Mamici de sept-oct 2006 (42)
Raspunsuri - Pagina 11
inni spune:
Mephala prajiturica mea cresteeee...Uraaaaaa.......arata atat de bine !!!
Am avut rabdarea de a aseza visinile in linie
..una langa alta....ca soldatii.
Inni
28+ cu
....
inni spune:
........pai cum nu stii...dai click pe chat ![]()
![]()
. Sus de tot, in dreapta ai iconite cu chat, messenger, regulament, si ajuta.
Click pe chat si te introduce direct.
Da' daca vrei sa mai vb cu cineva de aici anunta-l si pe el inainte...ca altfel cu cine vorbesti ???![]()
![]()
![]()
Inni
28+ cu
....
inni spune:
Katia...stai ca nu merge. Am incercat si eu si nu se deschide.
Dar asa tr sa procedezi cum ti-am spus mai sus.
Inni
28+ cu
....
MamiLili spune:
Inni, sunt total de acord cu tine in ceea ce priveste calciul. Adevarul e ca mai bine ca tine nu putea sa explice nimeni. De-acum depinde doar de mamici ce sfaturi vor urma. Eu una as prefera sa ma indop cu lapte, cascaval si alte derivate decat sa iau suplimente de calciu. Dupa cum am scris si ieri, pe langa contractii, calciul duce la osificarea prematura...ganditi-va ce inseamna sa nasti un copil cu fontanela deja inchisa si intarita.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
22 sapt
katia spune:
Inni, am vazut pana la urma cum se procedeaza.....dar a mers o data si dupa aia nu a mai vrut! Multam! O sa-mi treaca mie asta o data ![]()
M-am gandit sa deschid un subiect la diverse despre cum iese lumea dintr-o stare de kk ca poate descopar ceva mai nou in afara de shoping......ca n-am bani de aruncat acum! Oricum
pentru suport!
Sa-mi spui cum ti-a iesit prajitura ca deja nu mai e nici un risc cu pofta :) sunt ghiftuita cu papa...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
MamiLili spune:
Uraaaaa!!! Am si eu steluta!!!
Cri19, sunt convinsa ce te vei descurca minunat ca mama si vei fi o gospodina desavarsita. Vei vedea ca-ti vor reusi prajiturile numai pentru ca le faci din dragoste, fara sa urmezi o reteta anume. Imi amintesc de primul meu an de facultate, cand dintr-o data a trebuit sa am singura grija de-o casa si de masina, sa-mi fac singura mancare,etc. Iar eu pana atunci nu spalasem nici macar o farfurie. Dar nevoia m-a invatat sa ma descurc, iar acum fac mancaruri delicioase si deserturi pe masura. Acum marea mea grija e daca voi fi in stare sa ma trezesc noaptea sa incalzesc biberoane si sa fac ceaiuri. Cred totusi ca dragostea pentru copil iti da putere sa-nvingi oboseala.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
22 sapt
roxanae spune:

Ieri nu am mai intrat pt. ca era tarziu cand am ajuns acasa.Vestile de la doctor nu sunt prea bune.Colul este scurtat, dar inchis iar sarcina este foarte, foarte joasa de aceea trebuie sa stau numai in pat maxim 1 ora pe zi am voie sa stau in picioare ceea ce mie mi se pare extrem de putin.Bine ca nu mai este asa de mult,imi doresc sa ajung cu bine la capat.
Inni de acord in ceea ce priveste calciul, iar despre prajitura de visine ce sa mai zic aseara si eu am avut aceeasi pofta fara sa stiu de discutia voastra de aici.Deci imi astept sotul si la treaba...
Camisol imi cer scuze de intarziere cu raspunsul dar sper sa-ti mai fie inca de folos.Remedii naturiste pt. herpes:
- decoct de radacina de brusture, din 4 lingurite radacina maruntita la 300 ml apa, comprese cu tamponari de mai multe ori pe zi.
- cand simti aparitia herpesului se aplica gheata de cat mai multe ori pe zi.
- tamponari cu suc de lamaie de mai multe ori pe zi.
- decoct de napraznic, 15 g de planta se lasa in 200 ml apa rece, 5 minute, dupa care se fierbe 5 min.( aplicatii externe)
-suc de portocale aplicatii locale.
- alifie de propolis aplicatii locale, de mai multe ori pe zi.
- aplicatii locale cu suc de varza,gulie, portocale, rosii(dupa aparitia eruptiei).
Virusul ramane in organism si dupa vindecare mai poate recidiva(dupa ingestii, alimentatie cu alimente infectate).Ti le-am scris decat pe cele pe care le poti folosi tu ca si graviduta.Eu nu sunt adepta medicamentelor din prima, mai ales in sarcina ,le cunosc destul de bine si stiu ce efecte pot avea.Incerca chiar daca tratamentul este mai lung isi fac efectul un pic mai greu totusi scapi de obsesia ca ti-ai intoxicat corpul si mai ales ca ai protejat bebele.
si sanatate.
Pufymic
si mercic.
Susa multa sanatate poate ar fi bine sa mergi totusi la urolog.
+Diana(8.05.2002)+
inni spune:
S-a facut si prajitura. Am si mancat vreo 2 bucatele. Este foarte buna. Abia astept sa vina si sotul meu sa manance si el.
MamiLili stiu ce spui. Eu mi-am facut datoria. Mai departe e viata fiecaruia si copilul fiecaruia. Nu mai spun de cazuri de copii care se trezesc la 1 an cu ciocuri pe coloana. Asta nu inseamna ca o sa li se intample tuturor gravidutelor care iau calciu, dar...se intampla.
Roxanae
Inni
28+ cu
....
mini_me spune:
Buna fetelor!
MamiLili & Inni va multumesc pentru raspunsuri

. Luni am programare la doctora mea dimineata pentru testul de glicemie si cu siguranta o voi intreba care ar fi putut fi cauza sangerarii de la san (cateva picaturi mici). De ultima data cand v-am spus nu a mai curs nimic. Ma gandesc ca o fi fost vreun capilar mic spart.
In sfarsit au adus si aici la noi eco 4D (nu era nici 3D) si m-am programat pentru eco luni seara.
As vrea sa va intreb ce teste/ analize ati mai facut voi in aceasta perioada a sarcinii.
Eu mi-am facut toate analizele cu 2 luni inainte de a ramane insarcinata si a fost totul perfect. In sarcina nu am mai facut nici o analiza de sange, desi am intrebat doctora daca e nevoie. La control ma cantareste, imi ia tensiunea, test de urina si ecografie. Asta se intampla luna de luna. Am facut eco pt translucenta la 13 saptamani, iar la 22 eco mofologica unde au masurat tot ce era de masurat la bebelina.De la 20 de saptamani mi-a dat de luat vitamine prenatale (eu iau Puritan's Pride) si mi-a spus sa le iau si dupa nastere cat o sa alaptez. Problema e ca m-am ingrasat brusc desi pofta de mancare nu am avut de la ele, iar obiceiurile alimentare nu le-am schimbat (dulciuri/ prajituri mananc ocazional si in cantitati decente)asa ca m-am hotarat sa iau o zi da, una nu, intrucat mananc sanatos si fara excese. Acum am 9 kg in plus.
Saptamana aceasta (24+ de saptamani) fac testul de glicemie (o sa stau cateva ore la spital) si o sa fac si o eco 4D.
Cireasa de pe tort a fost un mic hemoroid care a aparut de vreo saptamana (spre norocul meu nu ma doare, dar e inflamat) si cateva vergeturi pe sold/fesa care sunt albe si nu rosii (sigur nu erau inainte acolo!).
Pufymic multa sanatate !
M-ati innebunit cu retetele mai ales ca aici nu gasesc nici branza de vaci pt papanasi si nici visine, iar in Romania ajung abia pe 5 iulie! Aveti mila de noi!![]()
Si eu am avut herpes in sarcina: unul a aparut prin saptamana a 9a si unul acum vreo 2 saptamani. Am pus Zovirax (de la mine putere) ca asta aveam acasa, fara sfatul medicului. Acum stau si ma gandesc daca a afectat cu ceva, pentru ca la momentul respectiv "GM-ul" era in pauza...
La mine e weekend azi si maine asa ca o sa am timp sa va citesc.
poze
Susa spune:
buna gravidute
nu am mai sangerat de loc dar ma mai duc azi o data la medicul de familie sa vad ce zice..ma trimite la urolog, la eco...ca parca tot nu stau linistita si mi-e groaza de mers la toaleta noaptea...se pare ca suntem cam multe cu problemute...trebuie sa gandim pozitiv si sa ne descretim fruntile... eu m-am mai bine dispus cand am citit despre prajiturile pe care le preapara Inni.
Multumesc de incurajari :Leliutza, MamaLili, Inni ,Katia, Roxanae( ce nasol cu colul asta..si eu la fel... cat de scurtat e al tau?)
pupici
Silvia
26+
Lukas-Daniel
http://photos.yahoo.com/silviabilcu