Ajutor ...nu ma pot abtine sa nu fac ....

Ajutor ...nu ma pot abtine sa nu fac .... | Autor: SManuela

Link direct la acest mesaj

Buna mamicutelor
Sunt la a doua sarcina in luna 7, cu burtica e totul OK dar nu si
cu mine, de cateva saptamani sunt practic total incontinenta.
La prima sarcina am avut doar vreo 4-5 ocazii cand m-am "udat"dar
acum inca din luna a 3-a am avut din ce in ce mai multe accidente
extrem de jenante: la serviciu, pe strada cu greu am putut evita
ridicolul dar mai nou ajunge sa fac cea mai mica miscare, sa tusesc,
orice, sau sa dea bebele din picioruse si m-am si udat....
Pana acum o luna m-am descurcat folosind tampoane de vata din
ce in ce mai mari,chiar si o jumatate de pachet mare deodata si
nu vreau sa va detaliez cat de jenant e sa te plimbi asa pe strada
sau sa te duci la lucru, cu zeci de ochi atintiti asupra ta. Ca
sa nu-mi ud chilotii am fost nevoita sa-mi invelesc tampoanele cu nylon
care daca te misti putin se "aud"si fac ca tampoanele sa "alunece".
Am vazut pe net ca sunt chiloti impermeabili speciali pentru astfel de
situatii, in occident, la noi nici vorba de asa ceva am cautat peste
tot. Tot ce am gasit au fost niste scutece mari gen Pampersi pe care-i
folosesc acum daca ies in strada sau pt. noapte (trebuia sa vedeti
expresia sotului cand am revenit seara de la baie pentru prima data
purtand scutece) ah...
Sper ca nu sunt singura in aceasta situatie, adica sper ca sunt singura
in aceasta situatie dar daca ati fost sau sunteti si voi spuneti-mi macar
ca dupa nastere va fi totul OK sau sa-mi spuneti voi cum procedati, ce folositi.
va pup -Manuela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna Manuela,

Sarcina usoara in continuare si bb sanatos.
Ai vorbit cu dr tau? Eu am ma auzit de astfel de cazuri, dar nu frecvent, nu stiu cum sa te ajut, imi pare tare rau... Tu esti sigura ca este pp si nu lichid amniotic? La ultimul control era in cantitati normale? Ce a spus dr?
Parerea mea este ca dupa ce discuti cu dr ar trebui sa stai in pat pana nasti (sau in casa), daca aceste situatii continua sa te jeneaze tot atat de mult, pentru a evita penibilul (oamenii sunt rai, ei nu stiu prin ce treci si risti sa suferi tu enorm). Sotzul tau ar face bine sa te inteleaga, asat este, se intampla...asta daca inca mai are reactii ciudate (hai, prima data e normal...).

Te pup mult si ai grija de tine, Ingeras13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

In primul rand trebuie verificat sa nu cumva sa pierzi lichid amniotic pentru ca atunci poate fi rau pentru bebe. Eu aveam impresia ca scap putin pe mine si de fapt se fisurasera membranele.

In al doilea rand exercitii pentru perineu nu prea cred ca poti face pana nasti, dar vor fi foarte necesare dupa ce nasti ca sa nu ramai cu aceasta problema. Acum s-ar putea ca bebe sa preseze puternic pe vezica si din cauza asta sa nu te mai poti tine.

Eu am folosit imediat dupa nastere pentru lohii genul de Pampersi despre care vorbesti (de fapt i-am folosit si in drumul spre maternitate ca mi se rupsese apa). Sunt tot felul de scutece din astea tocmai pentru incontinenta urinara. Stiu ca exista si stil chilot intreg si se gasesc in supermarketuri (Cora, Carrefour...).

Sarcina usoara in continuare si rabdare ca trece si neplacerea asta. Dar nu uita de exercitiile de reeducare a perineului dupa nastere! Se incep dupa vreo 3 luni de la nastere si se fac cu un kinetoterapeut. Exista un aparat cu electrostimulare cu care se fac, dar trebuie sa gasesti un kinetoterapeut care sa aiba asa ceva.


Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Daca e sigur pp si nu lichid amniotic, incearca sa tratezi problema. dupa ce nasti sa n-ai probleme mai mari. exercitiile kegel sunt super bune. da cautare pe google sau chiar pe despre copii sa vezi cum se fac. trebuie sa incerci sa-ti opresti jetul urinar ca sa vezi ce muschi trebuie lucrati. se fac exercitiile astea de cateva ori pe zi cate 50 odata, parca. eu am facut in timpul sarcinii si n-am avut probleme cu epiziotomia si nici incontinenta urinara n-am avut. deci fa muschi.

http://www.victorstoica.ro/eliza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SManuela spune:

Multumesc pt. sfaturi
Am fost si eu foarte nelinistita ca nu cumva sa pierd lichid amniotic dar din fericire e totul OK
http://forum.desprecopii.com/forum/icon_mi_12.gif
doctorul imi spune ca suntem destul de
multe gravidute (si nu numai) in aceasta situatie si daca voi avea grija de mine dupa ce nasc totul va reveni la normal (m-a sfatuit si el sa fac exercitii kegel dar numai la cateva luni dupa nastere).
De azi sunt si asa voi putea sa ies cat mai putin in public dar saptamana trecuta cu ocazia festivitatiilor de inchidere a anului scolar a trebuit de trei ori sa stau 3-4 ore fara sa am sansa sa ajung la toaleta macar sa ma verific.
Cel mai groaznic e atunci cand simti ca te-ai udat si ai instinctul sa-ti aranjezi "pachetul" si nu ai cum in mijlocul multimii.
http://forum.desprecopii.com/forum/icon_mi_14.gif
La a treia festivitate (cea de vineri),la noi la Satu Mare liceele le organizeaza in zile diferite, ne-au tinut aproape trei ore si dupa aceea ne-am dus la slujba religioasa unde am facut greseala ca m-am asezat in primele randuri, greseala a fost ca m-am asezat pt. ca trebuie sa te ridici si sa te asezi de enspe ori si de-atatea asezari m-am udat rau de tot si ghinion mi s-a deslipit adezivul de la scutec
(nu adeziv care se lipeste de chilot ca la tampoane ci cu care inchid lateral)si eram cat pe ce sa-l pierd, noroc ca la iesirea din catedrala era lume multa si am reusit sa tin cu mana stransa pe sold scutecul ca sa nu alunece si cred ca accidentul a ramas neobservat (am ajuns cu bine la masina)dar m-am invatat sa fiu mai grijulie.
Sper ca nu v-am plictisit, desi doctorul mi-a spus ca incontinenta e destul de frecventa la gravidute parca nu-mi vine sa cred ca este asa am citit multe forumuri si nimeni n-a pomenit de ea. Sau o iau eu prea in serios.Mi-e insa frica ca nu cumva sa raman asa, ar fi groaznic.
Multumesc inca odata de sfaturi
va pup
/Mihaela http://forum.desprecopii.com/forum/icon_mi_11.gif
http://forum.desprecopii.com/forum/icon_mi_11.gif





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Manuela, bine ca nu este lichid! Stai linistita, incearca sa eviti astfel de situatii, dar fara sa te inchizi in casa. O sa fie bine, ai sa vezi :) si pe tine si burtika!

Ingeras14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Manuela,stai linistita ca o sa fie bine pana la urma.Incearca totusi sa nu te izolezi.
Fetele,eu citisem ca si-n sarcina sunt anumite exercitii care se fac..si inafara de faptul ca te ajuta sa ai o nastere mai usoara,ajuta si in incontinenta urinara.Dar bineinteles numai sub supravegherea unui medic,nu asa de capul tau.
Multa sanatate Manuela si sarcina usoara in continuare.


POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m-nicoleta spune:

draga mea manuela
nu fii disperata nu esti singura cu probleme de acest gen
eu sunt la cea de-a 3-a sarcina in saptamana 24,eu la toate sarcinile am avut probleme de acest gen care la 2-3 saptamani dupa nastere au trecut, in scimb cu bebele nu am avut nici un fel de probleme.
asa se pare ca unii dintre noi asa suntem concepute anatomic ca sa avem necazuri de acest gen nu te speria din cate stiu eu acest lucru nu are nici un fel de repercusiuni asupra BB-lui.
Si eu am trecut de trei 2 ori prin cea ce treci tu cu toate necazurile, ce sa ma fac, ce vor zice oamenii etc. etc. si trec acum a 3-a oara prin aceeasi situatie de aceea iti spun tie si tuturor mamicilor la ce concluzii am ajuns,bineinteles si doctorii mi-au data sfaturi care s-au dovedit bune:
1-nu este voie sa facem exercitii pt.intarirea muschilor pelvieni, gen kegel, inainte de nastere cu 3-4 luni, maica natura ne-a programat ca in aceasta perioada muschii sa se relaxeze cat mai mult in vederea nasterii.La 2 luni dupa nastere insa pune-te pe treaba!!
2-nu reduce cosumul de lichide pe motiv daca beau mai putin seara nu m a voi plimba toata noaptea la toaleta, acesta este o gresea enorma chiar trebuie sa bem mult, mult,mult mai ales daca-i foarte cald 3-4 litri pe zi.
Ca protectie cea ce ai tu se cheama cred incontinenta de stress la mine este putin mai altfel,eu pur si simplu nu simt cand incep sa fac pipi si daca se porneste nu ma mai pot opri pana nu ma golesc complet.
Eu am incercat cam toate tipurile de protectie de la scutece pentru adulti pana la tampoane de incontinenta ce le porti cu chiloti impermeabili de latex dar acuma la cea de-a 3-a sarcina nici prin gand nu mi-a trecut sa le folosesc, le porti doua trei ore si transpiri in ele, pielea ti se inrosete si mie mi-au produs chiar reactii alergice foarte suparatore .
Pentru mine cele mai potrivite absorbante s-au dovedit banalele prosoape folosite in baie bineinteles trebuie sa-ti faci un set (eu am vreo12-13)pe care le folosesc doar in acest scop,si ce e foarte important vecinii nu se gandesc la nimic rau daca le vad la uscat!!!
Eu le port acuma toata ziua si chiar vreau sa-ti spun doua mici trucuri: ziua daca ma duc la plimbare folosesc un singur prosop pe care-l impaturesc in doua apoi in trei,acest tampon il fixez cu chiloti neaparat de bumbac, peste primul chilot imi pun un al doilea chilot cat mai elastic, de fibra , si intre cei doi chiloti imi pun o bucata de nylon,care te ajuta sa nu te patezi si astfel pielea ti-e ferita de contactul direct cu plasticul si chiar poate sa transpire.
Pentru noapte in schimb e bine sa nu-ti pui nimic impermeabili eu pentru noapte folosesc tot prosoape cat mai groase sau chiar si doua care de data aceasta le impaturesc in patru asa sant mai largi si mai comozi, pielea iti transpira asa bine de tot, dar ca sa eviti sa nu uzi patul daca dormi prea adanc e bine sa pui o folie impermeabila sub cearceaf.
Apropo ce ma face bebele
cu ganduri frumoase
/nico


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Manuela iti recomand sa incerci "Maternity towels" de la MotherCare. Eu le-am folosit dupa nastere pentru lohii. Sunt super absorbante, mari dar nu incomode, si iti lasa pielea sa respire, iar benzile adezive sunt adezive!!! O minune! Sunt f incantata de ele. Am dat pe o punga 12 ron si le-am gasit la Mall Lujerului (mall-ul nou). Era un magazin pentru bebei dar si pentru mamici.

Multa sanatate si sarcina usoara!

ups...acum am vazut ca nu esti din Bucuresti. Cauta produsele Mothercare!

www.flickr.com/photos/84539179@N00/166696886/in/photostream/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SManuela spune:

Sunt foarte fericita pentru ca am fost la ecograf si mi s-a reconfirmat ca totul e in regula ,peste o luna vom avea o fetita foarte frumoasa!!!
Am incercat ce mi-ai recomandat nico ,mi-am sacrificat si eu cateva prosoape, sunt cu mult mai comode decat m-am asteptat,pentru noapte sunt foarte bune dar ca sa ies cu ele pe strada nu mi se par prea bune nu le poti ascunde, sunt prea vizibile.
Si mie mi s-a recomandat sa beau foarte multe lichide mai ales pe caldura asta, nu avem climatizare si chiar si dimineata nu prea coboara temperatura sub 30 de grade in camera, eu beau cam 3-4 litri acum zilnic mai ales ceai rece dimineata si apa minerala seara.
Merci AMI ca mi-ai scris la noi nu am gasit in magazine produse Mothercare,de fapt nici nu le-am cautat peste tot pana acuma dar oricum problema si cu cele care sunt in comert este ca sunt de proasta calitate nu vreau sa vorbesc despre marci sau sa fac reclama negativa.
Unele farmacii au chiar 3-4 tipuri de absorbante insa cam toate au putine picaturi adica nu retin destul lichid,e ca si la tampoane pentru menstruatie, insa eu nu am gasit nici un produs care sa aiba afisat mai mult de doua picaturi fata de 5-6 care ar fi cele mai grozave!Ziua mai treaca-mearga nu prea are importanta dar pentru noapte cand stai cu ele7-8 ore conteaza!
Ca sa ma mai plang putin acum cu caldurile astea orice folosesti toate te jeneaza si mai ales sunt "calduroase".
Desi acum incerc sa trag seara cat mai mult de timp, chiar ma culc si cand simt ca mi-e somn doar atunci ma duc la toaleta sa fac pipi si sa-mi pun absorbantul de noapte si chiar si asa la un sfert de ceas la o miscare mai vioaie a bebelui deja ma si ud putin si dimineata ma trezesc intr-o mica baltoaca...
Si totusi nu sunt trista in afara de faptul ca trebuie sa iai niste calciu si fier totul e bine.
Va doresc sarcina usoara si va pup
/Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Exista niste tampoane speciale pt. incontinenta urinara,nu sunt concepute special pt. gravide ci pt. orice femeie cu probleme de acest gen. Nu sunt ca pampersii ci arata chiar ca un absorbant gen Always dar mult mai gros si mai lung, se lipeste de slip si nu sunt observabili chiar daca porti pantaloni. Poti sa scapi chiar un pipi complet in el si nu te uzi . Firma care le face se cheama Tena, tot aceasta firma face si pampersi de adulti, asa ca uita-te cu atentie pe raft. Eu am gasit in Metro aceste absorbante si mi-au fost de mare folos la lohii.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput