Sezatoare canadiana (49)
Raspunsuri - Pagina 15
credo spune:
quote:
Originally posted by Dana_B
Buna,
Credo, experienta nasterii in Canada e cam diferita de cea din Romania, eu vorbesc acum din auzite caci am una bucata baietel nascut in Canada si alt baby aproape de nastere tot aici. Trecand a doua oara prin experienta sarcinii aici, iti pot spune ca sistemul canadian nu este perfect, in schimb este eficient si trateaza pacientul omeneste.
Ce imi place:
- Testele prenatale sunt batute in cuie, nu trebuie sa le ceri tu sau sa stai sa cauti si sa te intrebi de ce X a facut nu-stiu ce test si tu nu.
- Doctorii sunt foarte politicosi si majoritatea buni profesionisti. Nu te astepta insa sa iti dedice prea mult timp, si chiar la nastere, o sa vezi ca asistentele fac treaba o gramada, iar doctorul vine numai in faza finala si sa te coasa.
- In spital este foarte curat si nu esti tratat ca masina de ouat bani iar toata lumea se poarta frumos cu tine si cu baby.
- Ti se respecta deciziile si nimeni nu se intreaba de ce tu vrei asa si nu altfel.
Ce nu imi place:
- Exista teste standard acoperite de OHIP si daca vrei ceva aditional nu poti face - de exemplu eu am facut numai 3 ecografii (6 sapt, 13 sapt, 20 sapt), prima recomandata de medicul de familie. As vrea sa mai fac una acum aproape de nastere si doctorul nu o poate recomanda pt ca nu sunt "high risk".
- Statul in spital este extrem de scurt (cel mult 2 nopti pt nastere normala) - la primul bebe am ajuns cu el acasa si a treia zi a facut icter (Jaundice) si pt ca nu eram in spital nu l-a pus nimeni la lampa care ar fi rezolvat totul rapid, si ne-am chinuit asa vreo 2 sapatamni pt ca bebeilor alaptati la san le trece mai greu.
- Nu da informatiile personale pe nicaieri! La prima nastere eu nu am dat si totusi cei din spital le-au vandut si m-am trezit cu zeci de telefoane de la diverse fonduri de educatie si si foto labs de nu mai pridideam raspunzand la telefon. Cand m-am enervat si am inceput sa pun intrebari de genul "de unde ai tel meu si cu ce drept ma enervezi" au incetat... Cred ca multe spitale sau chiar asistente care lucreaza acolo fac extra money cu vanzarea informatiilor.
Am sa-ti povestesc si din experienta nr. 2, caci se pare ca esti cateva saptamani in urma mea.
D.B.
Sa-ti traiasca baietelul si sarcina usoara in continuare.
In cate sapt esti?
Multumesc mult pentru experienta impartasita
Adina 33 sapt
Mona_B spune:
quote:Seara buna tuturor!
Originally posted by Magdone
Buna fetele,
Am reusit sa gasesc si eu printr-o minune un loc la daycare si f aproape de casa si Razvan a inceput sa mearga de ieri. Am avut asa niste emotii pentru el, dar educatoarele mi-au spus ca s-a comportat foarte bine, astazi se duceau la bazinul de innot.
de-acum gata cu distractia trebuie sa ma concentrez si eu pe job ca nu se mai poate, tocmai acum cand toata lumea vorbeste de concedii asta e n-avem incotro.
Cand va citesc cum spuneti de calatorii, de vizitat mamaaaa mi se face si mie un dor de ducaaa, dar deocamdata mai avem pana acolo. Si le-am mai auzit si pe fete cu Australia, auzi, sincera sa fiu pe mine emigratul asta m-a cam vlaguit de mutat, sper sa fie ultima mutare, nu cred ca as mai avea puterea sa plec in alta parte.
Oricum bravo voua fetelor, va admir!
Se duce careva din voi la concert la Shakira? eu as vrea sa merg dar cred ca e prea tarziu sa ne mai luam bilete acum.
va pup si o saptamana cat mai buna!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
M-am gandit sa intru si sa va fac pofta de o noua emigrare, postand niste imagini superbe din Australia; am urmarit azi noapte un documentar despre Australia pe Discovery si niste peisaje uluitoare de-acolo, si am inceput sa visam iar...e grozav sa ai un tel care te mobilizeaza sa mergi tot inainte, pana il atingi.
Sunt si super bucuroasa ca azi am aflat ca avem dreptul la trei vizite medicale platite pe luna. Imi facusem o programare la medicul de familie si ma cam fastaceam sa le spun sefelor mele, dar pana la urma am prins curaj si m-au linistit spunandu-mi ca avem dreptul la trei pe luna plus zece zile personale libere neplatite pe an.
Suna bine, nu?
Ca sa visati frumos, intrati aici:
http://www.australia.com/places_to_go/beach_coast_and_reef/Prod_Map_STD1.aust?L=en&C=CA
columbiana spune:
quote:
Originally posted by bebitzu
Ana, uite si adresa de internet si poti verifica unde au sediu
www.rolcan.com
bebitzu
bebitzule , aprilie, mersi fetelor!
sper sa ajunga la timp,
Ana
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
laurajr spune:
Vad ca fetelor ne-am pus pe treaba, si suntem multe gravidutze pe aici !
Parpalak mama, cum sa te tina dupa nastere 12 ore ? Pan si vacile stau mai mult la maternitatea de vitei din ferma...nu ma baga in sperieti, ca io in Ro am stat 14 zile , ca a facut fii-mea un icter ceva de speriat !!!
DanaB, pai daca puiul tau a facut icter dupa internare, nu l-au primit inapoi ? Deja am intrat in panica, eu am Rh neg, Ioana a fost cu Rh poz si a facut o dubla incompatibilitate cu mine de toata frumusetea !!! Dupa 6 zile de stat la lampa era portocalie de au reinternat-o urgent la loc ( in Ro asta ) .
Credo, ce stii, se face eco inainte de nastere ? Cum isi dau seama daca copilul e rau pozitionat ? Eu am de gand sa cer epidurala, am trecut printr-o nastere nat fara anestezie ( ce-i drept scurta, a durat travaliul 2 ore doar) dar acum as opta pt anestezie . Dar epiziotemie se face aici ? Si daca iti mai e pofta de leustean, am o planta disponibila pt tine !!!
In Ro auzisem ca pt lactatie e buna berea, eu de fapt aveam nevoie sa-mi opreasca ceva lactatia, ca a durat pana am ramas iar insarcinata, adica 5 ani...
Si ca sa vedeti ca am si alte preocupari, in afara de sarcina, va anunt cu mandrie ca AM LUAT CARNETUL G2 !!!
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 20 sapt si Ioana Nazdravana
Mona_B spune:
Daca doar doua zile dureaza sederea in maternitate, atunci va inteleg sperietura.
In Germania se sta cam trei zile, dupa o nastere normala, si pana la 7 dupa o cezariana. Noi am avut noroc, fiu-meu a facut icter in a treia zi, insa li se faceau zilnic analizele si de indata ce au remarcat un nivel ridicat de bilirubina l-au si bagat sub lampa. Nici nu s-au gandit sa ne lase sa plecam pana dupa cinci zile cand concentratia de bilirubina a revenit la normal. Odata ajunsi acasa tot eram nelinistiti ca ar putea reveni icterul, colega mea de salon imi povestise ca o vreo trei saptamani s-a chinuit cu baietelul ei la sedinte la pediatru din cauza bilirubinei.
credo spune:
Buna dimineata tututor
Se pare ca suntem ceva burtici pe aici
Laurajr felicitari pentru G2, si da inca ma intereseaza o radacina de leustean mai ales ca m-am mutat la casa si am si gradinita. Tu pe unde stai? Eu-s pe activa (fisher halman cu ottawa.
Nu stiu daca se face echo inainte de nastere, eu as crede ca da, oricum doctorul isi da seama doar palpanadu-te.
La mine inca nu s-a intors si suntem in a 33 sapt, daca nu se intoarce pana in sapt 36 ma programeaza pt cezariana, si totusi daca se intoarce dupa sapt 36 programarea ramane valida si se anuleaza cu nasterea normala - caci am mai auzit de cazuri cand s-a intors cu capul jos in sapt 39 si in timpul travaliului s-a intors la loc cu capul in sus. Tu in cate sapt esti?
In spital la nastere naturala (vaginala) se sta 24 max 48 ore - daca sunt probleme, cu cezariana se sta pana la 3 zile - asa mi-a spus obstr meu.
Eu am prietene care au nascut seara si a doua zi pana in seara erau deja acasa.
Da voi opta pentru epidurala, caci nu-s prea cooperanta cu durerea, dar am spus doctoritei ca sunt "open mind".
Ieri am fost la al 4 echo - se pare ca ar fi ceva intrebari cu lichidul amniotic - nu prea mult (cred), tanti de la echo nu a vrut sa ne zica nimic decat ne-a confirmat ca e fetita (ii spusesem ca la inceput s-a vazut fetita si vrem sa fim siguri). Ne-a zis "she's still a girl" si sotul imi zice pai cred ca ma apuca toti nervi daca imi spunea ca e baiat - el care a ramas surprins cand ne-a spus prima data ca pare ca e fetita (si-ar fi dorit baiat). Oricum eu am vazut din prima o "pasarica mare si frumoasa" si nimeni nu ar fi putut sa ma contrazica.
A inteles ca in spital se da ceva absorbante/chiloti speciali dupa nastere - ma gandeam ca poate ati vazut/auzit/cumparat si din comert.
Va pup pe toate sarcina si nastere usoara va doresc.
Adina 33 sapt
Magdone spune:
Buna fetele,
Mona, suna f bine.
Laura, felicitari pt carnet!
Si eu am stat doar 2 zile in spital cand am nascut in Romania, m-am dus sambata iar luni nu mai stiau aia cum sa ma dea afara ca nu mai aveau locuri in paturi .
Razvan merge bine la daycare pana acum, doar ca s-a speriat foarte tare cand au fost la inot cu el si mi-au zis educatoarele sa mergem cu el sa se mai invete. Stiti ceva de vreo piscina in apropiere DVP cu York Mills?
va anunt si eu cu mandrie ca de luni incep un fel de voluntariat la o Practise Firm, cred ca stiti despre ce e vorba, dar ma bucur ca mi-au zis ca platesc ei gradinita chiar daca nu ma platesc si pe mine.
v-am pupat!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
khristin spune:
Felicitari noilor burtici . Si eu am nascut aici, cu epidurala si tot 2 zile am stat in spital. Dar sincer nu vad de ce as fi vrut sa stau mai mult, deoarece daca esti tinut mai mult de atat inseamna ca ori tu ori copilul au ceva probleme, ceea ce nu e de dorit. Personal n-am avut nimic de reprosat sistemului medical de aici, medicul meu a fost un profesionist adevarat, camera de spital ca la hotel, insa asa cum spunea cineva mai sus, ecografiile sint ceva mai limitate decat in RO, trebuie sa ai intrebari la obiect sa le pui doctorului, pt. ca nu sta nimeni dupa tine. Stiu ca la cateva zile vine acasa o asistenta sa verifice copilul, daca stii sa-l alaptezi, etc.
Laura, bravo pt. carnet , aici e o necesitate.
Magdone, uite noi (adica fiimea numai ) facem inot in fiecare zi de o saptamana si ne-am abonat la piscina pt. toata vara , atat de mult ii place . Incearca la un community center de pe langa tine. Bafta micutului tau la daycare si tie felicitari pt voluntariat, e super daca ti se plateste gradinita
Adina, sarcina usoara si tie in continuare . Intr-adevar, sa stii ca imi amintesc si eu ca la ecografie formularea a fost tipica, se pare ca e fetita , nu ti se spune 100% ca asa e, tocmai de teama de a nu fi dati in judecata. Dar din cate stiu eu, n-am auzit sa se insele le ecograf aici. Nu-ti fa griji ca se intoarce mititica ta in due time
Cristina
noi si poze mai noi
credo spune:
Bun gasit
Magdone felicitari pentru voluntariat si succese marete
Cristina multumesc pentru urari, oricum ce am vazut eu pe ecran nu ma putea contrazice nimeni - parca asta imi doream sa vad asa reactie am avut cu toate ca mereu am zis "ce o fi sa fie copil sanatos si cuminte".
M-am uitat pe pozele tale, frumoasa pustoaica ai -tare scumpitica e. Felicitari pt graduation - cu toate ca nu stiu cand a fost.
Apropo ce ai studiat la UofT?
Laurajr te astept cu leustenul - nu am uitat sa stii. Stiu ca fetele in Toronto au gasit si pe la sere in ghiveci dar eu nu ma mai pot plimba atata ne umflam si obosim repede.
Se pare ca weekend-ul asta e hot so la plaja cu voi cu puiuti cu tot ca noi la anul.
Adina 33 sapt