Mamici de sept-oct 2006 (42)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Susa spune:

Inni de aia nu stau nici eu linistita...sange n-am vazut decat pe hartia igienica dupa urinat. Am pus tampon si nu a mai curs pe el nimic. Dar la urmatorul pipi iar a fost pe hartia igienica.....foarte putin.. si numai noaptea....ziua nimic. nu e destul sange ca sa pot sa-mi dau seama de unde vine....si eu stiu ca daca e de la nisip sau pietre e foarte dureros la urinat...eu nu am nici o durere. Ieri medicul ginecolog mi-a zis ca nu e din vagin pt ca el nu a gasit nici urma de sangerare dupa toate controalele ...asta e nedumerirea mea...nu stiu ce sa fac cu medicamentele...vad ca voi spuneti ca nu e bine Ca+M+-VitD ...nu il mai iau....iau No-Spa(cu toate ca nu am nici o durere ori contractie, dureroasa ori nedureroasa), Fierul si urinex-ul...nu stiu ce sa fac cu restul...sa le iau ori ba?
Pupici si vedem ce se mai intampla la noapte.

Silvia26+
Lukas-Daniel
http://photos.yahoo.com/silviabilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

danip multumesc pentru felicitzi!!!

Doctora mea mi-a explicat ca daca durerea sau contractia este suportabila sa evit pe cat pot mai mult sa iau NO SPA ,se pare ca trece in placenta si inca nu se cunosc efectele secundare.

quote:
Originally posted by danip

Buna fetelor,
Nu v-am uitat, citesc, dar nu apuc sa scriu.
pufymic, sper sa-i extermini pe dusmanii astia de care nu aveai nevoie.
ignatica, ai mare grija de tine si de bebe mic, stai acasica cat mai mult in pat si o sa fie bine
tasia, bafta multa la examene si eu mai am unul si scap. Nu te stresa prea rau ca il agiti pe bebe.
ionica, felicitari pentru rezultatele bune de la eco.
Ce-o fi cu lexi si raalucutza, care erau asa de silitoare la scris?
Bebe al meu misca de zor, e in parametrii, insa saptamana trecuta am avut o contractie dureroasa, pentru prima oara, care m-a speriat rau de tot, prin urmare am inceput sa iau nospa preventiv.
Astept fetele care au fost sau se duc in curand la eco cu vesti bune.
Tanima, ce mai faci, parca te duceai la eco azi?
Mai fetelor, oare e adevarat ca gravidutele uita anumite lucruri? Cred ca ma incadrez in categoria asta sau poate ma ramolesc.
Pupici si multa sanatate!

Dani21+

http://auto.search.msn.com/response.asp?MT=o+carte+pentru+un+copil,si+tu+poti+ajuta!&srch=5&prov=MSN&utf8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Pufymic, eu am luat Ultraproct la prima sarcina, la recomandarea medicului. Contine corticoizi, dar aia sunt contraindicati in primul trimestru, acum nu mai dauneaza. Doctorul mi-a zis atunci ca cel mai important e sa nu fac infectie si sa treaca durerea, ca bb simte tot.
Ref. la calciu, eu am luat la prima sarcina si iau si acum. Acu' vreo luna s-a dus sotu' la farmacie si s-a intors cu Calciu Sandoz. Cand l-am vazut - sa-i dau cu el in cap. Zic: "Ma, da' tu nu te uiti, nu vezi ce pastiloaie?" Nu voiam sa le iau dar am citit totusi prospectul si acolo scria clar ca se recomanda in sarcina. Asa ca le-am luat. Oricum, toate prenatalele contin si calciu - daca ar face rau nu ar contine, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Draga PUFYMIC

Imi pare rau sa aud ca astia de hemoroizi nu te lasa in pace,
din cate stiu cam totate femeile insarinate sunt predispuse la asa ceva.
Spune-mi, tu consumi suficiente fibre vegetale?iti dau reteta mea,eu de cand sunt insarcinata nu am avut nici o problema din acest punct de vedere.
Iata reteta;

Dimineata pe stomacul gol; un pahar de jus de portocale,cereale cu lapte,un kiwi si paine integrala tartinata cu dulceata plus o ceasca de cafea.

lA Pranz; eu mananc 5 mandarine dupa masa ca desert,dar poti manca un mar sau o para,cirese etc.

Seara dupa cina ; o banana sau ananas,sau papaya.
Stiu ca in romania este greu sa ai fructe mai des pe masa,eu m-am obisnuit aici ,te asigur ca fructele de desfunda,te dezintoxica si te vitaminizeaza.
Cat timp am locuit in franta am avut in permanenta probleme asemanatoare cu ale tale,eu faceam bai cu apa rece de fiecare data cand incepea o criza si ajuta.

Beatrix ,sper sa "disfruti" cat mai mult de concediul la mare !!!

SUSA este normal sa ai mai mult sange noaptea deoarece esti in pozitia culcat sangele se acumuleaza in vagin,desi mie nu-mi place sa aud de sangerari in sarcina;
apropos ce-a zis doctorul concret?
trebuie sa fie o cauza nu?
ai facut cumva dragoste?
Sa nu stai prea mult asa,,daca vezi ca cc continuua sangerarea cere si o adoua parere la alt doctor ,eu asa asi proceda si nu cred ca asi putea astepta ziua de maine.
Pupici si tine-ne la curent.

INNI ,da si vezi ca am modificat ,are 40cm bebelina nu 30cm!! fetelor am o bebelina super mare datorita geneticii,sot de 192cm eu 172cm;
maine fac si testul de glicemie,sper sa nu fie prea mare de la diabet gestional,pfffiuuu nici nu am facut testul si eu mi-am si pus rezultat singura ,doamne femeile!!

GRIPO
Deodata am intrat in nostalgia anilor de liceu "cu emotii la chimie",ce frumosi ani cand asteptam vacanta de vara!!

Ce mica-i vacanta mare,si ce dor mi-a fost de ea!!!lol
ai grija de tine si de piciorusele tale,eu i-l pun pe barbat sa-mi maseze talpile seara cu o crema pe baza de menta ,se desumfla si e chiar relaxant.

Fetelor,eu de sambata asta voi ramane singura,sotul pleaca in europa 10zile,cam mult ce-i drept,sper sa nu mi se intample nimic !!

Noi in fiecare seara ne plimbam o jumatate de ora si am observat ca nu mai am insomnia,dorm neintoarsa,va recomand si voua!!

pupici la burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Buna dimineata burtici. Noi sintem matinale am "cazut din pat azi"

Cri19Daca vrei tel mobil personal al dr. Iosup da-mi un PM.Il am eu poate te ajuta.

SusaSuper misto caruciorul dar si atitia banuti nu este cam mult.
Apropo de carucioare chiar merita sa dam atita pe unul adica 20 milioane. Mi se pare cam exagerat. Am vazut carucioare dragute, utile,stabile, cu accesori si cu design dragut incepind de la 4 milioane pina la 10. parca asa mai merge dar chiar 20 .

PufymicImi pare rau de problemele cu hemoroizi.Eu una nu cunosc nici un tratament. Poate ceai antihemoroidal sa bei dupa ce iti mai trec ca sa nu mai faci dar nu stiu cit este de eficient si daca ai voie.

Ignaticasa sti ca si eu stau cu teama in legatura cu placenta. la ultimul control adica la 24 sapt mi s-a spus ca se mai ridicase un pic dar sa vedemca stau asa cu niste emotii pina ajung la control.Stai cumintica.Uite un link cu ce a rasp dr meu daca vrei sa citesti http://www.eva.ro/sanatate/articol177.html. Acum nu mai tin minte cite sapt ai spus ca ai.

Fetelor cineva zicea ca dupa ce am implinit 28 de sapt se intra in luna a 7-a????ca nu mai tin minte.

Pupici la toate burticile.

Monica 28 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Neata fetelor!

Inni, Amarantina va multumesc de raspunsurile legate de Ultraproct!Daca nu-mi trece criza asta cu unguentele pe care le am deja o sa-l sun pe ginecolog sa vad ce zice...Inni cafea nu pot sa beau ca nu-mi place....asa ca nici acum nici dupa ce trec hemoroizii nu o sa beau!

Ionica nu e din cauza alimentatiei ....eu zic ca e din cauza sarcinii.Fructe mananc f multe in fiecare zi fiindca imi cere pur si simplu organismul!Mere, capsuni, cirese, pepene verde....orice ar fi numai fruct sa fie!Daca nu mananc fructe mi-e rau!
Iti tin pumnii azi la testul de glicemie provocata!

Susa cum a trecut noaptea?Ai mai sangerat?

Noi iarasi super-matinali in dimineata asta...s-a trezit Alesio la 6:30....s-a tot marait si invartit in patut, apoi la 7 fix s-a dat jos si adio somn....
Eu cred ca sunt pe calea cea buna ca azi-noapte nu m-au mai trezit durerile....sa vedem ce-o mai fi azi....sper sa-mi treaca ca ma doare de ma apuca palpitatiile de durere....

Pupici!

Ioana(26+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Neata burtici.
Eu tot cu vesti proaste. Am facut eco morfologica la Iosub ieri. Bebe e mai mic cu 3-4 zile. Cat de curand o sa ma mut la mamici de nov-dec in ritmul asta. Deci acum am DPN 30-31 oct. Bebe a ramas in urma din cauza IR-urilor crescute. Fata de data trecuta insa din fericire au mai scazut. Deci voi continua tratamentul cu pregnyl, de care probabil nu voi scapa pana la sfarsitul sarcinii. Si ca sa fie vestile proaste in prim plan, colul s-a scurtat enorm, a ajuns la 23 mm, deci aproape la jumatate decat ar trebui sa fie. Asa ca am repaus total la pat. De parca pana acum faceam ceva!... Acum nu voi mai avea voie sa stau nici pe scaun nici sa ma plimb o ora pe zi pe afara. Numai la pat. Si no-spa si gynipral la greu sa opresc contractiile total cat mai repede ca probabil ca de la ele s-a scurtat atat de tare colul. Daca totul e ok, peste 4 sapt voi merge iarasi la eco morfologica sa mai urmarim IR-urile si colul. Pana atunci... ma imprietenesc bine cu patul.
tanima 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susa spune:

Neata Burticute
De doua ori am fost la toaleta asta noapte si doar la sfarsit cu ultimele pic de urina poc si cateva pic de sange....eu chiar nu mai inteleg nimic...fara dureri fara contractii. Nici nu stiu unde sa ma duc...sa cer o eco la rinichi? sa mai merg la med de fam?habar nu am...e tare stresant ca nu stiu de unde si de ce vin aceste picaturi...
Ionica la cap sex stam tare prost....nu s-a mai intamplat nimic cam de multicel...si bine ca nu ca acum mi-asi fi facut reprosuri ca e de acolo...dar nu e.
Tanima, i-ti doresc sanatate tie si lui BB mic si ne pare rau ca trebuie sa stai in pat atata timp. Si colul meu e scurtat rau de la ultima eco are 26mm si mi-a dat repaos dar nu total.
Pufy mersi ca te-ai gandit la mine.
Monique , stiu ca e super scump caruciorul...si sotul a zis la fel, poate ca a fost un semn ca nu aveam banii schimbati in casa si gasim ceva mai ieftin...oricum eu pe ala l-asi vrea dar mai ieftin daca se poate
Va pup si bafta tuturor

Silvia26+
Lukas-Daniel
http://photos.yahoo.com/silviabilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

Buna gravidutelor,

Eu am chiulit ieri ca am fost la eco morfologica la Timi si am ajuns aseara la 12 acasa. Am citit tot ce ati scris si am poftit deodata la papanasi si la pandispan, off, da raman cu pofta ca io stau non-stop in pat.
Pufymic imi tare rau de bubitza ta, iti tin pumnii sa iti treaca repede repede. Eu nu am hemoroizi (inca), dar am varice jos (vulvo-inghinale cred ca se numesc) si daca stau in fund mi se umfla si ma dooor mama-mama. Eu ma dau cu crema de galbenele si ma ajuta.

Vreau sa va intreb si pe voi ca acuma sunt cam disperata, mie la fiecare eco mi-a iesit fetita mai mica decit ar trebui, la eco de 16 sapt mi-a iesit mai mica cu 10 zile decit trebuie, si acum la eco de 22 de spat mi-a iesit cu 11 zile mai micuta. Sunt disperata, mi se pare prea mult, ce ma fac daca ramine mereu in urma. Sunt intr-o pasa tare proasta si imi vine sa pling din orice .
De miscat misca si de ieri am vazut burtica cum se misca pt. prima oara.
Doctorita de la eco s-a uitat la toate organele si mi-a zis ca totul e ok, si la creier ca e bine, numai ca e micuta rau, are doar 15,28 cm si 409 grame la 22 de sapt. Fetelor sunt tare disperata, daca copilasul meu nu creste asa cum trebuie?

Imi cer scuze ca dau apa la soricei aici (stiu ca si voi aveti problemele voastre) dar nu stiu cui sa spun. Sotul zice sa nu ma mai stresez dar eu nu pot.

Va pup dulce

Leliutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Buna dimineata la toata lumea!

In legatura cu CALCIUL in sarcina: avand eu o banuiala mai veche, am cautat in agenda medicala si am constatat ca toate preparatele de calciu, simplu sau in combinatii cu alte elemente, pastile, pulbere sau efervescent, sunt RECOMANDATE IN SARCINA SI ALAPTARE. Si mie mi-a recomandat medicul sa iau, la inceputul sarcinii, cand la analize imi iesise calciul cam mic. Mi se pare chiar logic sa se suplimenteze aportul de calciu, la gravidele care au nevoie, din moment ce este o substanta din plin folosita de fat.

Chiar daca se foloseste calciul pentru declansarea contractiilor, este vorba de calciu administrat intravenos, si nicidecum de cel ingerat si care se absoarbe in intestin, ajungand in sange in concetratie mult mai mica decat primul.

Mai mult decat atat, toate preparatele de multivitamine (tip Materna) contin si Calciu si Vitamina A, care este teratogena (adica produce malformatii fetale) numai ingerata in cantitati foarte mari. Mi-e foarte greu sa cred ca ungandu-te cu o crema cosmetica, de orice fel, se poate ca prin piele sa-ti patrunda o cantitate de vit. A atat de mare incat sa aiba cel mai mic efect negativ asupra fatului.

Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa intru in polemici cu nimeni si fiecare alege varianta pe care o considera mai buna pentru ea. Asta e doar ce am gasit eu in agenda medicala (si banuiesc ca puteti si voi gasi pe prospectul preparatului respectiv). Asa ca sa nu dati cu rosii in mine, doar mi-am exprimat o parere personala.

In rest, va doresc multa sanatate si rabdare celor care sunteti obligate sa stati la pat. Fiti optimiste, cunosc multe persoane, foarte apropiate mie, care au avut aceleasi probleme si in final lucrurile sa-u terminat cu bine, bebeii s-au nascut supersanatosi si frumosi si mamicile si-au revenit rapid.

O zi buna la toata lumea!

Bedrosmart 25+ Matei

Mergi la inceput