Conserve delicioase cu fructe

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

SIROP DE VISINE

Ingrediente: 3 kg visine, 2,5 kg zahar, 0,5 l apa, sucul de la o lamaie.
Preparare: visinele spalate se pun intregi la fiert, intr-o cratita mare, cu apa. Cand incep sa plesneasca se strecoara compozitia printr-un tifon des si pus in doua.
Sucul se masoara si se pune o cantitate egala de zahar, apoi se pune pe foc iute. Cand incepe sa fiarba se adauga sucul de lamaie. Cand este legat se toarna in sticle uscate si bine incalzite si se capacesc.

Obs: nu se lasa f. mult la fiert pt. ca, dupa racire, se ingroasa prea mult si nu va mai curge din sticle . Dupa racire trebuie sa aiba consistenta mierii, cel mult.


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Diana, in primul rand vreau sa te rog sa nu mai fii sadica cu ciresele albe si cele amare. nu am mai vazut de zeeci de ani aici....si dulceata facuta din ele e o minune! (glumesc bineinteles - e ff bine ca ai pus aici toate retetele)
ca subiect serios ma gandesc ca reteta de capsuni la borcan e buna si as vrea sa o incerc...dar nu ma incanta aspirina aia deasupra. nu ai incercat niciodata cu conservant la plic?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

VISINE PENTRU PRAJITURI

Ingrediente: 1 kg visine fara samburi, 200 g zahar, 3 aspirine.
Preparare: Visinele, zaharul si aspirinele pisate se pun intr-o cratita, se amesteca bine si se lasa o ora pana isi lasa zeama.
Apoi se pune pe foc si se lasa sa dea 2-3 clocote. Imediat se pun in borcane incalzite, care se lasa intoarse pe capac 5-10 min.

Obs: cand le folositi la prajituri, tarte, etc., scurgeti bine siropul din borcan, pe care il folositi la altceva. Nu dati copiilor mici, pt. ca are aspirina!


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Akella, multumesc pt. retete! interesante combinatii, te mai astept!

Roxana, asa este, dulceata aia e o minune, eu tocmai am gasit cirese amare in Piata Moghioros...deci da o fuga la Bucuresti. Cele albe le iau de la bunica .
Despre conservant: acum 2 ani am folosit dr. Oetker, dar mi s-a parut ca le-a dat un gust... iute , pusesem si la nectarul de visine si tot asa. Poti sa incerci, poate mi s-a parut mie .


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

VISINE CONFIATE

Ingrediente: 2 kg visine, 1,2 kg zahar, o,5 l apa.
Preparare: visinele se curata de samburi si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se face un sirop din apa si 1 kg de zahar. Cand s-a legat, se adauga visinele si lasi pe foc cateva minute, apoi se lasa la racit.
A doua zi se scot visinele cu o paleta, se pun la scurs, iar siropul se pune din nou la fiert. Cand s-a legat iarasi, se pun visinele si se lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc vasul si se lasa peste noapte.
A treia zi se scot visinele, se scurg bine de sirop si se aseaza pe o tava la uscat, in cuptorul bine incalzit (dar dupa ce s-a stins focul), cu usa intredeschisa. Cuptorul se reincalzeste de cate ori e necesar, pana cand visinele sunt uscate.
Se dau prin 200 g zahar tos si se aseaza in cutii de carton, in straturi despartite de hartie. se pastreaza la racoare.

Obs: cuptorul se reincalzeste dupa ce se scoate tava cu visine, care se pune inapoi cand este din nou cald.
Nu puneti visinele (sau orice fructe confiate) in cutii de plastic, pt. ca zaharul se va topi!
Reusita fructelor confiate este data de fierberea in etape in sirop. Dureaza ceva, dar se merita .
Eu am facut o singura data, dureaza destul timp...ceea ce eu nu prea am acum .


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Diana, sa stii ca mai am si alte retete combinate (cu alte fructe, nu mai am cu capsune) de dulceturi, gemuri si jeleuri. Delicioase. Daca vrei, mai postez maine cateva.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

COMPOT DE STRUGURI

Ingrediente: struguri albi, negri, zahar, apa.

Preparare: se umplu borcanele cu boabe de struguri, dupa preferinta, se adauga zaharul (4 linguri la borcan de 800 ml, 2 linguri la cel de 400 ml), se pune apa, lasand spatiu sa fiarba, apoi capacele.
Se sterilizeaza 15 min de la primul clocot. Se lasa la racit in oala, apoi se pun in camara.

Obs: eu pun in borcan boabe de aceeasi culoare, dar le puteti amesteca, bineinteles .


Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

E vremea piersicilor si tocmai am stricat un kil cu inventiile mele. Astept idei .
Reteta cu capsuni, piersici si portocale merge si fara capsuni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

diana draga de tine, abia acum am gasit reteta ta de compot de capsune! vai ca rau imi pare ca nu am gasit-o la timpul potrivit. de ani de zile ma bate husbandu' la cap sa-i fac compot de capsune si nu stiam reteta. o salvez si abia astept capsunele de anul viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, aveti idee de ce dupa ce am urmat fix instructiunile de pe plicul de Gelfix, dulceata de portocale nu s-a inchegat deloc? Zici ca-i compot si ma oftic.

Mergi la inceput