Plata maternitate ! - Indemnizatia.
![](images/user_woman.png)
Eu locuiesc de 3 ani in Irlanda (nu am cetatenie inca ) si-mi platesc cartea de munca in Ro., stie cineva daca beneficiez de plata maternitatii ? Copilul v-a fi cetatean irlandez si vreau sa-i fac si cetatenie romana.Iar copilul beneficieaza si el de alocatie ?
Multumesc .
Noi 2 singurei
Raspunsuri
Kittie spune:
In Romania vrei tu sa nasti? Pentru ca orice-ar fi, asistenta medicala pt femei gravide (inclusiv nasterea ) e gratuita.. Despre celalalte intrebari nu stiu sigur (adica pentru situatia ta, ca traiesti in alta tara.. dac-ai fi fo in tara, as fi stiut..).
![](cat.gif)
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Kittie spune:
ah.. asta chiar nu stiu.. Intreaba mai degraba autoritatile ... sau pur si simplu la spital. De ce nu?
![](cat.gif)
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
aissa spune:
Cred ca intrebarea era de fapt daca primeste indemnizatia CIC, nu se refera la maternitate ca la "spital".
Cristina si Ale (30.09.2004)
Kittie spune:
cre' ca
ai dreptate, Cristina!
cu scuzele de rigoare ma declar complet depasita de situatiune
![](cat.gif)
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
irlandeza spune:
Nu prea stiu denumirile , dar e vorba de indemnizatie.Banii care se primesc pana BB-ul face 2 ani (sau 3 pt. cei cu probleme).
Noi 2 singurei
Francesca-Anais spune:
Irlandeza cum adica iti platesti cartea de munca?
CE anume platesti? CAS-ul ?
INainte asta era conditia ca sa primest indemnizatie, sa fi platit CAS 10 luni anterioare nasterii in ultimele 12, acuma, din cate stiu eu, trebuie sa fi realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii, deci trebuie sa fi figurat ca si angajata in Romania, iar daca tu esti acolo de 3 ani...
O alta conditie este sa ai domiciluil sau rezidenta in Romania.
Uite-te si tu pe pagina legislativa a lui Marius.
irlandeza spune:
Francesca , asa cum un angajator plateste statului impozitul la salariul care ti-l da , asa imi platesc si eu impoz. la salariul mediu pe economie .
Anul trecut in vara am fost si am intrebat de ce beneficiez in urma platii acestui imp. si mi s-a spus ca in afara de concediu de odihna beneficiez de tot , inclusiv mi se plateste concediul maternal de 2 ani. Acum nu mai stiu cum e , poate s-a schimbat. In pagina legislativa a lui Marius nu prea vad unde e ceea ce ma intereseaza pe mine . Mai caut , poate nu am vazut eu.
Multumesc oricum.
Noi 2 singurei
norocuta spune:
Da, Irlandeza beneficiezi daca vei naste BB-ul pana la 31 oct 2006 (din 1 ian 2006 Contractele de asigurari nu mai privesc decat drepturile legat de pensii)si, evident vei avea minimul acela de stagii platite de min.10 luni anterior nasterii copilului.
Ord. Urg. 148/2005 excludea aceasta categorie (in care ma aflu si eu ), dar acum cateva zile s-a aprobat un act normativ prin care "ne-au avut in vedere". UIte aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78306
Asadar dupa ce vor apare si Normele ne putem intra in drepturi. Atentie la celelalte conditii: sa ai cetatenie ro, sa ai domiciliul in Ro (sa ai Carte de Identitate), copilul sa aiba certificat de nastere romanesc, etc. si...tu sa fii cea care creste copilul in acel interval de 2 ani, etc.
Trebuie sa ne mai interesam, dar cred ca plozii nostri vor avea dreptul si la alocatia de stat (24ron/lunar) si la alocatia aceea pt. noi-nascuti (se da o sg data pana la 6 luni), cu conditia sa nu beneficeieze de drepturi similare din tara ..alta de cat RO.