Hai sa ne jucam!

Hai sa ne jucam! | Autor: Bubamara

Link direct la acest mesaj

Va mai aduceti aminte de jocurile copilariei noastre?

Tara, tara, vrem ostasi; Melcul; Frunza; minunatul "elastic" pentru care eram in stare sa devalizam tot sifonierul ca sa-l incropim; Castelul; Tarile; Ratele si vanatorii; Fatea; Un, doi, trei la perete stai; Hotii si vardistii... sunt multe.

Poate ma mai ajutati voi sa-mi aduc aminte.

Vreau ca fetita mea sa nu stea proptita in calculator toata ziua, asa ca o sa ma aiba tovarasa de joaca. Vreau sa-i incant si ei copilaria, sa fie frumoasa asa cum a fost a mea, cu jocuri pe masura varstei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Asta va fi un subiect pe care o sa-l salvez cu sfintenie! Zilele trecute ma gandeam cu tristete ca nu mai tin minte nici poeziile copilariei, nici jocurile, nimic. Nici cum sa fac broscute din hartie, solnita, avion etc, masinute din batiste, cu care ne alergam prin pat eu si sora-mea... Jucarele care n-au incantat. Jocuri distractive.
Mama saraca le tinea minte pe toate, numai ea stie cum. Dar cum nu mai este, abia astept postarile voastre.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Flori, filme, fete sau baieti, muzicanti sau cantaretzi...dar stau sa ma gandesc ca nu mai stiu regulile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

razboi ,omul negru ,baba oarba!

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

quote:
Originally posted by Deanny

Flori, filme, fete sau baieti, muzicanti sau cantaretzi...dar stau sa ma gandesc ca nu mai stiu regulile...

Deanny

Te inghesuiai intr-un loc "secret" cu colegu' si alegeai un numar. Cei de pe banca ziceau numere la plesneala si cel care ghicea numarul decis de voi alegea un domeniu: flori, filme...etc. Iarasi fuga in coltul secret si fiecare alegea un nume de floare de exemplu... si te intorceai la bancutza si se alegea una din flori de catre cel care ghicise numarul... si cei 2 : floarea aleasa si alegatorul se duceau iar la colt si dezbateau un numar... si ciclul continua...
Nu stiu daca ai inteles, eu am clar in cap jocul asta ca era preferatul meu absolut, mai ales daca ma nimeream sa ma duc sa decid numarul cu vreun baiat ce-mi placea...mmmm, ce furnici aveam in burtaaa... dar erau din alea inocente, ca nici nu ne tineam de mana... si aveam 12-13 ani parca...
iuhuuuu, ce frumos.

ma inclin cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
Originally posted by Deanny

Deanny

Eu il stiam de flori, fete, filme sau baieti, melodii sau cantareti. Dar se juca asa cum a spus Eleni.

"Pac, pac" e acelasi lucru cu Hotii si Vardistii ?

Patratel - ala de sareai cam ca la elastic, cu doua picioare, un picior...

Dar de jocuri cu palmele va mai amintiti ?

Eu imi aduc aminte niste "versuri" pentru un astfel de joc dar nu mai stiu combinatia cu palmele:
Antan tini mogodan cara cara si principala moringo! (oare asta era ca sa ne exersam dictia !?)

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

nici eu nu mai stiu reguli decat la elastic si shotron...
la jocul cu palmele -un fel de numaratoare- la cine se nimerea ultimul cuvant iesea afara din joc :
an tan te
dize mane pe
dize mane compane
an tan te

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

n-ati pomenit de renumita ASCUNSA.
sau COARDA.
superbe jocuri.

noi nu jucam elasticul ... toata copilaria mi-am dorit sa invat acest joc ... dar nu aveam cu cine-l juca.

Noi inschimb aveam placeri mai sadice: exista un joc FRUNZA LUI TARZAN.
Este un desen ce-l desenam pe strada, functie de cat de mari erau echipele. Ne imparteam in doua tabere si ne luptam sa ajungem in partea dusmana sa calcam un mic triunghi cu piciorul. E un joc mai dur, ne imbranceam, mai eram si ridicate pe sus unele mai firave si ajezate OUT deci ieseam din joc .... dar a fost deliciul copilariei mele. veneau copii din centrul orasului la noi pe strada .. eram renumiti pentru acest joc.

Ratele si vanatorii = partizanii

Mai aveam 7 bolostanci - cu cutii de bere si suc si cu o minge de tenis ... la fel doua echipe si trebuiau asezate in turn cutiile pana cand nu erau toata echipa eliminata cu ajutorul mingii (aruncat de minge).

Superb. Mai revin.

Miro19+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

hai sa va zic si eu o numaratoare:
an tan tichi tan
se vor capitan
andalache bumbalache poc
glontul vajaie si zboara
face pac si te omoara.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Shirul (era un fel de leapsa, numai ca cel care-i alerga pe ceilalti, in momentul in care atingea/prindea un altul, se lua cu el de mana si alergau impreuna dupa ceilalti si tot asa, pana un intreg sir de copii - 6, 7, 8 - ajungeau sa alerge tinandu-se de mana dupa unul singur), osul (desenam un os si alergam de la un capat la celalalt si nu trebuia sa ne prinda 'capcaunul', nu mai stiu cum se numea), telefonul fara fir si mai era si telefonul american, dar nu stiu daca sunt acelasi lucru, poate ma lamuriti voi, tarile (cel cu mingea aruncata-n sus), 1, 2, 3 la perete stop ! si inca unul care nu mai stiu cum se numea, dar s-ar putea sa fi fost ceva cu "imparate luminate, porunceste", ceva de genul asta (cred, insa, ca trebuia sa rimeze afirmatia asta cumva ).

A, si jocul cu zanele inventat de sora mea. Mare succes a avut !!

Pisica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Culorile!!
Se facea un cerc, inparteam pe sectoare de cerc, fiecare sector primea o culoare, in partea de jos a sectorului trasam niste casetute. Unul, care era "pedepsit" arunca o minge in timp ce spunea: "Sa traga, sa traga matza de coada culoarea....!" si "culoarea" respectiva trebuia sa prinda mingea si sail fugareasca pe unul (sau pe altul) sa-l atinga. daca-l atingea, cel atind primea in sectoarele de pe sectorul lui de cerc un X. La 3 X-uri primea o pedeapsa. Toti se adunau, dadeau cate o "porecla" si il punea pe pedepsit sa aleaga un deget. Se dacea "porecla" respectivului si se continua jocul, numai ca la "Sa traga, sa traga mata de coada..." nu se mai zicea culoarea ci porecla...
Trecea un print calare
Trecea un print calare, calare, calare,
Trecea un print calare, iu ha ha!
Ce cauta printu'aicea, aicea, aicea (deh, moldoveni ce suntem )
Ce cauta printu'aicea iu ha ha!
El cauta sa se-nsoare, insoare, insoare,
El cauta sa se'nsoare, iu-ha ha!
Cu cine sa se'nosare, insoare, insoare
Cu cine sa se-nsoare iu ha ha
Cu domnishoara..... (aici zicea printul numele unei alese )
Dar ce cadou ii daruiti, daruiti, daruiti...
Dar ce cadou ii daruiti iu ha ha

Si aici incepea nebuneala...fiecare grup spunea ce-i trecea prin cap...
Si urma:
Domnisoara nu primeste, nu primeste, nu primeste
Si pe usa va goneste iu ha ha

sau...
Domnisoara da primeste, da primeste, da primeste
Si pe usa va pofteste, iu ha ha...
Si faceau 2 participanti la joc o usa din brate pe unde printul isi lua printesa...

Telefonul fara fir...
Primul copil inventa un cuvant pe care il spunea unui alt copil care era pe post de arbitru, si apoi il soptea celui de-al doilea, dar repede...al doilea la al treilea...si tot asa...si ultimul trebuia sa zica ce-a inteles!!! Daca intelegea, trecea pe post de arbitru, arbitru pe prima pozitie si tot asa...

Telefon american!
un arbitru si o coloana de copii
Fiecare spunea celui din dreapta/ stanga cate un cuvant pe care trebuia sa-l retina. Dupa ce se imparteau cuvintele, incepea arbitru sa puna intrebari, cum ii veneau lui bine. Cel intrebat trebuia sa raspunda cu cuvantul primit la ureche. De multe ori raspunsurile erau haioase rau!!!
Trecea arbitru ala la care se potrivea raspunsul la intrebarea pusa.

Le metro! (nu pot sa scriu cum cantam pe vremea respectiva, cand habar n-aveam ca este in limba franceza)

Taranul e pe camp

Moama ce vremuri!!!!

Daca imi mai amintesc mai scriu!

Liliana& Andra-Maria

Andra - Mai 2006

Mergi la inceput