Mamici de sept-oct 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by princess

Try, mie mi-a dat Elevit in loc de Materna! Nu stiu care sunt mai bune! Este adevarat ca dr. mea are niste idei foarte fixe si nu prea o sucesti pe ea cum vrei! Pe analize s-a uitat, dar a zis ca sunt suficiente suplimentele pe care le iau! Asta se intampla cu vreo 2 sapt. in urma, iar atunci nu aveam ameteli! Acum am vorbit telefonic cu ea si nu prea m-a lamurit! A zis sa beau mai multe lichide si sa ma odihnesc! Cred ca cel mai potrivit ar fi sa mai ajung la o consultatie la ea!

Ma rog, tot aia e: Elevit, Materna, Prenatale sau cate nume or mai purta acest tip de complex de vitamine similare. Depinde de producator ce nume foloseste... E bine ca iei ceva, dar ma mira si mai tare ca, desi luand totusi niste vitamine, au aparut aceste ameteli. Daca nu le luai deloc exista suspiciunea ca nu ai suficiente rezerve in organism (de care or fi ele). dar asa? Si cu vitamine luate si tu ai ameteli zilnice? Hmmmm....

.......in 23+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Princess sistemul muscular si creierul au de suferit cel mai mult de pe urma anemiei pt. ca hemoglobina transporta oxigenul pe care tu il inhalezi catre tot corpul si aceste sisteme din organism depind extrem de mult de cantitatea de oxigen.De aici in anemie apar slabiciune (pt. ca sist muscular e lipsit de cantitatea optima de oxigen) si ameteli (pt. ca creierul se chinuie sa functioneze cu ce are).
Daca tu ai valoarea hemoglobinei mici..sunt sanse ca bebelushul tau sa aiba de suferit...pt. ca el are nevoie de o cantitate foarte mare incepand de acum inainte si pana nasti. El o sa-ti ia tie din rezerve..dar daca tu nu-i asiguri o valoare normala ..el o sa ajunga in deficit.

Daca alte vitamine si minerale le poti suplini cu succes prin mancare (fara a fi nevoie sa mai inghiti chimicale din pastile)...in cazul fierului nu prea se poate..MAI ALES CAND E ANEMIE DECLARATA.

Si asa..din cantitatea de fier ingerata...doar 10% se absoarbe..restul eliminandu-se (si aici intra deopotriva si fierul din mancare si cel din comprimate).

Eu iau Tardyferon de vreo 10 zile..pana acum nu am luat nimic, nici macar fier..pt. ca de acum abia tr suplimentat cu fier..

Acidul folic e caca maca la ora asta....nu-si mai face nici o treaba.

Sfatul meu este sa consulti si un alt medic.Eu nu as sta cu anemie...sa ma bazez doar pe materna sau elevit (pt. ca in acestea sunt cantitati mici de fier). Si in cazul anemiei...tr sa iei multe luni ca sa ajungi la liman. Ori daca tu ai un bebe care-ti tot cere...si cere..si cere..intruna...timpul care a ramas e absolut insuficient sa mai asiguri necesarul pt. amandoi.

Ori daca crezi ca poti manca spanac, brocoli....cu tonele...atunci..1-0 pt. tine..da-i bataie.

Eloise....daca zici ca masuratorile bebelui sunt conforme varstei..atunci sigur e o greseala..pt. ca tocmai ca din aceste masuratori rezulta greutatea totala.Poate a vrut sa scrie 488g

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Heeeeeee !!!! am primit prima stelutza

Itzy-Bitzy
25+ cu Ana-Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Pana acum o saptamana nu am avut nimic (ma refer la ameteli), dar probabil ca bebe se mareste si cresc si nevoile lui! Cred ca ar fi necesare mai multe suplimente! Voi merge la medic sa vedem care este solutia: sa repet analizele, sa imi prescrie alte preparate sau stiu eu ce-o mai vrea Dumnezeu!

Alina
24+ cu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;28/st/20060928/dt/7/k/db93/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Poate ma credeti nebuna dar de 2 zile incerc sa ascult pe bebe in burtica cu stretoscopul (parca asa se numeste, nu? E Aparatul ala cu care se ia si tensiunea). Nu reusesc sub nici o forma sa aud altceva decat matele mele cred. Oare chiar nu se aude nimic de la bebe la varsta asta? sunt tare stresata ca de cateva zile de cand am avut contractii nu l-am mai simtit si nu stiu ce se intampla. Pana miine seara cand am programare la eco morfo mi se pare o vesnicie.
offffffffff. Sper in vesti bune.
tanima 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Princess sper sa-ti fie folositoare si urmatoarele informatii despre fier.Eu stiu ca acidul folic nu mai poate face mare lucru in acesta perioada pt. bebe dar ajuta la absorbtia mai buna a fierului in organism.De asemeni sunt alimente care scad absorbtia fierului cum sunt:laptele,ceaiul,fainoasele,oua, paine integrala si trebuiesc evitate in momentul cand iti iei pastila.Cantitatea din Elevit nu este necesara daca tu ai fost diagnosticata cu anemie si de aceea trebuie suplimentat.Insa ar fi bine sa urmaresti daca ametelile au aparut de cand iei suplimentele,poate nu-ti fac bine si trebuie sa le schimbi.
+Diana(8.05.2002)+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Roxanae, suplimentele le iau de o luna si jumatate si pana acum nu mi-au facut rau; cred ca ametelile nu au legatura cu chestia asta. Iar despre acidul folic, am intrebat doar daca are legatura cu absorbtia fierului, pt. ca atunci cand a trebuit sa il iau (in primele luni) l-am luat! Mercic pt. informatii!

Alina
24+ cu

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;28/st/20060928/dt/7/k/db93/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

putzuruca si eu ma trzesc noaptea speriata de carceii de la picioare cica trebuie sa luam Magne B6, ca sa nu mai avem probleme de genul asta.
tanima_i2002 eu mi-am cumparat stretoscop de la 18 saptamani, m-am chinui sa-l aud pe bebe, si bineinteles- NIMIK. Am vb si cu doctora mea care mi-a zis ca poate pe la 7-8 luni voi reusi sa aud ceva....poate sunt prea multe straturi pana la el ca sa il auzi cu un aparat atat de simplu precum stretoscopul. Exista aparate speciale, vorbeau fetele pe aici. Cat despre bebe ca nu misca de doua zile, eu zic sa nu-ti faci griji. Probabil misca noaptea cand tu dormi. Eu nu l-am simtit pe bebe al meu vre-o 3 zile, in schimb azi dimineata la examen a dat cat a stiut el de tare si de mult

24 +

pozele noastre

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Pufy ce faci ? Te-ai trezit ? Cum te mai simti ?

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Buna burtici,

Fetelor mi s-a rupt sufletul cand am citit ce au patit Cristina si prietena Ioanei; imi pare tare rau pentru ele si sper sa le ajute
D-zeu sa treaca cat mai repede si usor peste aceasta grea incercare.
Inni multumesc mult de raspuns. eu am fost cea care te-a intrebat despre Tantum Verde. Bine ca stiu la cine sa apelez cand va mai fi nevoie. Momentan ma simt destul de bine, gatul nu mai e rosu, dar tot persista o senzatie usoara de usturime cand ma trezec dimineata.
ionica sa folositi sanatosi si fericiti tot ce ai cumparat frumos. Si pe mine ma apuca febra cumparaturilor, orice numai sa cumpar, acuma de exemplu am inceput sa-mi caut aspirator cu filtrare in apa.
acai24multa sanatate si multa odihna!
eloise sper sa primesti cat mai repede un raspuns bun in legatura cu greuatea lui bebe si sa te linistesti cat mai repede. Sunt sigura ca totul e o greseala si nu e nimic grav.
pufymic cum esti? imi pare tare rau pentru ce ai patit azi. Sper ca nu e nimic grav.
princess, mie medicul mi-a dat sa iau doar Ferretab, fara alte prenatale, pentru ca analizele mi-au iesit bine. Mi-a zis sa iau totusi Fe pt ca e foarte importanat atat pentru mine, care voi pierde catva sange la nastere, dar e important si pentru bebe si cum ti-au mai spus si alte burtici nu poti lua din alimente fierul in cantitatile necesare acuma pt tine si bebe.
Fetelor sa-mi spuneti cum v-au iesit papanasii. Si eu tot reteta pe care v-a dat-o pufy o stiu, doar ca eu nu prea masor ingredientele,le pun in functie de consitenta branzei (adica daca e mai moale pun mai mult gris).
pupici la toata lumea si sa auzim numai lucruri bune de aici inainte.

24+

POZE
mai avem un pic...

Mergi la inceput