Sezatoare canadiana (49)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mamamariana destul de aproape de tine e o gradinita Upper Canada - Three Valeys care are un program de se cheama nursery school (ceva cu Mary Webb in nume, dar nu mai stiu exact). Acolo poti s-o duci 3 ore pe zi, si iti alegi ce/cate zile vrei.

Ca sa vezi de ce scoala iti apartine copilul uita-te pe site la Toronto District School Board. Nu prea poti duce copilul la alte scoli decat cea de care apartine. Exista niste scoli numite "open" care au cateva locuri pentru copii din alte zone. Oricum scoala de care apartii e obligata s-o primeasca. Daca fetita ta face 4 anul anul asta, incepe programul de junior kindergarten la toamna. Inscrierile au inceput deja (cred ca s-au si terminat dar nu conteaza), daca vrei sa mearga in clasa de dimineata du-te la scoala sa vorbesti (eu am dat o gramada de explicatii si am insistat foarte mult pentru clasa de dimineata).

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Mamamariana,
Scurt, si la obict sint. Au am inscris-o pe Melany la Montessori din septembrie pentru ca ea din toamna ar fi trebuit sa mearga la scoala(ma refer in Quebec, lucru care e diferit de partea engleza) si vroiam ca sa invete in engleza. Pentru un copil de 5 ani, deci care ar fi intre scoala si gradinita scolarizarea costa 6000 $ inca 1000 lunchul pe an si inca vreo 5000$ uniforme. Din toamna o sa iti spun exact cum e mai exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Fetele, ce ziceti de Festivalul Chinezesc de la Ontario Place in weekendul asta? Noi ne ducem, cu DanaMario, care-a avut ideea. Ma gindeam ca poate mai pescuim amatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Donia, ai inteles bine, ma refeream la durerile date de aparitia dintisorilor, insa graba ...

Dana_B si laurajr, multumesc pentru lamuriri.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by parpalak

Fetele, ce ziceti de Festivalul Chinezesc de la Ontario Place in weekendul asta? Noi ne ducem, cu DanaMario, care-a avut ideea. Ma gindeam ca poate mai pescuim amatoare

Parpalak, poate ajungem si noi pe-acolo, tinem legatura!
Eu n-am fost inca la Ontario Place, doar sotul meu, anul trecut, ajunsese inaintea mea in Canada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Imi cer scuze de la toata lumea pentru indrazneala de a deschide alt subiect - n-am stiut de noul regulament cu 20 de pagini... si asta pentru ca nu prea am intrat pe forum in ultima vreme.
Corina, pot sa o duc pe Emi la gradinita aia si pe timpul vacantei? adica acu, vara??? Nu stiu exact unde e, dar ma duc sa o caut si sa vorbesc...
Cu scoala Ioanei (ea e in clasa a zecea) stiam ca tre' sa o dau la cea din cartier. Si cea mai aproape de noi e Victoria Park SS. Nu stiu nimic despre ea, nu gasesc pe nimeni acolo acum. Am incercat sa dau telefon si au zis ca sunt in vacanta si deschid pe 21 august. Deci, tre' sa astept. Oricum, Ioana a fost f. dezamagita de cum arata scoala - e o gramada de beton acolo si cladiri, ea se astepta probabil la ceva mai primitor cu mai multa verdeata... Sper sa ii treaca dupa ce incepe sa mearga la scoala si isi face prieteni. Acu sta toata ziua cu noi si o vad cum sufera dupa fostii ei prieteni. Noaptea (cand e ziua in Thailanda) sta pe msn si chatuieste cu ei si banuiesc ca se plange de viata de aici. Nu stiu ce sa fac sa o inveselesc putin...
Emi - as putea spune ca e la fel. Ieri se uita la niste poze de la serbarea de mos Craciun de la ea de la gradinita din Thai si imi spunea: "vezi? asta e gradinita lui Emi. Are multi copii" si incepea sa le spuna pe nume la toti pe care ii vedea in poze. Mi-a venit sa plang.
Dar asta e! Strang din dinti si merg mai departe... Cred ca trec printr-o perioada nasoala prin care a trecut toata lumea de altfel si incerc sa ma linistesc singura.
Noi am fost duminica trecuta la "Tastes of Thailand". A fost interesant, se apropia de Thailand dar era inca departeeeee. Mancarea nu prea avea gust de Thai food - imi iese mie mai bine acasa decat ce am mancat acolo.
As incerca si cel chinezesc pentru comparatie ca doar am stat aproape 3 ani si in China.
Ma duc la treburi acum - numai bine la toata lumea.
Mamamariana

Mergi la inceput

mamamariana, asa e, lipsa familiarului nu trece decit cu timpul si depinde de fiecare in parte cu ce viteza trece mediul nou la capitolul familiar...
Cit despre oferte care nu-ti plac... regula (care mie nu-mi prea iese ) e sa cauti serviciul care-ti place in timp ce ai serviciul care plateste facturile..
Adaptare rapida va doresc!

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Mariana, mult succes in job hunting si tie si sotului!
Si noi am suferit un pic la inceput, pentru cateva saptamani, dar ne-a trecut.
Fii tare - esti Leu, nu? parca asa imi amintesc,- si optimista!!
Si eu am cautat job mai bine de doua luni, a durat ceva mai mult decat ma asteptam.
Daca nu-ti place altceva, incearca sa aplici la scoli private, poate obtii un post acolo pana iti echivalezi studiile.

Prinzchenmuetter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

In principiu nu e problema banilor... cu toate astea, parca nu imi vine sa dau 700 cad pe luna sa o trimit pe Emi la daycare si noi sa stam 3 oameni mari acasa degeaba. Dar daca asta e solutia... o trimitem. Mie mi-e sufletul amar ca cei mici nu-s fericiti si sunt cam singurei. Eu il am pe sot si nu ma plictisesc. In plus, inca nu am terminat de aranjat casa, mai asteptam inca sa vina containerul si atunci voi avea de despachetat, de fapt. Am fost si la 3 interviuri si (Parpalak) sigur ca voi merge la una din scolile la care am fost la interviu in cazul in care ma vor alege pe mine. Maine ar trebui sa primesc raspuns de la amandoua. Si daca am de ales... voi alege Montessori ca mi-a placut cum arata si e si mai aproape de casa mea.
Oricum, sunt constienta ca nu a trecut decat o luna si ca inceputul asta e greu...
Chiar acu au sunat de la compania de shipment si cred ca a ajuns containerul (tati vorbeste la telefon).
V-am pupat si va multumesc la toate pentru incurajari.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Pai mai, daca o trimiti la gradi isi face si ea prieteni si-i dai de lucru (in functie de gradi) - se-apuca de crafturi, cintecele, vizite si ce se mai face.. DanaMario zice ca Josh vine mereu cu crafturi acasa, nu stiu de ce ziceti voi ca-i orientata mai pe science. Acuma are grija de-un melc - asta cred ca intra la science, da'i fun!
Pentru Ioana vezi ca sint tot felul de tabere de vara pentru copii mai marisori. Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau detalii, ca al meu fiind mic, nu m-a interesat. Si mi se pare normal sa se plictiseasca copila in casa! Ce fac parintii cu copiii pe timpul vacantei e problema nationala. Mai bine v-ati pune pe vizitat cit mai aveti oleaca de timp - Zoo, Marineland, Wonderland - poate asa-i mai trec fetei din tristeti.. (mai bine in sensul de, poate, mai bine )
Hai la Ontario Place in weekend!

Mergi la inceput