de ce sunt romanii...nu stiu cum sa-i numesc!
Raspunsuri - Pagina 5
mi-ha spune:
M-am bucurat foarte mult de compania voastra si pt.asta va multumesc.Sper sa nu spargem "gasca".Poate ca astfel de povesti ne ajuta sa ne dam seama unde gresim sau unde procedam bine.
La toamna o duc pe Calina la gradi.Nici nu stiu cand au trecut acesti ani.Ma bucur si imi pare rau.Parca as fi vrut ca timpul sa se opreasca .
Ce mai stiti de Pepsica?
PUPICI MULTI TUTUROR!
irina_g spune:
Pepsica si-a adus puiul acasa. Mai multe nu mai stiu pentru ca nu a mai scris in ultima vreme. Sper ca puiul face bine si s-a obisnuit cu mami si taty.
Pepsica, cind ai timp, mai spune-ne de puiul tau pe care il pup dulce.
Irina si Mihai
Hazul spune:
Buna tuturor
Mia, scuze pentru mesajul intarziat. In Vancouver sunt mai multe biserici romanesti, asa ca ai de unde sa alegi. Eu merg la una unde preotul este din Ardeal si mi se pare foarte spiritual. Imi cer scuze , nu ca ceilalti nu ar fi, dar la asta ma simt eu cel mai bine, asa ca la el o sa-mi botez gogosica. Daca vrei alte detalii, scrie-mi si-ti voi da. Nastere usoara si un bebel sanatos si frumos.
Ioana_Crina cu Gogosica Thea 24 si Lucas 6 ani
danamiha spune:
Am lucrat ca si director al unei org.de caritate care printre altele avea si un orfelinat. am facut f.f. multe adoptii atat nat. cat si int(cele mai multe in SUA). Ideea e urmatoarea: parintii adoptivi spuneau copiilor de la inceput ca sunt adoptati, le arata mereu poze cu orfelinatul de unde i-a luat,astfel ei au crescut, s-au obisnuit cu ideea si cand au ajuns mari nu a fost nici un soc. Azi se intorc din SUA in vacante sa se ocupe ei de copiii din orfelinat (ii scoate la plimbare, le da papa, etc).Cand venea cate o fam de romani sa caute un copil pt adoptie primul lucru care imi spuneau era ca nu vor tigani si daca s-ar fi putut sa le spun si cu ce se ocupa strabunica copilului si multe alte aberatii. Din ce am observat eu copiii adoptati seamana cu parintii adoptivi in final.Imi amintesc un caz deosebit, a venit o fam instarita, cu pozitie sociala, pe domn il chema Robert, era brunet si avea ochi albastri. Au adoptat un copil brunet, ochi albastri si pe deasupra il chema...Robert. Dumnezeu potriveste minunat lucrurile si voi fetelor ati facut un lucru extraordinar. De multe ori ma intrebam ce s-ar fi ales de copii daca nu ar fi fost adoptati.
cicina spune:
Danamiha, ai mare dreptate ce spui. Copii infiati iau sembiantele, gesturile celor care ii cresc, nu ca as face vreo legatura cu animalele dar si atunci cand ai un catel ai impresia ca se aseama cu stapanul. Ceea ce denota ca nu e mereu valabila fraza "ce naste din pisica, soareci mananca". Eu sant perfect constienta ca genele date de parintii naturali sant pentru a da o culoare a pielii, a parului a ochilor, restul tine de educatia celor "7 ani de acasa".
Eu tare as vrea sa infiez si eu, dat ca D nu m-a facut sa simt ceea ce inseamna sa fii mama, dar am o situatie mai complexa si nu stiu daca as putea. Adica nu sant in Ro, nu am servici, nu am un sot legal, dar am de toate. Daca stiti ceva ma puteti lamuri? mai am inca cetatenie Ro, acasa un frate care munceste si o mama la pensie.
Va multumesc ca m-ati citit, cu tot respectul pentru mamele din Ro.
cicina
aissa spune:
Cicina fiind plecata din tara nu poti infia din Ro. Faptul ca nu ai un serviciu iar poate fi pb, chiar daca vii in tara, iar ca "ai de toate" trebuie dovedit cu acte. Ca nu esti casatorita nu e un impediment, dar tb sa dovedesti venituri din care sa te intretii pe tine si copilul. Asta numai in caz ca revii in tara, altfel e imposibil.
Cristina si ghighiloi
cicina spune:
Dupa acte am facuta repatrierea, am buletin, am locuinta chiar daca nu e pe numele meu ci al mamei (deci consimtamant este), iar fratele meu are un servici bun (este necasatorit, sta cu mama) are acte doveditoare. Eu as putea sta acasa timpul necesar.
cicina
aissa spune:
Cicina fratele tau nu are absolut nici o legatura cu adoptia pe care vrei tu sa o faci. TU adopti, asa ca TU tb sa dovedesti ca ai venituri.
Timpul necesar e destul de lung, adica...vreo 3 ani asa, minim vorbind. Ma rog, eu am avut noroc sa si gasesc copilul repede asa ca in termen de mai putin de 1 an de cand m-am apucat de acte am finalizat, dar mai exista cei 2 ani de post adoptie in care ti se fac vizite si deci trebuie sa fii in tara. Insa cum la fiecare merge altfel, unele fete au atestatul de 1 an si nu gasesc copil, deci eu zic ca minim 3 ani tb sa fii in tara.
Cristina si ghighiloi
piccaflor spune:
Cicina poti adopta din Romania daca ai domiciliul acolo,chiar daca locuinta nu este pe numele tau si chiar daca nu ai serviciu...daca ai cont in banca ,in tara bineinteles,este ok....mie una asa mi-au spus de la DPC...daca vrei mai multe detalii putem vorbi pe messenger...