Cum sa determin copilul sa manance micul dejun
Am o fetita de 9 ani si de cand am inceput scoala (7 ani ) avem o problema cu servitul micului dejun .Am incercat sa o determin sa seveasca micul dejun macar cu mine (ora 7)pentru ca tatal il seveste mult mai devreme (6 si un sfert )si nu am reusit . Nu doreste nici cereale cu lapte nici sandvichiuri si cate odata nici macar fructe .Grav este ca desi ii pun pachetel de cele mai multe ori il gasesc intact .Este foarte slaba pentru varsta ei (135 cm si 26 kg )si nu mananca decat la pranz ( putin dupa cat constat cand vin de la servici ) si cina .Am angajat o bona care sa-i serveasca macar pranzul .O tot incant cu sandvichiuri ca la reclame dar nu tine .Stiu ca masa de dimineata este cea mai importanta si de aceea insist sa manance dimineata dar mai rau ma enervez si nu-mi tihneste nici mie micul dejun .Va rog poate imi da cineva un sfat .
Raspunsuri
Cerasela67 spune:
Fetita ta e mare si nu inteleg cum de nu ai intrat in panica in toti acesti ani. Adica ea sta la scoala flamanda?
La medic ai dus-o? De ce nu incerci sa-i dai niste suplimente alimentare pt. pofta de mancare? Multi medici nu sunt de acord cu ele (asta numai in Romania) dar eu cred ca este nesanatos pt. copil sa nu manance micul dejun sau macar pachetelul de la scoala.
Analize i-ai facut? Nu cumva este si anemica?
Eu nu pot sa dau sfaturi, nu am avut probleme cu micul dejun, ba din contra. Fetita mea are 6 ani si dimineata manaca 1 cana de cacao cu lapte cu o felie de paine cu unt sau cu o felie de cozonac, asa cere ea de multi ani. Sau cereale cu lapte, in functie de preferinte. Iar la gradinita mananca un sandvich si un fruct. Si cand iese de la gradi (la ora 12) este flamanda.
annita72 spune:
Aurora, eu am probleme cu mancarea cu fetita mea nu numai la micul dejun, cam la toate mesele, dar o fac cumva sa manance ceva
Eu stabilesc cu ea de seara ce ar vrea sa manance a doua zi si de obicei ii pun niste portii mai mari (mari, pentru cat mananca ea!)adica, doua clatite si cedez cand zice ca nu mai poate la a doua, o cana cu lapte si sunt de acord sa bea numai jumatate, etc..
Si Ioana e slabuta, are 129cm si 21kg, la 7 ani, dar ultimele analize au aratat doar o usoara lipsa de calciu. Asa ca... Si pediatra mi-a zis sa am grija ce mananca chiar daca mananca putin, adica sa-i dau in fiecare zi lactate, fructe si carne, cat de putin din fiecare si fara dulciuri concentrate.
Adevarul e ca eu ii dau si vitamine, acum i-am dat Revital sirop de la Ranbaxy asociat cu Minimartieni si a mancat binisor zic eu. I-am facut o cura de 6 saptamani, dar siropul trebuia sa i-l dau seara pentru ca o adormea.
Desi, eu stiu ca la noi problema e de ordin psihic si vine de mai de mult, dar asta e o alta poveste...La asta te-ai gandit? A avut cumva ceva probleme cand a mers la scoala, daca zici ca de atunci a inceput?
mami de tudor si ioana
tcelen spune:
si eu am prb cu mancare la baiatul meu cel mare,il intreb mereu ce ar vrea el sa mance si aia incerc sa-i dau!
niste vitamine ptr pofta de mancare si mai bine dute la un medic,poate te ajuta mai mult!
pupici
POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&ANA-MARIA 17.01.2006& IULIAN 22.11.1998
angy11 spune:
Eu am aceeasi problema cu baiatul,o aveam de cand era la gradi,cu toate ca acolo primeau micul dejun si pranzul,am lasat dupa el,pana cand am aflat ca acolo spunea ca a mancat acasa....asa ca de atunci diminetata adormit il pun la masa direct,mananca un bol de cereale cu lapte,apoi il trimit la spalat,imbracat,daca e prea adormit il ajut,in sensul ca ii mai bag cate-o lingura in gura,de obicei ii fac scandal pentru mancare,asa ca am impresia ca de multe ori mananca de "gura mea".La scoala cu gustarea era la fel,pana mi-a zis Doamna ca fiind nemancacios,poate il sperie feliile de paine prea mari,asa ca am luat baghete pe care le taiam in diagonala,sa nu para mari,dar nici mici sa nu fie si de atunci e ok.
Te inteleg,stiu cat e de greu,dar trebuie insistat,pana la o varsta,apoi isi dau drumul la mancare.
Eu i-am facut analize peste analize si e ok.
aurora56 spune:
Analize i-am facut fetitei cam in fiecare an si la medicul de familie cand am fost mi s-a spus ca asta este ritmul ei de crestere , ca prea imtru in panica mi s-a mai dat cateva siropele pentru pofta de mancare .Cand am fost la alt medic acesta a intrebat-o daca mananca o data pe saptamana sau o data pe luna . A luat VITAM si APETIT si inca un sirop numai din plante dar nici unul nu a avut efectele scontate .Cand era mica mai lua PIKOVIT SIROP si apoi tablete .La analize i-a iesit de vreo doua ori giardia si am facut tratament toata familia .Nu mai vrea sa ia nici sirop ( stie ca este pentru pofta de mancare ).Mentionez ca analizele le-am facut din proprie initiativa pentru ca medicul de familie nu prea i-a dat sa faca analize .
aurora56 spune:
uuups ! Siropul se numeste REVITAL nu APETIT .Azi dupa multe insistente copilul meu a mancat la micul dejun un cubulet de branza topita. La pranz a mancat mai bine pentru ca am venit eu acasa si am pisat-o la cap dar nu pot sa vin acasa zilnic .
cge spune:
Aurora, cred ca lipsa poftei de mancare este de la Giardia.
Repeta-i analizele, sa vezi daca mai are.
Si eu am patit cu Victor, i-am facut tratament(homeopat ce e drept) ptr Giardia si tot n-a scapat de ei.
Nici Victor nu e mancacios, si incerc sa ii dau sa manance ce ii place. Incearca sa o atragi in pregatirea micului dejun, in weekend sau in vacanta. Sa isi aleaga ea cerealele care ii plac, poate vrea sandvich cald in loc de rece. Poate pregateste sandvich-urile si ptr voi. Cumpara paine feliata/ cascaval feliat/sunca feliata, sa ii fie mai usor.
Victor e innebunit acum dupa paine cu unt si miere, dar mierea ambalata in cutiute mici.
Rabdare multa, ca din pacate stiu cum este cu copil mofturos.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
gabibarta spune:
Aurora, eu zic ca nu-i slaba. Al meu baiat are 1,37, 28 kg, tot 9 ani. E sanatos tun, asa-i felul lui. Nu e gras deloc, dar nici nu pot spune ca ar fi slabut. Dimineata mananca fortat in stil "nu plecam pana nu mananci macar un iaurt". Ex. cereale Cheerios ar manca zilnic, dar altceva numai cu circ. Adevarul e ca toti suntem asa, nu putem manca dimineata la prima ora, dar ne straduim pt. el:)
Micuta insa cum isi deschide ochii, urla dupa cereale:)))