Fetele din America (76)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sinzi, asta inseamna ca inoata pina la marginea piscinei?
Ioi baiat curajos!!
Nici mie nu mi-ar place sa am o conferinta cu mine la telefon in engleza, dar mie nu-mi place cum suna vocea mea oricum, nici in romaneste
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

cred ca o engleza fara cusur mi-ar da o credibilitate mai mare la serviciu (profesionalism...etc in final bani)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Michelle, nu fii trista, accentul (daca nu-i greu) iti da un "charm". Nu stiu daca romanii fac greseli anume, e doar accentul romanesc traspuns in limba engleza. Asa cum ungurii, ca si indienii (fiecare cu ale ei, nu?) pronunta v in loc de w, romanii au probleme cu "the" care "iasa" ca un "za". Apoi cuvintele care necesita la pronuntie varful limbii intre dintii din fata, ma umfla rasul cand scriu asta, pt ca nu stiu alt fel sa descriu, si cu alea e bai. Daaa, rr-ul trebuie rotunjit, aa-ul trebuit lungit sau scurtat, dar in orce caz nu pronuntat cu gura deschisa larg ca in romaneste. Noi pronuntam cuvintele cu gura deschisa larg, de aia si suntem mai galagiosi. Te-am lamurit, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Anda, nu-s de acord cu tine! Engleza tatei era cam de balta, dar la serviciu era foarte bine cotat si respectat. In final conteaza competenta, nu accentul. De accent se leaga prostii cand vor sa caute nod in papura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

sa stii ca m-ai lamurit ceva cu the nu am avut probleme niciodata. vorbesc insa cantat ca in ardeal si am impresia ca t si d suna straniu mai ales cand sunt la inceput si sfarsit de cuvant . de exemplu cand spun door sau pot am impresia ca parca is portorican-new yorkez si eu stau in seattle unde se vorbeste o engleza americana destul de curata zic eu.

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Andrada, nu inoata...propriu zis...e sub apa tot timpul pana da de marginea piscinei si se agata de ea si se ridica la suprafata!!! Dar inca nu se ridica la suprafata apei singur...hihi...dar inoata...pe sub apa!!!!
Cred ca ii place sa stea sub apa...

Cat despre accent...hm...aici in Florida cred ca mai toti au accent de printr-o parte a lumii...asa ca nimeni nu baga de seama...
Cand am avut interviul la gradi, managerul s-a mirat ce engleza "clara" am...(si chiar nu cred asta)
Iar una din educatoarele de acolo e din Germania (sa vezi ce accent are ea!!!) si e de vreo 20 de ani in America, si mai e o tipa mai tanara din Ungaria...hihi...
Asa ca, am ajuns sa cred ca romanii vb destul de clar engleza...

Dar daca te faci inteles...ce mai conteaza accentul!!!

Cat am stat in UK, am auzit la dialecte de limba engleza de m-am ingrozit!!! Erau unii pe care, desi aveau accent de englezi si vorbeau engleza "pura" nu ii intelegeai!!! hihi...

Asa ca nu ma cramponez de engleza...oricum cred ca la baza limbii americane este o "mixtura" de accente...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

tin minte ca aveam prin anul 2 de fac un curs de fonetica unde ne daduse profesoara niste grafice legate de locul unde se formeaza sunetul in engleza si lungimea lui, doaamne ce-mi doresc sa nu fii aruncat cursurile alea ! atunci am invatat ca bleaga -mecanic minunile alea-daca as fi stiut ca o sa am nevoie de ele, of !!!

PS. eu am in continuare pb cu vb a fi cum e corect as fi sau as fii ????

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Andrada cred ca ai pus punctul pe i cu credibilitatea si profesionalismul; bine punctat.
Michelle 7 dar tu esti avansata daca stii care sunt hibele este europenilor. Cred ca cel mai mult ma omoara r-ul, a-ul si th-ul.
Multumesc de clarificari Laura, sunt interesante chestiile care le spui.
Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Michelle 7 esti haioasa, as fi sau as fii ??? da' cine mai stie, intram si pe subiectul lb romana
Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Mie nu mi se pare "th" asa greu. Cand eram in clasa 12 m-am apucat sa fac meditatii fo' 6 luni la engleza ca cica vroiam sa dau la filologie. Romana m-a picat nu engleza:)) Ei si profu cu care faceam mi-a zis ca sa il invat corect sa pun limba intre dinti si sa dau aerul afara si sa fac exercitii cu asta:))) Pare prostesc dar m-a ajutat de l-am invatat corect nu pronunt nici "da" nici "za".

Ca Laura T mai stiu una aici care a venit la 17 ani, n-are pic de accent in engleza. Cand a dat soacra-mea pt cetatenie i-a zis fetei aleia ca ea n-are timp sa studieze intrebarile si fata s-a inregistrat pe o caseta:)) intrebari si raspunsuri. Initial am crezut ete dom'le astia de la INS ce grija au, pun la dispozitie si casete, pe urma am aflat ca era fata respectiva.

Oana_B

Mergi la inceput