Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (20)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Mirona, iti aspund la partea cu prenatalul s postnatalul: amndoua se platesc de angajator si sunt 85% din salariu. La noi la firma se platesc in continuare pe card. Partea proasta e ca daca aveai bonuri de masa, aste a nu le mai primesti in pre si postnatal.

Dia 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

Buna dimineata!

Multumesc fetelor pentru raspunsuri.

Aseara citeam dintr-o revista cu burtici, ma gandeam tare la bb-le meu, si... mi-a tras un super sut ! apoi - nevenindu-mi a crede, m-am uitat la burtica, si a mai tras unul, de data asta am si vazut!!!! sunt cea mai fericita!!! imi faceam griji acum 2 zile ca la mine in burtica e liniste! M-am uitat iar la filmuletele de la eco, am fost doar noi doua, tati nu ne baga in seama.

Povestea lui bb... Eu mi-am dorit fff tare de vreo 2 ani, si cand viitorul tatic spunea ca inca nu suntem pregatiti material, nu suntem casatoriti... la la la, eram foarte suparata, am plans nopti intregi, nu stiam ce sa mai fac sa il conving ca bebele nostru trebuie sa vina! Prin ianuarie a ajuns si el la concluzia ca intr-adevar, si el vrea bebe si se simte pregatit, si, fara sa-i spun nimic, desi stiu foarte bine cand s-a intamplat, am facut-o! Si fetelor, imi facusem programare la dr cu 2 zile inainte, dar era pentru saptamana urmatoare, sa-mi fac analizele, sa iau vitamine... dar cand mi-am dat seama ca e ziua fierbinte, n-am mai rabdat! Si pe bb l-am vazut la eco prima data la cateva zile (vreo 3-4), dr. a facut eco sa vada daca sunt la ovulatie (tarzie) sau am pb. cu ovarul. Era bebelina mea, mi-a spus dr. ca s-ar putea sa fie, dar e mult prea mic sa-si dea seama. Iar apoi, testele de sarcina nu vroiau sa iasa pozitive si gata! doar cand ar fi trebuit sa "vina rusii" am vazut 2 liniute, pana atunci... cat am mai plans ca nu era decat una! cu toate ca simteam ca e puiutul acolo!

Ei, gata cu povestile, hai sa mai si muncim, sa aveti o zi cat mai frumoasa si racoroasa!

Pupici,
Amalia 18+ si

Mergi la inceput

chinico, mie mi-a masurat pliul nucal la 14 sapt. si era ok dar tot mi-a dat trimitere sa-mi fac AFP... chiar nu stiu ce-i ala, dar cred ca e doar o parte din TT... eu oricum o sa merg sa-mi fac TT.... mi-a zis ca cel mai bine e in sapt.18... mai am o sapt si ma cam streseaza, abia astept sa-l fac si sa fie totul ok, ca sa scap de o grija :)). Adevarul e ca sunt foarte panicoasa de cand cu bb, eu nu eram asa inainte... acum parca in orice moment ma astept sa se intample cate ceva rau.. offf. Bine,nici nu ma mir, ca eu cumva ma tot gandesc la sangerarea mea din sapt.14 care m-a luat pe nepregatite si m-a bagat in sperieti... nu mai vreau surprize din astea de acum inainte!
Dia 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

Cristinaaaaaaa ce faci?????

lasa treburile alea multe, ca pleci in concediu si atunci o sa te iertam, dar pana atunci...
Hai, baga!

Am uitat sa va spun ca tati a fost socat cand a primit vestea, a ramas mut cateva secunde, apoi a zis ca e foarte bine, ca asa trebuie sa fie!

Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Chiar la toate era sotul acasa cand cu primirea vestii?

Asa: dupa 2 ani de zile de tratamente, analize de tot felul, stimulari ovariene, incercari esuate, schimbat de doctori, depresii lunare, etc. Am decis sa facem o pauza. Am luat ceva naturiste si am plecat pe munte. Provocasem Cm cu duphaston a.i. ovulatia sa fie pe munte ... si mi-am calarit sotul la greu in aceea perioada.
La 4 zile dupa coborarea de pe munte am avut o mica pata maro pe chilot. M-am uitat la cer si am spus: Doamne nu te juca cu mine.
La 7 zile dupa coborarea de pe munte eram singurica acasa si citeam forumul. Intra una la subiectul la care activam pe atunci - endometru si ne spune in fericirea ei: fetelor .... faceti testul .... ca daca e sa fie ceva sigur se formeaza si a doua liniuta.
M-am entuziasmat ... dar incepea Lacrimi de iubire la TV asa ca fuga la serial. Uitandu-ma la TV ma macina ceea ce am citit. In pauza publicitara fac un 3,14 3,14 scurt si bag un test – era ora 9 seara. Il pun langa mine si continui sa ma uit la serial. Cu coada ochiului vedeam testul ... la un moment dat imi atrage privirea, ma uit la el si vad o a doua liniutza.
Dumnezeule ... mie nici testele de ovulatie nu-mi ieseau pozitive ... n-am vazut in viatza mea un test de-al meu pozitiv.
Ce ma fac?
Sotul era la o mini chef intre baieti intr-un club – in apropierea casei. Eu singurica home.
Imi venea sa-l sun sa-i strig fericirea ... dar ma gandeam ca abia o plecat si eu deja il chem inapoi ... egoista.
Il sun si in emotia mea reusesc doar sa-i spun ca mi-e un dor cumplit de el si sa-l intreb cum se simte si cand preconizeaza ca vine acasa.
El normal ca intelege altfel si-mi spune:
Moni – stii eu cand o sa vin acasa o sa fiu un picutz "obosit" si nu o sa mai am chef.
OK. Il las sa petreaca mai departe, eu ma imbrac si fug la o farmacie – mai cumpar 2 teste, in apropiere de casa alta farmacie ... intru si mai iau 3.
Acasaa mai fac doua teste diferite si ambele pozitive. Deja am inceput sa plang si-l sun din nou. Era deja 10.30 ... nu mai puteam indura ... trebuia sa spun cuiva.
Am mai incercat sa-l sun o data pe la 11.30 si mi-a spus ca nu mai dureaza mult si vine.
La 12 i-am scis un SMS: iti promit ca nu o sa-ti para rau ... dar hai odata acasa.
Incep sa ma gandesc cum sa-i dau vestea. Aveam tot felul de scenarii in cap ... dar nici unul nu mi se parea ok. Tot ceea ce visasem eu in acesti 2 ani ... acum nuse mai potrivea.
Aveam 3 teste pozitive - am luat 3 pahare de plastic, le-am intors cu gura in jos si sub ele am pus cate un test. Tronau frumos in sufragerie pe bar.
Apare la 12.45 si normal ca fierbeam ... dar nu m-am aratat. L-am lasat sa povesteasca ce si cum o fost, sa se faca ccc comod ... si apoi l-am intrebat daca pot sa-i prezint si eu surpriza mea.
Saracu ... atat l-am chinuit/alergat in acesti 2 ani – dupa spusele lui – norocul lui ca ovulatia tinea doar cateva zile pe luna – din nou a crezut ca vreau ceva de la el.
L-am luat de mana si l-am dus in sufragerie si i-am spus sa-si caute surpriza ... iar eu o sa-l ajut ca in jocul acela de copii: rece rece cald, cald firbinte ... iar cand gaseste ceea ce trebuie ... sa spun ARDE.
Le-a vazut fff repede, mai ales ca nu-si aveau locul in decor ... a ridicat un pahar si din el a picat testul. Il ridica de pe jos, se uita la mine, se uita la el si intreaba:
ce-i asta? Test de gravideala?
Avea niste emotii in glas ... eu am inceput sa plang (plang si acum) a venit la mine, m-a luat in brate si-mi tot spunea plangand si el ... nu mai plange Moni ... nu mai plange.
In seara aceea m-am intins in pat ... dar somn nu am avut. Ma rugam la Dumnezeu sa fie adevarat ... si-i spuneam ca daca o fi sa nu fie adevarat ... ii multumesc totusi pentru fericita/unica noapte in care am crezut ca sunt gravida.
A doau zi am mai facut un test si tzusti la laborator si mi-am tras si un test de sange – Beta HcG – care mi-a confirmat sarcina. Eram gravida in 3 saptamani jumatate. La aceea varsta nici macar nu poti visa ca esti gravi – nu ai nici un simptom, nika – eu STIAM DEJA.
Dupa amiaza mi-am sunat dr. La 5 saptamani si 3 zile eram deja la eco.
Cam asa a fost la noi.

Va multumesc pentru rabdarea cu care m-ati citit.

Miro21+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

mai fetelor, cand va aud ca la voi misca bb si mai trage cate un sut... imi vine sa fug la eco sa vad daca bb-le meu e ok, ca ea nimik... am simtit ceva in sapt.15 - asa ca o bula de aer pe la mine prin stomac si de atunci, nimik... sunt ingrijorata ca n-am simtit-o, desi dr. meu mi-a zis ca probabil ca voi simti prin sapt.20, eu fiind la prima sarcina... dar cand va aud pe voi... :((... ofofofof
stiu ca e ok, ca-mi creste burtica vazand cu ochii de la o zi la alta si ma tot minunez...
Dia 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

mai fetelor, cand va aud ca la voi misca bb si mai trage cate un sut... imi vine sa fug la eco sa vad daca bb-le meu e ok, ca ea nimik... am simtit ceva in sapt.15 - asa ca o bula de aer pe la mine prin stomac si de atunci, nimik... sunt ingrijorata ca n-am simtit-o, desi dr. meu mi-a zis ca probabil ca voi simti prin sapt.20, eu fiind la prima sarcina... dar cand va aud pe voi...

Nici eu nu (cred ca) am simtit inca nimica.
Si sunt la a 2 a sarcina.
Relax!

18+

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

cu tema de azi cap de afish ... am uitat s-o felicit pe Deborah77.
sa ne traiesti si sa te mai vedem si pe tine la apel.
Sarcina usoara in continuare. pupici

cum mai stai cu udatul? - te intreaba uscata, sau uscatura ... sau vechitura ... sau cum vrei tu.

Miro21+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

hai sa va spun si eu povestea cu liniutele...
La noi nu a fost f. mare asteptarea, in sensul ca ne-am hotarat de Anul Nou, dar in ianuarie am cam ratat ovulatia. A doua luna am aflat de testele de ovulatie si le-am cumparat, ca sa nu ne chinuim degeaba :)).
Si ne-au fost de mare folos in martie.. n-as fi crezut sa se intample, mai ales ca am avut 2 zile liniute pe testele de ovulatie, si noi i-am dat bataie doar in prima zi, ca in a doua sotul meu a tb sa plece la un congres... am f. tare suparata ca n-am prins si a doua zi, asa ca eram convinsa ca nimic.... Dupa vreo 3 zile am avut o stare de rau, cu zacut la pat, epuizare, dureri musculare... am crezut ca ma ia gripa, ca aveam tot tacamul...nici prin gand nu mi-a trecut ca micuta se fixa acolo de zor :))
mi-am facut testul de sarcina dupa 7 zile, apoi dupa 10, apoi dupa 11 si nimik... asa ca am lasat-o balta, am zis ca nu ne-a iesit
si dupa vreo 3 sapt, cam in per. cand trebuia sa-mi vina ciclul, aveam crampe, dureri de sani f. mari... ce mai, am zis ca-mi vin bucuriile... si eu tocmai plecam la Bucuresti cu masina cu sotul meu, il insoteam la un congres de 3 zile... si nu stiu ce mi-a venit in dimineata aia sa scot un test de sarcina (ca doar aveam stoc de ele), si sa mi-l fac.... si cand am vazut 2 liniute (eu simtind ca-mi vine ciclul) am intepenit... m-am gandit sa nu ma bucur ca o fi gresit... si mai imi fac unul- si ala tot 2 liniute. Mi-am sunat sotul (care era in oras) si i-am zis: hai repede acasa, ca sunt cam derutata: am 2 liniute pe test, dar eu simt ca-mi vine ciclul. Cred ca in 5 min. a ajuns acasa si am mai facut un test care a iesit tot cu 2 liniute... si sotul meu cu intelepciunea medicului din el imi zice: ce ciclu, ca esti gravida....si abia atunci am relizat si am inceput sa topaim amandoi de fericire... si a doua zi am mers la control si l-am vazut pe bb la 4 sapt :))
cam asa a fost la noi...un pic pe neasteptate, si dupa 3 teste negative au urmat 3 teste pozitive
Dia 17+ cu

Mergi la inceput

ruxandra sb, merci de incurajare... tu cred ca ai experienta primei sarcini, de aia nu te mai panichezi asa usor :))
sper sa ma potolesc si eu si sa nu ma mai panichez din orice... dar nu prea pot :)) ... n-as fi crezut sa ajung asa :))

Dia 17+ cu

Mergi la inceput