Intrebarea stresanta:"Voi cand faceti un bebe?"
Raspunsuri - Pagina 3
ceciserban spune:
Fetelor hai ca am eu una super tare.Ma intreaba una din cumnate-care fie vorba intre noi-iepuroaica-i nu alta- de ce nu ?
Eu corect am zis ca nu putem.La care ea zice:pe drracu cum nu puteti,da nu se poate asa ceva si eu zic:pe pariu ca se poate?
Si de nervi i-am aratat spermograma lu frate-su.A ramas masca si de atunci nu ma mai intreaba nimic!
Eu zic ca e frustrant dar de la o vreme te obisnuiesti si cu asta!
cecilia
blueeyes2003 spune:
Buna!
Si eu fac parte din categoria fetelor "asaltate" cu intrebari de genul:cand o sa faceti si voi un copil?
Principala autoare a acestor intrebari este soacra mea care ma oboseste cu gandirea ei invechita despre viata.Este soacra cu 3 nurori si cum eu sunt cea mai mare dintre ele era normal ca eu sa fac prima un copil,de parca este intrecere.
Ne-am casatorit in urma cu 3 ani si pana anul trecut cand am ramas insarcinata(pentru putin timp,din nefericire)am fost intrebata de "n" ori "cand faceti un copil ca deja aveti 2 an de cand v-ati casatorit si va obisnuiti asa,esti prima nora si trebuie sa faci prima un copil,etc"
M-a stresat foarte tare cu ideea conform careia"este pacat sa mananci din mana cuiva care nu are copii sau decat sa faci un singur copil mai bine nu mai faci"
Acum dupa cele intamplate,nu mai indrazneste nimeni sa ma intrebe cand fac un copil pentru ca sigur
Fetelor,treceti peste toate rautatile celor din jur pentru ca nu traieste nimeni in locul nostru si noi stim prea bine ce simtim si asta este cel mai important.
MIRELA
luy spune:
Am vazut si eu subiectul asta si nu m-am putut opri sa nu intru si sa ma "documentez", sa aflu cum faceti voi fata acestei intrebari... Ca de obicei, de cateva ori nu mi-am putut stapani rasul (sunteti criminale unele! de unde va vin, domnule replicile astea???) , chiar daca momentan pentru mine e un subiect sa zicem cel putin delicat...
Va multumesc ca mi-ati mai ridicat putin moralul...
IULIABRAILA spune:
pe mine nu ma mai intreaba nimeni nimic. am parcurs incet incet, toate etapele pe care le spuneti voi.
iar dupa pierderea de sarcina de anul asta, toti cei care au aflat, cind au aflat spuneau:"cum tu, insarcinata? nu te cred, te prefaci ca sa iti iei concediu medical", iar dupa pierdere s-a comentat:"auzi prefacuta, nici copii nu poate sa faca".
daca spui sau nu, daca faci sau nu, tot aia, esti in gura lumii, la birfa lor permanenta.
fetele, sa ne vedem de ale noastre si lor sa li se umple gura cu ce vreau eu pentru ei, NA SIC!
IULIA
miki-miki spune:
Eu in 8 ani de casatorie a tb sa inventez tot felul de raspunsuri. Inainte de casatoarie m-au creierit cu intrebarea "cand faceti nunta"? raspuns: "La toamna!" .
Dupa nunta " voi cand faceti un bb?" raspuns :" la anul !"
Odata o fosta colega de liceu m-a intrebat cand faci un bb? Si cum sotul meu are un servici care il tine departe de casa i-am spus ca nu am cu cine . Ea zice: " da ce e impotent?" Am ramas cu gura cascata . Si dupa 8 ani de casatorie sa aflu ca sotul meu are azoo .
Acum intrebarea " cand fac bb?" imi este pusa mai rar pt ca s-au saturat sa ma intrebe . Ce ma enerveaza cel mai mult este cand zic: " da ce faci tu toata ziua , ca bb nu ai ?" sau "de ce esti obosita ca bb nu ai".
Asta le intrece pe toate si chiar ma enervez.
Miki
Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD
pisik 4ever spune:
intrebarea asta e aia de vine imediat dupa "da' voi cand va casatoriti?"
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
aniast72 spune:
Citind subiectul asta atat de bine ales mi-am adus aminte de propriul meu tata care a vrut sa-l dea pe sotul meu la telefon unui proaspat viitor tatic...cica sa-i explice el cum se fac copiii , ca sotul meu nu stie. A fost cumplit. O gluma de prost gust. Noroc ca am fost eu cu bun simt si nu i-am adus aminte ca el m-a facut (ma rog, mama) cand avea 41 de ani. O fi studiat din carti pana atunci?
Atunci cand suntem intrebati de cunostinte, raspundem invariabil: mai copilarim noi...cum sa facem un copil cand nu suntem in stare nici noi sa ne purtam de grija...
Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea
alinaalex spune:
vai, fetelor, ce misto subiect!
exact asta era intrebarea care m-a calcat pe nervi 4 ani de zile!!!
cand faci un bebe? nu vrei sau nu poti? ar trebui sa te gandesti si tu, mai tarziu nu o sa ai rabdare, bla, bla, bla...si eu raspundeam evaziv: n-am chef. Cand in final, la 4 ani de la nunta am ramas insarcinata, dupa o laparoscopie si o endometrioza, n-am batut toba (in caz de ceva, Doamne fereste, sa nu trebuiasca sa dau iar explicatii) si multa lume s-a aratat foarte intrigata si socata cand m-au vazut cu burta la gura, in special neamurile, ca vezi Doamne am avut nesimtirea sa nu dau raportul...
Inainte de casatorie a fost : tu cand te mariti, de ce nu te mariti, n-o sa te mai ia nimeni, vrei sa ajungi la 30 de ani nemaritata?
Cand am fost gravida: vai, o sa vezi ce te asteapta, sa vezi ce greu e, oare cum o sa te descurci ca sotul tau e mai mult plecat... de parca urma sa vina Apocalipsa!
Acuma, de cand am copil, este: copilul meu face asa, al tau nu e asa, l-am auzit plangand, nu-i dai sa manance? nu il auzi?, ai grija, vai da' ce are, nu-l invata asa, al nostru face kk asa, nu ca al tau, etc., pana cand le-am zis la fiecare: de sfaturi sunt satula, de ajutor duc lipsa...si ma lasa toti in pace.
Asa ca fetelor, relax, tot timpul veti fi agasate cu intrebari stupide indiferent de situatie. Asa e lumea, rea.
Alina.
adimercedes spune:
quote:
Initial creeata de mcrissa
Mi-a venit ideea acestui subiect dupa acest week-end.
Am plecat cu sotul la socri ca sa ne plimbam si sa ne mai relaxam.Ne vedem destul de rar ca stau la 200 km de noi(ah ce bine!).Speram ca vom avea multe de discutat ca nu ne-am mai vazut de la Pasti si poate nu ma voi mai gandi si eu asa de intenes la proiectul bebe, dar se pare ca a fost total invers.Soacra mea de cate ori vorbeste cu sotul la telefon il intreaba cand facem si noi un copil.Ma gandeam ca pe mine nu ma va intreba nimic, dar m-a stresat tot week-end-ul cu intrebari si detalii:"da' cand faceti?da' de ce nu faceti?da' puteti sa faceti?da' care dintre voi are probleme?"socrul meu ii spunea lui fiso si ce sa faca ca sa fie baiat copilul ca el nu concepe sa nu fie baiat copilul.asta m-a enervat cel mai tare.eu imi doresc un copil sanatos si nu am absolut nicio preferinta in privinta sexului copilului.dupa ce am crezut ca subiectul e incheiat au venit matusi si unchi , care erau si ei foarte interesati de ce nu facem noi bebe.
si intrebarea asta ma streseaza de cate ori vine de la o persoana care stie ca incercam de mai mult timp sa facem un bebe si ei ne intreaba de cate ori ne intalnim cand o sa facm un bebe.
Mcrissa
Mcrissa, da, chiar, bun venit in club. Noi le raspundem curiosilor ca la noi nu sunt berze sau ca nu am vazut berze in ultimul timp si ca daca vad vreuna sa ne anunte . O dam in gluma si apoi schimbam subiectul. Pt mine cea mai mare lovitura a fost cand un prieten vechi ne-a intrebat daca si cand facem copii si i-am zis ca fac niste tratamente. Mi-a raspuns ca pentru copii nu trebuie sa iei pastile si m-a intrebat daca stiu cum se fac copiii. A fost cea mai mare jignire pentru mine, asta pt ca venea din partea cuiva la care tineam si care ma asteptam sa fie intelegator. In rest, vorbim despre copii in gluma, ceva de genul: "Azi ploua. Avem 3 posibilitati: numaram bani, ne imbatam sau facem copii. Hai sa incepem cu ultima, ca de numarat cu avem ce si de imbatat nu avem chef." Si asta destinde atmosfera. Insa e adevarat ca sunt unii care nu stiu cum sa te descoase mai bine, fara sa le pese ca te ranesc. Pt asemenea persoane nu trebuie sa iti faci probleme si sa ai jene. Le lasi in plata lor si iti vezi de viata ta si te amuzi cum se fastacesc cand le privesti in ochi si le zici ca nu ai timp sa mergi la vanatoare de berze...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/