prea mic de inaltime

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Vesti proaspete despre cupilul meu Matei:

Bilant la 5 ani - 1 m si 13.8 kg
Facut radiografie la mana - varsta osoasa = varsta biologica

Doctorul ne-a spus sa nu intram in panica, ca o sa creasca el, perioadele de creste masiva fiind la 6-7 ani,10-12 ani si 16-18 ani la baieti (sper ca am retinut corect). Asa ca acum nu avem ce face, dacat sa-l ducem la vara la inot - asa ne-a recomandat.

Asta este !!!

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu cred ca inotul este o solutie foarte buna.

Eu cand am terminat clasa a 8-a aveam 1,58m si eram cea mai mica din clasa (dar din cate imi amintesc nici eu si nici parintii mei nu aveam vreun stress). Mama 1,67, tata 1,72.
In vara aceea am facut inot (de placere si de plictiseala) si apoi am fost plecata toata vara in tabere. in tabara fiind am sesizat ca e ceva in neregula pentru ca imi ramasesera pantalonii scurti. nu am sa uit niciodata fetele parintilor mei cand m-au luat de la gara. Vorbeam mult eram bucuroasa vesela si ei taceau siderati. "Puiul" lor crescuse 12 cm si avea 1,70. In anii de liceu am mai crescut 2 cm. in perioada aceea nu mi-a placut ca sunt atat de inalta pentru ca ii depaseam pe toti baietii. dar pana la terminarea liceului s-au inaltat si ei.

Acuma ma gandesc ca fetita mea (8 ani si 9 luni, 1,35 si 25 kG) sa nu se faca prea inalta!

Deci pe mine fara sa imi dau seama inotul si miscarea pe care am facut-o in taberele de munte m-au ajutat.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Caprioarode ce astepti pina la vara? Nu se poate sa nu gasesti in tot Bucurestiul ala o piscina inchisa. Innotul este cel mai complex sport si o sa fii absolut siderata de cit de bine o sa se dezvolte copilul din toate punctele de vedere. Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Ei ,stam cam rau cu timpul. El merge la gradi de la 8 dimineata la 7:30 seara, cand scapam noi de la serviciu si putem sa-l luam. Asa ca doar in vacanta de vara o sa putem face asta. Si apoi, acum e riscul mai mare sa raceasca fiind mai frig afara... La vara sigur vom merge.

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

nu stiu daca in toate cazurile inaltimea parintilor e un indicator pt inaltimea copiilor. soacra-mea are 1,55 ,socrul 1,80 si copii au: sotul meu 1,80 si cumnatumiu 190.so,dintr-o mama de 1,55 a iesit un plod de 1,90.

la nastere am fost disperata ca va fi scunda fi-mea(48cm) acum are la2,8 ani 102 cm .e inalta bine. chiar ma gandesc ca e prea inalta!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu stiu ca decisiv in privinta inaltimii finale este de fapt cat de repede se instaleaza pubertatea...
La unii copiii (si culmea...cei mai dezvoltati...grasuti si inalti) se instaleaza mai repede si apoi nu mai cresc foarte mult...
Cei al caror organism mai "copilareste", au inaltari spectaculoase la varste mai mari (cum a fost Viviana)...

De asta baietii sunt mai inalti ca femeile, pt ca le ia mai mult sa se "maturizeze"...

Sportul are si el o influenta, dar nu foarte mare...

Cred ca e mai importanta o alimentatie sanatoasa, o viata activa decat inaltimea la varste asa mici (care nu este relevanta deloc)...
(eu una cred ca mai problematici sunt copiii plinuti, decat cei care se intalta mai tarziu!!!)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Flaviuta, pai socrul tau este inalt si baietii au avut pe cine sa mosteneasca...(am citit undeva mai demult ca sansele ca baietii sa fie la fel de inalti ca tatii sau mai inalti sunt de 80%, si 15% sa fie cat mamele sau putin mai inalti, 5% sa fie mai scunzi ca mama...; iar la fete sunt invers...80% cat mamele sau mai scunde, 15% cat tatii si 5% mai inalte ca tatii)

Iar la varste mici, inaltimea nu e deloc relevanta (e f influentabila de greutate, conditii de mediu, alimentatie, si bineinteles erori de masurare)...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela72 spune:

Si eu pe aici cam in aceeasi problema: fetita mea are 4 ani si 3 luni si 100cm. Nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu, nu am fost la nici un medic pana acum cu problema asta dar deseori m-am intrebat daca e in regula. Nu pot sa nu iau in calcul factorul genetic, nici eu nici sotul meu nu suntem inalti ( eu 160 cm iar sotul meu 174 cm)si totusi cand vad alti copii inalti...Este adevarat ca nimeni nu-si face probleme daca copilul e mai inalt decat trebuie ci doar daca e mai micut, desi cred ca si la cei prea inalti ar putea fi o problema.
Noi am inceput din toamna sa mergem la gimnastica ritmica, problema este ca acum nu mai vrea sa mearga si nici nu as vrea sa o fortez.
Am inteles ca polenul e bun daca mai aveti si alte remedii (mai ales naturiste) astept sfaturi si ajutor de la voi...

www.babysfirstsite.com/alexutza/" target="_blank">Alexandra, printesa mea
www.babyhomepages.net/alexutza/" target="_blank">Am mai crescut un pic!
Zambeste! Asta ii va face pe cei din jur sa
se intrebe la ce te gandesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu mereu zic sa nu va faceti probleme cel mare al meu v-am zis era asa de pititc pana in clasa a Xa, prietenele mele cica se ingrijorau foarte tare ca nu creste baiatul parca era problema lor si eu ce trebuia sa fac sa stau sa plang si sa incerc sa il intind doar ,doar va creste am asteptat am fost la doctor si mi-a zis e un "late bloomer" sa am rabdare ,fiecare se dezvolta in ritmul lui.Si am avut sa vezi cum din clasa a Xa a inceput sa se lungeasca deja mai are putin si il intrece si pe taicasu. Mai bine mai tarziu decat niciodata.Atita timp cat e sanatos nu conteaza inaltimea o sa vina si vremea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa2007 spune:

Si eu mi-as dori-o pe Laura mai inalta, este cea mai mica din grupa.Este adevarat ca nici noi parintii nu excelam la capitolul inaltime.Este un ghemotoc plin de energie si am intr-un coltisor ascunsa teama ca nu maninca suficient

Mergi la inceput