Conserve delicioase cu fructe
Raspunsuri - Pagina 2
Dianami spune:
Cristina, asa este, am multe retete, dar nu zice nimeni ca trebuie sa le faci pe toate . Faci numai daca ai timp, chef si...capsuni. Eu am facut unele dintre retete atunci cand pe piata costa 1,5 ron kg de capsuni, destul de convenabil, zic eu.
Nici eu nu fac toate retetele in fiecare an, dar am scris mai multe ca sa fie loc de alegere pt. cine vrea .
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare
Dianami spune:
Ortansa, ai facut vreuna dintre retete? Cum a iesit ?
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare
Dianami spune:
DULCEATA DE CIRESE ALBE
Ingrediente: 1,5 kg cirese albe curatate de samburi, 1 kg zahar, 1 cana de apa, sucul de la o lamaie.
Preparare: Zaharul si apa se pun la fiert pana se leaga siropul. Apoi se adauga ciresele (rupte in jumatati) si sucul de lamaie.
Se fierbe la foc potrivit pana se leaga dulceata.
Cand este gata, se ia de pe foc, se acopera cratita cu un prosop curat si ud, dar bine stors, si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se pune in borcane curate si bine uscate.
Obs: Eu prefer ciresele albe ( de mai) pt. ca nu au viermi, am oroare de ei. Bineinteles ca puteti folosi ce fel de cirese aveti. Aceasta iese de culoarea mierii, transparenta si...delicioasa .
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare
Dianami spune:
GEM DE CIRESE AMARE
Ingrediente: 2 kg cirese amare, curatate de samburi, 1 kg zahar, sucul unei lamai, o frunza de pelin.
Preparare: Se aseaza ciresele straturi, alternativ cu zaharul, in cratita in care va fierbe gemul. Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se pune la fiert la foc iute, amestecand des. Cand a dat in clocot, se adauga zeama de lamaie si frunza de pelin. Se fierbe pana se leaga, cu atentie sa nu se lipeasca.
Cand este gata se scoate frunza de pelin si se toarna gemul in borcane curate, uscate si incalzite.
Obs: Nu uitati sa scoateti frunza de pelin pt. ca, in timp, va face mai amar gemul. In loc de pelin puteti pune o frunza de indrusaim (muscata creata), are un parfum deosebit dar care nu strica savoarea cireselor amare .
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare
akella spune:
Dulceata de capsune si caise cu migdale
Ingrediente: 30 g migdale, 1 lg. zahar pudra, 750 g capsune, 250 g caise, 1 kg zahar, 1 plic Gelfix clasic Dr. Oetker, 50 ml lichior de migdale
Zaharul pudra amestecat cu migdale se caramelizeaza usor intr-o tigaie, fara grasime. Capsunele se spala, se curata, se taie marunt si se cantaresc 750 g. Caisele se taie jumatati, se scot samburii si se cantaresc 250 g.
Se amesteca bine ingredientele pregatite cu 2 lg. zahar si plicul de Gelfix clasic. Se pun la foc mare, amestecand continuu pana incepe sa dea in clocot. Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute, amestecand, apoi se ia de pe foc.
Dupa gust, se poate adauga lichior de migdale. Se toarna imediat in borcane. Se infileteaza capacul, borcanele se rastoarna si se lasa cca 5 minute asezate pe capac.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Dulceata de capsune, piersici si portocale
Ingrediente: 1,2 kg capsune congelate, 600 g piersici, 3 portocale, 1,5 kg zahar, 1 lamaie
Se indeparteaza pielita piersicilor si se taie pulpa cubulete. Se decongeleaza capsunele si se taie. Se decojesc portocalele, se indeparteaza pielita de pe feliute si se taie cubulete. Lamaia se spala si se taie felii. Se pun fructele intr-un vas, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte intr-un loc racoros.
Se pun pe foc si, dupa ce au dat in clocot, se mai tin pe aragaz inca 30 de minute. Se stinge focul, se spumeaza dulceata si se pune in borcane.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Dulceata de capsune si zmeura
Ingrediente: 750 g capsune, 250 g zmeura, 1 kg zahar, 1 plic Gelfix clasic Dr. Oetker
Capsunele spalate si zvantate se curata, se taie marunt si se cantaresc 750 g. Zmeura se curata si se cantaresc 250 g.
Se amesteca intr-o oala fructele, se adauga continutul plicului de Gelfix amestecat in prealabil cu 2 lg. zahar si se da in fiert. Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute, amestecand in continuu, si se ia de pe foc.
Se toarna imediat in borcane. Se infileteaza capacul, se rastoarna borcanele si se lasa cca 5 minute asezate pe capac.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
Dianami spune:
COMPOT DE CIRESE SAU VISINE
Ingrediente: cirese sau visine, zahar, apa.
Preparare: Se aseaza ciresele sau visinele spalate si intregi in borcane, mai multe sau mai putine, dupa preferinta. Se adauga zahar, 4 linguri rase la borcanul mare, 2 la cel mic, apoi se umplu cu apa, lasand 2-3 cm ca sa fie loc de fierbere.
Se pun capacele si se inveleste fiecare borcan in ziar, se aseaza intr-o oala care se umple cu apa rece si se pune pe foc. Se fierb borcanele 15 min de la primul clocot si se lasa la racit in oala acoperita.
A doua zi se aseaza in camara.
Obs: puteti folosi si amestec de cirese cu visine, iar in loc de zahar puteti pune fructoza, ca in reteta de compot dietetic de mai jos.
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare
Dianami spune:
DULCEATA DE VISINE
Ingrediente: 3 kg visine fara samburi, 1 kg zahar, sucul de la o lamaie.
Preparare: se pun visinele si zaharul la fiert, iar cand amestecul da in clocot se adauga sucul de lamaie. Cand dulceata devine lucioasa si fierbe cu bule mici la suprafata inseamna ca este gata.
Se toarna in borcane curate, uscate si incalzite si se pun capacele, apoi se intorc cu fundul in sus pt. 5-10 min, pt. etanseizarea capacelor.
Obs: nu folositi niciodata borcane reci pt. ca se pot sparge si se poate face condens, ceea ce duce la zaharisirea dulcetii.
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare
Dianami spune:
NECTAR DE VISINE
Ingrediente: 2 kg visine fara samburi, 200 g zahar, 0,5 l apa.
Preparare: se dau visinele prin masina de tocat sau la robot. Zaharul si apa se fierb pana se leaga ca un sirop, se lasa la racit, apoi se adauga peste piureul de visine. Se amesteca bine si se pune in sticle de 0,5 l sau mai mici. Sticlele se infasoara in ziare si se pun la sterilizat intr-o oala cu apa, 20 de min de la primul clocot.
Obs: se bea ca atare sau diluat cu apa, dupa preferinte.
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare