Bebelusi de ianuarie-februarie 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 6
silvi_2005 spune:
Maraki,asa si este. E o femeie de bun-simt care nu comenteaza niciodata chiar daca nu-i convine ceva. Am locuit cu ea in apartament 2 ani si nu am avut nici o disputa cu ea.
Iti pun retetele pe PM. Dieta daneza am tinut-o si am dat jos 5 kg.Pupicei.
poze
marchplayer spune:
Ioana mea doarme acum, am fost cu ea la plimbarica prin cartier mai devreme, apoi a baut putin suculet de mere, cca 30 ml am completat cu lapte si apoi la somnic. Eu am fost harnica rau azi ca am rufele pe sarma inca de la ora 9! Acum mai citesc putin din urma desi as avea si cate ceva de calcat dar am obosit!
Cred ca fetele noastre sunt acum la intalneala cu Denisa si Emma, ce misto! Abia astept sa vad poze!
daniela si ioana alexandra (05.02.2006)
poze
silvi_2005 spune:
Maraki, te-am bombardat cu 4 diete!!!!
March, cu ointrebare, tu locuiesti in Eforie Nord sau Sud. In Eforie Nord cred ca am fost de vreo 10 ori la mare, cunosc statiunea aceea cu toate cotloanele ei, e preferata mea din intreg litoralul romanesc.
poze
Giova spune:
Silvi vreau retele, mersi. acum am vazut ca ai scris.
Maraki saracul Dixi. la Angelo.
Ana mersi de info. trebuie sa vad si sa intreb. asta e o piscina de 10 pe 4, speciala pt. asa ceva, dar nu-mi place ca tre sa intram si noi cu ei. mi-a zis ca n-au fost cazuri de imbolnaviri sau mai stiu eu ce pana acum. sa vedem.Abia astept sa mergem sa vedem cum e.
Priviti aici:
www.dropshots.com/day.php?userid=121015&cdate=20060616&ctime=013806" target="_blank"> betiv mic
Marco mi-a papat putin iaurt Mili + piure de fructe(asta am pus mai mult). sper sa perseveram in continuare.
Am terminat papica si am spalat vasele. acum as vrea sa doarma piciul ca sa trec la smotru.
Gio si Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea
poze Marco
filmulete Marco
andiaroro spune:
giova- ascundeti repede ce mai aveti prin casa ca nu e de glumit......noi am patit ceva de genul asta cu un borcan de iaurt, dar trecem si noi curand la chestii din astea serioase
ana si alexandre
Miha68 spune:
Adib... nu cred ca le stiu pe toate si nici n-am pretentia, dar pot sa spun ceva din experienta mea.
Pe Thea o alaptez si acum si presupun ca e la fel si la voi, nu?
Ei, in primele 3 luni am incercat sa nu mananc decat cam ce era ok, n-am baut nimic acidulat, n-am mancat ciocolata sau ceva care s-o agite pe cea mica. Nu fumez insa beam cafea inainte si am decis ca atata timp cat alaptez sa nu beau cafea si nici nu consum nimic cu cofeina, gen coca-cola si alte minuni. Am mancat multa supa de pui, de legume, multe lactate (cat cuprinde pt ca e nevoie de Ca),ficat de pui si carne slaba adica pui si peste fierte cat se poate, am evitat prajelile,oua fierte moi chiar cate 4 pe saptamana daca-i plac mamicii pt ca sunt sanatoase (acum sa fie si cumparate de unde trebuie ca pot fi si periculoase), banane pt ca asa mi s-a sugerat (se pare ca citricele dau ceva durere de burtica la bebelusi), dr mi-a zis ca pot sa mananc asa cate un pic din orice, insa in primele 3 luni am preferat sa ma abtin.
Rezultatul e ca Thea n-a facut colici DELOC! Dupa prima luna ii dadeam la 12 noaptea ultima masa si imi dormea pana la 5 dimineata si dupa 2 luni pana la 7,asta era ora de mancat dupa care dormea pana la 10.Asa e si acum! Nu i-am dat nici ceai si nici apa pt ca dupa cate am inteles ar putea da mici probleme cu burtica, e vb de adaptare si inca sunt mici. In prima luna m-a cam trezit si noaptea s-o alaptez insa i-am dat oricand a vrut, pt ca se-ntampla sa-i fie doar sete, suge si adoarme imediat daca asta e cazul. Insa se regleaza singura si cu somnul si cu mesele de noapte.
Daca plange noaptea incearca s-o masezi putin in dreapta sa-i eliberezi gazele... mi-a aratat dr de fam si chiar functioneaza. Am mai observat ca de multe ori nu regurgita dupa mese si trebuia s-o tin cu capusorul pe umarul meu mai mult timp pt ca ei sigur inghit prea mult aer care daca nu e eliminat dau colici. Asa ca de multe ori o asezam intr-o pozitie inclinata pe mine si o bateam usor pe spate pana cand reusea sa ragaie... cateodata dura si 10 minute, fara exagerare! Chiar adormea insa fiind in pozitia asta nu dadea laptele afara ci doar aerul.
Daca-mi mai aduc aminte de ceva o sa mai scriu... sper sa va fie de folos! Am vazut-o si eu pe cea mica si e scumpica foc!Sa va traiasca si sa va bucurati impreuna de ea!!
O remarca mica... poate ma-nsel... dar mie mi s-a parut cam prea imbracata, noaptea incercati sa-i puneti doar un body si chiar fara caciulita, daca va e teama puneti-i o caciulita foarte subtire, ziua chiar n-are nevoie de caciulita. Thea daca e transpirata se foieste si nu doarme linistita pana n-o schimb cu ceva mai lejer. Se poate si asta sa fie o cauza de nesomn, bebelusii plang daca au un disconfort termic (prea cald sau prea frig), daca le e foame sau au dureri de burtica.
Multa sanatate si numai bine!
Miha
http://community.webshots.com/album/550687772TSZHvr
andiaroro spune:
Mihaela, nu te supara, dar nu cred ca un "regim" de genul asta face ca un copil sa aiba sau nu colici.......poate ajuta in anumite cazuri, dar eu cred ca depinde f tare de copil. avem pe aici mamici care au mancat cu o f mare atentie si tot au avut pb serioase cu colicii, iar eu stiu ca am mancat tot ce mi-a trecut prin cap (nu sunt insa o persona care face excese alimentare) si am fost cu colicii la minim spre 0. asa ca se merita sa incerce, dar eu nu vad ca asta e neaparat solutia bebeii fiind oricum obisnuiti cu gustul alimentelor din burtica.....bine, doar gustat, daca nu mai poti de pofta, varza , conopida si altele din familie, dar dupa cum mi-a spus moasa astea doar amarasc putin gustul laptelui si s-ar putea sa nu-i placa, dar oricum la suptul urmator s-a dus.....a.....;si eu, care nu sunt bautoare de cafea sau cola, tot mi-am mai facut de cateva ori de cap ca altfel picam de obosala pe al scaola si nu s-a intamplat nimic........sper sa nu te deranjeze ca am intervenit, dar eu sunt din ce in ce mai convinsa ca e de fapt o chestie care tine de copil ..........;si de alaptat si eu alaptez si acum si in continuare mananc doar.....sanatos
la chestia cu imbracatul sunt de acord cu tine............
ana si alexandre
marchplayer spune:
Silvi, in Eforie Nord stam si noi. Trimite-mi si mie cartea aia cu diversificarea pe mail-ul asta: ionita_daniela@yahoo.com. Eu nu stiu ce si cat sa dau copilului de mancare. Ma mai orientez dupa ce spuneti voi pe aici si mi-e teama de improvizatii. Am vazut ca cineva pune gulie in supa, nu se baloneaza bebe de la asta? Nici macar nu pot spune ca diversific in vreun fel, deocamdata m-am rezumat la cativa ml de suc dimineata si alti cativa ml de supa dupa amiaza in rest lapte din tzitzi la greu. Eu cand vad ca incepe sa scuipe supa sau sucul o las putin si ma incerc dupa cateva minute daca tot scuipa nu-i mai dau. N-o fortez sa inghita mai mult decat are ea chef, completez cu lapte masa respectiva si cu asta basta!
Giova ce misto este Marcolino!!! Mama de bine se tine si el si ce ar mai linge si el putin paharul ala! Imi place tare mult costumasul ala cu care-i imbracat!!
daniela si ioana alexandra (05.02.2006)
poze
toanca spune:
Giova, super adevarat clipul cu Marco...
Ai inceput sa-i dai deja iaurtel?
SI cum se impaca cu el?
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
Giova spune:
Multumim de complimente. ar vrea el tot in picioare, dar nu se poate. cand il ridic rade de numa, cred ca are alt unghi de vedere si de aceea.
Toanca eu i-am dat Danonino, pe care-l papa cu placre. dar de cand au sarit fetele la mine ca nu e bun, nu i-am mai dat.A papat putin oricum, 4 borcanase din alea. Azi i-am dat iar iaurt norma, dar putin in comparatie cu frctele. a mancat, nu tot, s-a mai si strambat, dar trebuie perseverat.
Mai am de lucru putin, dar Marco se tot trezeste din somn urland. acum e la mine in brate si doarme de n-are treaba. nu-l deranjeaza tastatura.
Gio si Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea
poze Marco
filmulete Marco