Retete dietetice!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:


Vin si eu cu reteta mea favorita si care se prepara f usor.

Piept de pui cu sos de soia

Ingrediente
1 piept de pui
10 linguri sos de doia (cel mai pastos pentru gatit)
1 lingura ghimbir maruntit
1 lime (suc)
2 linguri stafide
2 linguri ulei de masline

Preparare
Se taie pieptul de pui cubulete ( cam 3/3cm,dar acum sa nu luati centimetru, asta e doar orientativ) se pune intr-un vas, iar peste el se adauga toate celelalte ingrediente, se lasa 20 min sa se imbine miresmele intre ele dupa care se baga la cuptor pentru aproximativ indca 20 min dupa care e gata de servit si ar merge de minune cu niste orez dar am sari din schema "dietetic" asa ca va recomand o salada sau legume la gratar.

Narcis George si Narcisa

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PIEPT DE PUI LA GRATAR

Ingrediente:
4 piepti de pui dezosati
2 linguri de usturoi pisat
2 linguri de cimbru taiat fin
2 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingura de piper proaspat macinat
coaja rasa si sucul de la o lamaie
un praf de sare


Mod de preparare:
Puneti bucatile de piept de pui intr-un recipient de sticla putin adanc. Se asezoneaza cu cimbrul, usturoiul, piperul, zeama si coaja rasa de lamaie, uleiul si praful de sare. Ungeti bine pieptii de pui, peste tot cu condimentele.
Curatati gratarul. Dupa ce gratarul este curat, ungeti-l folosind un servet de bucatarie din hartie, imbibat cu ulei. Infierbantati bine gratarul. Asezati bucatile de piept pe pui cu pielea in jos pe gratarul incins. Din cand in cand intoarceti bucatile de piept de pui, pana acestea se fac bine si se rumenesc usor.

Acest fel de mancare este excelent cu o garnitura de legume sau salata de verdeturi si cartofi copti.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PERISOARE DIETETICE

Ingrediente:
150 g carne, o lingurita orez, 1/4 albus, sare.

Mod de preparare:
Se da carnea prin masina si se inmoaie cu o lingura de apa calda. Se amesteca cu albusul batut spuma, sarea si orezul spalat. Se formeaza perisoare de marimea unor nuci, care se fierb fie direct in apa clocotita, fie in aburi, timp de 30-40 minute.
Se servesc calde sau reci, simple sau asociate cu diferite garnituri, salate sau sosuri.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GHIVECI DIETETIC

Ingrediente:
2 morcovi mari, 1 ceapa mare, 200 g ciuperci, 1 vanata mica, 300 grame rosii, 60-70 grame branza dietetica, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, busuioc, o foaie de dafin.

Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun : sare, piper, busuioc, usturoi presat si foaia de dafin rupta in patru. Dupa ce apa din legume a scazut se pune pireul de rosii amestecat cu condimentele si mancarea se mai fierbe inca 5-10 minute. La sfarsit se pune branza si se mai lasa pa foc pana se topeste.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PUI DIJON DIETETIC

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui ( aprox 150 gr), dezosat si fara piele, 100 gr mustar dijon, 300 gr supa de pasare (din cubulete ), 1 lingurita de oregan, 1/2 ceapa medie, 4 catei de usturoi, piper.

Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa si usturoiul. Se pun la fiert cu supa de pui, oreganul si mustarul pe foc moale. Cind a inceput sa fiarba, se adauga puiul si piperul si se acopera. Se lasa sa fiarba la foc mediu-moala pina cind sucurile carnii ies clare la intepat cu furculita ( aproximativ 20 minute).




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

CIORBA DE CARTOFI CU IAURT

Ingrediente:
2-3 buc. cartofi
2 buc. rosii
1/2 buc. ardei gras
2 linguri iaurt
o lingurita zeama de lamiie
leustean
sare

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Se pun rosiile taiate marunt, ardeiul si se lasa sa fiarba pina se inmoaie, apoi se pune leusteanul tocat, se drege cu iaurt.

Mod de servire:
Se serveste cu zeama de lamiie.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SARLOTA DIETETICA

Se dizolva 2 plicuri de gelatina dr Oetker (2 x 10 grame) in un litru de apa (mai intii intr-un pic de apa rece, dupa aceea se completeaza cu restul de apa si se tine pe foc fara sa fiarba pina ce s-a dizolvat complet).
Dupa ce lichidul se raceste se pune la frigider. Cind s-a inchegat bine se mixeaza in blender:
apa inchegata cu gelatina
o cutie de brinza "Almette cu smintina"
o fiola de esenta de rom dr Oetker
2 lingurite cu virf de cacao
indulcitor lichid pe baza de zaharina si ciclamat care se adauga in timpul mixarii, putin cite putin, pina se obtine gustul dulce preferat.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

INGHETATA CU FRUCTE

Ingrediente:
300gr iaurt degresat
5 capsuni sau 1/2 banana
2 lingurite zahar vanilinat

Preparare:
Iaurtul se scurge de zer si se amesteca cu fructele taiate marunt. Se adauga zaharul vanilinat si se amesteca pana se topeste complet zaharul. Compazitia se toarna in pahare de plastic, in mijlocul carora infige cateo lingurita de plastic. Se baga la frigider si de lasa pana se ingheata. Cand s-au racit suficient, rupe paharul de plastic si savureaza o inghetata pe bat.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

BANANE COAPTE

Ingrediente:
2 banane
scortisoara/ ciocolata amaruie/ stafide/ nuca de cocos

Preparare:
Taie bananele pe lung in jumatati. Aseaza jumatatile intr-o tava si presara pe deasupra scortisoara/ stafide/ nuca de cocos praf/ ciocolata amaruie. Se pune la cuptor, la foc mic pentru cateva minute, pana capata un aspect de copt. Se servesc calde, cu putina miere de albine.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ARDEI UMPLUTI DIETETICI

Ingrediente:
8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase,
100 gr orez,
400 gr rosii decojite taiate marunt ( sau o conserva de rosii maruntite),
1 legatura marar,
1 legatura patrunjel,
200 gr carne tocata de pui,
1 lingura de menta proaspata tocata ( sau o lingurita de menta uscata si maruntita),
sare, piper,
1 lingura ulei masline,
50 gr pasta de rosii.

Mod de preparare:
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un singur rind. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita.
Se servesc cu smintina degresata sau iaurt.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput