incalzire prin pardoseala

incalzire prin pardoseala | Autor: xelanoimis

Link direct la acest mesaj

Are cineva incalzirea apartamentului facuta prin pardoseala?
Aparamentul pe care il cumparam e incalzit cu teracote si cum nu vreau sa ramana asa, stau si ma gandesc ce sistem sa alegem. Incalzirea prin pardoseala mi se pare o idee atractiva, dar nu realizez cat e de practica... Se ajunge la o temperatura comfortabila, mai ales ca eu sunt o friguroasa si vreau sa stau iarna in tricou fara probleme?
Mi-ar fi de mare ajutor orice parere.

Merci mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

aici nu stiu daca s-a mai discutat, dar mai poti citi ce mai zice lumea aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Este o incalzire eficienta. Montajul este mai scump si nu-i chiar simplu, asa cum spun cei din link-ul lui Dante.
De ce nu pune toata lumea asa ceva?
Simplu: mai exista un efect. Circulatia aerului de jos in sus, prin convectie, creaza un oarecare disconfort. Adica e curent. Unii nu-l suporta...

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Daca din punctul de vedere al contructiei nu va pot ajuta cu detalii la partea cu confonfortul da.
Aici avem o locuintza care are la baii si incalzirea prin pardoseala. gresie. Initial mi s-a parut un moft dar cand era frig este super sa ai caldura la picioare. mai ales la copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Si la noi tot super, nimic de obiectat.
Doar - dar asta nu e de ordin tehnic - la noi e incalzire comuna, deci nu o putem controla, iar cand ii dau drumul, se face prea cald. In concluzie tinem geamul deschis toata noaptea, ca altfel ne sufocam. Asta da economie... In schimb la picioare da, o placere, sa nu mai fii nevoit sa-ti pui papuci sau sosete...

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Chiar ma intrebam daca temperatura in camera ajunge suficient de ridicata fara ca podeaua sa friga :).
La curent nu ma gandisem... e mai puternic decat in cazul caloriferelor? Am vazut grafice ilustrand circulatia aerului, dar aveam senzatia ca temperatura fiind mai uniforma, curentul nu e pronuntat.
In schimb, discuntand cu prietenii despre aceasta idee, prima reactie, de fiecare data, e legata de situatia neplacuta in care se sparge o teava si trebuie sa distrugi toata podeaua pentru reparatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

eu stiam, sau ma rog, am citit ca incalzireas asta prin pardoseala e asa, o chestie suplimentara...nu ca nu exista deloc calorifere...si mi se pare normal, un calorifer frige ca la nebuni cand afara e -20 de grade, nu vad pe nimeni stand cu talpile goale pe o astfel de pardoseala care ar trebui sa asigure inclazirea intr-o camera in conditiile date...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by xelanoimis

Chiar ma intrebam daca temperatura in camera ajunge suficient de ridicata fara ca podeaua sa friga :).
La curent nu ma gandisem... e mai puternic decat in cazul caloriferelor? Am vazut grafice ilustrand circulatia aerului, dar aveam senzatia ca temperatura fiind mai uniforma, curentul nu e pronuntat.
In schimb, discuntand cu prietenii despre aceasta idee, prima reactie, de fiecare data, e legata de situatia neplacuta in care se sparge o teava si trebuie sa distrugi toata podeaua pentru reparatii.

La calorifere caldura se transmite prin radiatie, deci nu-i curent. Iar temperatura nu-i uniforma la nivelul intregii suprafete (mai precis pe inaltime), diferenta sus-jos fiind de aprox. 4-5 grade.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Temperatura apei care circula prin pardoseala e limitata la 40°C, in timp ce, in cazul radiatoarelor, poate sa ajunga la max. 90°C. Suprafata pardoselii, in schimb, e mult mai mare decit cea a caloriferului...
In general, se fac calcule savante si daca e cazul, se suplimenteaza cu radiatoare daca incalzirea prin pardoseala nu e suficienta.
Avantaje: temperaturi joase ale apei, deci incalzirea prin pardoseala e compatibila cu pompele de caldura si cazanele cu condensatie, care au randamente mai ridicate decit centralele clasice.
Dezavantaje:costa mai mult decit radiatoarele si, dat fiind ca se "umbla" in planseu, nu prea e compatibila cu constructiile existente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

cred ca dc imi iau si eu un apartament sau imi fac vreo casuta astfel de incalzre o sa imi fac si eu!

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

si noi avem aici tot incalzire prin pardoseala(incalzirea e comuna)si desi am avut mari dubii cand am vazut ca nu exista nici un calorifer in casa...iarna e atat de cald incat stau in tricou
eu una nu am simtit curent in casa...

Mergi la inceput