Retete dietetice!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

MNARCISA - Multumesc pentru reteta!
Daca mai stii, mai scrie!

Eu sunt in permanenta cautare de retete light!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

IN LOC DE INGHETATA

RETETA I

Ingrediente:
1 si 1/2 ceasca ananas din conserva, zdrobit
3 banane inghetate
3 cesti capsuni inghetate (sau zmeura)

Preparare:
Pune ananasul zgrobit in blender. Adauga din fructele inghetate cate putin, amestecand de fiecare data.

Se imparte compozitia in portii de 1/2 ceasca si se mai pune la congelator 15-30 de minute.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

RETETA II

Ingrediente:
2 cesti de fructe inghetate (aproape orice fruct, cu exceptia bananelor)
1/4 ceasca (60 ml) sau mai mult de suc de mere
frunze de menta proaspete

Preparare:
Daca folosesti fructe proaspete, si nu congelate, lasa-le la inghetat inainte.

Pune totul intr-un blender sau mixer electric si amesteca, pana cand compozitia devine omogena.
Daca nu esti multumita cu consistenta, mai poti adauga suc de mere.
Toarna compozitia in pahare de plastic si lasa-le la congelator 15-30 de minute. Taie paharele si pune compozitia inghetata pe o farfurie. Decoreaza cu o frunza de menta si felii de fructe proaspete.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

RETETA III

1 3/4 cesti de apa
1 3/4 cesti de miere sau indulcitor
1 ceasca de suc proaspat de lamaie
3 frunze de menta
coaja de lamaie rasa


Preparare :
Amesteca apa si indulcitorul intr-un ibric si adu siropul la fierbere, pana indulcitorul s-a dizolvat complet.
Ridica ibricul de pe foc si adauga sucul de lamaie si frunzele de menta. Lasa la racit si scoate frunzele de menta din sos. Toarna sosul intr-un vas de pastic sau metal si tine la congelator 2-3 ore, amestecand cu o furculita din jumatate in jumatate de ora.
Se orneaza cu coaja de lamaie si frunze de menta.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

RETETA IV

Ingrediente:
2 portocale
2 cesti de miere sau indulcitor (eu nu am pus atat)
5 cesti de suc de portocale
2 cesti de suc de lamaie proaspat


Preparare:
Rade coaja celor 2 portocale, pune-o intr-o cratita cu 2 cani de apa si indulcitorul si adu la fierbere, amestecand continuu, pana acesta s-a dizolvat complet. Da focul la minim, acopera si lasa la fiert 5 minute.
Siropul se trece printr-o sita pentru a indeparta coaja si se lasa la racit. Cand siropul a ajuns la temperatura camerei, se amesteca cu sucul de portocale si cu sucul de lamaie, amestecand continuu.
Compozitia se toarna intr-un recipient rezistent la inghet si se acopera cu folie. Se lasa la congelator pana ingheata.
Se scoate de la congelator, se pune intr-un vas lingura cu lingura si se amesteca cu mixerul pana compozitia devine fina. Nu o lasa sa se dezghete!
Pune la congelator din nou pana se intareste.
Inainte de servire se lasa 2 minute pentru a se inmuia, apoi se pune in cupe, se orneaza cu felii de portocala sau lamaie si se serveste imediat.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

TELINA GRATINATA

Ingrediente:
1/4 cana de supa de carne de vaca
1 cana de telina, taiata in feliute subtiri
1 galbenus de ou
Sare si piper dupa gust
1 lingura de parmesan ras

Preparare:
Telina se fierbe si de scurge de apa. Feliutele de aseaza intr-un vas rezistent la temperaturi inalte.
Galbenusul se bate in supa de carne si se adauga condimentele.
Acest preparat se toarna peste telina si se presara parmesanul.
Se pune la cuptor pana se rumeneste.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PIEPT DE PUI

Ingrediente:
2 bucati de piept de pui (aproximativ 600 grame)
1/2 lingutita de sare
1/2 lingurita de mix de ierburi aromatice
1 cana de bulion
3 linguri de vin alb sec
1 lingura de ceapa tocata
1 lingurita de patrunjel tocat
1 lingura de paprika

Preparare:
In prealabil, incalzeste cuptorul la 350 de grade.
Indeparteaza grasimea de pe pieptul de pui si taie-l in doua pe lungime. Freaca pieptul de pui cu sare si ierburi aromate si aseaza-l intr-o tava.
Amesteca bine bulionul, vinul, ceapa, patrunjelul si paprika si adauga acest amestec peste pui.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru 25 de minute. Indeparteaza folia si unge carnea cu sosul din tava. Las-o la cuptor neacoperita inca 15 minute, pana s-a facut carnea de pui.
Se serveste cu sos.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

TOCANITA DE LEGUME

Ingrediente:
1 cana de ceapa tocata marunt
500 grame de rosii
1 lingurita de sare
1 varf de cutit de piper
1 cartof crud, taiat in cubulete
1/2 cana de boabe de fasole verde
1/2 cana de morcov, tocati marunt
Parmesan ras (optional)

Preparare:
Intr-o tigaie de teflon, caleste ceapa pana devine transparenta, amestecand continuu.
Rosiile trebuie curatate de pielita – le iei pe o lingura si le introduci in apa fiarta, le lasi cateva secunde, le racesti si cureti. Taie rosiile in 8 si aseaza-le peste ceapa calita. Adauga sarea si piperul. Se fierb acoperite timp de 20 de minute.
Adauga cubuletele de cartofi si morcovi si boalele de fasole verde. Se acopera si se lasa pe foc 20 de minute, pana se fac morcovii.
Presara pe deasupra parmesan ras.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

FRIPTURA CU CIUPERCI

Ingrediente:
cateva linguri otet
cateva linguri vin rosu
2 catei de usturoi pisati
sos de soia
1/2kg carne de vita
1/2kg ciuperci date intr-un clocot
sare, dupa gust
cateva boabe de piper
1 lingura de ulei

Mod de preparare :
Pentru a pregati sosul, amesteca intr-un castron otetul, vinul, usturoiul pisat si sosul de soia. Unge bucatile de carne cu jumatate din sos, acopera si tine la rece cel putin 30 de minute. Intr-un bol separat, amesteca sosul ramas cu ciupercile.
Dupa cele 30 de minute, scoate carnea si ciupercile din sos si condimenteaza-le cu sare si piper. Poti lasa carnea pe gratar timp de 4-8 minute alaturi de ciuperci.
Aranjeaz-o pe un platou impreuna cu ciupercile.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SALATA DE TON

400 gr ton
1 mar rosu, taiat bucatele
2 linguri de zeama de lamaie
1/4 ceasca cu suc de portocale
2 ardei kapia taiati
1 telina taiata marut
2 cepe taiate
2 linguri ulei de masline
3 linguri vin rosu
sare si piper, dupa gust

Toate ingredientele se amesteca.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput