Extindere categorie beneficiari CIC !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Proiect de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 44/2006 pentru modificarea #351;i completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului si a Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii

Numar înregistrare:
- Senat: b371/2006
- Guvern: E178/2006
Prima Camera: Senat
Tip initiativa: Proiect de lege
Initiatori: Guvernul României

Numar de articole: 1
Avizul Consiliului Legislativ: 798/06.06.2006
Procedura de urgenta: DA
Stadiu: înregistrat la Senat pt. dezbatere
Caracterul Legii: -

Derularea procedurii legislative:

Data Actiunea
20/06/2006 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b371 (adresa nr.E178/20/06/2006)

Documente asociate proiectului de lege:

- Adresa de înaintare a proiectului de lege pentru dezbatere - http://webapp.senat.ro/pdf/06b371AD.pdf
- Forma initiatorului - http://webapp.senat.ro/pdf/06b371FG.pdf
- Expunerea de motive la proiectul de lege - http://webapp.senat.ro/pdf/06b371EM.pdf
- Avizul Consiliului Legislativ - http://webapp.senat.ro/pdf/06b371LG.pdf
- Avizul Consiliului Economic si Social - http://webapp.senat.ro/pdf/06b371ES.pdf
- Ordonanta Guvernului - http://webapp.senat.ro/pdf/06b371OG.pdf

BP696/2006
Propunere legislativa privind modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului

Nr. înregistrare:
- B.P.I.: 696/19-06-2006
- Camera Deputatilor: BP696/19.06.2006
Procedura legislativa cf. Constitutiei revizuita; în 2003
Camera decizionala: Camera Deputatilor
Tip initiativa: Propunere legislativa
pentru modificarea O.U.G. nr. 148/2005
Procedura de urgenta: nu
Stadiu: la Senat
Initiator: 2 deputati PNL: Boeriu Valeriu-Victor, Câmpanu Liviu

Derularea procedurii legislative
Data Actiunea

CD

21.06.2006 prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor

SE

21.06.2006 înaintat la Senat

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

M. Of. nr. 545 / 23 iun. 2006
DECIZII ALE CURȚII CONSTITUȚIONALE
Decizia nr. 439 din 30 mai 2006 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. II din Legea nr. 219/2005 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 138/2000 pentru modificarea și completarea Codului de procedură civilă și a dispozițiilor art. 3 pct. 3 și art. 4 pct. 1 din Codul de procedură civilă
Decizia nr. 475 din 8 iunie 2006 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 305 din Codul de procedură civilă
ORDONANȚE ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
44. — Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului și a Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRAȚIEI PUBLICE CENTRALE
654. — Ordin al ministrului finanțelor publice pentru modificarea Ordinului ministrului de stat, ministrul finanțelor, nr. 1.801/1995 privind stabilirea regimului unor formulare tipizate din domeniul financiar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Initial creeata de Loreena

Extinderea categoriei persoanelor care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului15/06/2006

- persoanele care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizate conform legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii sau trecerii in somaj;

daca totul merge bine, la mine o sa vina un bebe dar la vreo 120 de zile de la licenta..ideea e ca am terminat medicina > am licenta in septembire > examen de rezidentiat in noiembrie (fara de care nu am dreptul sa profesez oricum) si daca il iau angajarea se face de la 1 ianuarie 2007..data de la care as intra in prenatal ..asadar, am vreo sansa sa primesc indemnizatia lunara de 800 RON? ca nu am cum sa accelerez procesul asta, oricat as vrea..

daca nu, ar fi o solutie sa ma angajez ACUM la firma lu' tata, de ex, pe orice post? ar conta cele cateva luni de contributii la stat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Magda, solutia este urmatoarea: imediat dupa licenta iti depui dosarul pt. somaj, chiar a doua zi daca poti. Ei ti-l pastreaza acolo si, daca in termen de 60 de zile nu iti gasesti serviciu (lucru care oricum e imposibil la noi in domeniu ) ti se acorda somajul, care intra in perioadele asimilate.
Sau te poti angaja dupa ce trec cele 2 luni de la licenta (de fapt perioada aceea de 60 de zile este data de lege pt. ca un absolvent sa aiba timp sa se angajeze sau sa intre in somaj).

Mult succes la rezidentiat, ca ala conteaza !
Sarcina usoara si bebe sanatos!

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Diana, de angajat ma poate angaja tata si mai devreme, daca asta ma ajuta sa iau cele 8 milioane (numai sa vedem, sa nu plateasca el la stat mai mult de atat, ca asa mai bine mi-i da mie direct:) )
tu ai primit indemnizatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am pus pe pagina legislativa MO si modificarile. Deocamdata in format pdf.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by megbeng

Diana, de angajat ma poate angaja tata si mai devreme, daca asta ma ajuta sa iau cele 8 milioane (numai sa vedem, sa nu plateasca el la stat mai mult de atat, ca asa mai bine mi-i da mie direct:) )
tu ai primit indemnizatie?

p.s.: te implor eu nu mai zi nimanui de sarcina mea, pentru ca nimeni nu stie in afara de forum si asa vreau sa ramana situatia inca vreo 2-3 luni...si am crezut ca lesin cand m-a sunat V sa ma felicite!

Magda, stiu ca trebuie sa ai 10 sau 12 luni lucrate pana la nasterea bebelui, nu stiu cate spune noua lege, parca tot 10...Deci nu cred ca te va ajuta la ceva sa te angajezi de acum. Singura sansa e sa faci artificiul cu somajul.
Eu nu am primit indemnizatie, fiind studenta inca, deci fara diploma de licenta , nici sotul nu a putut fiindca nu avea 10 luni cu carte de munca atunci cand s-a nascut Iulia. Asta e, noi sa fim sanatosi.
Imi cer mii de scuze in legatura cu V , iti trimit un PM acum.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

A!! deci daca sotul are peste 10 luni vechime putem primi banutii?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by megbeng

A!! deci daca sotul are peste 10 luni vechime putem primi banutii?

Da, poate fi el beneficiarul CIC. Dar trebuie sa afli sigur daca sunt necesare 10 sau 12 luni. Sunt legile la subiectele sticky, acolo e si documentatia necesara pt. ca sotul tau sa ia CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.aly spune:

stiti cumva daca in cele 10 luni necesare pt CIC intra si perioada de prenatal?va multumesc!alinutza31+

Mergi la inceput