Nasterea naturala cu Dr. Puia
Raspunsuri - Pagina 3
Kokolina spune:
salut !!
merci mult pt. raspuns, nu credeam ca mai scrie cineva pe subiectul asta !!
eu iau acum 2 utrogestan/zi, deci medicul meu mi-a redus"doza" de la 3 la 2...si mi-a zis ca voi lua 1 pastila incepand cu luna a 5-a
si eu m-am cam ingrasat (cred ca si hormonul e de vina)...Dr. Puia zice ca nu e mult, ca sunt"in grafic", insa mie mi-e teama ca ma voi misca greu in ultimile luni si ca voi ramane cu "sechele" dupa nastere.
nu am sangerat prea mult, o singura data, 1-2 picaturi , si astea dupa un contact sexual(mi-e teama sa nu fi fost o mica rana externa)
insa doctorul sufla si in iaurt si m-a pus sa iau utrogestan
am discutat cu Dr.Puia despre nastere si mi-a recomandat(daca nu apar complicatii, normal)nasterea naturala cu epidurala
pot sa spun ca m-am bucurat si in acelasi timp mi-a dat lumea peste cap, pt. ca eu ma pregatisem deja sa il conving sa fac cezariana(de frica, normal)
vreau sa te intreb daca ai cunoscut pe cineva pe acolo care a nascut cu epidurala si cam care sunt tarifele la giulesti(anestezist, asistenta, dr. de bb, etc)
sper sa imi mai raspunzi...
Kokolina
- 15 saptamani
pisi_ella spune:
Buna, Is!Da, am avut pisica, o superbitate de pisica persana, dar am dat-o...O chema Ella...Am dat-o pentru ca nu mai aveam trai cu sotul meu, care se saturase pana-n gat de par prin casa...Oricum, e pe maini bune...Si, pe langa asta, nu sunt adepta ideii de bebe + pisica in casa...
pisi_ella spune:
Da, Is, intr-adevar, zilele de dinainte au fost foarte lungi...Dar uite ca s-a terminat cu bine! Am nascut pe 13 mai un ingeras de fetita!
ls-dobrovicescu spune:
Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si fericita !
Cum e acasa ?
Eu am 2 maidaneze pe care le-am salvat de la moarte sigura ...
E mai simplu cu parul decat la Persane, dar oricum le perii zilnic (in creierii noptii caci atunci ajung si la capitolul pisici). Am impartit casa in teritoriul lui bb si teritoriul pisicilor si facem curat (eu, mama si sotul) ca niste nebuni. Avem in casa "haine de bb" si "haine de restul", ca nu cumva sa ducem pe haine fire de par de pisica. Imbraca-te ! Dezbraca-te ! Nu te sui la mine in brate ca am "haine de bb" !
Asta e .... Nu pot sa le ... dau ... Poate sunt de criticat, dar asta sunt.
BB e super incantat cand vede pisicile si zice "Ieteeee !". Pisicile sunt foarte circumspecte si se tin la distanta de bb, in general pe biblioteca. Speram .... ca vom avea o casa pe pamant si atunci va fi mai simplu.
Cred ca, un caine si un papagal ne lipsesc ! In afara de sticleti ...
ls-dobrovicescu spune:
pt. Kokolina.
Am vorbit in spital cu 2 fete care au nascut cu epidurala. Ziceam ca, intradevar, nu simti mare lucru, adica Nu te tavalesti pe jos de durere. Epidurala se poate face pana la dilatatie 3 (ziceau acolo) dar la alte spitale se face si la dilatatie 4-5. Ideea e ca prinde mai bine . Deci nu stai pe-acasa pana e prea tarziu. O sa-ti explice Puia, sau o sa stie el cand e momentul. Zicea una din fete care era la a doua nastere, ca epidurala te scuteste de durerile travaliului.
Am vazut si cum se face epidurala: in sala de masteri,te pune sa stai in pat pe o parte si restul nu mai vezi. Apoi astepti si se mai introduce in perfuzie cate ceva. Eu am facut la viata mea o rahianestezie si nu am simtit absolut nimic la introducerea acului. Mai mult poti sa afli de pe site de la mamicile care au facut epidurala.
La Giulesti sala de nasteri nu e foarte compartimentata. Deci o sa cam vezi tot ce vrei sa vezi. Nu te lasa impresionata de strigate. In general se striga la cusut. Nu e cazul celor cu epidurala care nu simt partea asta. Sa-ti explic de ce, cu cezariana, am stat atat prin sala de nasteri. Aveam (toata sarcina am avut) contractii f puiternice, si ma puneau sa fac monitorizari ca sa vada cum se simte bb.
Deci, daca as vi avut ocazia, eu as fi "muscat" la o epidurala.
Cezariana facuta de frica, e o pacaleala. Crede-ma, DOARE bine de tot. Credeam ca o sa-mi iasa creierul prin taietura de pe burta. Decizia e bine de luat in functie de BB.
BB CONTEAZA ! EL DECIDE ! GANDESTE-TE NUMAI LA EL ! TIE ITI TRECE !
Mai vorbim. Sa cresteti mari !
pisi_ella spune:
Draga Is, sa-ti traiasca copilasul si ...pisicile!![]()
Cum sa fie acasa...In orice caz, mai bine ca la spital, chiar daca sunt mult mai stresata...
Spitalul m-a deprimat groaznic...Nu dormeam decat vreo 3 ore pe noapte( cu toate ca ar fi trebuit sa ma odihnesc mai bine, caci nu stateam cu bebe), ma stresa tare de tot programul de spital, tot timpul se deschidea usa si veneau ba o asistenta, ba o infirmiera, ba femeia de serviciu...Plus ca trebuia sa urc din 3 in 3 ore la etajul 2, s-o alaptez p'asta mica...Ei, nu asta era problema, din contra, era partea cea mai placuta...In sfarsit, m-a deprimat si operatia cezariana, si statul la reanimare...Si durerile de dupa...
Sincera sa fiu, credeam ca cezariana e o operatie mai usoara...Asa auzisem...Pe mine insa m-a durut ingrozitor dupa ce m-am ridicat din pat...Vreo 2-3 zile m-a durut tare, dupa care mai putin...In sfarsit, bine ca s-a terminat.
Acasa e bine, da, mi-e drag rau de asta mica, de Emma...Nu m-am obisnuit inca foarte bine cu postura de mamica, dar eu zic ca ma descurc binisor, pentru inceput...Nu mai plange foarte mult, ceea ce e bine...Am inceput si eu sa ma refac, fac si treaba prin casa, fac si mancare...Mi-e cam greu, dar asta e...Sotul meu e toata ziua la seviciu, iar parintii nostri locuiesc in provincie...A venit maica-mea pe la noi acum o saptamana, a mai facut curatenie si mancare, dar a trebuit sa si plece...Acum ma descurc singura, iar in week-end ma ajuta si sotul meu la treburi...Sunt obosita, palida...de ce sa mint, dar cred, de fapt sunt sigura, ca prin asta trec toate mamicile!Iar cand o privesc pe Emma, parca uit de toate!
ls-dobrovicescu spune:
Pt. Pisicuta:
Tot ce-ai simtit tu am simtit si eu, cu exactitate !
O sa fie bine ! Vei fi o mamica perfecta, cu atat mai mult cu cat te descurci singurica !
Kokolina spune:
salut, mamici !!!
ma bucur ca ati raspuns...
pisi ella, chiar imi propusesem sa te intreb daca tu iti cresti bb singurica, fara ajutor...nu de alta, dar eu o sa fiu singurica cu bb cand o sa vin din spital si vroiam sa te intreb cum e, daca e asa de greu cum spun unii(ca iti maninca urechile primele saptamani)
voi unde ati stat in spital? in rezerva platita?cum e? mie ce mi-ati recomanda?
eh, despre epidurala am citit tot ce este pe aici pe forum, se pare ca e o solutie buna...dar e nasol ca tot nu scapi de taiat"acolo" si de cusut...
... dar macar nu doare...
si eu am auzit ca dupa cezariana simti ca mori de durere, insa din cate stiu eu toata povestea asta tine doar 2 zile...apoi incepi sa te simti mai binishor...
va pup...pe voi si pe bebici
eu sunt in sapt 16 si SINCER am simtit azi niste miscari ciudate in burtica...sunt in culmea fericirii..
Kokolina
ls-dobrovicescu spune:
Draga Kokolina,
sa-i zici lui Puia ca vrei rezerva (cand te duci sa nasti sau imediat dupa). Nu costa mult si merita.
Iti spun eu care am stat in saloane (de mai multe ori). Si sa vezi dusul unde eu am fost de 2 ori pe zi (asa operata cum eram). Mai bine te speli in rezerva. Eu nu am apucat sa-i zic, el a plecat. Am crezut ca nu conteaza. GRESIT.
Deci misca, misca ...
Kokolina spune:
salut !!
merci mult pt. sfaturi !!
poti sa imi zici si mie cat costa rezerva???si de ce sunt conditii asa de bune? stau cu bb in rezerva? cate paturi sunt?
Kokolina
- 17 saptamani