Dulceata de ardei iute........?!
Am auzit de dulceata asta si sunt destul de contrariata...am inteles ca se foloseste la carne, orez etc...deci nu se unge pe paine
Am dat o cautare pe net si am gasit urmatoarele:
DULCEATA DE ARDEI IUTE
500 g ardei iute verde si galben, 500 g zahar, 500 g otet de vin
Mod de preparare
Se fierbe zaharul cu otetul pana se obtine un sirop legat, apoi se adauga ardeiul iute taiat rondele subtiri si se fierbe aproximativ 30 minute.
Se serveste garnitura la fripturi, ciorbe, sau alte mancaruri
Acum, intrebarea este: a facut dulceata respectiva cineva? Cum este? Merita incercata?
Ioanalui www.babiesonline.com/babies/r/razvan%5Fgabriel/" target="_blank">Razvan Gabriel (03.12.2005)
Pozicile mele
Botezul (25.02.2006)
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Raspunsuri
adriana_mihnea spune:
Este nemaipomenita!!
Aceeasi reteta o am si eu si am facut-o de 2x anul trecut!
Merge nemaipomenit d ebine la varza calita si sarmale. Este d evis!
Abia astept sa se faca iar ardeiul s-o refac pentru ca rezerva de anul trecut s-a dus de mult.
Daca esti fan ardei iute, fa-o neaparat!! Imi place terbil gustul dulce alaturat iutelii ardeiului...yammyyyyyy...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
anamaria spune:
moaaaaama...
io credeam ca e dulceatza adevarata, servita de bunica in farfurioara, la ora 6 dupa-amiaza, cand avea mosafiri
on-topic acum, cred ca e gustoasa rau, parca-parca as da si eu un print sa pun socroshenia la treaba...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
Alina spune:
quote:
Originally posted by adriana_mihnea
Este nemaipomenita!!
Aceeasi reteta o am si eu si am facut-o de 2x anul trecut!
Merge nemaipomenit d ebine la varza calita si sarmale. Este d evis!
Abia astept sa se faca iar ardeiul s-o refac pentru ca rezerva de anul trecut s-a dus de mult.
Daca esti fan ardei iute, fa-o neaparat!! Imi place terbil gustul dulce alaturat iutelii ardeiului...yammyyyyyy...
Creatii culinare
Adriana,
Poti sa-mi zici cam cu ce seamana gustul?
Suna bine si is tentata sa o pun pe mama sa ne faca.
In alta ordine de idei,am mincat dulceata de vinete si de gogonele.Astea pe post de "dulcetica a la bunica",in farfurioare speciale .Bineinteles ca nu mi-am dat seama ce fel de dulceata ei,si am dat cu presupusul ca ar fi un fruct exotic .
Din pacate,prietena mamei care se ocupa cu delicatesuri din astea a murit...
Alina
Mirrella spune:
Si eu la fel de contrariata am fost cand am gasit reteta,dar am zis ce pot sa pierd?Un kilogram de ardei si ceva ingrediente pe langa.
Am facut si eu anul trecut,dupa aceeasi reteta,tine perfect peste iarna,mai am si acum.E destul de iute,eu mananc la tot ce se poate manca cu ardei iute,ciorba,sarmale,etc....E interesant gustul de dulce amestecat cu mancarea gatita,daca te tenteaza combinatia poti incerca.Imi place ca ardeii au ramas cu pulpa pe ei,nu s-au facut ca foita cum se fac cei pusi in otet.
Sa ai grija sa ii cureti bine de seminte si sa folosesti manusi chirurgicale cand faci asta.De asemenea trebuie sa scoti lumea din bucatarie cand o fierbi,caci otetul si ardeiul iute formeaza niste vapori....Sotul meu ma intreba daca fac ceva fierturi pentru vraji
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
miriama spune:
Si pana la urma cum e? se scot semintele de la ardei sau nu? Ca vad ca in reteta nu spune, dar cineva zice ca se scot. Deci...? Eu chiar vreau sa fac, ca imi suna bine, dar vreau sa stiu exact, le scot sau nu?
Mirrella spune:
Eu am scos semintele cu ajutorul unui cutit subtire,iar apoi am taiat ardeii in rondele.N-am reusit sa ii scot chiar pe toti,dar sigur nu mi-ar fi placut sa fie plina de samburi.
Reteta este de pe Culinar,pun linkul mai jos si spor la citit!
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8464
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
antosit spune:
Si eu am facut dulceata de ardei si a iesit super, nu am curatat ardei de seminte dar de data asta am sa o fac... oricum este super gustoasa.Incerca-ti cu incredere, cum zicea cineva chiar nu aveti nimic de pierdut!
Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"
adriana_mihnea spune:
Reteta este fara seminte (se scot frumusel), dar din experienta va spun ca merge si cu ele. In acest caz, dulceata este mai iute.
Creatii culinare