Mamici de sept-oct 2006 (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inni spune:

'Neata burtici !

Pufy...criza e ca o criza...nu cedeaza imediat...abia peste vreo 3-4 zile o sa te simti bine, dar o sa treaca progresiv durerile, ai sa vezi...si nu uita de baile de sezut (io si Bibi )

Tanima ...offf...nasol cu colul asta...ce sa-i faci ?...patu' e sentinta. Si eu cred ca am sa-ti calc pe urme, pt. ca si al meu la ultima eco era 2.87. La urmatoarea sigur o sa fie mai mic.

Amarantina calciul din combinatiile de vitamine si minerale nu face nimic rau, pt. ca nu se compara concentratia de 100 mg in care se gaseste acolo cu cea de 500 mg sau 1g pe care o gasesti in Calciu Sandoz si in multe alte produse similare. Imi pare rau ca unii medici nu au invatat cum trebuie farmacologie in facultate (si sunt o gramada, crede-ma pe cuvant) si isi deruteaza pacientele. Calciul este total contraindicat in sarcina (vorbesc de cel singular..sau asociat cu vit D..sau Mg).

Pai Susa..pana la urma e de la tractul urinar ? Te-ai sters separat asa cum te-am invatat ? ...stai ..nu-mi mai raspunde ca am citit mai jos acum ..chiar nu stiu nici eu ce sa-ti spun. E ciudat. Ar merge varianta cu nisipul sau pietricica fara dureri dar asta doar in cazul in care anterior ai luat la greu No-Spa si ti-a relaxat muschii netezi pe acolo...Si daca faci eco la rinichi...daca pietricica a ajuns in uretere..aleluia sa se mai vada la eco...sau poate sunt minuscule si netede si rotunjoare si te zgarie fffff putin....

Astazi fac prajitura cu visine ca toata noaptea m-am gandit la ea.

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

MamiLili, imi pare bine ca ai revenit. Eu nu am mai scris de mult timp, mai intru sa citesc. Vin de la servici obosita, mananc, mai stau putin si dorm... Cu plecarea , nu mai stiu. Am rugat-o pe sora-mea sa-l intrebe si pe dr. Onofriescu daca pot pleca si el mi-a recomandat sa stau acasa. Azi merg la eco pt. morfologie fetala, termin azi 23 sapt. si sper sa fie bine. Sa vad ce-mi spune si dr. mea despre plecare. Dar, daca exista si cel mai mic risc, m-am hotarat sa nu plec. Am si in tratament pt. infertilitate facut si 32 ani impliniti si parca nu m-as risca. Nu vreau sa o iau de la capat. Bebelina mea se misca, mai si doarme, dar pana acum sarcina mea a evoluat bine, fara probleme.
Eloise, nu stiu ce sa spun. Dr. Mihalceanu are o reputatie destul de buna in specialitatea ei, dar mai stii cum mai sunt si doctorii astia? La dr. Iliev sa-ti faci programare din timp, pt. ca o colega de-a mea lucreaza la el la cabinet si deja au agenda plina pt. vreo 2-3 sapt. de-acum inainte.

Va pup pe toate,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Neatza!

Tanima si Leliutza, imi pare rau pentru problemele cu care va confruntati. Ne rugam sa fie totul bine, sa ajungem la termen toate si sa nastem copilasi sanatosi.
Chiar asa, o rugaciune (Paraclisul Maicii Domnului) ajuta mult la psihic.

Inni, cumpar si eu visine (am vazut ca au aparut) si fac o praji cu visine.
Un pont iti dau: intra pe culinar.ro, la retete in imagini si gasesti acolo praji cu visine a Pocai. Eu pe aceea o fac azi.

Bedrosmart, iti impartasesc si eu convingerile legate de Calciu si vitamina A.

Ioana, sper ca azi te vei simti mai bine. Pupici

Camisol, bun venit alaturi de noi! Sarcina usoara!

M-am programat si eu sambata la medicul meu pentru o consultatie (ultima pe masa). Sper sa fie totul bine.

Carmen(25+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Bedro...una e pielea si alta e anusul. Altfel patrunde un medicament in circulatia sistemica prin anus si alte bariere le intalneste in cazul aplicarii topice pe piele.

Despre calciu...ma opresc...nu inainte de a va spune ca agendele medicale sunt 90% facute cu contributia medicilor..majoritatea babatii. Sunt si altii de specialitate pe acolo, dar daca 3 babatii sustin o varianta...poa' sa vina 1000 de altii mai eficienti sa sustina contrariul, ca sorti de izbanda nu vor avea.

Este in schimb indicat in alaptare..si bebelushii iau..au produsele lor separate, siropuri.

Si in cazul prospectelor e cam la fel...numai ca nu stiu daca tot babatii sunt si aici...Dar nu de putine ori mi s-a intamplat sa citesc prospectele unor medicamente cu aceeasi compozitie, dar de firme diferite si sa fie niste neconcordante pe acolo.

Concluzie : faceti cum credeti ca e mai bine pt. voi.

toate gravidutele

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Eu iau Materna si Ca+vit.d3 de la Europharm Holding din sapt. a 15-a de sarcina, la recomandarea dr. mele. Am s-o intreb azi ce sa iau in continuare. Si sora mea a luat Ca in timpul sarcinii si eu iau cate 2 pe zi. Si farmacista spitalului mi-a zis ca este bun in timpul sarcinii. Adevarul este ca si lapte beau mult, imi place, acum mananc si piersici, la capsuni am renuntat, se strica repede. Cate cumperi, trebuie sa le si mananci, daca le lasi pe a doua zi, risti sa le arunci la gunoi.

Mergi la inceput

Mai am si eu o intrebare: Lungimea colului si daca este inchis se poate vedea si la o ecografie facuta prin burtica, sau cu o sonda endo? Eu m-am saturat de ecografii endovaginale, mai ales ca-mi monitorizam foliculii lunar, inainte sa raman insarcinata, tot endo.

Mergi la inceput

Leliutza...bebe a mea la aproape 22 sapt avea 17 cm si 455 g....ce-ai tu cu dimensiunile bebitii tale ?...ca sunt bune...O fi ea mai mititica..pt. ca vad ca si-a pastrat distanta de 10-11 zile de la eco la alta, dar parerea mea este ca inca nu ai motiv sa-ti faci griji.

Mephala...intru acum sa vad prajitura.

Nu stiu cine sa vaita ca si-a luat tensiunea de 3 ori si a avut 3 masuratori diferite.
Ii dau un sfat (apropo de prospecte)...intre 2 determinari e recomandata o pauza de 5 minute. Altfel aparatul da erori. (chestia asta am gasit-o in carticica aparatelor...numai a unora ). Eu personal am facut testari si cu aparate mai slabute dar si cu din-alea smechere (Microlife,Omron)..si am avut si eu variatii asa mari.

Asa ca cine se stresa ca are aparatu stricat ii spun sa stea linistita ca e foarte bun...dar.. .cu pauza intre...ca sa nu-l zapacim.

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

LELIUTZA, nu trebuie sa te sperii deloc, chiar din contra. Fetita ta se dezvolta absolut normal, si concluzia asta trebuie sa o tragi din faptul ca diferenta de crestere a ramas aceeasi, ceea ce inseamna ca ovulatia la tine a avut loc mult mai tarziu decat normal, si asta e. Stai linistita ca nu e nicidecum grav. Era nasol daca diferenta crestea in mod semnificativ, sau nu se mai dezvolta sau se dezvolta numai pe anumite protiuni, etc.

Tanima, tu chiar trebuie sa asculti ce zice dr., adica repaus total, si o sa fie bine.

Va pe amandoua.

26+RADU ANDREI

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2

Mergi la inceput

Gety..sigur ca da. Se vad si la eco pe burtica aceste caracteristici. (mie nu mi s-a facut eco transvaginala decat la 6 sapt. pt. confirmarea sarcinii..in rest...eco pe burtica)

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Mephala nu gasesc reteta...am chiorat.

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput