iubika, nu stiu daca e de rau ce-ai facut, probabil ca ti-a sters din ultimele programe instalate, sa zica dante mai bine.

Vroiam sa-ti zic ca am avut aceeasi problema, am incercat sa mai sterg din programe dar nu cistigam prea mult spatiu si programele imi trebuiau. Asa ca am cautat un program care sa-mi schimbe spatiul repartizat pe discuri, nu mai stiu exact cu care am ajuns sa ma descurc mai bine (am incarcat si instalat mai multe si le-am incercat), dar cred ca era vorba de Paragon Partition Manager, daca nu-i asta atunci e Partition Table Doctor.

Bafta si ai grija!

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Otilia, sa stii ca n`a sters nimic.... nu vad nici o diferenta.... doar ca nu mai primesc avertizarile alea pt memorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu primeam aceste mesaje si am descoperit ca se intampla o chestie chestioasa. Am (ca multi probabil) instalat dc++. Am observat eu ca uneori trageam-trageam dar nu imi apareau chestiile descarcate in folderul tinta. Si tot ma avertiza ca raman fara spatiu pe C si nu stiam de ce (ca eu descarcam in D). Pana am descoperit ca in C/Program files, in folderul dc++, aveam un folder "temp" in care imi ducea toate "unfinished downloads". Si erau acolo nu stiu cati giga care imi ocupau spatiul.
Asa ca daca iti suna cunoscut ceva din ce am scris poti cauta sa vezi daca si la tine se intampla la fel.

Cristina

Mergi la inceput

aissa, multumesc de sugestie dar nu am folosit niciodata DC++, chiar sunti "anti DC++" (cand eram in retea cu vecinii, toti trageau la greu si din cauza asta eu nu reuseam sa deschid nici macar pagina de mail...)

Cum mentionam si intr`o postare anterioara, mi`am eliberat jumtate din C, deci nu mai are de ce imi apara "amenintarea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

la 5 G cat zici ca ai pe C nu prea ai ce ramasite nedownlodate complet sa ai pe el...
fisierele sistem, office-ul, o imprimanta ceva, un dvix player si ceva instant messenger si mai stiu eu ce si cam asta e...
daca zici ca merge dupa ce i-ai dat resore, lasa-l asa...numai nu face windows update, ca o iei de la cap...

Mergi la inceput

dante01, mersi mult de mesaj!
O sa incerc sa nu`mi mai bag nasul pe acolo
Sper sa nu mai am probleme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Iubika 5 gb ptr partitia activa e putin daca ai xppro( cu sp2 sau fara tot este putin). Mareste-o la cel putin 10gb ca sa nu mai ai probleme pe viitor; chestia cu dezactivat system restore este buna atat ptr spatiu cat si ptr viteza dar daca ti se buseste cumva windowsul nu mai are puncte de backup dupa care sa se restaureze si poate crapa iremediabil. Ca sa curetzi c-ul cel mai bine se poate face asa: bootezi in safe mode, mergi pe c: documents and settings/fiecare user in parte/local settings/si stergi tot ce este in tempuri; este indicat sa dezactivezi si system restore(dupa caare il activezi cand bootezi in sesiune normala), apoi mergi in c:/windows/temp si repeti operatiunea; o actiune mai dura duce si la stergerea a ce se afla in downloaded instalations si down pr files. Daca zici ca ai dezinstalat n programe mergi si sterge manual pr dezinstalate din Program FIles si din c: documents and settings/fiecare user in parte/application data.
dupa ce ai sters tot, golesti cosul de gunoi si da-i o defragmentare: vei ramane uimita de rezultat. Succes si nu uita, te rog, sa maresti spatiul pe C:
Cu respect,

Mergi la inceput