Din jurnalul unei grasute....
Raspunsuri - Pagina 2
teodraghici spune:
Viorica, nu fi disperata....tre impuse niste reguli alimentare si totul se reyolva...nu inteleg de ce esti chiar asa de suparata....tu bucura-te ca esti sanatoasa si lasa 10 kg in plus ca se duc ele...
si BB Fulvia
sanziana72 spune:
M-as alatura si eu cu o fila de jurnal de "grasuta" (obeza o fi mai potrivit !?).
Ce am aflat eu e ca pentru a slabitrebuie sa imi stabilesc un program de viata si de mancare, sa inlocuiesc "micile placeri ale vietii" gen ciocolata cu alte mici placeri (aici depinde de fiecare sa le gaseasca).
Dar cel mai important lucru e motivatia!
Eu am aproape 30kg in plus. Si nici macar nu le-am pus in timpul sarcinii, ci dupa, cand s-a declansat o hipotiroidie acuta. Hipotiroidia o tratez, dar kilogramele sunt tot acolo si nu par dispuse sa dispara.
Nu am fost slaba nici inainte, dar nici chiar asa.
Culmea e ca in timpul sarcinii am luat 5 kile. Din luna intai pana intr-a cincea am luat 8 kile dupa care din luna a sasea pana la nastere am scazut 3 kile pentru ca mi-au descoperit un diabet de sarcina si am fost pusa la regim fara dulciuri, cu aport de amidon limitat, fara anumite fructe si nu in cantitati mari...
Nici eu nu as fi crezut vreodata ca as rezista fara dulciuri si totusi am rezistat 3 luni! Dar motivatia era foarte puternica, bebelusul din burta. Nu as fi facut nimic care sa ii faca rau.
Toate curele de slabire pe care le-am tinut nu au facut decat sa ma destabilizeze si mai rau pentru ca slabesc organismul.
Stiu ca singura mea sansa ar fi sa revin la regimul fara zahar si sa fac sport. Fara zahar s-ar putea sa fiu nevoita din nou pe motive medicale.
Sincera sa fiu eu sunt fericita in pielea mea, chiar daca are prea multe kilograme, dar genunchii mei incep sa scartaie. Slabitul a devenit o problema de sanatate mai mult decat estetica.
Incerc sa ma motivez din nou cu ajutorul fiicei mele, ca doar va trebui sa merg cu ea pe rotile si pe munte, lucruri care momentan nu prea sunt posibile.
Din proprie experinta ca sa slabesc trebuie sa fiu impacata cu mine insami, fericita, odihnita... E drept ca uneori e greu sa fiu asa in viata de zi cu zi, dar incerc sa imi gasesc echilibrul si sa imi modific (din nou) regulile de viata si alimentatie. Dar trebuie sa mi le modific eu, nu ceilalti. Remarcile celorlalti ca "de ce" mananc aia sau ailalta mai mult ma enerveaza si ma impiedica sa slabesc.
E de ajuns sa imi aduc aminte cand nu aveam voie sa mananc nici banane sau struguri sau ketchup pt ca au zahar ca sa imi dau seama ca pana la urma nu e asa grav daca nu mananc zilnic ciocolata.
Ok, teoria e usoara, o sa iti spun insa cand voi reusi sa slabesc ("daca" nici nu vreau sa il aduc in discutie). Poate ne ajutam reciproc.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Mara76 spune:
quote:
Originally posted by sanziana72
Remarcile celorlalti ca "de ce" mananc aia sau ailalta mai mult ma enerveaza si ma impiedica sa slabesc.
Da, si pe mine la fel... oamenii vad ca esti la regim si considera ca e frumos din partea lor sa te traga de urechi cand vad ca te abati. Turbez cand se mai gaseste cate un destept sa comenteze! Ai mei si colegii cu care iau masa de obicei sunt deja instruiti, dar tot se mai gaseste cate un suflet "amabil" cand si cand sa ma irite. De parca noi n-am fi constiente...
viorica avram spune:
fetelor!
subiectul acesta nu are o nota de disperare cum cred unele dragute dintre voi.dimpotriva.stau si analizez cu calm si un dram de umor situatia in care ma aflu. nu judec pe nimeni si nu incerc sa influentez pe cineva cu modul meu haotic de-mi trai viata.fac niste constatari ,si sincer, imi este mai usor sa trec peste episoadele de denadejde...
nu inteleg e ce natura le-a dat unora prea mult iar altora deloc.bine, nu e cazul meu!nu ma luati cu metabolismul diferit ca nu imi trece!de ce sunt persoane care au arderi lente si altele care mananca mult mai mult decat mine si totusi nu se cunoaste nimic?
si apoi am mai observat un fenomen aproape general la majoritatea grasutelor:toate "sufera cu glanda tiroida"cand le aud pe la sala de fitness ca "au glanda" ma fac sa zambesc.am si eu 2 surori care au aproape 100 de kg.amandoua afirma ca au probleme cu glanda dar nici un medic nu le-a confirmat suferinta.una dintre ele si-a facut abonament la sala cu mine dar a fost doar de cateva ori intotdeauna gasind motivatii mai mult sau mai putin plauzibile ca sa lipseasca.si apoi ofteaza deznadajduita ca nu slabeste.le iubesc pe grasute mai ales pt faptul ca au argumente pt dorinta lor nestavilita de a rontai cate ceva in fiecare moment al zilei.le excludem de aici pe fetele cu adevarat bolnave.![]()
nu ma omorati!e doar punctul meu hazliu de vedere asupra unei situatii prin care trec si eu.e greu sa fii supraponderal!![]()
nu ma duceti pe mine cu chestii de genul "sunt fericita asa cum sunt, sotul ma iubeste la nebunie grasa,bla,bla, bla".trebuie sa recunoasteti ca in sufletul vostru frumos(pt ca grasutele au si un suflet extraordinar) va doriti sa incapeti in masura 38.asa cum imi doresc eu!
si imi mai doresc ceva:sa sa urasc dulciurile!
Viorica
Ingerasul meu Shalini 
smillaraaq spune:
Prezent! 1.59 - 84 kg (din care vreo 25 adunate in ultimii 2 ani jumate cand mi-am dat liber la pofte :d)
Grasa si frumoasa, zicea mamaie.
Grasa si fericita zic eu.
Bine, eu de fapt zic (ca-n copilarie - ca niciodata n-am fost slaba, nu stiu cum e!), zic "nu sunt grasa, sunt tocmai bine". Aiurea! Sunt un porc indopat, cand ma vad in cate o vitrina nu-mi vine sa cred ca silueta aia diforma care vine spre mine sunt eu!!!
Dar sunt impacata. Adica nu-s panicata, disperata, la regim sau deprimata. Uneori mi se face sila de mine, mai ales cand e vorba de vreo ocazie si n-am cu ce sa ma imbrac.
Ma inspaimanta insa bolile asociate cu obezitatea, imi scartaie genunchii, am dureri de stomac si imi sangereaza gingiile. As slabi doar ca sa simt din nou ca plesnesc de sanatate.
Cel mai slaba am fost in 2002, cu 1,59 si 59 de kg. Ma simteam perfect, aratam super ok, ma imbracam cu tot ce pofteam si (minune!) imi gaseam haine in orice magazin din Romania si vanzatoarele nu se uitau la mine cu ochii mari, cum se uita acuma cand probez un 50-52 care lor (slabanoagele!) li se pare sac, nu alta.
Nu zic ca n-as vrea sa slabesc, dar mi-as dori sa se intample prin miracol divin :D Stiu ca 25 de kile nu se duc intr-o luna, dar m-am obisnuit sa mananc ce vreau, cand vreau, fara restrictii.
Plus ca toti cei ce ma cunosc ma plac asa cum sunt si asta nu-mi da o mare motivatie sa ma schimb.
Cred ca raspunsul asta al meu mergea bine la subiectul cu "ce iubesti si urasti in acelasi timp": pe mine :-)
Te pup, Viorica.
Ai deschis un subiect foarte spinos
Come to the dark side: we have cookies!!
viorica avram spune:
DRAGA MIRIA CRISTINA,
da-mi si mie o adresa a unui dr. care ma pune sa inghit un balon in conditiile in care am 70kg la 1.68.din studiile mele asupra pietei din domeniu balonul se pune doar celor care au peste 100 kg.doar daca ai pile la un astfel de dr. te lipesti de un balonas in stomac si pe urma sa vezi miss romania!
si din cate am mai citit eu si cu balonasul n-ai voie prea multe si trebuie sa tii regim.poate ma insel....hm e cineva care stie mai multe?
asta e ! de multe ori ma intreb ce s-ar face barbatii nostri daca toate am avea greutatea ideala?de unde ar mai alege ei cele mai frumoase femei!si apoi trebuie sa existe si grasi in lume,nu?
va pup, noapte buna!ma cheama datoria de mama.
Viorica
Ingerasul meu Shalini 
catrinik spune:
Si eu am cam 10 kg in plus. Si am inceput sa ma impac cu ideea. Adica nu mai fac un capat de tara, cum faceam in adolescenta. E adevarat ca tare mi-ar mai place sa am 10 kg in minus. Dar daca nu se poate... nu moare nimeni. 
silvi_2005 spune:
Salutare tuturor, super simpatic subiectul, felicitari Viorica ca te-ai gandit la el.
Viorica, imi place stilul tau de arelata lucrurile, si eu sunt o gurmanda infranata, de patru luni jumate de cand am nascut o tin tot in diete. Am dat jos 11 kg, cei drept dar mai am cale lungaaaaa pana acolo unde sa nu mai fiu catalogata grasuta. Am 1,65 si 66 de kg momentan. Si mie imi place sa mananc, sa gatesc sa simt gustulunei pizza rocante si a unei inchetate bune. Momentan manac monti, ma calc pe laturi, regret si mustacesc si merg mai departe. Vreau sa ajung la 57 de kg, cine stie in cate decenii reusesc, eu mai am o problema..nu prea fac sport. Inca din tinerete preferam sa zac hipoglicemica pe un fotoliu decat sa pap ceva si sa bag sala, nu stiu de unde mi se trage...din liceu cred.
Mananc salate, tanjesc dupa pizza si alte cele. Cred ca daca traiesti intr-o familie de gurmanzi si iti maisi place sa gatesti e destul de greu....nu imposibil. Eu zic ca daca ne ambitionam reusim, merita sa incercam, eu vreau neaparat sa-mi fie bune hainele care imi plac..sa nu mai aud prin magazine..marimea dumneavoastar nu avem doamna...
Silvi si bebe Alain
PS ti-am vazut pozele, super draguta familie, sa-ti traisca copilasul.
poze
miria_cristina spune:
Draga Viorica,
e bine ca-ti pastrezi umorul, autoironia si spui ca nu esti deprimata sau disperata.
Uite aici ceva care te va contrazice si, in acelasi timp, vei avea ce mi-ai cerut. Adica o adresa a unui medic care se ocupa de asa ceva. Caci acel balonas de care vorbeam se poate pune si la persoane mai "slabute" nu numai la obezi. Se practica aceasta metoda in spitale, dar si in clinici particulare, contra cost, fireste.
Dar indiferent ce ti-ai face, fara vointa nu vei reusi mare lucru.
Eu iti urez sa-ti fie bine, indiferent ce vei face!
"Slabirea in regim de urgenta
Balonul intragastric, o solutie eficienta impotriva obezitatii moderate
O alta metoda prin care se poate micsora foarte mult aportul alimentar este introducerea in stomac a unui balon. Cum? Interventia este nonchirurgicala - se face pe cale endoscopica.
Balonasul dezumflat se introduce pe gura, in timp ce pacientul se afla sub un anumit grad de sedare. Ajuns in stomac, balonul este umplut cu 400-700 cm cubi de ser fiziologic si albastru de metilen. Balonul se decupleaza de la tubul de alimentare, se inchide etans si ramane plutind in stomac, din care umple o buna parte, realizand senzatia de satietate la o cantitate mica de alimente.
Extragere
Balonul se scoate din stomac pe aceeasi cale prin care a fost introdus, cu diferenta ca extractia se face sub anestezie generala si intubatie orotraheala. Intai, serul este aspirat cu un ac prin canalul endoscopului. Balonul se colateaza complet (dezumfla) si se scoate cu o pensa speciala tot prin canalul endoscopului.
Durata
25 de minute la introducerea balonului, 15 minute la extractia lui. Externarea se poate face dupa doua ore.
Efecte
Pierderea in greutate este de 15-25 kg in sase luni, iar procedeul se poate repeta.
Indicatii
Interventia are maxim de eficienta la pacientii cu IMC intre 30-40 sau supraponderali. Balonul intragastric este o indicatie, chiar daca persoana depaseste cu doar 10 kg greutatea ideala.
Prezenta balonului trebuie insotita de regim dietetic si exercitiu fizic. In aceste sase luni de zile, pacientul face un antrenament, pentru a se obisnui cu un anumit comportament dietetic si fizic, pentru toata viata. Altfel, exista riscul ca, dupa extractia balonului, pacientul sa ajunga la greutatea initiala.
Complicatii posibile
Dezumflarea din diverse cauze (intepaturi) si impachetarea balonului cu obstructe intestinala consecutiva poate fi un risc, dar care poate fi evitat printr-un comportament adecvat al bolnavului. Riscurile chirurgicale sunt depasite de rezultatele pe termen lung. "
Mihaela Doina Radulescu; material realizat cu sprijinul conf. dr. Nicolae Iordache, Clinica de Chirurgie Generala Spitalul Clinic "Sf Ioan";
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
KUKI spune:
Interesant. Zau ca daca as putea...
Viorica, noua nu ne face nimeni asa ceva pe-aici prin Galati.