Sezatoare canadiana (49)
Raspunsuri - Pagina 14
Magdone spune:
Buna fetele,
Am reusit sa gasesc si eu printr-o minune un loc la daycare si f aproape de casa si Razvan a inceput sa mearga de ieri. Am avut asa niste emotii pentru el, dar educatoarele mi-au spus ca s-a comportat foarte bine, astazi se duceau la bazinul de innot.
de-acum gata cu distractia trebuie sa ma concentrez si eu pe job ca nu se mai poate, tocmai acum cand toata lumea vorbeste de concedii asta e n-avem incotro.
Cand va citesc cum spuneti de calatorii, de vizitat mamaaaa mi se face si mie un dor de ducaaa, dar deocamdata mai avem pana acolo. Si le-am mai auzit si pe fete cu Australia, auzi, sincera sa fiu pe mine emigratul asta m-a cam vlaguit de mutat, sper sa fie ultima mutare, nu cred ca as mai avea puterea sa plec in alta parte.
Oricum bravo voua fetelor, va admir!
Se duce careva din voi la concert la Shakira? eu as vrea sa merg dar cred ca e prea tarziu sa ne mai luam bilete acum.
va pup si o saptamana cat mai buna!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Melody spune:
Am reaparut si eu in sfarsit...
Am fost ocupata cu cautatul joburilor, inteviewuri, etc.
Magdone, ce concert cu Shakira, nu spuneau fetele ca este in Romania?
Caroline, pentru bilete de avion pentru Romania, am auzit ca cele mai ieftine bilete le au polonezii, cehii, si ungurii.
Eu acum 2 ani am reusit sa gasesc prin Maria Globe pret foarte bun.
Cred ca cam 1350, dar era vara, era si sezon. Pentru Octombrie, nu ar trebui sa fie asa scump.
Credo, si eu am nascut aici in Canada, daca ai intebari, nu ezita sa intrebi.
Cam atat deocamdata, ma duc sa mai tai niste frunza la caini..
Ani
credo spune:
Salutari din Kitchener
Laurajr am vrut sa merg la ecograful ala destept 3D/4D, este chiar o clinica in Cambridge care face asa ceva, dar costa muult, cel putin asa mi s-a parut mie 200-250 dolari pt poze si dvd, nu-ti spun nimic medical vorbind - e doar pentru album de familie. Deci am renuntat. Daca vrei iti dau nr de la clinica sau chiar site-ul.
Parpalak si eu am o "memorie de gravida" uit f des, incurc lucrurile -ce mai zici ca sunt ametita dar se pare ca e normal - cel putin asa mi-a spus obstret.
Melody am o gramada de intrebari si nici nu stiu cu ce sa incep - cateodata adica deseori am o varza in cap .
Noroc ca tati e intelegator si nu se supara - ca daca s-ar supara vai de noi .
In primul rand dupa nastere voi ati folosit absorbante din cele din comert (din plastic)? Vad ca cei din Ro recomanda vata+pansament steril asta ca sa respire rana si sa se refaca mai repde. Eu aici nu stiu unde sa caut asa ceva si cei drept nici nu am vazut, plus ca nu stiu cum se cheama vata in engleza (vata 100% bumbac). Nu stiu daca voi naste normal, sunt in sapt 33 (scuze pt eroarea din mes anterior) si bebita inca nu e intoarsa, dar totusi imi vor trebui - corect? Sau poate ca exista si din bumbac am inmteles ca spitalul ar avea dar...
Oricum am optat si optez pentru epidurala - nu sunt prea cooperanta la durere dar sunt "open mind" acum vazand si facand la fata locului.
Intreba cineva de lamaze, cursuri de respiratie - precizez ca in prezent luam un curs de prenatal & parenting la Conestoga College. Cand m-am inscris la curs mi-au spus sa vin cu patura si 2 perne - ne-am dus pregatitit fericiti ca vom face exercitii de respiratie. Surpriza nu au asa ceva cu toate ca cea care preda este o RN - mamica de 3 copii.
Cursul in sine e cam apa de ploaie mai ales daca ai trecut printr-o nastere sau citesti carti sau pe internet - informatie cat cuprinde gasesti.
Am mai vorbit cu o prietena (canadianca tipa) care aceeasi parere a avut si ea. Cursul e bun pentru acei tatici care vor sa se documenteze la scoala - deci nu citesc una alta si ei.
M-am intins muuult. Despre respiratie ne-a spus tanti de la scoala ca ne invata pe loc cat si cum sa respiram, nu stiu cat functioneaza dar om vedea.
Ati folosit ceva ceai (si de care?) pentru declansare/sporirea lactatiei? Dar pentru repararea ranei (epiziotomia)?
Revin cu alte intrebari ca nu vreau sa va ocup mult timp.
Multumesc pentru sfaturi si intelegere - poate-s cam stresata dar asta e trec si de asta cu ajutorul vostru.
Va pupam pe toate
Adina si bebita Theuta
Adina 33 sapt
Magdone spune:
Melody, pai este si in Toronto pe 27 august e concertul.
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Cricor spune:
Credo, dar stiu ca-ti faci la griji… in spital o sa-ti dea (asa mi-au dat mie) niste absorbante care au o chestie ca un baton de gheata in interior, ajuta la vindecare (din pacate nu dau mai mult de 2, maxim 3). Cat despre tampoane, exista unele care se cheama Stay-free care au suprafata superioara de bumbac (au intr-un colt o floare de bumbac si scrie dry langa). Tot in spital o sa-ti dea un fel de lighenus in care o sa-ti zica sa stai cu fundul cel putin de 2-3 ori pe zi cate 10 minute in apa. Tu sa fii ascultatoare si asa sa faci, la mine a facut minuni (asta cand mi-am amintit de el).
Eu personal am baut la ceai de anason si nu mai stiu ce cu galeata. Copilul avea colici grupa mare, mie mi-era sila numai cand ma gandeam la ceaiul ala. Asa ca am stopat ceaiul si nimic nu s-a schimbat, nici productia de lapte (mare dealtfel), nici colicii copilului.
Cat despre cursuri, cele de cresterea copilului au fost absolut inutile, iar din cele despre respiratie nu mi-am amintit nimic in durerile alea (eu n-am facut epidurala ca mi-a fost frica).
Nastere usoara!!
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Melody spune:
Magdone, nu am stiut ca are si aici concert pe 27 August, dar noi tot nu putem merge, ca nu am cu cine sa las fetita de 4 ani, asa, ca... imi pare rau, as fi vrut sa merg, dar, asta e.
Credo, eu am nascut prin cezariana, a fost la urgenta, deci nu am cerut eu. Cand eram la 9 cm.dilatatie, au observat ca este intorsa cu picioarele, asa, ca am fost nevoita sa accept cezariana, adica, asta in conditiile in care am plecat la spital convinsa ca o sa "slide outside", avand in vedere ca mi s-a spus ca era foarte dornica sa iasa, dar, a fost ok.
Asa cum zicea si parpalak, tampoane iti dau de la spital.
Pentru stimularea lactatiei, am auzit de la o prietena de a mea de aici ca a luat niste pastile care se chemau Fenugreek, parca...
Totul o sa fie ok. Nu iti mai face atatea griji.
Iti doresc nastere usoara si bebic cuminte.
Ani
aprilie11 spune:
Se pot trimite bani in Romania , cu comision mic, prin Money Gram.Banii se trimit de la orice oficiu postal si ajung imediat.Va trebui sa-i transmiti destinatarului numarul de referinta pe care il gasesti pe chitanta si suma.La o trimitere de $ 300 , comisionul este de $9,99.
Dana_B spune:
Buna,
Caroline, noi am fost de 2 ori in Ro si am luat bilete prin Vasile Travel, ca el le-a avut cele mai ieftine. Avem prieteni care cumpara numai de la Vasile din acelasi motiv - pretul... E bine sa mai intrebi totusi, dar agentiile romanesti cred ca obtin deal-uri mai bune pt Bucuresti tocmai pentru ca sunt multi romani care cumpara de la ei.
Credo, experienta nasterii in Canada e cam diferita de cea din Romania, eu vorbesc acum din auzite caci am una bucata baietel nascut in Canada si alt baby aproape de nastere tot aici. Trecand a doua oara prin experienta sarcinii aici, iti pot spune ca sistemul canadian nu este perfect, in schimb este eficient si trateaza pacientul omeneste.
Ce imi place:
- Testele prenatale sunt batute in cuie, nu trebuie sa le ceri tu sau sa stai sa cauti si sa te intrebi de ce X a facut nu-stiu ce test si tu nu.
- Doctorii sunt foarte politicosi si majoritatea buni profesionisti. Nu te astepta insa sa iti dedice prea mult timp, si chiar la nastere, o sa vezi ca asistentele fac treaba o gramada, iar doctorul vine numai in faza finala si sa te coasa.
- In spital este foarte curat si nu esti tratat ca masina de ouat bani iar toata lumea se poarta frumos cu tine si cu baby.
- Ti se respecta deciziile si nimeni nu se intreaba de ce tu vrei asa si nu altfel.
Ce nu imi place:
- Exista teste standard acoperite de OHIP si daca vrei ceva aditional nu poti face - de exemplu eu am facut numai 3 ecografii (6 sapt, 13 sapt, 20 sapt), prima recomandata de medicul de familie. As vrea sa mai fac una acum aproape de nastere si doctorul nu o poate recomanda pt ca nu sunt "high risk".
- Statul in spital este extrem de scurt (cel mult 2 nopti pt nastere normala) - la primul bebe am ajuns cu el acasa si a treia zi a facut icter (Jaundice) si pt ca nu eram in spital nu l-a pus nimeni la lampa care ar fi rezolvat totul rapid, si ne-am chinuit asa vreo 2 sapatamni pt ca bebeilor alaptati la san le trece mai greu.
- Nu da informatiile personale pe nicaieri! La prima nastere eu nu am dat si totusi cei din spital le-au vandut si m-am trezit cu zeci de telefoane de la diverse fonduri de educatie si si foto labs de nu mai pridideam raspunzand la telefon. Cand m-am enervat si am inceput sa pun intrebari de genul "de unde ai tel meu si cu ce drept ma enervezi" au incetat... Cred ca multe spitale sau chiar asistente care lucreaza acolo fac extra money cu vanzarea informatiilor.
Am sa-ti povestesc si din experienta nr. 2, caci se pare ca esti cateva saptamani in urma mea.
D.B.
Caroline spune:
Multumesc Cricor pentru numerele de telefon. I-am luat la rand si pana acum Maria mi-a oferit cel mai bun pret. Ramane sa ma decid. Va zic ce-am facut
credo spune:
Melody - multumesc pentru incurajare
Dana B - referitor la teste prenatale multe le-am cerut eu, caci pana la 30 sapt am stat cu medicul de familie (nu a vrut sub nici o forma sa ma lase la obstret). Le-am cerut vazand si cititnd din carti si auzind de la prietene plus o recomandare de la o RN care m-a intrebat ce am facut si ce nu.
Unele le-am facut chiar la limita timpului cam in ultimele zile.
Medicul de fam chiar mi s-a parut f indiferent, mai mult de 5 min nu statea de vorba cu mine si in cele 5 min imi raspundea la lista de intrebari.
Referitor la nr de ultrasound, am facut pana acum 3 si maine mergem la al 4-lea, se pare ca lichidul amniotic ar fi la limita inferioara (cantitativ). Sunt un pic ingrijorata sa speram ca tanti s-a inselat data trecuta si testul va fi ok.
Cam atat, revin cu alte intrebari, cand imi adc aminte.
Seara buna va doresc
Adina si Bebita Theuta
Adina 33 sapt