Mamici de ianuarie - februarie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 16
tzuchi spune:
Fetelor multumesc pentru raspunsuri; eu tot fara simptome, doar acele dureri nesuferite de burtica si spate, si asta din cand in cand si ma inteapa si in dreptul ovarului sau mai jos, insa nu tine mult durerea. Aici e tare greu cu programarea, intai astepti sa mergi la medicul de familie, care apoi te programeaza el la moasa si asta dureaza cam 2 saptamini; cum noi aveam programate 2 saptamini de concediu in iulie, sambata
spre casa si luni m-am programat la medsana la ecograf sa vedem daca este totul bine. Cred ca ma duc la medic saptamina asta si aici sa ma ia in evidenta, ca apoi sa am programarea la moasa dupa 16 iulie cand ma intorc aici. Data trecuta cand am inceput sa sangerez si sa am dureri mi-au zis ca nu au ce sa-mi faca, ca in primele 3 luni nu se da tratament de sustinere. Eu folosisem pentru proiectul meu de research niste substante periculoase in sarcina si poate si din cauza asta am pierdut sarcina
. Pina luni cand ajung la medic ma rog sa-mi apara si mie simptome si sa fie bine
!
Cata si eu am racit pina sa fac testul si o saptamina am bagat la greu ceai de lamaie cu miere si mi-a trecut si fara pastile.
Va pup 
5+
criss68 spune:
Bine v-am gasit!
Dinzo - nu esti singura. Ce ma bucuram pana in saptamana a 7-a ca nu am nimic! Am implinit azi 10 saptamani si in loc sa-mi treaca greturile, parca ma apuca mai tare. Eu iau metoclopramid uneori(medicul mi-a recomandat, deci e permis), dar nu inseamna ca mananc mai mult. Sper sa ne treaca mai repede!
Tzuchi, testul poate iesi pozitiv in ambele cazuri, asta a fost singura mea grija cand am aflat ca sunt insarcinata, mai ales ca nu aveam simptome, nici macar somn nu-mi era. Dar daca sarcina e fixata intr-o trompa incepe sa doara foarte tare la un moment dat - trompele in general sunt f subtiri. Stiu multe cazuri fara greturi in timpul sarcinii, dar nu te speria ca pot surveni si mai tarziu. Fii optimista!
Cineva intreba (nu mai retin acum) daca e normal sa doara ovarele. Pe mine m-au durut, uneori si acum - dar nu tare. Nu ca la menstruatie (aveam dureri f mari eu) ci ca in zilele premergatoare. Am inteles ca e normal, sunt modificari hormonale importante.
Va pup.
Criss
10+
oana_bucur spune:
Mie mi-a zis doctorelul ca durerile la burtica si zona ovarelor sunt normale din cauza schimbarilor care se produc acolo (printre altele se intind ligamentele)...doar sa nu fie prea puternice si continue...caz in care mi-a spus sa il sun. Iar acum, ultima oara cand am fost i-am zis ca am avut cateva zile de crampe la burtica (asemanatoare cu cele de la menstra dar ceva mai slabe) si intepaturi mai dese la ovare...mi-a zis ca era in perioada normala a menstrei si sa nu-mi fac griji atata vreme cat nu se localizeaza central in zona uterului si tot asa ...puternic si constant.
Deci e ...ok.
Fabya nu e musai ce spuneai tu despre urinat si sarcina extrauterina...am prietena care e in luna a 4 absolut ok si nu si-a schimbat nici un moment frecventa cu care merge la toaleta.
Te pupacesc...si sunt convinsa ca in ceva vreme te voi felicita.
Pur si simplu simptomele la sarcina depind de la corp la corp...imi tot vine sa le spun fetelor fara simptomele neplacute sa se bucure si sa nu se mai ingrijoreze fara motive...si cu siguranta sa nu mai astepte ca simptomele astea sa apara.
Eu am stari de greata dar decente fata de cateva din burticile de aici care sunt rau...dar si asa mi-as fi dorit sa fiu in cele 20% care de abicei nu au probleme de acest soi in sarcina.
Eu si Noi
8+
wannajo spune:
Da, se pare ca unele dintre noi trebuie sa fim chiar fericite ca nu avem greturi si nu ne este rau!
As mai avea o nelamurire...Eu sunt in saptamana 8. Am fost la 2 controale pana acum, primul la 5 saptamani(s-a confirmat sarcina cu echo intravaginala), la cel de-al 2-lea la 7 saptamani (s-a vazut cum bate inimioara!!!Echo abdominal). La nici unul nu mi s-a facut control vaginal pentru stabilirea situatiei colului.
Voua cand vi s-a facut controlul pt stabilirea aspectului col uterin inchis/deschis, lung/scurt, etc?
Oare are legatura cu varsta? Am 29 de ani, proaspat impliniti.
Nadia1976 spune:
Buna! Din pacate, vin si eu cu o veste proasta: am pierdut bb... si cuvintele chiar nu-si au rostul, nu stiu ce as putea spune.
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
oana_bucur spune:
Nadia...imi pare rau. Asa a fost sa fie.
Iti doresc zile insorite cat mai devreme posibil.
Te strang in brate si te pup.
Eu si Noi
9+
laurak spune:
Imi pare rau pentru toate care ati pierdut sarcina si credeti-ma ca va inteleg foarte bine sentimentele. stiu ca prea multe cuvinte nu-si au rostul dar trebuie sa ramaneti cu speranta ca la viitoarea sarcina totul va fi bine.
Am fost la doctora mea vineri si am fost foarte trista ca nu a putut vedea mai nimic pe ecograful extern pe care il are la cabinet. Mi-a spus ca dupa cum se prezinta uterul sigur sunt insarcinata si ca ar fi bine sa merg la ea la spital pentru a-mi face o ecografie interna saptamana aceasta. Credeti ca poate fi ceva in neregula cu bebeul daca nu s-a vazut pe monitor (trebuie sa va spun ca oricum avea un ecograf destul de vechi)? Nu stiu ce sa cred , oare e ceva in neregula , pentru ca greata sau stare de voma nu am.
5+
oana_bucur spune:
Laurak scumpa...nu e nici o problema. Esti abia in 5 saptamani. Asa eram si eu la prima consultatie si doctorelul mi-a facut consultatie vaginala si ecografie intravaginala caci la cea abdominala mi-a zis ca nu sunt sanse sa se vada ceva. Iar la cea intravaginala s-a vazut doar o mica patutza neagra care era de fapt saculetzul embrionar.
Si atat.
Deci...nu-ti face griji.
Eu si Noi
9+
laurak spune:
Multumesc Oana pentru alinarea pe care mi-au adus-o vorbele tale. Dar asa sunt eu mai pesimista si din acest motiv ma gandesc la rau inainte. Pana nu vad ceva pe monitor, ceva de bine, nu o sa ma linistesc.O sa ma duc miercuri dimineata la doctor pentru a-mi face o noua ecografie si poate se arata bebeul, ca o sa am 6 saptamani atunci.
5+
oana_bucur spune:
Sper sa reusesc sa rezolv problema cu sfarcurile ascunse. Saptamana viitoare imi aduce cineva niste minidispozitive care incearca sa aspire sfarcul. Sper sa functioneze ca sa scap de belea.
Eu si Noi
9+