Mamici de sept-oct 2006 (44)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Fetelor, cand se face al doilea set de analize? Voi cand l-ati facut? Stiu ca nu este un grafic special pentru asa ceva, dar pentru informarea mea...
Si voi ce luati, ce-ati luat pana acum? Vitamine, fier separat, acid folic, si pana cand?
Eu am 21 de saptamani si inca iau acid folic si elevit. La eco, bebele arata mai mare cu o saptamana.
Va pup si sa aveti o zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Buna ziua, mamici!

In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru felicitarile pe care mi le-ati transmis, multumesc mult Pufymic pentru ca ai trecut un carucior albastru in dreptul numelui meu.

Laliq, eu sunt de parere sa faci acea injectie, e pentru binele bebelusului. Scopul acesteia este ca atunci cand se naste bb, la intrarea aerului in plamani, acestia sa nu colapseze si bb sa nu mai poata respira pentru ca peretii alveolelor pulmonare se lipesc. Poti cere si o a doua parere de la alt medic, dar cred ca si acesta te va indruma sa faci injectia.

Susa, stai linistita in privinta incompatibilitatii de grup. Intr-adevar exista asa ceva, dar nu e grav, bb se naste cu un icter mai pronuntat, dar va fi pus la ultraviolete si-si va reveni repede. Nu e o boala, nu-i nimic de speriat. Si eu am grupa 0 I iar sotul meu A II, deci suntem in "incompatibilitate". Am intrebat-o pe doctorita mea despre asta si mi-a zis sa stau linistita, nu-i nici o problema, "doar n-o sa ne alegem sotul dupa grupa sangvina" a zis ea.

In alta ordine de idei, am remarcat si eu schimbari pe forum, ieri n-am putut accesa deloc, azi vad ca am steluta albastra, etc.

Vad ca din ce in ce mai multe mamici se grabesc sa aduca pe lume bebelusii, deja presimt ca in august va fi ceva inghesuiala la nasteri printre noi. Sper sa trecem toate cu bine peste momentul nasterii si sa ne regasim apoi in clubul scutecelor.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 24 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Itzy-bitzy ti-am trimis PM

Sandra 25+ poze

varsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Raluca felicitari pt. fetita,Mamilili felicitari pt. baietel.

Try eu nu stiu ce tu nu intelegi.Nu este vorba de pozitia bebelusului in uter ci de faptul ca el apasa exact ca la nastere.Si asta nu am spus-o eu ci medicii la care am fost la control.Am citit (si daca dai o cautare pe net sigur gasesti) ca il poti ridica cu ajutorul mainii prin mangaiere stand in pat, si asa este,am experimentat acest lucru de mai multe ori.De fapt este singura metoda prin care reusesc sa il ridic.Cand nu stiam asta bebele apasa rau, aveam contractii si eram la un pas de avort.Deci nu conteaza forma burtii, nici pozitia bebelusului in ea ci cat de mult se apropie capul lui bebe de iesirea din uter.Nu stiu cum sa-ti explic mai bine, sper ca te-ai lamurit cat de cat.La inceputul sarcinii am purtat un fel de burtiera si a fost bine insa a ramas mica.Oricum fetele mi-au raspuns ce ma interesa si sper ca te-ai lamurit si tu.

Mexxa si Inni ma bucur pt. vestile bune de la doctor.Sarcina usoara in continuare.

si o zi buna!

Roxana + Diana (8.05.2002)+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Microbu, la multi ani! Sa fiti fericiti pana la adanci batraneti!

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 24 sapt cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

microbu nici eu nu vad pozele
Zina eu stiu ca se face un set complet de analize in fiecare trimestru de sarcina. Daca sunt probleme speciale se pot face si mai des si in functie de problema ivita. Eu am facut si in primul si in al doilea si urmeaza in al treilea, iar in functie de ce iti iese la analize iti recomanda medicul sa iei. Mie chiar daca mi-au iesit bine toate, mi-a dat sa mai iau fier si atat. Acum depinde mult si de fiecare medic, fiecare cu parerea lui.
pufymic harnicuta ca intotdeauna!

26+

POZE
mai avem un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Pufy, declar solemn ca prefer suturile in ficat si nu alea in vezica. luk s-a intors extrem de devreme cu capul in jos, mandra asta mica ma dispera uneori, da cate una si ma taie un pipi instantaneu. Problema nu e asta ci ca de regula nu sunt pe langa vreo buda, ceva.
Inni, te rog sa ma crezi ca nu-mi aduc aminte cum am facut trecerea de la detergent de copil la ala de oameni mari. Cert este ca Luk a facut alergie de 3 ori, de la 3 detergenti diferiti.
Zina, eu am facut deja al doilea set de analize, acum vreo 2 saptamani jumate. Deci cam pe la 24-25 de sapt de sarcina, aproximativ.
Laliq, si eu zic ca e bine sa fac injectiile alea acum, pentru ca daca Doamne fereste se intampla ceva ai sa-ti imputi ca nu ai facut tot ce ai putut pentru bebe.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; [Ilinca]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Zina si eu tot asa stiu, in mod normal analizele se fac trimestrial, dar deosebirea e ca in trim II si 3 nu mai repeti toate cele facute la inceput (HIV, RBW, VDRL etc). Unii medici recomanda repetarea testului toxoplasma in trim II. In rest, periodic refaci hemoleucograma si sumarul de urina.
Cu suplimetele de vitamine si minerale iar depinde de la dr la dr. Unii recomanda sa iti iei necesarul din alimentatie sau sa iei strict ceea ce-ti lipseste in special(Mg, Fe etc). Si eu iau Elevit din saptamana a 14-a si stiu ca este foarte bun. Nu cred ca e nevoie sa mai iei si Acid folic separat pt ca Elevit contine destul. Desi am inteles ca surplusul se elimina fara probleme

Eloise 23+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Pufymic, inca nu am creat nickul comun, pentru ca am asteptat mai intai parerile voastre. Asa ca daca am OK-ul vostru, il creez.
Microbu, la multi ani, casa de piatra in continuare si muuulta fericire.
Noi vom serba 1 an de casnicie impreuna cu bebe .
MamiLili, scuze am uitat sa te felicit pentru baietel (memorie de gravida, ce sa-i faci?). Felicitari, sa va traiasca si sa fie sanatos si norocos!

28+ I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev256pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Si eu vroiam sa pun aceleasi intrebari ca si laliq: cand trebuie facute injectiile pentru maturarea plamanilor lui bb, cate se fac, si in caz ca este totusi o sarcina la termen afecteaza cu ceva aceste injectii pe bb? Eu nu zic ca o sa nasc prematur, dar ma gandesc ca, in caz ca se intampla bb sa fie pregatit sa respire singur...

De cand sunt insarcinata, am o gramada de par...pe burta ...sa fie oare de la utrogestan??? Oare o sa dispara dupa ce o sa nasc, ca mi-s tare disperata numai cand ma gandesc ca trebuie sa-l epilez...

Va pup dulce pe toate burticutele

Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu

Mergi la inceput