Mamici de ianuarie - februarie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
pako spune:
buna ziua
Tzuchi, felicitar!sarcina usoara!
Monu,si tu esti calarita? Fi-mea urca si coboara din pat numai peste burta si sanii mei, spre disperarea mea....
Dinzo, imi pare rau ca treci prin asta.....eu sincer habar nu am cum e...cu andreea n-am vomitat decat de 2 sau 3 ori iar acum mananc mici si sarmale la greu.Pupici ca sa treci mai usor...
La mine au iesit bine si restul de analize...toxoplasmoza negativ si cica am avut citomegalovirus cu IgG pozitiv care nu este grav.
www.nede.netfirms.com/scrupi.bin
Catalina spune:
Fetele va multumesc din suflet pentru sfaturi. Voi incerca cu mult ceai cu lamaie (desi pe caldura asta numai de ceai nu imi arde ...), si cu miere si albastru de metil. Ma gandeam daca o fi bun ceaiul de macese ca si el am auzit ca are vit C
Auziti, io ma uit pe site aici la Odiseea Sarcinii, ce se intampla in fiecare luna si la sapt 12 la care sunt eu scrie ca aceste 2 saptamani (12,13) sunt foarte importante "Partea critica din dezvoltarea fatului va fi trecuta in urmatoarele doua saptamani "
Voi ati inteles ce vrea sa zica?
Va pup,
Catalina
wannajo spune:
Buna dimineata viitoare mamici!![]()
Ma bucur tare mult sa vad ca suntem atatea viitoare mamici de bebei ce se vor naste in ian-feb. 2007. Sper ca ma primiti si pe mine in clubul vostru! Va rog mult, se poate sa ma treceti si pe mine pe listuta cu viitoare mamici...?
DN: 24.06.1977
UM: 07.05.2006
DPN: 10.02.2006 
anis spune:
Monu, la mine nu e asa cu sanii.Eu am inca lapte
,Ingrid s-a intarcat singura acum 10 zile, i-a lasat loc lu' ala miku.
Pako si la mine e dezastru cu calarirea, mai ales ca ea nu merge, doar topaie si se catara 
AniS
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Catalina, se referea la primele 14 saptamani de sarcina.Primele 14 sapt sunt mai critice, in perioada asta se pot intampla cele mai multe.Dupa 14 sapt, poti respira mai usurata.
AniS
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
danni spune:
dragi mamici , vreau sa va spun ca am fost la dr , care mi-a confirmat buburaza de 6 saptamani, cu inimioara...suntem tare fericiti...nu avem greturi ,dar picam de oboseala.si pt ca am pierdut o sarcina in februarie, dr mi-a dat utrogestan si nospa (cate unul pe zi ) si materna (vitamine).dar , in schimb , am dureri in zona ovarelor , destul de des, si chiar dureri de burta si spate.asta ma streseaza (spre disperarea sotului , care imi zice sa ma linistesc , dar ce stie el?).voi aveti asemenea dureri?dr a zis ca este ok , cat timp nu ma doare tare (dar ce inseamna tare?).asa ca acum va rog sa-mi spuneti daca va chinuie si pe voi abdomenul....
sim spune:
Kachi ma bucur ca te alaturi grupuletului care merge la dr. Hamid. Nu eu am nascut la prima sarcina cu dumnealui, ci Amaya si mi-a spus ca a fost foarte multumita, motiv pentru care si la a doua sarcina va merge tot cu dr. Hamid. Asa ca am prins si eu curaj.
Maine merg la el la eco, abia astept... Pai treaba asta cu data calculata a nasterii e mai mult orientativa, pentru ca daca bebe are chef sa mai stea, mai sta, daca s-a plictisit da semne ca vrea afara, asa ca sunt sanse mari sa ne intalnim in Filantropia. 
Monu si eu ma gandeam daca la sarcina asta o sa apara colostru inainte sa nasc. La Ruxi a venit laptic doar cand a inceput bebe sa traga. Inca nu am semne de colostru, dar mai e timp.
Tzuchi, Wannajo felicitari si din partea noastra! Sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi! 
Marina mi-ai facut o pofta de mare...si mai am de asteptat o luna pana plec in concediu. Dar o saptamana tot o sa merg, chiar daca ma intorc tot alba de acolo (pentru ca mie nu-mi place sa stau sa ma prajesc), dar e mare lucru sa simti briza marii si sa te plimbi seara prin nisipul ud. Oau, abia astept! Apropos de anuntat la serviciu: pai aici mi-am facut testul...asa ca in cateva ore stiau toti.
Se stia cat de mult imi doresc bebe 2 si evident ca dupa o astepatre atat de lunga mi-ar fi fost greu sa ranjesc toata ziua iar lumea sa nu stie ce mi se intampla.
Catalina eu am fost racita acum o saptamana. Adevarul este ca probleme cu gatul n-am avut. Dupa ce am vorbit cu doi doctori, amandoi mi-au spus ca musai sa iau paracetamol, ca nu cumva sa fac febra, pentru ca aia e pacatoasa pentru bebe si uite asa am scapat destul de usor: paracetamol, lamaie, ceaiuri caldute (nu fierbinti) si vitamina C. Toti cei pe care i-am intrebat (doctori, gravidute care au mai fost racite in sarcina) mi-au confirmat ca asta este tratamentul cel mai bun. Prin ziare apar multe...unele le poti ghici ca sunt aiureli, dar nu crede chiar tot ca mai sunt bagate si din teribilism, fara documentare stiintifica serioasa. Asta este parerea mea. Multa sanatate iti doresc! 
Dinzo in primul rand as vrea sa te incurajez, pentru ca si eu am cam avut greturi din saptamana 7 pana la inceputul saptamanii 10. Acum ma simt mult mai bine si sper sa nu mai revina. Ca sa pot manca ceva cat de cat, eu incercam sa-mi fie pofta de ceva anume si cel mai adesea functiona. Asa ca dadeam fuga la restaurant sau imi luam de acasa una alta si mai puteam inghiti cate un pic de mancare. Despre pastile las fetele care au luat sa-sti spuna, pentru ca eu nu am avut nevoie. Iti doresc sa treaca repejor starea asta si sa te bucuri de burtica! 
Simona
9+ si Ruxi
wannajo spune:
Tzuchi, din cate stiu si am auzit: o extrauterina nu ar da test de sarcina pozitiv. Apoi, se pare ca un test negativ poate fi eronat (adica pozitiv, de fapt), dar unul pozitiv foarte greu sa poata sa iasa asa dintr-o eroare...Asa ca incredere, eu zic ca o esti o viitoare mamica
!
In legatura cu simptomele....nici eu nu am greturi- decat vagi, sunt in sapt 8 (tocmai am intrat) si este prima sarcina. Ma tot gandesc: se poate sa mai apara greturi acum? daca nu, e normal sa nu fi avut?
In schimb am niste sani....ultra durerosi si mari, dureri de burtica...etc.
Fetelor, voua v-a facut dr. control sa verifice starea colului (daca e inchis/deschis)?
oana_bucur spune:
Pako. Tzuchi, Wannajo bine ati venit printre noi.
Azi avem si noi exact 9 saptamani. Trebuie maine sau poimaine sa ajung cu mandrul meu sa ne facem grua de sange si RH-ul. Va spusesem ca pe analizele astea imi apare grupa A si RH negativ. Oarecum ma indoiesc...Doctorelul mi-a zis ca trebuie sa aflam daca eu am negativ si sotul pozitiv caci atunci trebuie sa fiu monitorizata...mai atent. Eu ma indoiesc totusi ca e corect rezultatul analizei..recunosc ca nu sunt ingrijorata. Spre uimirea mea, asa sunt de cand am aflat ca sunt insarcinata..."neingrijorata".
Mi-am dorit sarcina mult dar lucrurile din jur nu ma panicheaza...lucru care imi place.
Anis...nu stiu daca o sa am norocul sa scap de arsuri...noaptea de fiecare data cand ma trezesc ptr toaleta iau o inghititura de ceva..iar ziua incerc sa nu-mi las stomacul gol....deci tot papacesc cate ceva.
Cantitati mici dar dese.
Eu si Noi
8+
cristia spune:
Catalina: ceaiul de macese e f bun; eu am baut la greu in prima sarcina - am uitat sa-ti zic la prima interventie
Dinzo: eu am avut doua zile cand nu puteam pune nimic in gura, nici macar apa si am luat homeopate (recomandate de dok) si acum pot manca (chiar daca de multe ori cu greata).Eu am luat homeopate si la primul bb si a fost OK.Altfel nu am putut.
Pako, Dinzo, Anis: si eu imi iau calareala de la fi-miu...
Cristiana mama lui Andrei (29 Sept 2004) si
8+
poze