Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 21
RUXMAX spune:
Am gasit azi pe ziare.com.M-am gandit ca poate unele fete sunt interesate:
Extinderea categoriei persoanelor care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului15/06/2006
Guvernul a hotarat miercuri extinderea categoriei persoanelor care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului de pana la doi ani (pana la trei ani, in cazul copilului cu handicap), precum si de o indemnizatie lunara de 800 RON, se arata intr-un comunicat emis de Executiv.
Astfel, pe langa persoanele care beneficiau deja de concediu de maternitate si indemnizatie, vor mai avea aceste drepturi:
- persoanele care au nascut inainte de 1 ianuarie 2006, care se aflau in concediu de maternitate si in plata indemnizatiei, si care, dupa incheierea acestei perioade, ar fi fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului;
- persoanele care au ramas insarcinate pana la 31 decembrie 2005 inclusiv si care realizeaza in sistemul public de pensii perioade de stagiu de cotizare de cel putin 10 luni, in ultimul an anterior nasterii copilului;
- persoanele care au lucrat cu contract de munca in strainatate si pot dovedi acest lucru;
- persoanele care au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul;
-persoanele care se afla in caz de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice;
- persoanele care au statut de avocat,
- persoanele care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizate conform legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii sau trecerii in somaj;
- cele care nu au solicitat dreptul la indemnizatie, desi ar fi fost indreptatite sa beneficieze, precum si persoanele care au beneficiat de pensii de invaliditate.
Actul adoptat de Guvern mai prevede si eliminarea conditiei frecventarii cursurilor obligatorii pentru acordarea alocatiei de stat. In martie 2006, Curtea Constitutionala a emis o decizie prin care conditionarea acordarii alocatiei de stat pentru copiii de varsta scolara de frecventarea cursurilor obligatorii era declarata neconstitutionala.
S. G.
Echipa Ziare.com Trimite acest articol unui prieten
Versiune pentru tiparire
ingeras26a spune:
Felicitari fetelor care au aflat sexul bb-ilor! Bravo!
Ronana_c, ce ai facut la eco?
Fetelor, eco morfologica poate si 2d, 3d sau 4d. 2,3,4 se refera la cat de "on-line" este bb-le. Adica 4D este cea mai fidela si implicit cea mai scumpa. Morfoloca inseamna ca iti masoara toate coordonatele fetale (organe, oase, lichid, placenta etc). Cel putin eu asa stiu 
Cat despre TT, mie Moisica mi-a zis ca daca vreau, sa-l fac, desi eu am 27 si sotzul 25 si bb este f bine. Asa ca il fac, nu strica. dar oricum iese, avort nu fac, pt ca eu am credinta ca bb este sanatos.
Va pupacesc mult, Ingeras
13+
almo spune:
Felicitari fetelor care au aflat daca e fetita sau baiat!
In legatura cu TT eu as zice ca toata lumea sa-l faca indiferent
varsta pt ca desi riscul creste dupa ce mama are 35 de ani, cele mai multe cazuri de SD s-au nascut din mame mai tinere de 30 (am citit intr-un articol). Asta probabil din cauza ca cele peste 30 isi fac testul si iau masuri in timp ce cele sub 30 nu pun atata accent pe test. Pentru linistea voastra sufleteasca e bine sa-l faceti.
Eu maine merg la eco si f probabil o sa aflu sexul. Abia astept! Am observat aici ca aproape toate dintre voi daca v-ati dorit baiat aveti fata si invers. Asa cred ca o sa fie si la mine
. Am 2 motive sa cred ca e baiat si chiar sunt curioasa maine. Primul motiv este cel care l-a zis si Miro cu spermatozoizii masculini sunt mai activi dar traiesc mai putin si cei feminini mai lenesi dar traiesc mai mult. La mine in ziua ovulatiei ovulul a fost bobardat cu spermatozoizi si atunci sansele cele mai mari sunt sa fie baiat. Apoi am auzit ca fetele sunt mai agitate si mai "zbenguite" iar eu la 18sapt+ nu simt nimic doar rareori ceva neobisnuit. Dar acum de 2 zile chiar nu mai simt nici macar acel neobisnuit si ma ingrijorez.
Asa ca daca e baiat se confirma cele 2 mituri.
Voi ce ziceti? Credeti in asa ceva?
Moni
17+
saryta spune:
Salut.Da Miro eu sunt Mariana cea care se chinuie de vreo sapt. sa intre in leg. cu voi.Acum incerc sa pun pozele dar nu reusesc, pe mail-ul meu le am le-am instalat intr-un album nou dar in albumul vostru nu apar mai spuneti-mi voi ce sa fac.O sa le trimit la adresa comuna.Acum nu stiu sa activez PM care stinga sus Miro te rog ajuta-ma.
Roxana C. ma bucur ca nu sunt singura cu 2 copii + bb.Felicitari si tie pt. cele 2 fetite.Sper sa avem baietei amindoua-eu tot sper am ramas cu 8 zile inainte de ciclu si daca e adevarata teoria cum ca Y nu traieste mult si eu am avut ovulatia in ziua respectiva sper la un golanel dar nu se stie niciodata.Oricum nu doream chiar asa repede un alt membru(Sara avea 9 luni) dar daca a venit.... asta e stie El Doamne Doamne ce face sper sa fie totul ok.
Mary-
17 sapt + BB
m_monique spune:
azi am fost la tripul test. la Giulesti costa 450.000 si e gata in 10 zile lucratoare.
pentru aceasta analiza de sange puteti sa mancati inainte.
13+
Nunta noastra
m_monique spune:
azi am facut si ecografie. suntem in grafic 13,6 saptamani.
vestea cea buna e ca placenta s-a mai ridicat, ca pana acum era jos inserata. dr mi-a spus ca sunt pe drumul cel bun
13+
Nunta noastra
marcelac spune:
Fetele, am o durere de cap de nu vad bine.
Si am si o ingrijorare ce creste pe zi ce trece.
Ajutati-ma si pe mine cum faceti de fiecare data si ziceti-mi bb-i vostri ce lungime aveau la 15sapt. ca m-a apucat disperarea ca al meu are doar 88mm... si ma tem ca o fi ramas mult in urma. Doctoru nu a zis nimic ca ar fi vreo problema el zicea ca totul e normal dar din ce am mai citit si la voi si pe net, ar trebui sa aiba peste 120mm, si diferenta mi se pare URIASHA
AJUTOOOOOOOOOOOOOOR!! Ca imi si schimb doctoru ca deja l-am mai prins cu o boroboatza.
In plus, m-a trimit la TT si eu il intreb "rezultatul acela se coreleaza cu o ecografie ce se face in aceesi zi sau la o data anume?" si el imi zice "pai nu mergeti la Medicover, parca acolo v-am dat trimitere, il faceti si venitzi la mine cu rezultatul" si eu ce sa intzeleg. Ca eu ma bucuram ca il deveam pe bb la eco si misca si el imi zicea ca e bine asa ca nu m-am luat la cearta cu el, nici nu am insistat... offf-offf eu ca ma fac acum, ca pana obtin intrare la un prim consult la un ginecolog bun intzeleg ca dureaza mai bine de o luna...
Fetele din Cluj, voi unde faceti TT, si se face si eco?
O sa intru maine sa citesc daca imi puteti spune cate ceva ca acum fug acasa sa incerc sa dorm ca altfel imi explodeaza capul, si altul nu am nici mai bun, nici mai prost...
pup burticile
salut fetele noi
La Multi Ani - of ca nu mai stiu a cui e ziua, sa ma ierti si sa stii ca iti doresc tot ce e mai bun si un bb sanatos.
pe maine
marcela
15+
saryta spune:
Am reusit si mi-am activat PM m-am prins mai greu scuzati-ma.
Ramsan astept sa vorbim poate ne intilnim si m-ai discutam cite ceva de bb eu sunt veterana Andra are 7 ani iar Sara implineste acus anisorul si o maninca mama.
Roxana C.- eu am nascut normal si pe ambele fetite le-am adus pe lume in cel mult 30 min. am nascut foarte usor si repede.Doresc asta la toata lumea.Bafta si nastere usoara.
Mai vb. ma mai chinui cu pozele.
Mary-17 sapt
Dbunny spune:
Marcela strengarul meu la 14+3 masura 103 mm adica cat unul de 15( dupa spusele medicului). nu foarte lung, da' ica grasun - 145 grame, daca te uiti pe odisea in 40 sapt, deabia la 17 sapt ar trebui sa cantareasca atat.Parerea mea: masuratorile astea-s cam anapoda, plus ca piciorusele nu intotdeauna se pot masura bine, bb meu ii zbenguit deabinelea, asa ca...ah ! in schimb mi-or spus ca-i capos, circumferinta craniului DBP la 14 + 3 era de 27 mm...deh.. ce sa-i faci...de o fii sa ma rupa-n doua la nastere m-o rupe
si de-o fii sa iasa mititel... sh-asha o sa-l iubim la nebunie mic, mare, capos, chel...cum o fii ii shtrumfu nostru![]()
linisteste-te ca o sa recupereze si campionu tau.
Dbunny
17 cu flacau in burtik
m_monique spune:
marcelac, si eu ma confrunt cu dureri de cap.
am momente in care simt ca-mi crapa capul. cand nu mai rezist iau algocalmin, ca asa mi-a recomandat doctorul.
13+
Nunta noastra