INdispozitia in sarcina?!
am sa incep foarte direct...stiu ca pe perioada sarcinii apar diverse modificari emotionale, si ca e normal, dar chiar nu imi place ce se intampla acum cu mine, desi sarcina e la foarte inceput (4 sapt)..cu toate ca e foarte, foarte dorita si asteptata de intreaga familie, in loc sa imi produca bucurie mi-a produs o...anesteziere a trairilor (probabil pentru ca acum cateva luni am pierdut o sarcina, si aceea foarte dorita, si acum ma protejez cumva ca daca ceva nu merge bine sa nu sufar asa intens ca atunci)
m-am schimbat destul de brusc..nu ma simt invadata de valul de fericire si bunatate de "data trecuta", cand simteam nevoia sa zambesc tuturor si sa-i pup pe toti necunoscutii de pe strada, strigandu-le bucuria mea..in plus ma concentrez greu la invatzat si asta ma face si mai irascibila (probabil impreuna cu renuntatul brusc la cafea si la fumat)...nu reusesc sa ma bucur suficient de mult de faptul ca dupa luni de asteptari minunea s-a produs ..de fapt inca nici nu-mi vine sa cred
exemplul cel mai concret e ce se intampla cu mine pe forumul acesta..intru usor, prea usor in conflicte pe care nu vreau sa le creez de fapt, nu reusesc sa ma mai exprim clar si coerent si discutii care in mod normal ma lasau indiferenta ma fac acum sa plang; spun lucurri pe care nu as vrea sa le spun, sau pe care as fi reusit sa le exprim mult mai diplomatic...doar sentimentele fata de sotul meu nu s-au schimbat, dimpotriva, pe el il iubesc si mai mult
as vrea sa stiu daca mai e cineva care a simtit ceva similar pe perioada sarcinii..si daca pot sa sper ca e doar o stare trecatoare
Raspunsuri
didita spune:
Parerea mea: este normal! hormonii bata-i vina! si pe mine ma enervau prostii, pe care in mod normal nici nu le remarcam. Nu aveam rabdare de nici o culoare si ii trmiteam pe toti frumusel de unde au venit (ca sa raman soft)!
Cel mai mult ma enervau cand ma plangeam de cate ceva, gen mi se umfla picioarele, ma doare spatele etc... e normal, se intampla in timpul sarcinii! Iar cel mai tare si mai tare, persoanele pe care le-as fii gatuit fara remuscari erau cele care imi ziceau (atunci cand eu aveam insomnii de doua luni) odihneste-te acum ca dupa ce nasti n-ai sa mai poti!
didita
megbeng spune:
da, exact..si pe mine ma enerveaza detalii care inainte nu contau (vezi greseli gramaticale, vecinul care bate covoare duminica la ora 2 cand eu incerc sa dorm, individul care putea a transpiratie langa mine, in metrou...) si nu imi place de mine asa...ca eu eram mereu cu colturile buzelor in sus, imi placea sa fac glume, iar acum sunt asa morocanoasa...
Donia spune:
Primul trimestru nici pentru mine n-a fost prea roz, parte din cauza greturilor, parte din cauza gandurilor (si eu cu o sarcina pierduta in antecedente).
Dar in trimestrul al doilea si al treilea am plutit pur si simplu de fericire. Asta nu inseamna ca nu mai luam si cate o "tranta" din cand in cand, adica ma apuca un plans de zile mari... Dar asa cum plangeam cu pasiune, la fel si radeam din toata inima, cum n-am facut-o niciodata pana atunci si nici de atunci incoace.
Ma mai amuzam si ma mai enervam si din cauza golurilor de memorie, uneori nu mai stiam denumirea obiectelor. Ha, ha, ha, imi amintesc razand cum m-am enervat incercand sa-i descriu frigiderul sotului meu, ca nu-mi venea denumirea in minte: "...ala, mai, ala... cutia aia cu rece... ala mare in care tinem mancarea sa nu se strice!!!"
Deci vezi, in loc sa te incurajez eu iti spun ca poate fi si mai rau de atat, dar oricum e o perioada frumoasa, o s-o gusti si tu in curand.
Pana una alta te felicit pentru bebele mititel din burtica. Mai asteapta putin sa mai creasca si atunci o sa poti constientiza sarcina mai usor, si o sa vina si partea mai frumoasa a aventurii.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
lorelaim spune:
In primul rānd sa-ti dea Dumnezeu sanatate si tie si bb si sa fie o sarcina usoara si o nastere si mai usoara :-) Cred ca īn afara de hormoni mai este si teama de a nu pati "la fel" ca la sarcina din nainte... Eu am avut o colega de birou care a pierdut 4 sarcini si a perseverat fara sa-si puna problema ce se va īntāmpla.. si acum are un baietel de toata frumusetea, cu un an mai mare ca fetita mea. Nu-ti fie teama - bunul Dumnezeu este acolo sus sa va ocroteasca si sa va ajute si pe tine si pe bb si... bineīnteles pe tatic!
Ca sa nu te inervezi - daca doctorul īti permite - manānca cicolata fina cu lapte (de tipul Lindt). Eu am māncat zilnic pe tot parcursul sarcinii ciocolata Lindt si m-am simtit MINUNAT! E drept ca am fost mai tot timpul "hot" (spre marea bucurie a sotului meu :-))... dar nu stiu daca de la ciocolata sau de la hormoni mi se tragea :-)
danyboy spune:
ai punina rabdare si o sa treaca starea asta!!!!!
nici mie nu mi-a fost usor in prima perioada de sarcina (greturi, varsaturi, anxietate ....si cate si mai cate...)
hormonii sunt de vina !!!!
vorbeste eventual si cu sotul tau despre situatia asta si cu siguranta te va ajuta si el si te va intelege!!!
sarcina usoara si multa sanatate!
felicitari pt micul bb!
alexxia spune:
megbengstai linistita sunt trecatoare starile acestea.
Si mie la prima sarcina totul imi parea roz, zambeam fara motiv...., iar la a doua sarcina, cel putin in primul trimestru credeam ca am luat-o razna ( nimeni nu-mi intra in voie, plangeam din orice, daca-mi spune cineva ceva o luam personal si era jale ).Acum lucrurile s-au mai linistit, sunt mai calma, mai echilibrata , dar astept cu interes trimestrul al treilea unde or sa fie iar dezechilibre.
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 19+ si Ruty 4,10 ani
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865
alexxia spune:
Si inca ceva la mine lucrurile s-au mai calmat dupa ce am inceput sa iau MagneB6.
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 19+ si Ruty 4,10 ani
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865
numeioana spune:
megbeng, ma bucur din suflet ca ai ramas din nou gravida. Sa dea Domnul sa fie totul bine si sa va bucurati de copilasul vostru. Stiu cat vi-l doriti. Am fost martora la tristetea ta de acum cateva luni si le doresc tuturor gravidutelor sa nu treaca prin asa ceva.
Bafta multa si sa fie sanatos sau sanatoasa! (M-am chinuit de 5 ori sa scriu "sanatos"....numai "sanatoasa" iesea. Poate va fi fetita!)
Ioana
ionica spune:
Draga Megbeng,
Noi am fost "vecine de suferinta" la endometru/ovulatie, Domane cat m-am bucurat pentru tine sa aflu ca vei avea de curand un bebe in brate.
Din nefericire am trecut amandoua aproape prin aceiasi experienta;eu ultima sarcina am pierduto in septembrie,
nu am avut timp sa fac doliul cuvenit ca am ramas in decembrie iar insarcinata.ine pe fetiza noastra SOPHIA in brate.
Am trait aceleasi sentimente,da-ti timp totul va intra la normal.
Incearca sa te bucuri de fiecare clipa a sarcinii chiar si de stare de voma,uitate la trecut si aduti aminte cat de mult ne doream sa avem si noi noseea!!
Pupic si curaj
+26SOPHIA
Acum sunt insarcinata in luna a saptea,mai am putin pana cand o voi t
Mia. spune:
Eu am fost f linistita la prima sarcina, dar acum am fost mai nervoasa la inceputul sarcinii, iar acum, in luna a saptea sint de-a dreptul super-nervoasa! Si cel mai mult ma enerveaza ca ceilalti nu ma inteleg...Sotul in loc sa ma calmeze cind ma apuca incepe sa puna paie pe foc de-mi vine sa-l string de gat! pana la urma el a inceput sa ma inteleaga si se mai amuza citeodata, dar desi le explic celorlati(prieteni)...ca hormonii mei o iau razna ..nimeni nu ma menajeaza, toata lumea e egoista...si ma enervez si mai mult!
Mai am 2 luni! Chiar nu mai exista intelegere pt nervii unei gravide disperate!?
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze