The best of aug-sept-oct 2004 (117)
Raspunsuri - Pagina 21
Mada spune:
salut, va pup pe toate si lamuriti-ma si pe mine cum raspund la un citat cu qoute, ca habar n-am si am niste rafuieli la parintii intreaba.
va rog daca aveti timp si chef
eliana asa suntem si noi cu mare inca nu stim cum si cand plecam
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
herra spune:
quote:
Originally posted by Mada
salut, va pup pe toate si lamuriti-ma si pe mine cum raspund la un citat cu qoute, ca habar n-am si am niste rafuieli la parintii intreaba.
va rog daca aveti timp si chef
asa vrei sa arate raspunsul?
am dat click pe pagina aia cu o sageata, din partea de sus a mesajului, in dreapta...
dar ce rafuieli?! pune link-ul daca ai nevoie de sustinere! 
eu nici nu prea mai citesc pe acolo; sunt unele persoane care abia asteapta sa sara!
Cristina si Vlad 
elyanne spune:
Mada te duci la mesajul pe care vrei sa-l dai citat... si in partea de sus ai niste butoane... langa ala cu PM ai o foaie cu o sageata verde (reply with quote) Apesi pe el, de sechide fereastra de raspuns in care e bagat citatu intre niste paranteze [ quote ] la inceput si [ /quote ] la sfarsit (fara spatii). Tu trebe sa scrii dupa paranteza de la sf, ca mesajul tau sa nu intre si ala ca quote.
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
Mada spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79799
eliane si herra, pupici multi pt sfat,
nici eu nu ma bag in discutii de acolo eventual citesc si/sau invat cate ceva, dar acum mi s-a pus chiar
cititi si vedeti cum sta problema poate ca sunt eu deplasata...
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
aissa spune:
Ah Mada la subiectul ala m-am abtinut sa nu raspund. A mea era cuminte si lua bataie de la toti, toti ii luau jucariile, a bagat la cap si acum ii altoieste pe cei din jur si protesteaza si ea si prin urmare primesc replici cum ca e rea. Cui sa explic ca nu de la mine a invatat egoismul ci de la cei din jur. Asa ca nu imi mai bat capul si asa am gura mare si cred ca sunt pe lista neagra.
Herra...subiectul asta cu vorbitul e tare spinos si mi-e "drag" zilele astea (mai ales dupa ce m-am contrat la parintii intreaba la tema vorbitului copilului capricorn
). Mai e si la Psihologie subiectul deschis de Moss care merita citit.
Acel logoped a exagerat cu siguranta. Sora mea care a avut probleme cu copilul (la modul de meningita, hipoxie...chestii grave) a fost la logoped care i-a zis ca inainte de 3 ani nu are ce lucra cu el. Asa ca sa spui ca la 2 ani e tarziu deja....e exagerare.
In fine, pot spune despre Ale a mea ca e in curs de acumulare, a mai adaugat in ultima vreme cuvinte....dar cum sa spun...inteleg eu ce spune, nu pot zice ca e ceva clar. Adica avem pe langa nona-suzeta, usa cu s de la suc, nu cu sh, tu (suc), peia (cheia), do (jos), ana (oana), aia (maria - aici e interesant ca maria o striga pe ea aia de la Ale, iar Ale o striga aia de la Maria), beia (bere), usu (ursul), utu (carutul), una (numara), alta, gata (care e uneori data, uneori tata), mani (banii), dii (la cal) astea fiind achizitii foarte recente. Si o vad ca acum face ce altii faceau de mult, repeta dupa mine, dar cateva cuvinte la rand nu prea mult ca se plictiseste. Insa am scris cum le pronunta ca sa vedeti ca nu vorbeste clar, pana la propozitii/fraze e cale lunga, si cum spuneam la alt subiect vad altii care chiar comunica. Insa...nu o sa ramana ea muta, iar de logoped eu cred ca nu e cazul inca.
Danina ma bucur ca e bine pitica ta si felicitari pentru teren.
Noi maine fugim pana la munte (v-am mai zis?), doar pe weekend, venim repede.
Cristina si ghighiloi
mina spune:
Da, si eu m-am abtinut sa postez la topicul ala...
Pai cum sa mi-l plezneasca cineva indiferent ce a facut? Eu cand ma duc cu el in parc sunt cu ochii in 4 si daca e cazul intervin. Avem si noi de-a face cu incidente diverse: turnat galeata cu nisip in cap la vizigot (am semnalat incidentu bunicii vinovatului care bunica a batut vinovatul, nu va zic ce rau mi-a parut de bietul copil), impins de copii mai mari de pe topogan, luat jucarii.....Bey frate, nu sunt o persoana egoista, am crescut cu un frate mai mic dar MOR, MOR cand copii necunoscuti isi fixeaza azimutu pe o jucarie a copilului meu si vor sa plece cu ea acasa urland isteric ca "o vreaaaaauuuuu, e a meaaaaaaa". Acu nu dati cu rosii, stiu ca mi se poate intampla si mie...nu condamn pe nimeni, mor numa de ciuda in sinea mea. Adevarat ca daca parintele istericului nu intervine imi e mai greu sa suport situatia.
Asta mi se trag de la petrecerea de motz a vizigotului cand varu lui de al treilea, un pusti de 3 ani jumate (care, apropo, nu vorbeste si parintii nu se deranjeaza deloc) a plecat cu mingea favorita a fiului meu urland "meeeeeeaaaaaaa migiiiiii, nuuu teeeeiiiiiiii". Evident ca m-am simtit si le-am propus sa o ia, dorindu-mi in sinea mea sa ii vad plecati mai repede, in timp ce Teiu se lehametise si se urcase in brate la ma-sa mare. De aia l-am invatat ca nu are voie sa plece acasa cu jucariile altor copii si ca trebuie sa fie darnic si sa imparta jucariile cu altii.
Phii, m-am intins.
Tragand linie si adunand (da' promiteti ca nu spuneti vizigotului ca il laud) in parc se poarta ok, f rar are accese de egoism sa refuze sa imparta jucariile (atata vreme cat toate raman cat de cat in raza lui vizuala)si nu mi s-a intamplat sa loveasca pe careva.
Acu mai nou se da la golanii de pupa fetele, Ellen m-a dat de gol, in curand poza cu Vizigot pupand Meme...dar nu acu ca nu am timp.
Va pup ca acusi se face sa plec acasa sa fac bagajele.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
herra spune:
tocmai am deschis si eu si am citit prima pagina - inainte de a vedea link-ul pus de tine...
si banuiam ca pe celelalte pagini se lasa cu ...
dar acum trebuie sa fug, tocmai mi-am lasat o lucrare intr-o ciocolata si daca nu o prind azi pe dr mea stomatolog de-abia marti dupa-amiaza.
PS: si Vlad ne mai capaceste si pe noi, si cate un copil prin parc...
mai vin si altii la jucariile lui, si el la ale altora...totdeauna jucariile altor copii vor fi mai interesante, pentru ca sunt noutati.
e drept ca eu nu ma lovesc de scene din astea, ca altfel probabil ca mi-as pierde rabdarea.
dar daca s-ar intampla nu l-as lasa nici sa loveasca nici sa fie lovit.
Cristina si Vlad 
andora spune:
Mada mama m-am bagat si io la subectu' cu pricina.... n-s pune in veci mana pe un copil agresiv fata de gogoasa mea... n-as putea, eu si daca ma supara cineva nu pea zic
. dar contwct fizic? Pai nu exista si alte cai? Sunt poate oidealista dar pana acum mi-a mers sa conving "rai" din parc cu vorba.... numai pe gogoasa mea nu o pot convinge uneori si atunci mai aplic si niscai plecari fortate drept pedeapsa.
Fetelor multumesc mult de tot pt urari
si Elyanne merci de listuta, deci suntem de lemn get beget. Prea tarziu ca deja am primit flori si-mi miroase toata casa
plus fructe intr-o prajitura......
Vreau sa pup toti copilasii smecherasii, cataratori sau pupacosi de aici, eu sunt intr-o perioada nostalgica si ma gandeam ce mici erau cand v-am cunoscut.... si cum au crescut ei de mari si frumosi.... atunci ne faceam probleme ca unii nu stateau in fundulet,... acum ca unii nu vorbesc ..hihi, logopezii si doctorii in general tb consultati in trupa de 2-3 ca sa tragi o concluzie reala... asa ca sa fim sanatosi ca nu s-a vazut copil care la 5 ani sa nu vorbeasca si sa nu faca la wc 
Danina la multi ani si pt voi opt 7 iulie, noi pe 28 d fapt ar tb sa ne sarbatorim ca atunci a fost cea religioasa dar de ce sa n-o facem de doua ori
Pup Dienutei si ma bucur mult ca nu e nimicuta
. A, si felicitari pt teren 
Mina si Aissa calatoarele- week-end placut, de fapt tuturor, care pe unde mergeti 
V-am zis unde plec eu maine dimineata? La mareeeeeeee la gogosica mea... ne intoarcem cu ea duminica.... 

I-am cumnparat azi un rucsacel-papusica cu codite (ca asa-i plac e papusile) si o rochita si am dat apa la crocodili cand mi-a zis la telefon "mami, tati, hai a potel"
Asa ca imi iau ramas bun si va pupacesc pe toti!!!!!
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
CRISMIR spune:
Bei am intrat si eu acolo la subiectul ala...piuuu,MADA tie draga mea mii de
si
...mare nebune unele mamici.
Acum stiti eu sunt in categoria"copil bataios"..adica al meu are chestia asta cu datul palmelor..ei,si ce sa-i fac mai fetelor..ca am incercat toate metodele...l-am urecheat,l-am pedepsit,i-am explicat ca nu-l mai duc la joaca daca mai bate copii,i-am zis si "nu e voie",ei asta daca ii zic face si mai rau
,da si mai tare...asa ca am renuntat,sunt tot dupa curul lui ,dar am avut nefericitul accident de o mamica americanca a urlat la mine ca i-a lovit fetita peste fata cu palma,intr-un loc de joaca ,m-am suparat tare,nu cred ca e cazul sa vorbim urat si sa urlam ca vai ne-a atins copilul...offff,mie mi se pare aiurea sa te iei la cearta pt copii...in primul rand sunt COPII mai,ei se cearta,ei se pupa,ei se joaca...si sunt inca mici...ce naiba,nu au 6-7 ani sa zici,da,e ceva in neregula cu el de nu intelege...am observat ca Robert da si pt ca nu este bagat in seama
,adica copii respectivi fug si nu se joaca cu el,mai e si faza ca ei inca nu se pot exprima si deci se simt frustrati...asa ca fetelor...nasoala problema...insa azi in parc am gasit mamici care mi-au zis ca toti sau aproape toti fac asa,si ca sa nu imi fac griji...cresc si se schimba atitudinea lor...abia astept,pt ca sincer sufar cand vad ca ie asa bataus,nu inteleg de ce?!...si culmea,in mine nu da niciodata,dar in tati da,daca nu-i convine ceva,poc o palma
...va dati seama ca-l pedepsim si-l certam...dar dupa 3o minute a si uitat si iar la fel
Hai ca m-am intins cu vorba...ANDREEA drum bun si distractie placuta la mare!
AISSA nu iti fa probleme de vorbit...eu imi faceam probleme de dinti,nu stiu daca mai ti minte ca va tot intrebam...ei acum Robert are toti dintii,inclusiv caninii si 1 rand de masele..chiar,spuneti-mi si mie cand mai ies masele,cam pana la ce varsta?..i-au iesit mai multi de-odata,si apoi unul dupa altul...m-am si mirat...
In legatura cu logopedul,ala chiar a fost tampit as putea spune...eu am o prietena care a fost cu copilul la 2 ani si ceva ,stresata ca nu zice nimic baiatul..stiti ce i-a zis doctorul"Doamna,copilul nu are nimic cred ca dumneavoastra aveti o problema mare,cu capul"...hahahha...a plecat fata rusinata...pana la 3 ani nu trebuie sa ne facem probleme de faptul ca vorbesc sau nu...asa am citit in mai multe locuri!...si sincer stiu n cazuri la care copilasii au inceput sa vorbeasca dupa 2 ani si 8-9 luni sau chiar 3 ani.
DANIELA frumoasa expunerea ta,sunt 100% la 100% de acord cu tine...
si multe 
DANINA,felicitari pt pamant si pt aniversare
Gata acum chiar inchei,va pup pe toate si pe pitici,weekend placut,pe maine!
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI
herra spune:
quote:
Originally posted by CRISMIR
...pana la 3 ani nu trebuie sa ne facem probleme de faptul ca vorbesc sau nu...asa am citit in mai multe locuri!...si sincer stiu n cazuri la care copilasii au inceput sa vorbeasca dupa 2 ani si 8-9 luni sau chiar 3 ani.
da, asa stiam si eu; dar tot ma enerveaza povestirile astea cu logopezi...
si cred ca nici eu nu sunt prea vorbareata...

mama mi-a povestit ca am vorbit greu, ca vroiam sa vorbesc corect din prima.
Cristina si Vlad