Lecturi obsedante!
Raspunsuri - Pagina 2
Georgia2 spune:
Orice de Rodica Ojog Brasoveanu (mai ales cartile cu Melania si povestirile scurte publicate in ultimii ani de viata).De cite ori sunt stresata asta citesc
smillaraaq spune:
La "lecturi obsedante", in sensul de carti citi-placut dar mi-as fi dorit sa nu-mi fi cazut in mana vreodata includ si eu "Colectionarul" lui Fowles, dar si "Parfumul" (Patrick Suskind) si "Anatomistul" (Federico Andahazi).
La carti tocite de atata (re)citit: Ciresarii (forever!), Mizerabilii (again, forever!), "Sfarsit de capitol", trilogia lui Galsworthy care-mi place de fiecare data la fel de mult, cartile Rodicai Ojog, "Panza de paianjen" si (mai ales) "Mirona" de Cella Serghi, "Ursitul" de Stefana Velisar Teodoreanu si "trilogia" lui Ender, de Orson Scott Card.
toate aceste carti, mai putin Ender, sunt carti care m-au insotit inca de la 12-13 ani ("Mizerabilii" de la opt, cand mama mi-a pus in mana volumul 2 sa citesc cum mergea Cosette dupa apa la izvorul din padure) si nu pot sa stau multa vreme fara ele, mi se face dor, pur si simplu...
Come to the dark side: we have cookies!!
Llaura spune:
quote:
Originally posted by nematics
pride and prejudice/Jane Austin
Nema , am citit-o si in engleza de curand, am si filmul (ala BBC, normal).
In copilarie cartile lui Jules Verne le citeam periodic; "Peripetiile bravului soldat Svejk in razboiul mondial" o stiam pe de rost (din cauza lui frate-meu mai mare; "Pe aripile vantului", la fel + filmul de n ori, ne-a scos din clasa la scoala, ca discutia devenise prea zgomotoasa; Sadoveanu cat de mult, inclusiv "Venea o moara pe Siret" ; "La "Medeleni" am rupt cartea. "Enigma Otiliei", "Scrinul negru".
In liceu m-am lasat de obiceiul ras-cititului, dar nu de tot: Heinrich Boll, "Opiniile unui clovn", nici ea n-a supravietuit (cartea). Nici Mircea Eliade, "Noaptea de Sanziene".
Andrada spune:
Eu cred ca nu m-am "prins" de mindrie si prejudecata niciodata..dar am fost obsedata de Colin Firth cind juca in ecranizare...se pune?.
cartile obsedante nu le-am recitit dar le am cu mine mereu: crima si prejudecata, o mie de ani de singuratate si jocul cu margelele de sticla.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
MADYN spune:
In adolescenta Pinza de paianjen/Cella Serghi, cred ca o invatasem pe de rost, eram "indragostita" de personajul feminin, parca ma identificam cu el ....
33+ meu drag
Bebelica
Llaura spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Eu cred ca nu m-am "prins" de mindrie si prejudecata niciodata
Normal ca se pune.
"It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife."
Nu poti sa nu citesti cartea in engleza, este delicioasa.
Charlie spune:
Ma inscriu si eu In fan clubul Gone With the Wind ! Am descoperit cartea acum vreo 10 ani si de atunci ma intorc periodic la ea, plus continuarea scrisa de Alexandra Ripley insa mai mult de dragul personajelor.
Ar mai fii Rodica Ojog Brasoveanu cu toate acele povestiri ale ei si cateva din cartile scrise in ultimi ani. Ex. Razbunarea Slutilor, 120 de Pisici Negre, etc.
Andrada spune:
M-ai facut curioasa Llaura o s-o "Gutenberg" pe calculator in pauze ca n-am cumparat-o in engleza,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
noemi marian spune:
Iuliana,subscriu.Exemplarul meu nu mai are forma de carte a ajuns o varza.S-apoi vin Memoriile lui Eliade si Spiritualitatea Tantrica a lui Osho.Si povestile.Noi,vechi,de-a valma cum le nimeresc.
Noemi