Bebelusi de Martie-Aprilie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 26
Delia21 spune:
AndreeaG,eu sper sa fie totul ok,adica sa-si revina sotul pana in toamna,sept-oct si sa nu mai fie dependent de mine ,si atunci...
venim.Deocamdata-i tot in spital ,dar maine sau marti vine acasa.
honeypuma spune:
micaalsasi eu tot in Dumnezeu imi pun baza cand vine vorba de intamplari din astea...adica sper ca El sa nu lase sa ni se intample asa nenorociri, nici acum cat e bebe mic, nici cand va fi mai mare!
Ama_kaly e un scump bebeul tau...sa va traiasca. Iar tu nici nu zici ca ai nascut acum doua luni...eu arat ca o balena...INCA.....si, la cat bag in mine, cred ca o sa mai arat asa mult timp de acum incolo....As vrea sa merg la sala, dar cand?! Tu cu cine o sa il lasi pe bebe cand incepi facultatea?
mariana_1976 spune:
Intru doar citeva minute ca sa le urez LA MULTI ANI celor doi sarbatoriti ai zilei Andrei si Iustin Sebastian si sa va scriu citeva rinduri.
Andreea-Georgiana eu am un pic de experienta (din pacate) la infectiile ochisorilor de bebei ca doi din 3 copilasi mi-au facut asa ceva.Din cauza asta ii cred pe doctorii suedezi care nu le desfunda canalul lacrimal pina la 12 luni DACA nu se semnaleaza INFECTII REPETATE. Le trateaza bineinteles infectiile si DOAR daca se REPETA la intervale mici intervin.Alor mei le-a trecut in 2-4 luni si totul a fost okay.Imi pare tare rau ca ai avut asemenea problemuta cu micuta, bine ca s-a rezolvat.
Catrinel iti multumesc mult de tot pt. PM. Eu am venit la Odisee prin noiembrie si cred ca din cauza asta nu am citit la vremea respectiva.Probabil cu cit citeste omul mai multe chestii, cu atit are motive mai mari sa fie ingrijorat.Acum o depinde si de personalitatea fiecaruia.Eu sunt mai "speriata" de felu´meu , in timp ce sotu´ e opusul.Si asta o fi un avantaj pina la urma,nu?![]()
Astept sa ne spui ce v-a sfatuit doctorul cu privire la diversificatie...Dupa observatiile mele,in tari in care se maninca diferit si bebeii primesc diversificare diferita...In orice caz, spanac,sfecla rosie,mezeluri(inclusiv cascaval!)si tot ceea ce este conservat si cu aditivi nu se recomanda la bebei aici.Asta asa,in linii generale.Sunt curioasa ce interzic nemtii!![]()
Noe, am tradus ceva pe scurt si urmeaza sa-i mai dau forma finala ca alfel eu am obiceiul sa ma intind la vorba si spun mai putine lucruri concrete.
Trebuie doar sa copiez ceea ce am salvat in Word si sa-mi caut parola si...pun acolo la blog de dimineata tot ce am "lucrat" in dupa amiaza asta.
Poate ca sunt una dintre putinele mamici care nu au baby phones, dar..pur si simplu nu am avut nevoie NICIODATA ca din bucatarie vad si aud tot ce se intimpla cind ii pun pe bebei sa doarma in carut pe prispa.Altfel,ma plimb in fiecare zi cu carutul ca sa mai fac si eu miscare si iar nu folosesc "phone-ul".Locuinta noastra nu are etaj,nici nu e prea mare, asa ca aud imediat daca scinceste...
In magazine il iau mereu cu mine,in vizite la fel,de lasat in grija altora in afara nu l-am lasat pina acum...zau ca nu mi-a trebuit asa ceva.Acum nu stiu, poate oi fi eu "too old fashioned"...
Amalia, multumesc mult pt. urari! Seby e un frumuseeeeel!(da´ cu asa mamica putea sa fie altfel?)
Delia insanatosire cit mai rapida sotului si sa auzim vesti bune de la voi marti!
Rocsana,,Serj voi ce mai ziceti?
Ma duc la somnic fetelor ca si Markus doarme de vreo 10 min
Pup toata gasca si revin miine "in forta"(sper)
Mariana
mama de Monica, Matei si Markus
ciuf spune:
Sal si eu asa in goana
In primul rand la multi ani: Andrei si Iustin Sebastian cu toate urarile noastre de bine.
Mariana, daca ai sti cum fug ca de draq de aditivii aia. Al meu sot e si mai speriat. Zice ca in timpul nostru nu o luasera asa razna chimicalele astea, dar acum doi-trei pac cate un aditiv. Si sa facem tot posibilul sa ne ferim copiii de asa ceva. Incerc sa fac in casa cat pot de multe. Evit cat pot de mult sa dau mezeluri la copii. Am inceput sa facem carnati in casa. Ies si mai ieftin si macar stiu ce bag in ei.
Socrii se uita cam stramb la noi cand ne tot vad ca citim ingredientele la produsul ce dorim sa-l cumparam. Asta e. mananca si ei ce mancam si noi.
Ca bine zici cu canalul lacrimal infundat. Si eu am patit-o cu Luca si cu ajutorul masajului am scapat. Oricum, aici, doctorul nu face nimic pana la un an.
Ama_kaly, scump mai e Seby. E un dulce cand e invelit in prosopel dupa baie.
Noe, nici noi nu folosim baby phone. Am cumparat imediat dupa ce s-a nascut Eva, dar l-am folosit decat o singura data. O aud cand plange din orice camera m-as afla. Asa ca se pune praful pe el.
Azi o pusei pe micuta in patul lui Luca si paru captivata de pestisori pictati pe pereti. Se uita la ei si gangurea.
Ieri am tot fost pe drumuri. Dimineata mi s-a parut ca s-a stricat pompa de san si fara sa mai verific m-am si dus sa iau alta noua. Ce sa zic, pompa e a unei prietene care e insarcinata in 7 luni asa ca ii va trebui si ei. Batui tot orasul ca sa ajung la magazinul cu pricina (daca o comandam de pe Internet ma costa cu vreo $70 mai putin) si o luai. Ajunsei acasa, desfacui numai pompa in sine nu si accesoriile care erau sterilizate (scria clar ca pompa desfacuta nu va fi returnata) pusei palniile, furtunasele si bidoanele mele si o incercai. La naiba. aceeasi putere ca cealalta. Ce moasa-sa fac??? Ca doar e noua, e acelasi model, ce o fi in neregula. Eh, si lasai sa pompeze acolo si dupa cateva min. incepu sa-si faca treaba ca lumea. O oprii si o incercai din nou pe cea veche. Oh, mai, mergea si aia.
Asa ca o impachetai frumusel pe cea noua si fuga cu ea inapoi la magazin (bagai inapoi pe card vreo $263). Cand ma intreba motivul returnarii spusei clar ca am gasit una mult mai ieftina pe Internet.
Asa ma bucurai ca am reusit sa o dau inapoi, dar zau ca nu imi ardea acum de o asa investitie.
Deci Farfuzelul fu o plimbata si complimentata de mamicile de prin magazin (numai pentru bebelusi - se cheama babies are us). Imi fu dat sa vad numai gravidute si bebei.
Offf, si ma apuca asa un dor de burtica cu o inimioara in ea, ca parca l-as face si pe al treilea. Noroc ca ma mai aduce sotul cu picioarele pe pamant.
Am facut micutei, in sfarsit, baita. A parut sa-i placa sa o spele mamukul ei.
Azi-noapte a uitat sa se mai scoale. Am trezit-o pe la 5:10 ca intrasem in panica. Nu o auzeam respirand, mi se parea ca nu-i simt nici respiratia, sanii imi erau plini ... Asa ca avuseram prima noapte dormita in sir.
Pup si ma duc sa termin de spalat carpetele.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
MP spune:
Hello trupa!
Nu am mai intrat ieri si azi pentru ca am profitat si noi de weekend-ul asta ploios si vantos si ne-am odihnit.Doamne,ce bine a fost!
Astazi am iesit cu copiii la biserica sa ii impartasim si apoi am fost pe la niste prieteni si am luat pranzul la ei...si in rest...somn cat cuprinde.
De-aia acu sunt fresh si va raspund mintenas.![]()
Noe,sper sa reusesc sa scriu si eu cat mai curand cateva randuri interesante si folositoare pentru bebe blog-ul nostru.Mai fac sapaturi dupa informatii utile si cum prind momentul le si postez.Cum petrecurati weekendul asta?V-ati incumetat la iesiri prin parcuri pe vantoasa asta? Misto citatul pe care l-ai luat de la Parintii intreaba.
,multumesc de horoscop!
Cosmina,nu m-am gandit la faza cu pernuta sub fundulet la bebe pentru scaunelul de masina.Oricum,avem deja aproape de 10 kilograme...mult timp nu mai serveste el scoica
(Ca nu-l mai incape,nu de alta).Cand veniti in Romania dati semnal,poate ne intalnim si noi cu voi! Ne-ar face mare placere.Un pup pentru Harris!
Tina,draga mea,asa ma bucur sa vad ca mai scrii si tu pe la noi! MI-aduc aminte de vremurile cand scriai in fiecare zi si aveai grija de noi ca o mamica buna...Mai treci pe aici cand te mai lasa gandacelul mic si mai zi-ne de voi! Il pup pe David mic si scump!(Ce mult iti seamana! Si ce mare s-a facuuut!
)
Ciuf,dupa cum ai vazut,nu s-a intamplat nimic cu bunicii mei si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta...dar au fost altii care au murit...care au ramas fara case,care sunt dati disparuti...Matusa mea din Italia a vazut la Euronews,iti dai seama?A fost grav rau de au dat si acolo sitrea asta. Cum, nu te-a lasat soacra ta sa ii faci baita fetei pana acum?...Ma bucur ca ai reusit sa returnezi pompa;m-am amuzat de felul cum ai povestit.Tu intotdeauna ai stiut sa imi aduci zambetul pe buze sau sa ma faci sa ma prapadesc de ras citind cate una "ŕ la Luk Muk".Numai bine
!
Adar,nu pot decat sa iti multumesc din inima pentru faptul ca ai vrut sa ma ajuti!
Dupa cum ai citit...totul a fost bine.Slava Domnului! Multumesc inca o data!

Honeypuma,mi s-a ridicat parul pe mine cand am citit patania voastra!Dar mi s-a "culcat" la loc cand am citit ca a fost totul ok si,mai ales,cand am vazut pozele cu bebe.Dragul de el,iti vine sa il papi de falcute.
Delia,
multa sanatate sotului tau!Iar tie multa putere...cred ca ti-am mai urat asta.Bine ca macar vine acasa si nu mai ai de facut drumuri la spital.
Biuta,ce super idee sa il pozezi cu sepcuta din spital!
Se vede ca a crescut biiine rotofeiul.
Stai asa ca o sa ii fac si eu poza lui Matei cu fesul din primele zile de viata.Hihihi!Cred ca nici pe mana nu ii mai vine!
Imi pare rau ca nu mai ai bunici...si eu ma gandesc cu groaza la ziua cand vor incepe sa se duca...
Mariana,
multumesc pentru gandurile bune! De cand am citit de cumnatul tau si de cum a aterizat bebe de 2 luni cu bouncer cu tot stau cu ochii cat cepele pe Matei cand il las in leganel.
Alinaalex,
.Faptul ca sunteti alaturi de mine in momentele grele imi da energii nebanuite,sa stii.
Aiurea rau vremea asta,dar ce sa-i facem?...Acu bate un vant de te ia pe sus. Partea buna e ca s-a mai racorit putin...Cum s-a comportat Marc pe canicula care a fost?
Micaalsa,
. Ma rog la Dumnezeu ca prietena ta sa fie in regula.Am vazut la tv ce s-a intamplat si acolo si am plans impreuna cu acei oameni greu incercati de viata.Iata ca acu a venit si randul celor din satul bunicilor mei
...Ma intreb ce va mai urma si ma rog sa nu se mai intample nenorociri. Bubitele alea sunt de la caldura.Si Vladut a facut zilele astea si i-au aparut si lui Matei.Acum ca s-a mai racorit au inceput sa dispara. Pupam cheliuta scumpa!
Andreea
,intr-adevar,Arbore face parte din circuitul turistic atunci cand vine vorba de manastiri.Ma bucur ca ti-a placut acolo! Asa ca fetele care vor sa viziteze manastirile din Bucovina sa nu ocoleasca manastirea Arbore! Cred ca ar mai trebui sa ii protejez si eu coloana lui Matei...mai ales ca el e si asa grasut. Multumim de reteta.Cu prima ocazie o pun in practica.Eu faceam o praji buna cu visine,dar putin altfel.Vreau sa vad asta cum iese.(desi stiu deja ca va fi super buna
)
Ama,ma bucur ca mai intri si pe la noi.Te cred ca iti solicita toata atentia strumfuletul mic.(ŕ propos,scump foc,m-am uitat la pozele noi
;tati mandru nevoie mare).Bafta la examenele ce te asteapta!
Catrinel,speram sa putem merge cat mai repede.Cum ii dau astia concediu sotului meu am si fugit la Suceava.Toata lumea ne asteapta.Nu l-au vazut pe Matei decat in poze.Abia astept sa le fac cunostinta.Bafta luni la doctor si sa fie usurel vaccinul!
No,gata fetele,ca am scris de am inrosit tastatura.
Da ea stie ca va iubesc si nu se supara.
O noapte buna!!
Va imbratiseaza cu drag
Monica si cei doi pitici: Vlad
(27.01.2002) si Matei
(14.03.2006)
Pozele noastre
MP spune:
Iertati-mi raspunsul kilometric de mai sus...
-pentru 31(care nu a fost luna asta)-La multi ani Adina Nicoleta(Andra Simona)! Sa cresti mare si frumoasa si sa ai parte de mult noroc!
-pentru 2-La multi ani! Andrei(Doina_cel)si Iustin Sebastian(Mara)
-pentru 3-La multi ani!Maria(NSHIRO) Andrei(IRINA71) Raluca Elena(Danielaneda) Harris Peter(Cosmina) Alexandra (Aida_O )
Sa cresteti mari si sa aveti parte de tot binele din lume,pui mici si scumpi!
Si acum promit ca plec la culcare si nu va mai stresez.![]()
Va imbratiseaza cu drag
(27.01.2002) si Matei
(14.03.2006)
Pozele noastre
ama_kaly spune:
LA MULTI ANI bebelusilor nostri:
Maria(NSHIRO)
Andrei(IRINA71)
Raluca Elena(Danielaneda)
Harris Peter(Cosmina)
Alexandra (Aida_O )Monica nu stiu cum reusesti tu sa fii atat de activa pe forum cu doi copilasi..eu abia mai apuc sa intru sa citesc (nu sa si scriu) cu unul! Multumim pentru aprecieri, si voi sunteti o familie tare frumoasa, iar de tine mi-e tare drag inca de cand am inceput sa intru pe DC!
Ma bucur ca bunicii tai sunt bine si e pacat ca se intampla astfel de tragedii..![]()
Da, tati e tare mandru ca Seby seamana cu el, asa-i?
honeypuma multumim!
Dar nu e adevarat ca nu s-ar zice ca am nascut acum 2 luni..am ramas cu ceva kg bune in plus (pe care abia astept sa le dau jos sa ma incapa blugii dinainte!!) si niste vergeturi pe solduri care sper macar sa se galbejeasca ca sunt tare urate asa movulii
.
Am vazut si eu pozele cu grasunelul tau, iti vine sa-l mananci!!
Am citit ce ai patit, de scari mi-e frica si mie de fiecare data cand le cobor sau le urc cu Seby in brate.Noi stam la 3/4 si nu avem lift asa ca in fiecare zi urc si cobor pe scari..sper sa nu mi se intample asa ceva.Si voi sa aveti grija de acum, bine ca a trecut si strumfuletul nu a patit nimic! mariana multumim, dar tu arati si mai bine dupa trei copii! Acum stiu de ce te incumeti sa il faci si pe al patrulea: pai la cat de bine arati dupa nastere si normal!
ciuf felicitari pentru prima noapte dormita in sir de Eva si la mai multe!!
Ei, dar de ce sa nu-l faci si pe al treilea? Uite ia exemplu de la mariana!
Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby
ama_kaly spune:
Uitasem, am mai pus poze cu Seby plin de finetti
L-am dat si pe el pe buze putin si ce s-a mai lins..mi s-a parut foarte de comic si i-am facut cateva poze. Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby
Catrinel_17 spune:
La multi ani si multa sanatate si fericire
Maria, Andrei, Raluca, Harris si Alexandra!!!!!!!
Am fost azi la consultatie si vaccin. Oana are 5760 grame, ANDREEA. A luat 1 kg in ultima luna, si asta e ce conteaza. (Oana are 3 luni si 12 zile) asa ca.... Nu-ti face probleme.
Mi.a zis ca pot sa incep sa ii dau din cind in cind cite o linguritza de piersici pasate inainte de masa de lapte de la prinz. Cit timp alaptez nu trebe altceva pina in luna a sasea, daca renunt, in luna a cincea se pot introduce si alte chestii. A zis sa raman la lapte PRE, Oanei ii e suficient, nu trebuie sa o umflu cu altceva degeaba. Ce mai era... a, a zis ca nu are sens carnitza de pui, ca nu contine prea multe elemente importante pt crestere. Nu are fier deloc. Mi.a recomandat vitzel si miel (mai tirziu asta, dupa luna a sasea) de trei ori pe saptamana. Sa o pun mai des si mai mult pe burtuca, eventiual sprijinita sub piept cu un prosop rulat. Isi tine oricum capul bine de tot, dar trebuie antrenati muschii pt cind va sta in funduletz.
Ma grabesc un pic acuma, dar am zis sa va scriu astea rapid. la vaccin nu a plins aproape deloc... Mi.a zis ca NUMAI in caz de febra (si asta inseamna peste 38,5 in caz de vaccin) sa ii dau paracetamol supozitor.
vapup!!
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
MP spune:
Buna fetelor!
Cam slabuta miscarea pe aici...unde sunteti,harnicutelor?![]()
Ama,
poate ne si intalnim vreodata cand o sa veniti in Bucuresti.Mi-ar placea. Dragul de el ce dulce e cu cioco pe la gurita! Nu are nimic ca l-ai lasat sa linga ciocolata?...vezi sa nu-l apuce vreo durere de burtica sau sa nu iti faca vreo alergie ceva.
Catrinel,bine ati revenit de la dr! Bine ca a fost totul bine cu vaccinul.Interesante informatiile culese referitor la papica diversificata.Nici eu nu aveam o parere prea buna despre carnita de pui(mai ales acum cu gripa asta aviara...).In rest,e foarte bine asa! Fata trebuie sa fie supla si frumoasa...nu o grasana ca baietoiul meu.Baietii trebuie sa fie solizi ca sa le ofere protectie delicatelor mici.
Te astept cu mai multe detalii cand ai timp.
Va imbratiseaza cu drag
(27.01.2002) si Matei
(14.03.2006)
Pozele noastre