Intrebarea stresanta:"Voi cand faceti un bebe?"
Raspunsuri - Pagina 2
Relya spune:
Dragele mele,
Nu scapam de curiozitati de astea nicicand...
pana sa te mariti asta-i intrebarea ...Cand te mariti? Nu trece bine momentul ca incep : Cand faceti un copil ?
Dupa ce apare unul , nu trece mult si se naste o noua intrebare : dar pe al doilea ?
Si uite-a asa...n-au liniste.
Eu am raspuns la o asemenea intrebare adresata in plen ( 5-6 cucoane numai ochi si urechi ) simplu si raspicat : pentru ca nu pot.
si bafta tuturor
Kariris spune:
M-a distrat subiectul asta...si mai ales postarea ta, Relya ca asta-i adevarul, orice ai face nu se potolesc cu intrebarile. la mine e simplu: marea majoritate a celor din jurul meu sunt din "vechea garda" fiicele lui, fosta sotie si prietenii/cunostintele acestora... ei s-au prins ca nu pot face copii pentru ca de 6 ani de cand suntem impreuna nu a aparut nimic... si se bucura ca nu le aduc un mostenitor concurent in plus, asa ca nu sunt nebune sa imi puna o astfel de intrebare... In cealalta tabara sunt foarte putine persoane: sotul, mama si voi fetele de pe forum... si stiti bine situatia si iarasi nu ma intrebati.
Iar daca se nimereste cumva careva din vreo tabara neutra sa-mi puna o astfel de intrebare ii raspund foarte convingatoare ca la 37 de ani nu se mai fac copii... copiii se fac la tinerete, bla, bla, ce-mi trebuie mie copii la varsta asta, de ce sa ma leg la cap daca nu ma doare, etc...ca eu vreau sa ma distrez, sa-mi traiesc viata... si n-au decat sa creada ce vor, ca putin imi pasa!
Elise spune:
Da, asta spun si eu: nu facem copii pentru ca avem probleme de sanatate. Speram sa se rezolve. Multumesc de intrebare.
Sid e obicei asta inchide discutia.
Am mai primit si replici nesimtite, de genul "da' pareti sanatosi amindoi".
De parca am umbla cu uterul si cu oole la vedere.
Sau ar trebui sa aratam groaznic dak nici copii nu putem face.
Replica, pe care nu mi-am putut-o retine, a fost "Aparentele inseala - ce, voi pareti sanatosi?".
Elise
megbeng spune:
culmea e ca si pe noi ne-a asaltat lumea cu intrebari de genul asta, desi ne-am luat foarte de tineri (la cununia civila eu aveam 22 de ani, el 23)...desigur, mai intai au fost intrebarile " da ce e graba asta, cu maritisul? esti gravida?"..nu eram...
acum cei care ne streseaza sunt cel mult membri ai familiei, carora e cel mai greu sa le-o retezi nepoliticos, iar mie mi se rupea sufletul sa le spun ca suntem prea tineri, ca inca nu vrem, cand noi de fapt incercam de zor sa concepem
acum ca am ramas, suntem foarte hotarati sa nu anuntam decat cand s-o vedea burta, adica prin 4 luni..si desi initial credeam ca o sa ma manance in sa spun, vreau sa va zic ca ma simt asa bine traind minunea doar in 2 (si-un forum)!!!
daca as spune acum as simti o presiune prea mare asupra mea, mereu intrebari despre cum merge...iar daca ceva nu o sa mearga bine, nu o sa-mi arda de repetat explicatii tuturor ( nu de alta, dar am trecut o data prin asta si va garantez ca e cumplit!)
mcrissa spune:
elise pentru raspunsul tau.m-ai facut sa rad
megbeng si eu as proceda ca tine.nu cred ca as spune in stanga si-n dreapta, dar daca m-ar intreba cineva(si vad ca toate suntem asaltate de intrebarea asta) nu cred ca as putea nega si nu stiu ce altceva sa raspund ca sa schimb subiectul.
Mcrissa
arinaa spune:
hop si eu
da ca...o sa imbatraniti si nu o sa mai aveti rabdare(sau cand sa-l faceti pe al doilea),ca ...trebuie facuti la o anumita varsta sau...(s.m.d )a-ti auzit?ca eu m-am saturat deja
o sa facem soacrelor copii cand o sa ne simtim pregatite(noi femeile)ca ei...abia nimeresc bucataria,sau nu se mai ridica de la calc.sau tel.Va pup
arinaa
kriss79 spune:
Si noi suntem intrebati mai mereu cand facem ,ca trece vremea..ca e bine la tinerete..de la socrii pana la cumetri si prieteni si abia avem aproape un an de casatorie..ca si cum maine `om da ortu` popii..Pana acum catva timp ne intrebau cand ne casatorim.. Deja soacra-mii i-am spus sa nu ma mai intrebe, ca ii spun eu cand sunt .
POZE
Cristina S.
Amely spune:
...asta imi aduce aminte de gluma cu "nu sunati la usa...ies eu din cand in cand!" Cred ca o sa-mi pun de gat o pancarta pe care sa scrie "nu suntem gravizi, nici nu vom fi mult timp de acum incolo, dar daca e ceva va anuntam noi" sau si mai rau: o sa raspund "te cheama cumva Dabija? stii tu, ala de-l.... grija" Asta e o gluma mai nesarata, dar la cat de nebuna sunt (si ma mai fac) as fi in stare.
parca-i si aud: "si parea sanatoasa domne', cand a luat-o barbatu-sau!"
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Oana_B spune:
Uite asa imi vine sa le fac. Da imi adaptez raspunsurile in functie de legatura cu ei.
La botezul nepotelei mele una din babe in biserica imi spunea "uite-te Oana ia si tu modelul, tu cand faci un copil" si-am luat-o pe dupa umeri si i-am zis ranjind sa-si vada de treaba sa nu-si mai bage nasul unde nu-i fierbe oala. Soacra-mea era doi pasi mai incolo a incremenit cand m-a auzit ca ea din aia care se fereste cat poate sa se puna rau cu cineva.
La o nunta sau botez una m-a intrebat da' asa intr-un moment total cretin, tocmai intrasem in sala si am salutat-o cand am trecut pe langa masa ei si ea cica "hi, Oana, voi pe cand unu' mic"...i-am aruncat cea mai scarboasa privire pe care am putut s-o am si n-am zis nimic.
La unii cunoscuti le zic ca mai copilarim un pic.
La altii straini de tot le zic ca noi nu vrem copii.
Si mai sunt si altii carora le lipseste o felie mare din IQ si pe aia nici nu ma obosesc sa ii bag in seama.
Oana_B