Mamici de sept-oct 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Inni uite o reteta pentru ostropel:

Ingrediente: 300-400 g carne, ceapa (50 g), 5 catei de usturoi, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 10 fire ceapa verde sau usturoi verde, sare sau delikat.

Mod de preparare: Carnea se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt in 4-5 linguri de untdelemn.Dupa ce s-a fragezit bine carnea, se freaca faina cu sucul de rosii rece, adaugat cite putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase si apoi se toarna peste carne, completind sosul cu apa sau suc de rosii (in total, cca 500-600 ml).Se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia imediat de pe foc, adaugind usturoiul si sare, dupa gust.Ostropelul se poate servi cu piure de cartofi.Cind se foloseste ceapa sau usturoi verde, acestea curatate, spalate, se fierb intregi, cu frunze cu tot, in apa clocotita, cca 10 minute, pina cind se moaie bine, apoi apa se se scurge si se adauga in sos (in loc de apa simpla).Firele de ceapa sau usturoi (sau ambele), reci, se rasucesc in forma de cununite, cu diametrul de 4-5 cm, cu toate frunzele infasurate in jurul inelului format si se adauga in sos.Cine doreste le prajeste, 1-2 minute, pe ambele parti in 30 g unt sau 2 linguri untdelemn, apoi le adauga in sos.Ostropelul se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se ridice untdelemnul, sau se tine in cuptor, 5 minute.

Durerile tot nu inceteaza...astept sa vina sotul acasa ca trebuie sa ajunga de acum si cred ca merg pana la spital...mai curios este ca bebe sa pus in partea stanga...il simt asa ca un ghemotoc si ma doare toata zona aia sta incordat nu stiu cum sa explic...pe langa restul durerilor.
Pupici

24+ Sebastian

poze
Vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Inni, sa inteleg ca ai bagat deja compozitia in congelator? Sau?
...
Sa-ti spun cum procedez eu cand e vorba sa gatesc ceva: simplu, dau search pe google, combin ce gasesc, mai pun si de la mine ce-mi vine si iese o mancare delicioasa. ....sau...asa imi place sa cred....

Martha, Iustin a avut la 5 luni o infectie urinara cu E.c. A urmat tratament cu antibiotic, cf. antibiogramei si s-a vindecat.
In sarcina nu stiu cum stau treburile. Dar poate n-ar trebui sa astepti pana in iulie.

Carmen(26+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Salutare utze,

Eu mai lenesa la scris... dar la citit incerc sa tin pasul - nu-mi iese mereu, dar perseverez.

Bun venit noilor burticutze si bebei sanatosi!
Zic si eu cu intarziere La multi ani si numai bine sarbatoritelor (si sarbatoritilor :o) din ultimele 2 saptamani. Itzy - Bitzy sa fitzi feri' in continuare si sa va bucurati unii de altii pana la adanci batraneti!
Mexxa, la multi ani si multa sanatate!
Nasol cu contractiile, daca nu te lasa dupa No-SPA si eu zic ca ar trebui sa vorbesti cu dr. Poate n-ar fi rau sa-i zici ca vrei sa mergi la spital ca sa faca si un test anti-stres pt bebe ca sa scapi de griji pana pe 30 cand te duci la ecografie.

Katia, mie chiar mi-a indicat dr. sa beau putina cafea zilnic pt ca am tensiunea cam mica. Doar daca ai tensiunea mare e contraindicata (toate bauturile care contin cofeina). Mie nu-mi mai place gustul si de aceea nu beau, dar cred ca nu te risti daca mai iei si tu doua-trei guri din cand in cand.

Pufymic, super poza cu Alesio pupand burtica. N-o faci poster?

Despre noi nu prea am ce sa va zic, decat ca au inceput sa creasca anticorpii anti D (1/64 - 1/128). Azi la ora 13:15 avem programare la ecografie. De fiecare data cand trebuie sa merg la ecografie ma apuca o frica, ma gandesc cu groaza ca se poate oricand sa mi se spuna ca trebuie sa-l scoata pe bebe. Iar ecografii trebuie sa fac cel putin una la doua saptamani...
Bebe e activ cu precadere noaptea si dimineata, motiv pt care si eu stau cam prost cu somnul. Dar ma bucur tare mult de fiecare data cand il simt. Si tati la fel :o) Ii cantam cantecelul cu elefantzii

S-auzim de bine.

Larisa 21+ Horia Matei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/larisa_bucur/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Lexi...bine ai revenit...m-am intristat ce ai spus...nu-mi dau seama ce poate fi, dar daca e sotul tau alaturi inseamna ca ai tot sprijinul de care ai nevoie in acest moment.

Indiferent de ce ar fi...totul are un sfarsit si totul pana la urma se rezolva...fara sa fie in vreun fel util stresul si plansul.

Chiar m-ai pus pe ganduri...

Nu iti mai face griji, incearca cat poti..pt. bebele tau. Stiu ca e usor sa vb (si eu cand mai am probleme...incerc sa ma gandesc la ea si de multe ori nu reusesc...ii dau inainte cu supararea desi sunt constienta ca nu e bine)

Hai te pupic si tine leg cu noi....poate treci mai usor peste necazul pe care-l ai.

Mie mi s-a parut ca ai lipsit 1 luna..nu 2 sapt.

Inni 29+ cu ....

Mergi la inceput

Mephala...da compoz e in congelator numai ca tu zici 1-2 h..pai 1h sau 2h?...cand bag primul guguloi la cuptor..cu celalalt ce fac..ramane la congelator?

Eu nu pot sa combin ce gasesc si sa mai pun si de la mine..pt. ca eu nu stiu mare lucru ...iar de pe net..nu-mi prea vine..decat de la persoane cunoscute...dar acum am noroc cu mamicile de aici (intri si tu in categ asta)...ca am obs ca sunteti tare bune gospodine....asa ca am sa va bat la cap de cate ori o sa-mi vina pe chelie ca vad ca stiti o gramada de chestii.

bb_ralucutza...ce mai zici?

Inni 29+ cu ....

Mergi la inceput

Mexxa... merci pt. reteta..da' tu in durerile tale nu trebuia sa mai stai in fund la calculator sa-mi scrii mie de ostropel..da-l incolo de ostropel...fugi in pat.

Foarte bine ca te duci la spital.
Te asteptam cu vesti bune.

Inni 29+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

buna burtici
mexxa, daca durerile nu au cedat la no=spa, fuga la dr! Si cum a spus si inni, lasa retetele de ostropel si stai in pat.
Eu am tras o frica ieri...am uitat sa iau no-spa la pranz (iau 3 pe zi) si seara m-au apucat niste contractii, eram in mall, de nu mai puteam nici sa merg si sotul sarcul se panicase si cica "mergem acasa sau sper polizu?" Am ajuns acasa, am luat no-spa si m-am lungit in pat si m-au lasat. Contractii din acelea false, nedureroase, am avut, dar, nu cred ca sunt obligatorii Gripo asa ca eu zic sa nu iti faci probleme.
Nici mie nu mi-a iesit buricul, si am tot 90cm in talie, e normal sa nu fi crescut deloc de saptamana trecuta? sau cand am vb de centimetrii in talie....
katia, nu pot sa cred ca si acum te confrunti cu voma sper sa iti treaca cat mai curand! Si poti bea linistita o cafeluta pe zi.
lexi, bine ai revenit!
eu sunt tare fericita ca dupa doua zile in care am mancat peste la gratar cu salate si fructe multe, cantarul meu arata 500 gr in minus este pt prima data cand arata mai putin
pupici pe burtici

Floricika 28+ cu
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Laliq, bafta multa azi!
Sa ne spui cum a fost la eco, sper sa fie bine si cu anticorpii sa nu mai creasca de acum incolo

Martha 29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Inni, flory
Inni, multumesc pt. incurajari. Ai fost tare cu lispitul 1 luna! Ei, acu nu stiu daca am lipsit FIX 2 sapt, am apreciat aprox. cam de cand au inceput problemele din familie

28
I wish I were an angel...

Poze diverse
Poze cu bebe si burtica
Varsta comoricii noastre
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev256pr_.png

Mergi la inceput

eu am 100cm in talie si tot nu mi-a iesit buricu'...

Inni 29+ cu ....

Mergi la inceput